Mitä juomaa Joulupöytään

Itse teen perhekaljan ja sitruunasoodan sekoitusta: 50/50. Siitä olen pitänyt jo lapsesta asti ja niin tänäkin vuonna. Alkoholia juon vain pari tölkkiä olutta joulusaunan kanssa, mutta en jouluruoan kanssa.

Uudenvuoden aatto/-päivä onkin sitten asia erikseen. hirvipadan kanssa minulla on tapana nauttia chileläistä punkkua( Merkkiä täällä ei vissiin saa mainostaa.)

Ei muuta kuin hyvää joulunaikaa ja lähestyvää vuodenvaihdetta kaikille.

12 vastausta artikkeliin “Mitä juomaa Joulupöytään”

  1. No meillä on iraplikan kanssa samat juomat vettä ja piimää me hörpimme alkoholi ei kuulu missään muodossa meidän pöytäämme .terv iraplikka ja tepivaari

  2. Tolle iraplikalle ei voi antaa paljon piimää se alkaa rähjään kylläkin aivan eripäästä kun normaali koira .
    Se päästelee vinkeitään äänettömiä hännän juuresta ja se on kemiallista sodankäyntiä pahempaa .
    Hyvää joulua Timolle ja hänen tutuilleen terv tepivaari

  3. Sanoisin että tumma, runsas olut sopii kinkun kanssa. Se voi olla täysin alkoholitonta tai lievästi alkoholisoitua. Mielestäni se on sopivaa talveen ja jouluun.

    Olen myös sitä mieltä että voimme tuoda maailmalta myös tapoja Suomeen. Kuohuviini sopii jouluillan istuskeluun. Sekin voi olla alkoholitonta.

  4. Joo mulla vaan on niin etten kestä puolen promillen alko määrää koska se riittää migreenin laukeamiseen ja sellasta riskiä en ota vaikka pullon kyljessä olisi nolla promillea terv tepivaari

  5. Kaikkia juomia säällisesti ja ruoan mukaisesti sopivaa, mutta erityisesti hyvin pantua kirkasta sahtia. Vettä viimeiseksi ja maito pysyköön tonkassaan.

  6. Minä suurinpiirtein alkoholia karttavana saatan juoda tölkin olutta ja pikarin etiketistä poiketen valkoviiniä. Viimeksi olen olutta juonut juhannuksena ja teen sen saman taas tulevana juhannuksena. Näillä mennään.

  7. Tuntuu että aika raitista porukkaa on täällä ja hyvä niin. No en minäkään juopottelemaan heittäydy mutta laadukasta italialaista punaviiniä (Verrocchio amarone) olen pullon joulupöydän palanpainikkeeksi, ikäänkuin tilaisuutta hienolla aromeillaan juhlistamaan hankkkinut. Kun tällaisen pullon avaa temperoitumaan ja pienen tilkan samalla maistaa varmistaakseen että kaikki on ok niin hieno bukee viritelee makuhermoja ja kielenkantoja vastaanottavaisiksi tulevaa jouluateriaa varten.

    Myös karahvi raikasta Björköbyyläisestä lähteestä vesijohtoverkostoomme ohjattua mahtavan laadukasta vettä kuuluu Joulun kattaukseen.

    Ja joulupäivällisen kruunaa kohdallamme lasi Hennesy konjakkia, varta vasten ulkomaanreissulta edulliseen hintaan hankittu.

    1. Minuun makuuni Martellin konjakki on parasta, mutta on toki Hennessykin hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *