”Puhemies” on ainutlaatuinen, puheenjohtajia on maa täynnä

Aamulehden ex-päätoimittaja Jouko Jokinen edisti ”tasa-arvoa” miesten ja naisten välillä lanseeratessaan termin Eduskunnan puheenjohtaja Eduskunnan Puhemiehen tilalle.

Puhemies on kulttuuria ja sillä on pitkä historia. Sitä arvostavat niin naiset kuin miehetkin ottamatta kantaa sukupuoleen. Sen sijaan puheenjohtajia on joka yhtiössä, kylässä ja kaupungissa maa täynnä.

Aamulehden kantaa voi arvostella halveksimisena instituutiota kohtaan. Ja tänään taas, Eduskunnan Puhemiestä kutsuttiin Aamulehden jutuissa puheenjohtajaksi. Halventavaa !

Että tällaista tasa-arvoa, jota mikään muu media ei käytä- katsotaan ja seurataanpa sitten Jokisen Yleä.

20 vastausta artikkeliin “”Puhemies” on ainutlaatuinen, puheenjohtajia on maa täynnä”

  1. Vähän olen Karjalaisen kanssa samoilla linjoilla. Myönnän kyllä että kehitys kehittyy, muutosta taphtuu mutta ei väkisin, ”käskemällä”. Tässä Jouko Jokisen missiossa on tekemällä tekemisen makua. No aika näyttää, kuitenkin ajattelen että tässä voisi toteutua ei kannettu vesi kaivossa pysy ilmiö tai olisiko parempi että ei kukko käskien laula.

  2. Tässä asiassa olen kyllä Heikin kanssa aika tarkkaan samaa mieltä. Eduskunnan puhemies on paljon, paljon enemmän kuin pelkkä puheenjohtaja. Aamulehden terminologinen ”uudistus” on pelkkää kikkailua, jolla ollaan olevinaan edistyksellisiä, vaikka ollaan ainoastaan lapsellisia.

    1. Muuan mies tarjoutui vuosikymmeniä sitten puhemiehekseni viinapullon hinnalla. Ehkä latuni olisivat olleet toiset, jos olisin tarttunut tilaisuuteen.

  3. Jokisen logiikka on todella ihmeellinen, kuten tuo lintujen nimien muuttelu ”rasismin” poistamiseksi.
    Valitettavasti tuo ”sukupuolineutraalinen” typeryys näyttää menevän kuin kuuma veitsi voihin kaikenlaisiin viheltäjiin, jollaiseksi Jokisenkin nyt luen.
    Tasa-arvon kanssa asialla ei ole mitään tekemistä.

  4. Jos muuttavat suosimani Reissumies rusleivänsiivujen nimeksi Ruishenkilö niin silloin on mittani täysi. Niin mitä ihmettä se sitten meinaakin, no ainakin lääkitystäni on tarkistettava.

  5. Tää nyt ei taida olla virallinen nimike mutta paljon käytetty isäntämies oliskos se sitten isäntähenkilö . terv tepivaari

  6. Tuosta puhemiehestä olisko se sitten puheenvuoron jakaja ei istu tuokaan olkoot vaan puhemies terv tepivaari

  7. Tuttua huttua roskalehdeltä, joka keskittyy kaikkeen muuhun paitsi tasokkaaseen journalismiin.

    1. Ja aina, kun tuo viikottainen raja täyttyy, selittävät, kuinka hienoa on, että pidän ”laadukkaasta journalismista”.
      Laadukkuus on kyllä oma lukunsa, mutta onhan uutinen vähemmän laadukkaanakin uutinen.

  8. Miituu saa sairaaloisia piirteitä mielestäni vai miten muuton tulkita että Gallen-Kallelan Aino taru triptyyki pitäisi poistaa Ateneumista.
    En voi kun sääliä ihmistä joka ei ymmärrä hienoa Kalevalamme kuvitusta.
    Maailman suurien taiteilijoiden teoksia joissa esitetään alastomuutta roikkuu runsaasti kuuluisien gallerioitten seinillä taiteen ystävien ihailtavina, voisiko olla että muuallakin oltaisiin niin ahdasmielisen yksisilmäisiä että niitä alettaisiin kiikutta varastojen piiloihin.

  9. Sukupuolilinetraali kielenkäyttö on suora seuraus polittisesta korrektiudesta. Samoin muukin kielen manipulointi, esim kafferikiittäjästä leivottiin Suomessa häätökiitäjä. Me Too-kampanja kuuluu samaan sarjaan. Sen tarkoitus on länsimaisen kultturin rapauttamisen nopeuttaminen.
    Poliittisen korrektiuden lähtölaukaus ammuttiin Amerikassa 1970-luvulla. Amerikan vasemmisto sen käsitteen lanseerasi ja sieltä se lähti maailmanvalloitusmatkalle. Kaiken takapiruna on Frankfurtin koulukunta.
    George Orwell oli oikeasti viisas kirjailija. Hän näki tämän kehityksen jo reilusti yli puoli vuosisataa sitten. Tietysti hän jonkin verran liioitteli kirjassaan ”Vuonna84”, mutta tuskinpa kovinkaan paljon.

    1. Se on eräänlainen egon kohottamisyritys, kuten audimiehellä aikanaan. Kova yritys Jokisella jäädä historian lehdille näkyvästi, saa nähdä miten tulee käymään YLE;n tasavertaisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *