Parisänky- perhetragedian siemen !

Mistä sellainen on syntynyt ? Se syntyi pieniin tiloihin tarkoitetusta ulosvedettävästä ”puulaatikkosohvasta”, johon mahtui aviopari kroosaamaan hädin tuskin. Sen sijaan parihetekoita en ole koskaan nähnyt.

Nyt huonekalukaupat markkinoivat mitä upeampia parivuoteita avioparin onnettomuudeksi. Miksi , kun toinen on iltavirkku ja lukisi mielellään, toinen taas aamuvirkku ja nousisi  ennen kukon laulua. Toinen heräilee tai käy kusella muutaman kerran yössä- toinen ”kroosaa” tai kääntää kylkeään tai puhisee.

Me olemme nuorekas ja viriili vanha aviopari kymmenien vuosien takaa. Alkuaikoina oli parisänky, kun ei ollut tilaa. Kun se vaihe ohitettiin, meillä on ollut aina erilliset huoneet kummallekin omine juttuinemme ja sänkyineen. Kumpikin voi illalla lukea tai katsella omissa huoneissaan tv-ohjelmia tabletilta tai ruudusta omien kiinnostuksensa mukaisesti.

Mihin ihmeessä tarvitaan parisänkyä?  Muutenkin voit yllättää vaimon vaikka kukonlaulun jälkeen tai aamukaffeen jälkeen ja kömpiä viereen.

No, mitä sitten, kun on vielä kourallinen lapsia. Helpompaa tietenkin olisi, jos heilläkin olisi oma huoneensa, mutta ei koskaan parisänkyä. Se kerrossänky on taas upea  hiukankin varttuneille lapsille.

Huonekalukaupat turhuusmarkkinoivat avioeron siemeniä todellakin tehokkaasti.

7 vastausta artikkeliin “Parisänky- perhetragedian siemen !”

  1. Taidat nyt Heikki kirjoittaa kuvitelmiasi mikä olisi yleisemminkin hyvä vanhemmalle parille. Huonekalukauppaiden silmin katsottuna nuoret parit ovat potentiaalisia asiakkaita. Kaikenlaista muutosta toki tapahtuu ja kehitys kehittyy mutta outona pitäisin jos nuoret parit eri makuuhuoneisiin pesiytyisivät.

    Ja kyllä senioritkin saattavat viihtyä kylki kyljessä nukkuen, niin ainakin esimerkiksi minä ja armas kylkeä kääntävä, puhiseva ja aika ajoin unissaan puhuva vaimoni.

    Eri makuuhuoneissa nukkumisesta juohtui mieleeni naapurin pariskunta nuoruuteni ajoilta, ikäihmisiä olivat mutta viriiliyttä aika ajoin esiintyi. Oli heillä sellainen käytäntö että kun isännälle heräsi mieliteko lähemmästä fyysisestä kanssakäymisestä eli Päätalon kielellä ilmaistuna alkoi pavia niin hän vihelisi ja vaimo kohta yöpaidan helma hampaissaan köllähti viereen. Sattui kuulemma joskus niinkin että kun aikoihin ei ollut vihellyksiä kuulunut niin emäntä hiippaili isännän makuukammmarin ovelle ja muina naisina kysäisi että vihelsitkös sinä Kustaa.

  2. No, kyllä meillä oli parivuode nuoruudessa pitkään. Ja, kai sen vuoksi myös penskojakin syntyi siinä kyhnytellessä.

    Väitän kuitenkin, että sitten aikuisena suhteen vakiinnuttua, pitää löytää molempia tyydyttävä ”oma elämä” toista kuitenkin arvostaen.

    Meidän onnemme salaisuus on antaa toiselle tilaa riittävästi.

    Tunnen useita pariskuntia, jotka ovat ratkaisseet asian näin kuin kerroin.

    Meidän huusholliimme ei mahdu ns. parisänkyä muuten kuin molemmille omansa.

  3. Näinhän se Heikki, kukin tulkoon onneliseksi ikiomilla sänkyvalinnoillaan ja mieltymyksillään.
    Mutta sen vielä sanon että väliinputoajia kyllä käy sääliksi siis sellaista pariskuntaa jossa toinen haluaisi parisängyn likioloa ja toinen viihtyisi yksin omassa huoneessaan ja sängyssään.

    Yhtäkaikki mukava pohdiskella välillä tällaisia arjen valintoja veretseisauttavien puheenaiheiden lomassa.

  4. Kyllä mulla on parisänky käytössä vaikka ei toisella puolella ketäännykyisin kuorsaakaan .
    En liioin usko että siihenheti tuleekaan ketään syynä että en kaikkia siihen huoli .
    Ja kyllä siinä sitten iraplikka makoilee ja on siinä yölläkkin sitten kun tulee liian kuuma olo tila menee partsin ovelle lattialle jossa sillä on oma koppa .
    Mutta kukin tekee tuossa asiassa niinkuin parhaaksi näkee . terv iraplikka ja tepivaari

  5. No aika pienellä osalla aviopareja on huoneita niin että molemmille eri huone.
    Päätalon Kallekin kituutti hetekaa Lainansa kanssa Kuusisen Allin yläkerrassa ja Allin ukko ei enää …

  6. Ja voiko sanoa huoneeksi jos ei mahdu pari vuode mielestäni ne on siivous koppeja .
    No sain kuvan mitä ne on nykyisin kävin katsomassa piruuttani ratinassa huoneita oli 4 h mutta neliöitä vain 60 neliöö .
    No mulla on kaksi huonetta ja tupakeittiö viiskymmentä neliötä makkariin sopii hienosti 1m 60 parivuode ja jää hyvin tilaa . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *