Sinisten kohellukset ja selviytymiskamppailu

Tämän blogin alkup. otsikko oli
Sinisten kellokkaalla puurot ja vellit sekaisin!

Nyt siihen on lisätty kommentti Sinisten keskuudessa leviävästä paniikista ja sen myötä vaaliliittohaaveista. Kuis meiän käy tulevissa vaaleissa?


Tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara yrittää auttaa lahjakasta turvapaikanhakijaa pysymään Suomessa: ”Jos voisin, myöntäisin hänelle sisuviisumin”
Näin otsikoi eilinen Aamulehti:

Aamulehti kertoi tiistaina, kuinka lahjakas turvapaikanhakija Afganistanista on oppinut suomen kielen muutamassa vuodessa ja on saanut kiitettäviä numeroita lukiosta. Nyt häntä uhkaa käännytys Kabuliin.

Elovaaran mukaan Suomen järjestelmä ei toimi oikein, jos Hasanin kaltainen nuori ja lahjakas palautetaan.
–Koen, että Hasan ei pitkällä juoksulla välttämättä tarvitse meitä, mutta me tarvitsemme Hasania. Jos voisin, myöntäisin hänelle ”sisuviisumin”. Hänen sisukkuudellaan kaikki on mahdollista.

Saattaa olla vaikka kuinka lahjakas, on on tullut salakuljettajien kyydissä paperinsa hävittäen anomaan erityisesti turvapaikkaa.
Elovaara viittaa USA:n viisumikriteereihin lahjakkaiden yksilöiden kohdalla. Sitä viisumia anotaan lähtömaassa, ei USA:n rajalla valehdellen.

50 vastausta artikkeliin “Sinisten kohellukset ja selviytymiskamppailu”

  1. Harri, fiksuna ihmisenä , olisitko pystynyt säilyttämään torvesi, passisi ja kaikki paperitkin karmean reitin ja merimatkan ja salakuljettajien varastaessa kaikki tavarat, rahat ja paperit ?

    Minusta migri ei toimi mitään inhimillisiä asioita huomioon ottamalla, vaan psykopaattisesti ns. lain turvin.

    Tässä on juuri esimerkki ihmisestyä, joka ansaitsee opiskelunsa ja olemisensa Suomessa monen muun kanssa.

    Tiina Elovaara on enemmän kuin oikeassa. Myös Kalevan lukion henkilökunta ja mm. siellä hallituksessa oleva apulaispormestari Johanna Loukaskorpi ovat tämän Hasanin takana niin minäkin ! Haloo !

    1. ”Harri, fiksuna ihmisenä , olisitko pystynyt säilyttämään torvesi, passisi ja kaikki paperitkin karmean reitin ja merimatkan ja salakuljettajien varastaessa kaikki tavarat, rahat ja paperit ?”

      Heikki, fiksuna ihmisenä tiedät varmaan, että eivät salakuljettajat varasta tavaroita, ja papereita. He ottavat maahantulijoilta paperit pois hävittääkseen ne. Tilalle opetetaan valhetarina suomalaisia viranomaisia varten.

  2. Valitettavasti olen tullut siihen tulokseen, että meillä pyritään ”suojelemaan” lähinnä niitä, jotka eivät ole erityisemmin kiinnostuneita integroitumaan, oppimaan kieltä ja tekemään töitä.
    Se sijaan ahkeria, kielen opiskelleita, työtä tekeviä ja yhteiskuntaamme sopeutuvia koitetaan heittää pihalle.
    Ei oikein mahdu tavallisen kansalaisen kaaliin mitenkään.

  3. Kaikki onnenonkijat ja elintasoturistit pois maasta vaan ja heti. He ovat kaikki valehtelijoita ja valehtelijoina pysyvät. Tämä yksittäistapaus taitaa olla kansanedustajan kutina jossain sielun syövereissä ja siksi hän haluaisi jätkän jäävän Suomeen.
    Sinisten maahanmuuttopolitiikka on yhtä löysää ja vetelää, kuin koko loikkariporukka. Viime vaalien jälkeen ”Soinin porukka” petti jo äänestäjänsä. Tämä tapaus on taas yksi petos lisää.

  4. ”Jos voisin, myöntäisin hänelle sisuviisumin”

    Kyllähän sisuviisumeita voi myöntää kuka vaan. Paljonko tarjotaan? Voin antaa kaupantekijäisenä paxviisuminkin.

  5. Tässä ei ole kysymys mistään ”sinisistä”, vaan inhimillisyydestä. Tuo kaveri ansaitsee oleskeluluvan ja, jopa kohta Suomen kansalaisuuden. Hänestä voimme olla ylpeitä myös taiteellisuudestaan jne…
    No, ei niin, vaan kerjäämään ja kuolemaan sinne Afganistaniin.

  6. Jos erittäin varakas henkilö haluaa jonkun pysymään maassa, hän voi aivan hyvin tarjota tälle työpaikan ja hakea työperusteista oleskelulupaa. Jos palkka on riittävä ja tehtävä sopiva, kyllä tämä onnistuu.

    Sen sijaan jos erittäin varakas henkilö huutelee että miksei joku tee jotain, ja joku muu maksa hänen elämäntavan vaateita niin vaateella voi pyyhkiä haitaria.

  7. Tuo linkki ei toiminut mutta näin työnantajana joka on näitä lupia hakenut, saanut hylsyjä ja saanut onnistumisia, sanoisin että se on ainakin mahdollista – jos rahaa todellakin on. Näin lyhyesti, siivoojaksi et voi palkata, asiantuntijaksi voit.

  8. Ko. juippi on kepulikonstein tullut maahamme ja kepulikonstein yrittää nyt jäädä tänne.
    Luuleeko Heikki, että tämä tyyppi ratkaisee Suomen ongelmat?

    1. ”Luuleeko Heikki, että tämä tyyppi ratkaisee Suomen ongelmat?”

      Ensimmäiseksi vähentää syöpään sairastumista ja seuraavaksi poistaa rasismin sekä fasismin. Tosin jälkimmäiset ovat vaarallisempia kuin ensin mainittu.

    2. Kerro Väiski tuosta juipsta vähän lisää ja niistä kepulikonsteista !

      Minusta tästä henkilöstä on provosoitunut nyt Soinin jakautunut porukka keskenään.

  9. Väinö ei tuo Suomen onkelmille voi mitään mutta Suomi voi pelastaa hänen henkensä terv tepivaari

  10. ”Koen, että Hasan ei pitkällä juoksulla tarvitse välttämättä meitä, mutta me tarvitsemme Hasania.”

    Ketkä ”me”?

  11. Mitä me yksittäiset kansalaiset tiedämme lopulta yksittäisistä”pakolaisista/-maahan tulijoistamme” ?

    Jos hyvin integroituu maahamme myös lain puitteissa ja hyödyttäen yhteiskuntaamme,niin ”miksi heittäisimme takaisin sinne missä ns.pippuri kasvaa” ?

    Ns.onnenonkijat että yhteiskuntaamme rikkovat saavat,jotka eivät mitenkään sopeudu maamme oloihin,ketkä mistäkin syistä … tarjolla on menolippu maamme rajojen taa – tyyliin !

    Tietty inhimillisyys ei ole meillekään pahitteeksi,etenkin silloin jos on tosi kyseessä. Jyrkkyyden äärilaidat eivät ole aina hyvästä !

  12. Lisätietoa Tiinan ”neropatista”:
    ”Khademi [Hasan] esitellään jutussa jonakin superlahjakkuutena, koska on oppinut lukemaan länsimaisia aakkosia ja osaa puhua vähän Suomea. Oikeastaan kaikki pitkän jutun perusteluyritykset sille, miksi Khademin pitäisi saada jäädä Suomeen ovat perusteettomia. On aivan yhdentekevää onko mies keskimääräistä afgaania hieman fiksumpi ja oppinut länsimaisia asioita vai ei.

    Mies on turvapaikanhakija. Turvapaikkaa haetaan silloin kun henkilö on esimerkiksi poliittisen vainon takia liipaisimella. Mutta Khademi oli jo turvassa. Jutusta tulee aivan selvästi ilmi, että mies muutti perheensä kanssa Iraniin, jossa kävi töissä.

    – Menin ensin Iraniin ja tein töitä ja lainasin rahaa, että pääsin salakuljettajan mukana Turkista Kreikkaan. Minulla ei ollut tarpeeksi rahaa ja pakenin salakuljettajaa, Khadem kertoo.

    Mies on siis työskennellyt ja asunut Iranissa ennen Suomeen tuloaan. Millä perusteella hänelle pitäisi myöntää turvapaikka? Iran on rauhallinen ei-sotaakäyvä maa, jossa ihmisillä on turvallista. Sikälimikäli kuin nyt yhdessäkään islamilaisessa maassa kenelläkään on turvallista.”

    https://pt-media.org/2018/02/14/afgaani-tuli-iranista-suomeen-ja-sai-kielteisen-nyt-ihmetellaan-miksi-nero-ei-saanut-jaada/

    1. Mikä ihmeen pt-media- en ole koskaan kuullutkaan Joku tarkoitusperäinen kellokasmedia.

      Tämä Hasanin henki oli mennä Kabulissa, josta hän pakeni ensin Iraniin ja hankki rahat päästäkseen salakuljettajien kyytiin Kreikkaan jne.

  13. Kyllä pelastettavia riittää kunhan maksajat löytyvät, mutta omissakin pelastettavia riittäisi sillä nythän heiltä ollaan viemässä vähästäkin.

    1. Heikki, tässäKIN asiassa on lopulta kaksi puolta, väitän mä.

      Jos todellakin henkilö pakenee vaaraa ja osoittautuu että integroituu hyvin, tokihan on selvä että hänestä pitää huolehtia.

      Toisaalta, lähihistoriamme on täynnä sepitteellisiä tarinoita samasta aiheesta, järjestelmän väärinkäyttöä ja ikävyyksiä – on aivan ymmärrettävää etteivät ihmiset enää luota yhteenkään poikaan joka varoittaa sudesta.

  14. Se vaan on nyt niin, että koulutuksellinen lahjakkuus ei ole peruste myöntää turvapaikkaa. Elovaaralla ja komppaajilla menee todellakin puurot ja vellit pahasti sekaisin.

    Turvapaikan saamisen ehdot ovat kyllä selvät. Hasanin kohdalla ehdot eivät täyttyneet ja siksi hän sai kielteisen turvapaikkapäätöksen.

    Hasanin opettajien mukaan lahjakkuuksia ei saa heittää hukkaan. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Tälläinen Hasanin kaltainen lahjakkuus on syytä palauttaa takaisin lähtömaahansa, koska Afganistanissa todellakin tarvitaan näitä lahjakkuuksia. Muutoin ei maa nouse alennustilastaan.

    Aamulehdestä: ”–Menin ensin Iraniin ja tein töitä ja lainasin rahaa, että pääsin salakuljettajan mukana Turkista Kreikkaan. Minulla ei ollut tarpeeksi rahaa ja pakenin salakuljettajaa.”
    Onko tuo käsitettävä niin, että Hasan pakenikin Suomeen salakuljettajia, eikä sotaa ja vainoa?

    Karjalaisen laittamassa puheenvuoro -linkissä rouva Laamanen toteaa: ”Voitte lähettää, vaikka minut tämän nuoren sijasta Kabuliin. Minua ei enää täällä tarvita. ”

    Minulla on ehdotus. Lähetetään Hasan rouva Laamasen saattamana ja Tiina Elovaaran kustannuksella. Win win win tilanne kaikille. Hasan saa kaitsijan mukaansa, Laamanen ja Elovaara saavat hyvän omantunnon.

  15. Suomessa hassataan pyrogratiaan ja keskuksiin ym ja täällä elättämällä yhden voisi tulomaassa elättää kymmenkertaisesti.
    Väestön kasvun hillitseminen kehitysmaissa?

  16. Lakihan on selvä, mutta muu onkin epäselvää.
    Enemmänkin on kysymys eräänlaisesta sadismista, jonka laki migrille suo. Ranska ei palauta enää yhteenkään epävarmaan maahan, joissa on mukana Irak ja Afganistan, erityisesti Kabul.
    Lain rinnalla pitäisi olla ns. inhimillisyystuomioistuin, jonka vaikutusvalta on yhtä vahva kuin lain suoma.

  17. Ottamatta kantaa juuri tähän tapaukseen ihmettelen tuota byrokraattien typeryyttä.
    Palauttaa halutaan suurella innolla sellaisia, jotka selvästi haluavat tehdä tarvittavan ja osallistua yhteiskuntaan täysin vastuullisesti kouluttautumalla ja tekemällä työtä.
    ”Suojaa” annetaan niille, jotka eivät tätä missään nimessä halua tehdä.
    Sama koskee noita ”suvaitsevaisia”, jotka haluavat ”suojella” noita lusmuja ja itselleen kaikenlaisia etuja vaativia uskonnolliset etuoikeudet mukaan lukien, ja joiden ”kulttuuria” ”suvaitsevaiset” vaativat kumartamaan.
    Inhimillisyys on luku sinänsä, mutta en katso sen olevan perusteena tapauksille, joissa tulija on elänyt ja jopa ollut töissä itselleen turvallisessa maassa ja on sieltä lähtenyt Suomeen monien turvallisten maiden läpi ihan suoraan sanoen elintason perässä.
    Tällaiset sinänsä voidaan palauttaa ainakin sinne, missä elivät turvallisesti.
    Suomi ei voi ottaa vastaan määrättömästi tulijoita, koska meillä ei ole jaeltavaksi sen kummemmin työpaikkoja kuin koulutustakaan määrättömästi eikä Suomi voi elättää suuria määriä ulkopuolisia, jotka ovat pelkkä kustannus.
    Jo nykyisten suomalaisten sosiaaliset kustannukset ovat liian suuret eikä mistään saada lisää muuten kuin kaupan ja työllisyyden parantumisen myötä.

  18. Heikki on inhimillisesti aivan oikeassa.

    Ongelma on siinä, että inhimillisyyttä käytetään väärin. Iso osa salakuljettajien bisnestä on luoda tekaistuja tarinoita joiden perusteella kuvaillaan suurta vainoa – ja jokaista yhtä todellista hätää kohti on kymmenen tekaistua.

    Ei tähän asiaan ole hyviä ratkaisuja. Ei vain ole. Emme voi avata ovia kaikille, koska rahaa ei ole, emme voi ohittaa maallista tutkintaa tunneperustein koska sitä väärinkäytetään, mutta emme tietenkään saisi ketään lähettää kuolemaan.

    Ongelma on siinä että EU ei halua käsitellä rajalla, eikä halua toimia ihmissalakuljettajia vastaan. Suomelle on delegoitu mahdoton ongelma korjattavaksi – jotain mitä on myöhäistä täällä korjata.

    Ihmiset ovat tämän kärsijöitä. Niin suomalaiset, kuin ennen kaikkea todellista hätää kärsivät.

  19. Suomi on organisaatio.
    Organisaatiot tarvitsevat vain itselleen lojaaleja yksilöitä. Esimerkiksi PS ei tarvitse Tiinan kaltaisia yksilöitä. Tiinahan oli mukana kamppaamassa nykyperussuomalaisten nousua ministereiksi toteuttamaan sovittua hallitusohjelmaa, jonka noudattaminen oli ollut vetelähköä ja on vieläkin, koska Tiinakin tykkää vetelästä.

    Lahjakkuus on toisarvoista silloin kun organisaatioon otetaan uusia jäseniä. Jos on lahjakas vaan ei lojaali, niin organisaatiolle on tuosta yksilöstä lähinnä haittaa.

    Mutta jos ulkomaalainen hankkii itselleen suomen kielen taidon, niin se voisi osoittaa taipumusta lojaaliuteen. Silti kaikkien tänne haluavien arvomaailma kannattaisi tutkia ennen rajan ylittämistä.

  20. Jatketaan aiheesta ”Siniset”. Smurfit näyttävät olevan paniikissa ja hamuavat vaaliliittoja jo vuosi ennen EK-vaaleja melkein kenen kanssa tahansa. Huhutaan myös valtakunnalisesta liitosta Kepun kanssa.

    Ennen ”jytkyjä” PS/SMP oli hanakka muodostamaan vaaliliittoja vuosina 1987-2007. Yksi jopa Vihreiden kanssa. Tästä voidaan nyt keskustella Sinisten yhteydessä, koska sarvissa oli silloinkin Timo Soini. Menettihän 2009 EU-vaaleissa Soini yhden mepin paikankin puolueelta krisujen hyväksi onnettomalla vaaliliitollaan. Sari Essayah pääsi läpi, vaikka persujen äänillä ilman vaaliliittoa olisi mennyt Soinin lisäksi Sampo Terho läpi.

    Lisää tietoa Keskustan ja muidenkin vaaliliitoista Sami Borg et al. tutkimuksesta (Tampereen Yliopisto):

    https://books.google.fi/books?id=GsAW9K-mOUMC&pg=PA227&lpg=PA227&dq=Keskustan+vaaliliitot

  21. A: en kuulu kirkkoon, enkä muuhunkaan mielikuvitus seuraan. Hopeanuoli kerho oli hyvä, oppi tekemään itselleen Mokkasiinit. B: Minulle on ihan sama mihin porukka uskoo C: Voisin itsekin perustaa jonkun jumala kerhon vaikka : Valhalla is here. Maksakaa se 500€ kk mulle. Järjestän kumminkin tuohon hintaan vaikka historia matkoja, en valehtele taivaspaikasta…

  22. Ihan tosissaan Tiina voisi vähän seurailla tapausta. Jos tekee epäselviä käsimerkkejä, niin voi raportoida asiasta vaikka Aamulehdessä.

  23. Niin no, Suomessa saa vielä ilman häkin heilahtamista näytellä mitä käsimerkkejä mieleen vain juolahtaa. Toisin on sakemannien maassa.

  24. PerusPersut ovat paniikissa, koska ns. siniset jatkavat hallitustyötä loppuun saakka. Se, mitä nyt tämän vuoden aikana tule tapahtumaan on kaikille epäselvää. Mutta on siellä juonimiehet miettimässä.
    PerusPersuja hallanvaaran vuoksi ei kukaan hyväksy hallituskumppanikseen, ei nyt eikä tulevaisuudessa. Siellähän räksyttävät oppositiossa milloin kenenkäkin kanssa

  25. Tuoreessa HS-gallupissa sinisten kannatus oli 1,3%. Virhemarginaali +/- 2%. Ei tuo kovin ruusuiselta näytä. Varsinkin kun muistelee, kuinka pääsmurffi Simon Elo taannoin uhosi, että kannatus lähtee kohisten nousuun, kunhan vain saadaan puolue perustettua.

    No puolue on perustettu jo aikoja sitten ja kannatuksen nolla -raja lähestyy kovaa vauhtia.

    Siniset jatkavat kyllä hallituksessa ja todellakin ”juonimiesten” juonimina. Mutta eivät jatka kevään 2019 jälkeen. 1-2 kansanedustajaa ei anna kovinkaan suurta mandaattia vallankammareissa pysymiseen. Tulevaisuudessa piirikunnallinen joukkue, jos sitäkään.

  26. Kyllä minulle on epäselvää se mikä on Sinisten asia, jota he ajavat?

    Hiljaa ollaan niin EU:n budjetista, maahanmuuttopolitiikan ongelmista, Sote-uudistuksesta jne.jne.

    Miten Siniset ”vaikuttavat” ministereillään ja mihin?

    Onko niin, että luotto on siihen, että 3-6 nykyistä edustajaa saa niin paljon ääniä, että äänikynnys ylittyy seuraavissa eduskuntavaaleissa ja puolue on edustettuna vaalien jälkeen ?

  27. Se on epäselvää kaikille. Ei ne tuolla konseptilla ja porukalla pääse eteenpäin muuten kuin liittymällä muuhun ”seuraan”. Elo ja Terho eivät kevättä tee.

  28. Iltalehti: Terholta puuttuu karisma
    Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen arvioi Näkökulma-palstallaan Sinisten suurimmaksi heikkoudeksi puheenjohtaja Sampo Terhon karisman puutteen.

    – Sinisen tulevaisuuden suurin ongelma on sen latteuksilla valehteleva oma puheenjohtaja Sampo Terho, Parkkonen kirjoittaa.

    Parkkosen mukaan Terho ei ole karismaattinen eikä luontevasti populistinen.

    – Eikä kalliissa mittatilauspuvussaan uskottava kansanmies Tampereen tai minkään suomalaiskaupungin räntäsateisella torilla. Terhon kanssa perustamastaan perussuomalaisista loikannut Timo Soini on, kaikkia noita.

    Soini itse totesi viikonloppuna, että puheenjohtajan pitää olla räväkkä ja kiinnostava myös persoonana. Se on Soinin mukaan välttämätöntä, jotta puolue nousisi puolentoista prosentin kannatuskoomasta.

    http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712182200612012_pi.shtml

  29. ”pitää olla räväkkä ja kiinnostava myös persoonana”

    Ehkä persu- ja sinimieliset tällista johtajaltaan edellyttävät, toisin taitaa aikanamme olla esimerkiksi demarien, keskustalaisten ja oikeiston kohdalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *