Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker

https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/498bc53a-5f75-49fc-89b2-fa32a066e572

17.12.2018

Mitä ihmettä tässä tapahtuu? Jean-Claude Junckerin tapa tervehtiä virkanaista vetää sanattomaksi

https://www.youtube.com/watch?v=DIV-WIctcCQ

 

Junckerin käytös EU:n huippukokouksessa on herättänyt hämmennystä.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker herätti huomiota erikoisella käytöksellään saapuessaan EU:n huippukokoukseen viime perjantaina. Tallenne Junckerin saapumisesta näyttää, miten hän pörröttää villisti tervehtimänsä naisen hiuksia.

Daily Mail -lehti on tunnistanut videolla näkyvän naisen EU:n apulaisprotokollapäällikkö Pernilla Sjöliniksi.

Junckerin horjunta Nato-kokouksen alla herätti huomiota viime heinäkuussa. Tuolloin horjunnan syyksi paljastuivat Junckerin iskiasvaivat.

**********

 

Jean-Claude Junckeria on syytelty alkoholin käytöstä

https://www.youtube.com/watch?v=ZJsrJUuonkM

Tällainen mies johtaa Eurooppa: Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201807132201072051_ul.shtml

13.7.2018

Jean-Claude Junckerin kompurointi Nato-kokouksessa tallentui videolle – muistatko EU-johtajan muut kommellukset?

Jean-Claude Junckeria on syytelty liian reippaasta alkoholin käytöstä – EU-johtaja itse sanoo, ettei hänellä ole ongelmaa.

Videolla näkyy, kuinka presidentti Sauli Niinistö auttaa Jean-Claude Junckeria.

Eilen päättyneessä Nato-huippukokouksessa Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker haparoi askelissaan.

63-vuotias Juncker horjui ja menetti tasapainonsa useamman kerran matkalla illalliselle. Etenkin portaissa puheenjohtajalla oli ongelmia. Videolla näkyy, kuinka Juncker tukeutuu muun muassa presidentti Sauli Niinistöön.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Junckeria on jouduttu kaitsemaan kansainvälisissä kokouksissa.

Vuonna 2015 EU-kokouksessa Juncker tervehti valtiopäämiehiä läpsimällä näitä kasvoille. Independent-julkaisun mukaan iloluontoisena tunnetun Junckerin käytös nostatti tällöin useiden EU-maiden johtajien kulmakarvoja.

Samassa tilaisuudessa Juncker tervehti Unkarin pääministeri Viktor Orbaniarempseästi sanomalla ”Hei, diktaattori!”. Unkarissa sananvapautta kavennettu Orbanin johdolla jo vuosia, mutta harvalla poliitikolla olisi pokkaa kutsua häntä diktaattoriksi päin naamaa.

Junckerin outoon käytökseen on haettu syytä alkoholista, ja EU-komission puheenjohtajan alkoholismista on esitetty julkisuudessa useita epäilyjä. Etenkin brittilehdet The Sun ja eurokriittinen Daly Mail ovat kirjoittaneet huhuista, joiden mukaan Juncker ei hallitsisi alkoholinkäyttöään. Juncker on kuitenkin kiistänyt väitteet alkoholiongelmastaan useita kertoja.

Vuonna 2016 hän sanoi olevansa surullinen elämäntapojensa spekuloinnista.Ranskalaisen Liberation-lehden haastattelussa Juncker sanoi, että ainoa ongelma, joka hänellä on, ovat 14-tuntiset työpäivät.

 

Jaa käyttäen:


3 Replies to “Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker”

 1. No, mitäs tuosta – Eikö EU-sirkuksen johtajan sovikin ottaa vähän tippaa?

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9e3decdd-c367-4331-a931-5002e689c62b
  18.12.2018

  EU-komission puheenjohtajan alkoholinkäyttö on ollut pitkään puheenaihe EU-piireissä.

  Jean-Claude Juncker on toiminut EU-komission puheenjohtajana marraskuusta 2014 lähtien. Sitä ennen hän toimi Luxemburgin pääministerinä vuosina 1995-2013.

  EU-vaalit järjestetään ensi toukokuussa. Osa poliitikoista on jo ilmaissut olevansa sitä mieltä, että Juncker pitää saada vaihtoon, jottei hän saata Euroopan unionia naurunalaiseksi.

  – Kun assistentti tuo komission puheenjohtajalle lasin vettä, kaikki tietävät, että siinä on giniä, ranskalainen EU-kirjeenvaihtaja Jean Quatremer kirjoitti hiljattain politiikkaa ja taloutta käsittelevässä brittiläisessä The Spectator -lehdessä.

Kommentoi