Tarja Halonen : ”Suomikin voisi tehdä ja päästä omasta historiastaankin eroon.”

Tarja olisi varmasti halunnut aatteensa ohjaamana, että venäläiset, silloin vielä kommunistiset, olisivat ottaneet Suomen haltuunsa.

*

Ulkoasiain kansankomissaarin Molotov Berliinissä marraskuussa 1940

http://www.histdoc.net/historia/NaSo1940-11-12.html

”Saksan ja Venäjän välistä sopimusta voidaan pitää tarkoitetulla tavalla täytettynä paitsi yhdessä kohden, nimittäin Suomessa. Suomen kysymys on vielä ratkaisematta ja hän pyysi Johtajaa sanomaan, onko Saksan ja Venäjän sopimus, sikäli kun se koskee Suomea, edelleen voimassa. Neuvostohallituksen näkemyksen mukaan tähän ei ole tullut muutoksia.3

*

Voiko Tarja Halonen uskoa, että suomalaiset olisivat selvinneet toisesta venäläisten hyökkäyksestä ilman ulkopuolista apua?

Onko Tarja Halonen tohtinut moittia venäläisiä siitä, että tekivät kesällä 1939 sopimukset Natsi-Saksan kanssa? – tuskin on ..

***********

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005926058.html

8.12.2018

Tarja Halonen Ylellä natsitunnusten kieltämisestä: ”Kyllä sen Suomikin voisi tehdä ja päästä omasta historiastaankin eroon”

Presidentti Tarja Halonen myöntää, ettei asioiden kieltäminen aina tarjoa ratkaisua ongelmaan.

Presidentti Tarja Halonen on valmis näyttämään ”keltaista valoa” natsitunnusten kieltämiseksi lailla Suomessa.

– Olen lievästi keltaisella valolla siihen päin, että voisi vaikka katsoakin auttaisiko se asioiden selvittämistä, Halonen totesi tänään lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

Hänen mukaansa Suomi kulkisi ainoastaan eurooppalaisten valtavirrassa ottamalla tiukemman kannan asiaan.

– Kyllä sen Suomikin voisi tehdä ja päästä omasta historiastaankin eroon, Halonen viittasi toiseen maailmansotaan ja Suomen yhteistyöhön natsi-Saksan kanssa.

[ Ovatko venäläiset päässeet eroon historiastaan? Itse asiassa hehän kirjoittavat historiaansa kaikenaikaa uusiksi.]

Hän huomautti kuitenkin, etteivät pelkät yksittäisten tunnusten kiellot ratkaise ongelmaa. Arvot pitää sisäistää, eikä lainsäädännöllä voi kovin voimakkaasti ohjata ihmisiä hyvään.

Halonen myöntää, että natsilippujen heiluttaminen Helsingissä uusnatsien marssissa itsenäisyyspäivänä tuntui pahalta.

– Tuntuu pahalta, ihan yksinkertaisesti tuntui pahalta.

Hän arveli tapauksen kertovan siitä, etteivät lippujen heiluttajat välttämättä tunne historiaa.

– Se on aina vaarallista, koska historia kertoo, miten on tietyissä menettelytavoissa tullut tulosta. [ Niin, kuinkahan monta ihmistä kuoli punalipun heiluttamisen aikana? – esim. vuonna 1937]

– Ihmiset leikkivät sellaisilla asioilla, jotka eivät ole sellaiseksi sopivia.

– Miksi kukaan ihminen voi ihannoida väkivaltaa nimenomaan johonkin kansanryhmään, Halonen ihmetteli ääneen.

Haloselta kysyttiin Ylellä myös, mikä on saanut rasismin rehottamaan Suomessa.

Hän antoi Suomen romanit tai keskustelut saamelaisista esimerkkeinä siitä, miten Suomessakin on rakennettu vuosikymmenien aikana sallimista tietynlaiselle huumorille, jossa joku kansanryhmä on pilkan kohteena.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) suhtautui natsitunnusten sääntelemiseen nihkeästi Ylen haastattelussa ja kutsui sitä ”vaikeaksi tieksi”.

Jaa käyttäen:


32 Replies to “Tarja Halonen : ”Suomikin voisi tehdä ja päästä omasta historiastaankin eroon.””

 1. Venäjällä kirjoitetaan historiaa uudestaan, jossa kielletään kaikki Neuvostoliiton aloittamat hyökkäyssodat ja Stalinin patsaita ollaan palauttamassa.

  1. ”Sörkan punapää” Tarja Halonen tuskin ymmärtää, että tänään hakaristilippua kantavat nuoret eivät tiedä eikä vältäkkä edes tietää mitä tapahtui 1939-1944.

   Vanhojen pieruja, kuten Haloska ei saisi päästää telkkariin puhumaan potaskaa.

 2. Poiketen teistä- Halonen puhui viisaita esim. perheiden yhdistämisestä mamuille, jos on mahdollista. Perheet kontrollioivat niissä kulttuureissa kakaroitaan, ja täällä viranomaiset tuhlaavat varojaan ja nuoret naiset kärsivät.

  Halonen on äärimmäisen viisas ja terävä ihminen, jos otetaan kaikilta muiltakin poliittinen kaapu pois päältä ml. ulkonäköarvostelu.

  Korostan, että arvostan viisautta ilman minkäänlaista punaista viittaa päälläni.

  1. No jos hieman vaivaudut tutkiskelemaan tai edes miettimään asiaa niin miten ajattelet perheiden noissa kulttureissa onnistuneen kontrolloimaan kakaroitaan?

   Kyllä varmasti Eurooppa ja samalla Suomi välttyisi noiden kulttuurien negatiivisilta piirteiltä, kun vaan otettaisiin kokonaisia kunniamurhiin, naisten ja tyttöjen alisteiseen asemaan jne.jne perheitä ja mielellään sukuja kokonaisuudessaan maahan, kun Halonen kerran näin sanoo.

   Ei paljon järjettömämpää enää voisi esittää.

   No toisaalta sanoihan Halonen, ettei missään hyväksytä raiskaus/ lasten hyväksikäyttökulttuuria, kun kaikki maat ovat kerran allekirjoittaneet YK:n ihmisoikeusjulistuksen.

   Nii-i !

   1. Propagandaa!

    Kukaan ei hyväksy kunniamurhia, naisten alistamista länsimaisessa kulttuurissa-ei myöskään suomalasissa perheissä nyrkin ja hellanväissä olevaa naisten kohtelua.

    Perhe tarkoitti tässä yhteydessä ydinperhettä – ei koko sukua. Nuoren mamu-miehen paras kurittaja ja valvoja on hänen äitinsä.

    Ei nyt kannata sotkea taas persujen ainoaa agendaa, maahanmuuttoa kaikkineen ja kaikessa tähän kielteisyyteen varsinkin, kun Halonen sen toi esille.

    Rikolliset pitää saada nopeasti pois ja kaikille tiedoksi, että rangaistukset ovat ehdoitta kovia.

    Yhteiskunnasta eristetyt nuoret miehet ovat kaikkialla ongelma, koska hekin haluavat nussia kaikkialla.

    1. Kuten sanoin aiemmin ” jos hieman vaivaudut tutkiskelemaan tai edes miettimään asiaa niin miten ajattelet perheiden noissa kulttureissa onnistuneen kontrolloimaan kakaroitaan”

     Se toki olisi aivan liian vaativaa, kun helpommalla pääsee persufobialla.

      1. Et ole sitten kuullut esim. Euroopan isoihin kaupunkeihin muodostuneista rinnakaisyhteiskunnista vai ajatteletko niiden olevan persujen propagandaa.

       On toki oikein sanoa, ettei länsimaisissa kulttuureissa hyväksytä esim.kunniamurhia, naiten alisteisuutta, mutta länsimaissa kyllä on yhteisöjä, joissa mainitut ovat hyvksyttyjä, eikä niillä yhteisöillä ole edes mitään tarvetta sopeutua länsimaiseen kulttuuriin, kun sitä ei kukaan heiltä vaadi, pikimminkin päinvastoin, vaatimukset leimataan rasismiksi sinisilmäsiten hölmöjen toimesta.

       1. Muutama painovirhe eksyi joukkoon, mutta jatkan vielä kysymällä, että mikäli noissa heimokulttuureissa perheet ja äidit kontroloivat, niin miksi maat ovat ikuisesti helvetillisessä kaaoksessa eikä mikään muutu?

 3. Mitä punaista siinä sossuaatteessa on? Eipä paljon mitään. Pitäiskö nykyistä presidenttiä sano patamustaksi? Mulla ei ole mitään valittamista nykyisen presidentin suhteen. Oon oikein tyytyväinen. Ja moneen hänen ja Halosen edeltäjäänkin.

 4. Miksei kielletä kommunistiset tunnukset? Nehän syyllistyi enemmän rikoksiin kuin natsit.

 5. Ahtisaari oli myös aika huono. Alko inisee jotain että olisi anonut eroa jos ei olisi saanut suomalaisia vakuuttuneiksi että pitää liittyä EU:hun. No, se oli Suomen historian suurin virhe.

 6. Minunkin mielestäni Halonen on ollut Suomen historian huonoin presidentti. Sitä ei olisi koskaan saanut valita Suomen presidentiksi. Ei siksi, että on ilmeisesti naaras, vaan siksi että on mikä on. Jos piti saada nainen Suomen presidentiksi, niin minun mielestäni Elisabeth Rehn olisi ollut hyvä presidentti Suomelle – vaikka on ruotsinkielinen. Suomessa on paljon hyviä isänmaallisia naisia, jotka sopisivat Suomen presidentiksi, vaan Halonen, Grrr…

  1. Hän joka väittää presidentti Halosen olleen huono presidentti halveksuu Suomen kansaa, joka presidentin valitsee vapailla vaaleilla. Hän oli kaksi kautta pressana joten Suomen kansan enemmistön mielestä hän oli hyvä presidentti.

 7. Laura Huhtasaari olisi todennäköisesti ollut paras presidentti Kekkosen jälkeen.

 8. Tätä mieltä oli aikoinaan Rehn HS:n haastattelussa=

  Vielä pahempaa on se, että Rehnin mukaan Suomi piiloutuu nyt itseään häikäilemättömämpien maiden selän taakse. Selittelemme politiikkamme sillä, että osa itäisen Euroopan maista, kuten Unkari ja Puola, rikkovat ihmisoikeuksia ja demokratiaa vielä törkeämmin.
  ”Ei se auta, kun sanomme, että muut ovat rikkoneet räikeämmin. Ei se anna meille anteeksi”, Rehn sanoo. ”Olen ymmärtänyt, että perustuslakivaliokunnassa näitä perusoikeus- ja ihmisoikeusasioita ei ole otettu syvästi vastaan.”
  Entä jos Arkadianmäen kovuudessa on kyse siitä, ettei osa kansanedustajista tunne Suomen perustuslakia, ihmisoikeussopimuksia, EU-oikeutta ja muita Suomea sitovia sopimuksia?
  ”Tämä on johdatteleva kysymys”, Rehn toruu.
  Sen verran kysymys kuitenkin houkuttaa häntä, että hän haluaa vastata: ”Sanon, että kyllä on.”
  Ketä Rehn tästä kaikesta syyttää? Perussuomalaisiako yksin?
  Ei, ei lainkaan, Rehn sanoo. Koko hallitus kantakoon vastuunsa. Ihmisoikeuksia rikkova politiikka on yhtä lailla keskustan ja kokoomuksen syytä. Ne ovat hylänneet vanhat arvonsa.
  ”Keskustan ja kokoomuksen pitäisi kakistaa itsestään ne aiemmat periaatteensa. Se, että ihmistä kunnioitetaan”, hän sanoo.
  ”Minua koskettaa tämä raaka ihmisten kotiin lähettäminen. Ei Suomi voi lähettää ihmisiä maahan, jossa heidät ehkä tapetaan. Meidän täytyy pitää sopimuksista kiinni.”
  Rehnillä on syynsä räyhätä täällä metsikön keskellä Hilassa. Kun yhteiskunnan ilmapiiri jyrkkenee, fiksun enemmistön täytyy nousta esiin. Muutoin julkisuudessa ilmaherruuden ottavat kovaääniset äärilaidat, nämä leijonariipusrassukat ja keskustelupalstojen anonyymit vihanlietsojat.
  ”Se, joka pysyy hiljaa, tekee yhtä paljon pahaa kuin se, joka räyhää”, Rehn sanoo.
  ”Ollaanko me pikkuisen pelkureita?

 9. Rehn, Halonen ja muut ”suvaitsevaiset” maksakoot noiden elintasoturietien elatuksen ihan itse.
  2/3 tulleista ei täytä turvspaikkavaatimuksia, joten ei muuta kuin pikainen kalossinkuva persiiseen.
  Suomalaiset eivät ole velvollisia ottamaan tänne elintasoturistien perheitä elätettäväksi millään perusteella.
  Jos tänne jo otetut voivat turvallisesti lomailla kotimaassaan ja lähettää lapsensa sinne koulutettavaksi omiin tapoihinsa, ei elintasoturisteilla ole sen turvattomampaa kotimaissaan.

 10. ”Rehnillä on syynsä räyhätä täällä metsikön keskellä Hilassa. Kun yhteiskunnan ilmapiiri jyrkkenee, fiksun enemmistön täytyy nousta esiin.”

  Elisabeth Rehn tietysti halua nostaa itsensä tähän fiksuun enemmistön. Vai kuluuko hän itseoikeutettuna tähän ryhmään? – Svenska talande bättre folk
  ***
  Saattaa olla ,että Elisabet olisi myös kärkisijoilla, jos olisi päässyt presidentiksi.
  ***
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_Rehn
  Märta Elisabeth Rehn (o.s. Carlberg) (s. 6. huhtikuuta 1935 Helsinki) on ruotsalaisen kansanpuolueen entinen kansanedustaja sekä Suomen ja Euroopan ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri[1]. Rehn oli Martti Ahtisaaren vastaehdokas vuoden 1994 presidentinvaalin toisella kierroksella, ja oli myös puolueensa ehdokas vuoden 2000 presidentinvaalissa. Aktiivipoliitikon uran jälkeen Elisabeth Rehn on tullut tunnetuksi paljon maailmalla liikkuvana ihmisoikeustaistelijana.

 11. Eiköhän se kuulu Niinistön ja nykyisen hallituksen maksettavaksi. Ovat ottaneet avosylin vastaan tuhottoman paljon sakkia.

  1. Eiköhän se kuulu jonkun muun kuin Niinistön maksettavaksi.
   Ei Niinistö näitä tänne pyytänyt, kuten eräs kepuli pääministeri omaan kotiinsa.
   Edelleen näitä haluavat suomalaisten kustannuksella elättää kaikenlaiset vapaaliikkuvuus ja muut vihervasurisakit, joista osa itsekin elelee yhteiskunnan eli työtä tekevien veronmaksajien kustannuksella.

 12. Minunkin mielstäni Halonen oli aika onneton presidentti. Vähän liian herkästi närkästyvä tavallaan pikkusieluinen, kärkevä kun joku ei ollut mielensä mukaista. Liian vasemmistolainen kaiken kansan presidentiksi. Ja mikä pahinta puuttui sitä peräänkuulutettua valtiomisainesta persoonastaan.
  Mutta aika olisi sopiva hänelle tai naiselle ja vasemmistolaiselle tulla äänestetyksi Suomen presidentiksi (syvä huokaus)

 13. Halonen oli hänen kannaltaan hyvään aikaan presidenttinä, kuten Bill Clinton, eli keskellä nousukautta ja kriisejä ei tullut kuin loppusuoralla. Halusin Niinistön mielummin vuoden 2006 presidentinvaaleissa kuitenkin.

 14. Halonen DDR:n lobbari?

  ”Tasavallan presidentti Tarja Halosen toiminnasta entisen DDR:n hyväksi on paljastunut uusia tietoja. Tänään ilmestynyt Aamulehti kertoo, että DDR:n tunnustamiskomitea, jossa Halonenkin oli mukana, vastusti Suomen virallista ulkopoliittista linjaa.
  Ryhmän kerrotaan myös levittäneen Suomessa itäsaksalaista propagandamateriaalia.
  Alma Median Helsingin toimitus on käynyt läpi tunnustamiskomitean asiakirjat kymmenestä hallituksen kokouksesta ja vuosikokouksesta, joista läsnäolotiedot ovat tallella, Halonen oli mukana seitsemässä.
  Presidentin kansliassa oltiin uusiin tietoihin liittyen hyvin vaitonaisia.” – Ilta-Sanomat 12.9.2009, otsikko sama kuin tässä.
  ——————————————-
  Ei Suomella ole mitään hävettävää historiansa suhteen, ellei sitten sitä, että suomalaiset erehtyivät valitsemaan presidentiksi kommunistihenkisen feministin.

  Jos et ole nuorena idealisti, olet vätys. Jos olet vanhana idealisti, olet typerys.

 15. Muistan että pienenä poikana diggailin keskustaa, Venäjästä oli jäänyt huono kuva kommunismin ja Karjalan takia.

 16. Halonen on vappupuheessaan 70-luvulla sanonut kannatravansa Suomen liittymistä osaksi Neuvostoliittoa. Puhe oli aikoinaan netissä, nyt sitä ei ole vuosiin löytynyt mistään, liekkö hänen presidenttikaudellaan ”kadonnut”.

  Mutta täysi ryssä tämä on aatteeltaa, se vanhan ajan kommari hallinnon ihannoima.

 17. Halosen lausunnosta jäi kyllä tuossa artikkelista loppuosa pois. Siinä hän jatkoi suunnilleen: ”Suomi joutui taistelemaan Natsi-Saksan kanssa samalla puolella, mutta me emme olleet mitenkään sitoutuneet siihen ideologiaan”. Eli tarkoitti tässä, että Suomen leimautumisesta Natsi-Saksan puolella olleeksi päästäisiin irti.

Kommentoi