Viro vetäytyy YK:n siirtolais¬sopimuksesta

Viron johdossa on ilmeisesti omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä.

*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005898058.html

GCM – sopimus

https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180713_agreed_outcome_global_compact_for_migration.pdf

*

Hallitseeko maailmaa rikas hurmahenkinen eliitti? Mitä hyötyä on ’sopimuksesta’, joka ei sido allekirjoittajia?

*

Kommentteja:

Sopimus on varsin pitkä ja on kirjoitettu vain englanniksi. Kuinkahan moni kansanedustaja kykenee/jaksaa lukea koko sopimustekstin? Alla kritiikkiä tiivistettynä:

YK: n jäsenvaltiot: siirtolaisuus on ihmisoikeus

Pitää korostaa, että tämä sopimus ei koske pakolaisia, jotka pakenevat vainoa tai heidän oikeutta suojeluun perustuen kansainväliseen oikeuteen. Sen sijaan sopimuksessa esitetään radikaalia ajatusta siitä, että maahanmuutto – mistä syystä tahansa – on jotain, jota on edistettävä, mahdollistettava ja suojeltava.

*

YK: lla ei ole kiinnostusta myöntää, että sen sopimus edistää maahanmuuttoa ihmisoikeutena; viime aikoihin asti tästä on ollut vähän keskustelua. Keskustelun lisääntyminen saattaisi vaarantaa koko projektin.

*

YK: n jäsenvaltioiden ei ainoastaan oleteta avaavan rajojaan maailman maahanmuuttajille, vaan myös auttavan heitä poimimaan ja valitsemaan tuleva maansa tarjoamalla heille kattavia tietoja kaikista maista, joihin he voivat haluta asettua.

*

Lähde:

https://www.gatestoneinstitute.org/13263/un-migration-human-right

***

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005901156.html

15.11.2108

Viro vetäytyy YK:n siirtolais­sopimuksesta

Viro liittyy YK:n siirtolaissopimuksen vastustajien joukkoon Yhdysvaltojen, Australian, Unkarin, Itävallan, Puolan, Kroatian, Tšekin ja Bulgarian rinnalla.

13 vastausta artikkeliin “Viro vetäytyy YK:n siirtolais¬sopimuksesta”

  1. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264562-jussi-halla-aho-gcm-vaarallinen-asiakirja-tarvitsemme-tyokaluja-massamaahanmuuton
    14.11.2018

    Jussi Halla-aho: ”GCM on vaarallinen asiakirja – Tarvitsemme työkaluja massamaahanmuuton rajoittamiseen”

    Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho arvostelee tiukasti YK:n siirtolaisuusasiakirja GCM:ää. Halla-aho kutsuu sitä Euroopan parlamentissa pitämässään puheessa”harhaanjohtavaksi ja vaaralliseksi asiakirjaksi”.

    Hänen mukaansa asiakirja ei tarjoa ratkaisuja maahanmuuton käsittelyyn ja kaikkien EU-maiden tulisi vetäytyä siitä.

    ”Edessämme on vuosisata, jonka aikana Eurooppaan tulee kohdistumaan massiivinen muuttopaine Afrikasta ja Lähi-idästä”, Halla-aho ennustaa.
    ”Kyseessä on uhka meidän yhteiskuntiemme olemassaololle. Tämän mittakaavan ongelmaa ei voida ratkaista keskittymällä maahanmuuttopolitiikassa yksinomaan siirtolaisten oikeuksiin, tai avaamalla uusia laillisia väyliä Eurooppaan, tai hiljentämällä kritiikki vihapuhelainsäädännöllä”, hän jatkaa.

    Halla-aho katsoo, että GCM:n sijaan Euroopassa tarvitaan ”tehokkaita työkaluja rajoittaaksemme massamaahanmuuttoa”.
    Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari tiukkasi eduskunnassa viime torstain kyselytunnilta puolueen perustajalta, nykyisin sinisissä vaikuttavalta ulkoministeri Timo Soinilta, miksei GCM-asiakirjaa tuoda eduskunnan käsittelyyn. Huhtasaari myös hämmästeli, aiotaanko sopimus allekirjoittaa. Soini huomautti, ettei GCM:ää allekirjoiteta.
    ”Väitätte, että sitä ollaan allekirjoittamassa jossakin. Ei sitä olla allekirjoittamassa. Se menee normaalin YK-menettelytavan mukaan YK:n yleiskokoukseen päätöslauselmamenettelyllä äänestykseen. Pitäisi tietää tosiasiat, kun näitä asioita tuo esille ja kysyy. Ja kysymys on ohjenuorasta, neuvotellusta asiakirjasta YK:n piirissä”, Soini vastaa.

  2. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005898058.html

    TEKEILLÄ oleva YK:n siirtolaisuussopimus Global Compact for Migration(GCM) on ajautunut viime kuukausina eri maiden oikeistopopulistien hampaisiin.
    [ Nykyisin vallalla olevan median mielestä EU-eliitin kansa erimieltä olevat ovat ’ oikeistopopulisteja’. ]

    Maailman valtioiden on määrä hyväksyä sopimus YK:n siirtolaisuuskokouksessa Marokon Marrakechissa 10.–11. joulukuuta ja sen jälkeen YK:n yleiskokouksen äänestyksessä. Marokossa Suomea edustaa sisäministeri Kai Mykkänen (kok).

  3. Marokossa Suomea edustaa sisäministeri Kai Mykkänen (kok).Eli olemme kusessa….

  4. GCM on hirveän kaunis ja idealistinen asiakirja joka olettaa että kaikki maailman ihmiset ovat rehellisiä, rahaa on rajattomasti ja maahanmuutosta ei koidu ongelmia.

    GCM itsessään on kiva.

    GCM + tosielämän realiteetit on … aika kaukana kivasta.

  5. Presidentti Koiviston tapaan:

    Annetaan parille tulijalle mahdollisuus ja sitten stoppi.
    Eliitti köpötelköön haluamaansa suuntaan. Vauhti vapaa.

  6. Halla-Aho ainoa joka osaa päätellä mihin ko johtaisi. Oikeistomme haluaisi työnantajien oven taa jonon nöyrää halpatyövoimaa – ?

  7. https://fi.wikipedia.org/wiki/GCM-sopimus

    Yhdysvallat, Unkari, Australia, Itävalta, Tšekki, Puola, Bulgaria, Kroatia ja Viro ovat ilmoittaneet jättäytyvänsä GCM-sopimuksen ulkopuolelle. Yhdysvallat jättäytyi sopimuksen ulkopuolelle eikä edes lähtenyt neuvottelemaan sopimuksen sisällöstä. Unkari ilmoitti heinäkuussa jättäytyvänsä sopimuksen ulkopuolelle. tävalta on ilmoittanut, että se ei allekirjoita sopimusta viitaten huolenaiheeseen kansallisesta itsemääräämisoikeudestaan. Puolan sisäministeri Joachim Brudziński sanoi, ”Minä tulen ehdottamaan pääministeri Mateusz Morawieckille, että hän jättäytyy GCM-sopimuksen ulkopuolelle, joka oli tarkoitus allekirjoittaa joulukuussa Marrakechissa”.

    ****
    https://www.kansalainen.fi/israel-ja-puola-irtisanoutuivat-virallisesti-gcm-siirtolaissopimuksesta/
    Puolan ja Israelin hallitukset ovat virallisesti ilmoittaneet maansa liittyvän GCM-siirtolaissopimuksesta irtisanoutuneiden maiden pitkään listaan.
    ****
    Kuva:
    https://img.ilcdn.fi/NpCUYf-O-tdwzpqsLKogwBCloLQ=/full-fit-in/612x/img-s3.ilcdn.fi/a8d46909e25bcddf1df485aca27a361ce1cf10e202eab97bd6b87aeab8166f64.jpg

    ****
    http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263168-irtisanoutuminen-ykn-global-compact-for-migration-sopimuksesta

    26.10.2018

    Irtisanoutuminen YK:n Global Compact for Migration-sopimuksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *