Vihreät panisi selluhankkeita jäihin

Edempänä olevasta:

We are destroying rainforests so quickly they may be gone in 100 years

Tuhoamme sademetsiä niin nopeasti, että ne voivat hävitä 100 vuodessa

*

Suomi hakkaa metsiään vähemmän kuin metsät kasvavat. Kun ottaa huomioon mitä maailmalla tapahtuu, niin vihreiden aloite kelpaa vain vaalipropagandaksi.

*

Suomen räpiskely ei auta.

https://www.msn.com/en-xl/latinamerica/latinamerica-top-stories/deforestation-in-the-brazilian-amazon-reaches-decade-high/ar-BBQ26yV?li=BBJDXDP

Satelliittikuvat 12 kuukauden ajalta heinäkuun 2018 loppuun mennessä osoittivat, että Amazonin alueella metsää oli hävitetty 7900 neliökilometriä (3050 neliömailia), mikä vastasi yli puolta Jamaikan aluetta. Tämä oli 13,7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. [ Yhden vuoden tuho pelkästään Brasiliassa vastaa 3,6 prosenttia Suomen metsäpinta-alasta]

http://www.metla.fi/suomen-metsat/

Metsämaata on kansallisen määritelmän eli valtakunnan 10. metsien inventoinnin mukaan (2004-2008) 20,1 ja FAO:n määritelmän mukaan 22,1 miljoonaa hehtaaria eli [221 tuhatta neliökilometriä] neljä hehtaaria jokaista suomalaista kohti. Euroopan keskiarvo on 1,3 hehtaaria.

***

AL 18.11.2018 Vihreät panisi selluhankkeita jäihin

Puolue pyrkii ensi kevään eduskuntavaaleissa kolmen suurimman puolueen joukkoon.

Ossi Rajala Helsinki

  • Vihreät ei halua tässä vaiheessa uusia sellutehtaita Suomeen, koska puolue haluaa vahvistaa metsiä hiilinieluina ilmastonmuutoksen torjunnan takia.
    – Hakkuita ei kerta kaikkiaan voi kasvattaa nykytasosta. Se ei ole ilmastolle kestävää. Se tarkoittaa, että suunnitelluille uusille jättiselluhankkeille ei ole enää tilaa Suomessa, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen sanoi lauantaina.
    *

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005910934.html

24.11.2018

Amazonin sademetsän tuhojen laajuus on suurin kymmeneen vuoteen, ja hävityksen pelätään kiihtyvän

Brasilian ympäristöministerin Edson Duarten mukaan suurin syy sademetsän tuhoutumiseen ovat laittomat hakkuut.

AMAZONIN sademetsää tuhoutui Brasiliassa vuoden aikana eniten kymmeneen vuoteen, ilmenee Brasilian hallituksen julkaisemista tiedoista.

Asiasta ovat kertoneet muun muassa uutistoimisto Reuters ja

*

https://www.msn.com/en-xl/latinamerica/latinamerica-top-stories/deforestation-in-the-brazilian-amazon-reaches-decade-high/ar-BBQ26yV?li=BBJDXDP

23.11.2018

Deforestation in the Brazilian Amazon reaches decade high

SAO PAULO (Reuters) – The destruction of Brazil’s Amazon rainforest reached its highest level in a decade this year, government data released on Friday showed, driven by illegal logging and the encroachment of agriculture on the jungle.

Satellite images for the 12 months through the end of July 2018 showed that 7,900 square kilometers (3,050 square miles) of forest were cleared in the Amazon, equivalent to more than half the territory of Jamaica. That was a 13.7 percent increase from the same period in the prior year.

*

https://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/2017/jan/23/destroying-rainforests-quickly-gone-100-years-deforestation

23.1.2017

We are destroying rainforests so quickly they may be gone in 100 years

At current rates of deforestation, rainforests will vanish altogether in a century. Stopping climate change will remain an elusive goal unless poor nations are helped to preserve them

8 vastausta artikkeliin “Vihreät panisi selluhankkeita jäihin”

  1. Menisivät virheet tuonne Brasiliaan ja muualleEtelä-Amerikkaan kiukuttelemaan.
    Ei täällä niitä sademetsien hakkuita tehdä.

  2. Mitä syvällisemmin Vihreiden ympäristöpolitikkaan perehtyy sitä ympäristöhaitallisemmaksi se osoittautuu. Näin se vaan on, niin meillä kuin muualla.

  3. ”neljä hehtaaria jokaista suomalaista kohti.”
    Kolme hehtaaria riittää sitomaan hiilidioksiidin, jokaista idioottia kohti.

  4. Olen kyllä itsekin tahollani miettinyt, että löytyneekö kaikille nyt suunnitteilla oleville jättihankkeille Suomesta riittävästi puuta. Tämä koskee muutakin kuin sellutuotantoa, sillä lukuisat muut biotuoteteollisuuden jättihankkeet vaativat toteutuessaan myös suuria määriä puuta.

    Kategorinen vaatimus sellutuotannon rajoittamisesta Suomessa tarkoittaa kuitenkin vain sitä, että suomalaiset metsäyhtiöt siirtävät sellutuotantoaan entistä enemmän ulkomaille. Toki ne ovat näin tehneet muutoinkin jo reilun vuosikymmenen. Etelä-Amerikassa ja Kauko-Idässä on paljon suomalaista sellunvalmistusta ja nämä tehdashankkeet eivät ole edenneet pelkästään myötätuulessa.

    1. Saatan olla väärässä, mutta ymmärtääkseni näitä jättihankkeita ei ihan kotimaisen puun varaan pelkästään ole suunniteltu vaan myös Venäjältä tuotavan.

      Mikäli Venäjä olisi luotettevampi, muutaman vuosikymmenen modernimpi, jollain tavoin kiinnostunut yhteisistä pelisäännöistä ympäristön jne. suhteen niin joku saattaisi suunnitella jättihanketta sille puolen rajaa, mutta toistaiseksi Suomi on hyvä maa päästä käsiksi venäläisiin metsiin.

      Ihan kuriositteettina kysyn, onkohan mikään taho tutkinut paljonko Venäjällä kaadetaan metsää ja kuinka kestävällä tavalla 😉

  5. Tuskinpa nämä kaikki jättihankkeet toteutua voivatkaan. Hanke on eri asia kun valmis pytinki.

    Kyllä vihreillä tässä taustapointti on. Heiltä vain puuttuu kyky katsoa kokonaisuutta. Se on vähän sama kun heidän sisarpuolueella Saksassa. Kaikki fokus oli ydinvoimaa vastaan, millään muulla ei ollut väliä. Lopputuloksena hiilen käyttö kasvoi – jopa niin paljon että ydinsäteilyn määrä kasvoi, sillä hiilessä on sitä mikroskooppisia määriä.

    Sama se on tässä. Niin kauan kun metsää ei kaadeta, kaikki hyvin, ihan sama mitä muuta tehdään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *