Eräs luutnantti

Muistan hyvin tapauksen armeija-ajalta, kun oltiin viikko metsässä. Yöllä puolijoukkueteltassa eräs alokas herätti luutnantin kipinävuoroon, kun ei tiennyt, ettei upseereita herätetä pitämään kipinää.

No. Tuo luutnantti kuitenkin piti tunnin kipinävuoron ja sen jälkeen herätti vieressään nukkuneen alikersantin.

Alikessu karjaisi vihaisena: – Kato vähän mitä mulla on tässä! näyttäen sormellaan kaulusmerkkejään……Ennenkuin tajusi, että herättäjä oli luutnantti.

8 vastausta artikkeliin “Eräs luutnantti”

  1. Kessu meinasi tappaa velimiehen metsäkeikalla – nauruun.

    Kessu oli tuskastunut erään sotilaan aseenkantoon. Sanoi, että aseen kantamisen tulee olla asiallista eikä mitään balettia malliin Joutsenlampi. Kessupa esitti aseensa kera tulkinnan baletista Joutsenlampi.

    Velimies istahti puun juurelle ja meinasi tikahtua nauruun. Kessu oli kai jo vähällä kutsua ensiapua paikalle, joka tapauksessa silmäili salaa koko metsäkeikan ajan.
    ————————-
    Eräällä sotamiehellä oli tapana kulkea telttaan sivuliepeen alta. Niinpä lähti kerran asialleen taas kerran. Mutta palatessaan eksyi kanta-aliupseerien telttaan. No, äkkiä liepeen alta ulos. Meni sitten kolmanteen telttaan. Putsaten rillejään sanoi, että hilvata kun meinasin eksyä kapiaisten telttaan. Pantuaan rillit päähänsä huomasi eksyneensä taisteluharjoituksen johdon telttaan, jossa upseerit katselivat tulokasta kiinnostuneena. No, ei muuta kuin nopea kumarrus ja liepeen alta ulos kohden omaa telttaa.
    ———————-
    Skotlantilaista sotilasmusiikkia Intiassa:

  2. RUK:ssa joukkueen johtaja (nimenkin muistan ) paimensi meitä kevytsingon ampumisharjoituksissa. Minulla oli kuulemma pää liian ylhäällä ja potkasi kypärää ja vittuili. Mutta, milläs tähtäät, jos pää ei ole tähtäimessä ? Pomppasin ylös, huusin , että saatana, haluatko heti turpiisi vai vessassa. Oli pieni mies mutta, jos olisin pannut turpiin olisin ollut posessa. Muistaa varmaan minut vieläkin.

    1. Heikki

      Minun veljeni löi kokelasta turpiin ja istui siitä hyvästä 5 päivää putkassa.

    2. Fatsi huitaisi sota-aikana majuria hönöön, toinen upseeri viisaampana erkani ajoissa tilanteesta. Saksalaisessa systeemissä fatsi olisi luultavasti teloitettu, mutta fatsi päätyi sotaoikeuteen.
      Oikeudessa majuri vaati korvauksia fyysisestä vammasta, mutta vaade hylättiin fatsin puolustuspuheen johdosta: ”Ennen majurilla oli satulanenä, mutta katsokaa häntä nyt. Nenä on nyt suora ja ehdottomasti paremman näköinen.”
      Natsat kuitenkin lähtivät ja häkki heilahti. Muona oli heikkoa. Kerran tuotiin jäätyneitä perunan kuoria. Muut ahmivat, fatsi ei, ei halunnut pilata hyvää nälkäänsä. Muutama syöjistä kuoli.

  3. No, tämä nyt kuuluu ns urbaaneihin legendoihin.
    Minulla kait lienee melkoisenkin paljon ko asiasta kokemusta. Tämmöistä en kyllä todellakaan tiedä tapahtuneen. Toisaalta, onhan näitä varusmiesjuttuja jos minkälaisia.

  4. No, mä en noista urbaanilegendoista tiedä……..
    Velipoika tuli juuri ovesta sisään. Vietetään mun synttäreitä, vaikken pyöreitä tänään täyttänyt, vaan 48 vuotta. Otetaan muutama huurteinen, saunotaan ja syödään hyvin.

  5. ” urbaanitotta”

    RAUK:ssa Parolassa olin viesti-piuha-joukoissa. Santsarina oli yksi myöhempi fiksu urheilumies ja tuleva naapurinikin.
    Sitten oli toinen santsari-sadisti, joka vittuili ja pottuili ja teki mitä mieleen sattui.
    Kyllästyimme äijään porukalla, iltavahdin aikaan kun hän taas rähisi käytävällä, veimme hänet porukassa paskahuusiin. Hän veti puukon jostain esiin ja uhkasi, mutta ei mahtanut meille mitään.
    Otimme hänet tiukkaan otteeseen ja panimme pään paskapyttyyn ja vedimme vedet päälle monta kertaa ennekuin hän myönsi ettei vie asiaa eteenpäin.
    Tulihan ukosta nöyrä poika.
    Kaluunat kaulassa saattaa joissakin tuoda liian ylemmyyden tunteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *