Syntyvyyskeskustelu on ihan peestä

Syntyvyysykeskustelu ryöpsähti täyteen vauhtiin, kun julkisuuteen tuli tieto, että Suomen väkiluku pienenee tulevina vuosikymmeninä.

Heti alkuun keskustelu lähti väärille urille, kun alettiin puhua eläkkeistä ja siitä kuka maksaa tulevaisuudessa eläkkeet ja kuinka paljon, kun maksajat vähenevät. Samalla myös alkoi heti ilmaantua vaatimuksia maahanmuuttajien huomattavasta lisäämisestä korvaamaan alentuneen syntyvyyden. Työnantajat haluavat maahan halpatyövoimaa ja näkivät syntyvyyden alentumisessa hyvän tekosyyn vaatimksilleen. Alettiin yhä enemmän puhua kansantaloudesta, kun olisi pitänyt puhua noudatetusta ja noudatettavasta perhepolitiikasta.

Sipilän hallituksella on nyt ollut aikaa lähes 4 vuotta hoitaa perhepolitiikka siihen malliin, että perheet voisivat suunnitella perheen kasvattamisen turvallisesti. Nyt vaalien läheisyydessä Kepu ja Kokoomus kyllä puhuvat perhepolitiikan puolesta, mutta hukkasivat monta vuotta tekemättä mitään asian hyväksi.

Perheen lisäys on aina ennen muuta perheen oma asia  ei yhteiskunnan asia. Lapsen syntymä perheeseen on myös aina ainutkertainen kokemus. Eivät perheet silloin onnen hetkinään ajattele, tulipa hankittua uusi veronmaksaja Suomeen, joka maksaa vanhempiensa eläkkeet.

Jos yhteiskunta eli päättäjät ymmärtävät, että panemalla perhepolitiikka kuntoon, niin silloin kyllä syntyvyys kääntyy jälleen kasvuun. Siitä se on kiinni. Perheiden hyvinvointi on tärkein arvo tuleville hallituksille.

7 vastausta artikkeliin “Syntyvyyskeskustelu on ihan peestä”

  1. ” Eivät perheet silloin onnen hetkinään ajattele, tulipa hankittua uusi veronmaksaja Suomeen, joka maksaa vanhempiensa eläkkeet”

    No eivät todella, elelivät onnen hetkiään niin kuin tuhannet vuotta ennenekin ihmiset. Nyt on toisin, ihmiset ovat heränneet oivaltamaan antaa arvoa sille mikä itsestä tuntuu kivalta.

  2. Eivät todellakaan puhuttaessa esim.että nyt syntyvyys nousuun kun väkilukumme katoaa,eikä ole veronmaksajia tulevaisuudessa _ vaan ihan omista lähtökohdistaan ajatellen,suunnitellenkin omaa elämäänsä – toki lienee ehkä poikkeuksiakin … ?

  3. Suomalaisten miesten siittiötaso on heikentynyt muutamassa kymmenessä vuodessa n, 50 %.
    Sen sijaan näyttää siltä, että mamut, jotka eivät juo viinaa eivätkä ole saaneet lisäaineellista yltäkylläistä ruokaa lisääntyvät ihan normaalilla tavalla.

  4. No ei ole ihme kun alkoholismi on molemmilla sukupuolilla tasa luvuilla nykyään ei varmaan ole lapset ekana mielessä
    Ja ei asia ole miesten siittiöistä pelkästään kiinni kyllä sitä haittaa kummankin kännääminen eniten tuottaa
    Toisaalta on ehkä hyväkin silloin ei tule lasista lapsuutta kellekkään terv tepivaari

  5. Hallituksessa on sellasia jotka ovat patavanhoilisia joka suhteen mihinkään joka menisi kansan hyvin vointiin ei saa rahaa kulua valtiolta terv tepivaari

  6. Kikystä – naimavaaleihin …tai vaihtoehtoisesti vähän siihen kuin vihjaten mamujen maailmaan kun sisäinen yhteiskuntamme horjuu syntyvyydeltään.

    Tonni – on herjausta tai vain eräänlainen päänavaus ”naimavaaleihin” otokseltaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *