Uskontojen kakofoniaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a47732c0-43ab-4e2b-985d-f4d2eacf951a

23.11.2018

Alan Salehzadeh kirjoitaa:

Kuten Kaakkois-Aasia ylipäätään, Malesia on islamilaisuudessaan maltillisempi kuin Lähi-itä tai monet Afrikan maat. Kristinusko on Malesian kolmanneksi suurin uskonto [9,1 % väestöstä wikipedian mukaan]. Kristityillä on maassa verrattain hyvät oltavat, varsinkin kun ottaa huomioon, että uskonnollisten vähemmistöjen asema muslimimaailmassa on yleisesti ottaen huono. [ Huonokin on verrattain hyvää, kun verrataan oikein huonoon.]

Malesiassa, kuten muuallakin islamilaisissa maissa, muslimin on kuitenkin kiellettyä kääntyä kristityksi. Se on rangaistava teko, josta pahimmillaan voi joutua maksamaan hengellään. [Niin, että tämmöistä ’suvaitsevaisuutta’.] Paikallisilta kristityiltä sen sijaan ei ole kiellettyä kääntyä islamiin. [ Eipä tietenkään]

Malesian kaltaista kaksinaismoralistista ajattelua on silti Suomessakin. Integroitumisen puolesta jyrisevät perussuomalaiset ovat käännyttämässä ihmisiä omaan uskontoonsa ulkomailla, kun kotimaassa he jyrkästi vastustavat muslimien vastaavia pyrkimyksiä. Perussuomalaiset ovat pitkään olleet huolissaan islamin leviämisestä Suomessa. Erityistä heitä huolestuttaa se, että kyseinen uskonto leviää täällä ulkomaalaisten vuoksi.

***

Kommentti: Perussuomalaiset kuten monet muutkin suomalaiset ovat kyllä vastustaneet puheillaan islamin leviämistä Suomessa. Suomalaiset eivät kylläkään ole laittaneet yhtään muslimia vankilaan muslimiuskon levittämisestä.

*

Tällaista on kaakkois-aasialinen suvaitsevaisuus:

https://ranneliike.net/uutiset/10845/bruneissa-homot-kivitetaan

Bruneissa homot kivitetään

Bruneissa hyväksytyn uuden islamilaisen lain mukaisesti homoseksuaalit tuomitaan huhtikuusta alkaen kuolemaan. Ihan kuin tämä ei riittäisi, uhreja kidutetaan sitä ennen ruoskimalla ja kivittämällä. Tähän asti ”sodomiasta” on tuomittu 10 vuoden vankeusrangaistukseen.

Brunein valtion harjoittama julmuus ei kohdistu pelkästään homoseksuaaleihin vaan myös heterot, joilla on ollut avioliiton ulkopuolisia suhteita, tuomitaan kuolemaan.

 

20 vastausta artikkeliin “Uskontojen kakofoniaa”

    1. Sananvapaus joko on tai ei ole. Ei voi olla niin, että vain joillakin on sananvapaus, sillä se ei ole sananvapautta ollenkaan. Sananvapaus takaa, että saat ”tuputtaa” uskontoa esimerkiksi jakamalla lehtisiä tai pyrkimällä ihmisten kanssa puheisiin. Se takaa myös sen, että kokoomuslaisena saa ”tuputtaa” näkemyksiäsi kadulla vaikka muiden puolueiden kannattajat eivät niitä kaipaisikaan.

      Mieti siis, kannatatko sananvapautta.

  1. En tiedä onko PerusSuomalaiset puolueena esittäneet kristinuskon levittämistä?

    On kuitenkin aivan päivänselvää, että jos joku menee niin tekemään maassa,jossa se on kiellettyä ja tämä kielto on aivan julkista tietoa niin siinähän kantaa seuraukset.

    Maassa maan tavalla.

  2. Asiaa voidaan katsoa näinkin:

    Uskonnon tulee olla vapaata, mutta eri uskonnot ovat omiaan aiheuttamaan ristiriitoja yhteiskunnassa.

    Suomalaisiahan syytettiin malesialaisen harmonian rikkomisesta. Pidän tuota perustelua järkevänä.

    Suomalainenkin harmonia on vaarassa, jos maan sisällä on jyrkkiä normiristiriitoja.

    Kristillisdemokraatit ovat ehdottaneet, että tänne otettaisiin lähinnä kristittyjä pakolaisia. Ne kristityt pakolaiset eivät olisi välttämättä sen kunnollisempia kuin muslimipakolaiset, mutta aiheuttaisivat todennäköisesti vähemmän normiristiriitoja, jolloin eivät rikkoisi harmoniaa.

    Tästäpä tuleekin mieleeni nuo vittuilevat freudentalistit, jotka kulkivat kaduilla nokka pystyssä ja heittelivät herjaa ugrien rotuominaisuuksista ennen kansalaissotaa. Sotahan sellaisesta epäharmoniasta saattaa hyvinkin seurata. Asiaa mietittyään jopa Hoopoakatemian professorit tullevat viikkojen pohdinnan jälkeen samalle kannalle. Tuosta Karjalaisesta en ole kyllä aivan varma.

    Kyllä Malesiassakin saatetaan uskonsota vielä nähdä, mutta en mielelläni lähtisi päreet kainalossa sitä sotaa sytyttämään.

  3. Kyllä islamin uskontoon varauksella suhtautuvia löytyy varmasti kaikista puolueista ja ryhmistä– ehkä eniten Kristillisdemokraateista (KD) ja kirkosta luopuneista.

    ***
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005699271.html
    Valtaosa suomalaisista ajattelee islaminuskon olevan pohjimmiltaan ristiriidassa suomalaisen kulttuurin ja arvojen kanssa, kertoo eurooppalainen suurtutkimus

    Euroopan suurin ”uskontokunta” on kristityt, jotka eivät usko Raamatun Jumalaan tai käy kirkossa, kertoo Pew-tutkimuslaitoksen uusi suurtutkimus. Suomalaisista selvä enemmistö ajattelee islaminuskon olevan pohjimmiltaan ristiriidassa suomalaisen kulttuurin kanssa.

    ***
    https://www.theguardian.com/world/2018/mar/21/christianity-non-christian-europe-young-people-survey-religion
    ’Christianity as default is gone’: the rise of a non-Christian Europe
    *
    *
    John Allen Chau, 27 oli varmasti kristitty, mutta ei ollut suomalinen.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d9250edd-c092-44d0-861d-3ada458937bd
    21-11-2019
    Turisteilta kielletyn syrjäisen saaren asukkaat surmasivat amerikkalaissaarnaajan nuolilla Intiassa

  4. https://yle.fi/uutiset/3-10355294
    16.8-2018

    Selvitys: Suomalaisten asenteet eurooppalaisittain jyrkät – 62 prosenttia uskoo, että islam ei sovi yhteen suomalaisen kulttuurin kanssa

    Pew tutki uskonnollisia asenteita 15 eurooppalaisessa maassa. Suomessa asenteet islamiin näyttävät arvojen ja kulttuurin osalta kaikkein jyrkimmiltä.

    Yhdysvaltalaisen Pew-tutkimuslaitoksen mukaan peräti 62 prosenttia suomalaisista uskoo, että islam ei ole yhteensopiva suomalaisen kulttuurin ja suomalaisten arvojen kanssa.

    Kirkossa käyvät kristityt suhtautuivat asiaan vielä jyrkemmin. 67 prosenttia heistä uskoo, että islam ei sovi Suomeen. Myös enemmistö suomalaisista, jotka eivät ilmoita mitään uskonnollista suuntausta, sanoo, ettei islam ei sovi yhteen suomalaisten arvojen kanssa.

    Vastaajilta kysyttiin, mitä mieltä he ovat väitteestä, jonka mukaan ”Islam on pohjimmiltaan yhteensopimaton suomalaisen kulttuurin ja suomalaisten arvojen kanssa”. Toisena vastausvaihtoehtona oli, että mitään ristiriitaa ei ole.
    Vastaajia kehotettiin ottamaan kantaa asiaan, vaikka kumpikaan väite ei täysin vastaisi heidän mielipidettään.

    Suomessa asenteet jyrkimmät – Ruotsi, Portugal ja Ranska toisessa laidassa

    Pew selvitti asenteita 15 länsieuroopalaisessa maassa. Suomessa asenteet näyttävät kultturin ja arvojen osalta jyrkimmiltä. Portugalissa 31 prosenttia vastaajista sanoi, että islam ei sovi yhteen portugalilaisten arvojen ja kulttuurin kanssa. Ruotsissa ja Ranskassa vastaava luku oli 34 prosenttia.

    Itävalta on mielenkiintoinen tapaus. Siellä on viime vuosina käyty kovaa islam- ja maahanmuuttokeskustelua, mutta silti asenteet islamiin vaikuttavat lievemmiltä kuin Suomessa. Itävallassa 48 prosenttia vastaajista sanoi, että islam ei sovi yhteen itävaltalaisten arvojen ja kulttuurin kanssa.

    Suomalaistutkimuksissa samansuuntaisia tuloksia

    Pew esitti laajassa tutkimuksessaan useita kysymyksiä liittyen uskontoon. Selvä enemmistö suomalaisista, 83 prosenttia, on valmis hyväksymään muslimin naapurikseen.
    Helsingin yliopiston uskontotieteeen dosentti Tuomas Martikainen sanoo, että tutkimustulos vastaa varsin hyvin suomalaisissa tutkimuksissa saatuja tuloksia.
    – Suomalaiset suhtautuvat hyvin kriittisesti islamiin uskontona. Sen sijaan suhtautuminen muslimeihin yksilöinä on merkittävästi myönteisempi, Martikainen sanoo.
    Italiassa asenteet musliminaapureihin olivat kaikkein kielteisimmät, vaikka sielläkin 65 prosenttia vastaajista hyväksyisi muslimin naapurikseen.

    Suomalaisten asenteet vakaat

    Siirtolaisinstituutin toimitusjohtajana toimiva Martikainen avusti Pew’tä ulkopuolisena asiantuntijana. Hänen mukaansa suomalaisten asenteet islamiin ovat pysyneet varsin vakaina.
    – Suhtautuminen on pysynyt pääpiirteissään samanlaisena 1980-luvulta lähtien, Martikainen sanoo.

    Ajatuspaja Magman raportista käy ilmi, että vuonna 2008 noin puolella suomalaisista oli kielteinen mielikuva islamista. Raportin mukaan kyseessä on todennäköisesti suuressa määrin aivan maalliselta pohjalta nouseva ennakkoluuloisuus voimakasta ja näkyvää uskonnollisuutta kohtaan.
    Suomessa näkyvä uskonollisuus on harvinaisempaa kuin monissa muissa maissa.

    Pew-tutkimuslaitoksen mukaan 68 prosenttia suomalaisista ilmoitti olevansa kristittyjä, mutta eivät aktiivisesti harjoita uskontoaan. Luku on poikkeuksellisen suuri, eikä muualla löydy yhtä paljon passiivisia kristittyjä.

    Suomessa käydään yhtä vähän kirkossa kuin Ruotsissa, eli vain yhdeksän prosenttia vastaajista ilmoitti käyvänsä säännöllisesti kirkossa.
    Pewin tutkimukseen osallistui Suomessa 1 500 ihmistä. Tutkimus tehtiin kevään ja kesän 2017 aikana. Pew’n ilmoittama virhemarginaali, kun puhutaan koko otoksesta, on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

  5. Ei ole mitään kakofoniaa kun ei tuollaisiin mielikuvitustouhuihin ota osaa eikä arpaa eikä kuulu noihin. Menee paljon paremmin.

  6. 90-luvulla puhuttiin että uskontojen merkitys lakkaa mutta minusta se on pikemminkin lisääntynyt. Varsinkin Obaman jälkeisenä aikana.

    1. Totta. On faktaa, että maailmassa uskontoihin kuuluvien määrä kasvaa. Myös kristittyjen määrä on kasvussa. Joka väittää muuta elää kuplassaan jossa ”minä ja mun pari kaveria ollaan erottu kirkosta ja siksi uskontojen vaikutus vähenee”.

  7. Uskonto on oopiumia kansalle, sanoi Karl Marx.

    Varmaan näin on. Ehkä tämän vuoksi kirjailija Jari Tervo heitti televisiolähetyksessä Raamatun lattiaan.
    Samainen Jari Tervo haukkui myöhemmin suomalaiset, jotka vastustivat holtitonta maahanmuttoa, valkoiseksi roskaväeksi.

    Geer Wildwers, hollantilaisen Vapauspuolueen (PVV) johtaja on saanut kaksi fatwaa, hänet on julistettu Indonesiassa, maailman suurimmassa muslimaassa
    ei-toivotuksi henkilöksi eliniäksi.
    Wilders on nyt 24/7poliisin suojeluksessa hallituksen turvatalossa ja poliisi kuljettaa häntä joka päivä panssaroitujen aurtojen saattuessa parlamenttitaloon ja takaissin. Wilders kun on Alankomaiden toiseksi suurimman puolueen puheenjiohtaja.
    Lisäksi Wilders on haastettu oikeuteen kotimaassaan Alankomaissa – mutta myös Itävallassa, Pakistanissa, Jordaniassa, Iranissa ja Saudi-Arabiassa.

    Äskettäin Euroopan ihmisoikeutuomioistuinj vahvisti Itävallan tuomioistuimen langettavan päätöksen Elisa Sabadisen Wolffille, joka on kehdanut väittää julkisesti, että profetta Muhammadilla oli todennäköisesti pedofiilisiä taipumuksia.
    Britti Tommy Robinson vangittiin hänen raportoitua pakistanilaisesta raiskausjengistä Isossa- Britanniassa.

    Edesmennyt kirjeenvaihtaja Erkki Toivainen varoitti suomalaisia jo kymmenisen vuotta sitten islamisaatioin vaaroista. sanoi että Isossa-Britanniassa on monia kaupunkeja, joissa imaamien sana painaa enemmän kuin maan laki. Väittävät myös, että isossa-Britanniassa toimii jo ainakin osittain sharia-laki. (saa siinä Therea May vääntää niska limassa brittejä eroon muun manner-Euroopan itsetuho profetiasta. Meilläkin valtamedia odottaa vesi kielellä, että brexit epäonnistuisi. Länsimaiden itsetuhovietti on hämmästyttävän voimakas. se Marxin pitkä käsi).

    Joten kyllä uskonto on vaarallista. Varsinkin kristinusko ja Islam, jotka molemmat ovat laajenemishaluisia. Keinot ovat vain erilaisia. Kristinsuko pyrkii laajentumaan lammastelemalla ja höpöttämällä, että vihamniehellekin pitää antaa anteeksi loputtomiin, kun taas Islam on paljon suoraviivaisempi ja käytännöllisempi. Hammurabin laki, silmä silmästä ja hammas hampaasta ja pää poikki vääräuskoiselta.

    Lopuksi: onko kommnismi uskonto vai aate? Mikäli Solzenichynisiä on uskominen, kommunismi on maan päälle laskeutunut uskonto. Ja jostakin syystä kommunismilla ja Islamilla näkyy synkkaavan hyvin yhteen.

    Heitäppäs julkisesti Koraani lattialle – Jari Tervo tai joku muu.

  8. Kommunismi, ateismi ja Islamilla on kaikilla sama yhteinen tavoite eli kristinuskon hävittäminen. Uskon että varsinkin nyt kun Eurooppa on ollut islaminvaasion kohteena niin moni on alkanut puolustaa eurooppalaista kristillistä perinnettä Suomessakin.

  9. Aiheeseen liityen:

    Sharialakia Tanskassa

    Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa

    https://www.youtube.com/watch?v=rw-rI7NXwYg

    Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa: Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa.

    [ Tekstityksen suomeksi saat näkyviin näpäyttämää’ komentorivin’ (joka tulee näkyviin asettamalla osoitin kuvan alueelle ) vasemmanpuoleista ikonia.]

    9.2.2017
    Integraatiopyrkimyksistä huolimatta Tanskan koraanikouluissa opetetaan ankaraa sharialakia. Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa. Kävi ilmi, että naisiin kohdistuva väkivalta ja moniavioisuus ovat hyväksyttäviä.
    *
    Tai ..
    Sharia-zone in Denmark
    15.10.2011

  10. Niin,voi näitä eri uskonlahkoja kuin niiden välistä ristiriitaa_ ovatko esim.rauhanlevittäjiä,sanansaattajia kuin toistaan parempia/huonompia että ”vertaisko politiikkaan/-tekijöihin” … kumpi pahempi tai miten vain kukin omilla tahoillaan.
    Hengellistä sateenkaarta ?

  11. Mitä tapahtuu, kun joku ”tulee uskoon” eli kääntyy kristityksi? Kun on lukenut kertomuksia, niin usein kääntynyt on esimerkiksi päässyt eroon alkoholismista tai huumeista, luopunut väkivallasta ja pyytänyt anteeksi, pyrkinyt omistamaan elämänsä muiden auttamiselle jne. Sitten on tietysti niitä, jotka pyrkivät ”luopumaan kaikesta maallisesta” ja saattavat olla varsin ärsyttäviä ja ehkä nipottavia. Niitä, joista muut sitten saavat negatiivisia kokemuksia ja yleistävät sen kristinuskoon ja kristittyihin yleensä. Suopmalaiselle uskonto on usein yksityisasia, sisintä, jota ei haluta levittää muiden eteen ja kaikenlainen ”hurskastelu” tuntuu yliampuvalta. Kirkkoja ja suuntauksia on kyllä myös erilaisia, toisissa tykätään huutaa hallelujaa, mutta toisissa huutajaa katsottaisiin kieroon.

    Kristityt ovat myös nykysinkin ehkä vainotuin ryhmä maailmassa. Vainoja on erityisesti islamilaisissa maissa ja kommunistisissa paratiiseissa, joista uskonto halutaan kitkeä pois.

  12. Lyhyesti – eikö usko elämään riittäisi – ilman uskontoa ?

    Jollei usko elämään,niin miksi sitten eläisi ?
    Ihminen itse valitsee mihin haluaa uskoa tai halua luottaa johonkin.

    Uskonto-jen keskinäinen rauhanomaisuus ei liene ollut koskaan kovassa ”kurssissa” – tänäänkään !

    1. Mitä olisi ”usko elämään”? Haluatko perustaa uuden uskonnon? Mihin siinä uskotaan, ”elämä” on ylimalkainen määritelmä. Uskotaanko elämää olevan olemassa vai mitä?

      Uusia uskontojakin syntyy nykyaikana, usein poimitaan jo olemassaolevista uskonnoista kohtia, jotka miellyttävät itseä. Ihminen uskoo aina johonkin, esimerkiksi kuolemanjälkeiseen elämään tai kuoleman lopullisuuteen, elämän tarkoitukseen tai tarkoituksettomuuteen, sokeaan sattumaan tai maailman luojaan.

  13. ”Ihminen uskoo aina johonkin, esimerkiksi kuolemanjälkeiseen elämään tai kuoleman lopullisuuteen, elämän tarkoitukseen tai tarkoituksettomuuteen, sokeaan sattumaan tai maailman luojaan.”

    Ruoveden kappeliseurakunnan erityisajattelija unohtaa aivojen hermosolujen muodostaman neuroverkon. Tuo verkko tuottaa joskus juurikin noita uskomuksia, joilla tietenkään ei ole mitään tekemistä todellisten luonnonilmiöiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *