38 vastausta artikkeliin “Työperäinen-rehellien maahanmuutto kielletty Hölmölä-Suomessa”

  1. Niin ei auennut tuokaan linkki mulle, kannataako niitä sitten laittaa .
    Mutta euun sisällä oleville työpaikan haku Suomesta ei pitäisi olla suurikaan onkelma .
    Se keitä sieltäkin otetaan onkin eri juttu, ihmiset ei tajua sellasta että me Suomalaiset haemme aivan samoin töitä muualta .
    Kun niitä ei Suomesta tahdo löytyä .
    Koulututushan tuossa menee ohi suun Suomelta . terv tepivaari

  2. Ehkä Suomeen on pesiytynyt svekomaaninen mielisairaus lähtemättömän syvälle.

    RKP:n palvottu profeettahan julisti, että ainoastaan germaanisesta valtiasrodusta on mihinkään.

      1. Mutta ah, niin syvällinen.

        Ehkä olemme sisäistäneet svekomaaniset asenteet alitajuisella tasolla. Eli suhtaudumme ylimielisesti.

        Mutta voi olla niinkin, että joku historiallisesti suuntautunut pelkää, että tänne tulee svekomaanien lisäksi arabimaaneja, somalimaaneja, russomaaneja, pataanimaaneja, turkkimaaneja….

  3. En ymmärrä miten otsikko liittyy artikkeliin linkin takana?

    Kysehän ei ole työperäisestä maahanmuutosta, vaan turvapaikkaprosessista, johon on perustellusti annettu kielteinen päätös.

    Työperäinen maahanmuutto on Suomeen sallittua, jopa toivottavaa kuten tuhannet ja taas tuhannet työnperässä Suomeen muuttaneet todistavat.

  4. Kyllä perustelut ovat puujalkatasolla. Muu on sematikkaa kutusatoonko sitä sitten normaaliksi turvapaikan hakuprosessiksi tai siihen, että hakija tekee osaavaa ansiotyötä .
    Minun pääkoppani ei tätä migrin toimintaa ymmärrä alkuusakaan.

    1. Saattaahan se olla puujalkaperustelu, mutta perustuu kuitenkin artikkilissa esiintuleviin faktoihin ja niin vastenmieliseltä kuin se joidekin mielestä tuntuu niin migrin on noudattetttava lakia.

      Artikkelissa itsessään on merkittäviä ristiriitoja:

      Otsikko:
      ”Ravintolan perustanut Hanan Sneih, 24, on yksi kahdeksasta Suomessa kielteisen turva­paikka­päätöksen saaneesta syyrialaisesta”

      ”Sneih ja Aboudit pystyvät pyörittämään ravintolaa, koska omistajina on myös kaksi suomalaista. Suomessa yrityksen voi perustaa vain henkilö, jolla on pysyvä asuinpaikka jossakin Euroopan talousalueen (ETA) maassa.”

      ?

      Mitä tulee turvapaikan tarpeeseen:

      ””Kun kerron tulevani sotaa käyvästä maasta, ihmiset ajattelevat ensimmäisenä, että olen köyhä ja nälkäänäkevä. Kun ihmiset kuulevat, että tulen Syyriasta, he ajattelevat, että olen konservatiivinen ja kouluttamaton muslimi, enkä juo, polta tai tanssi”, Sneih sanoo ilmeettömästi.

      Hänelle tärkein syy lähteä oli halu elää normaalia elämää.”

      ””Sneih, Yasmin ja Wisam päättivät lähteä Syyriasta siinä vaiheessa, kun heidän yliopisto-opintonsa lähestyivät loppuaan. Päätös syntyi muutamassa viikossa.

      ”Tiesimme, että valmistumisen jälkeen meidän pitää palata kotikaupunkiimme, ja kaikki jatkuu kuten ennen. Minä tai Yasmin emme voisi yksinäisinä naisina matkustella tai tehdä paljon mitään muutakaan.””

      Kyse on kaksoiskansalaisesta, mutta:

      ””En todellakaan aio muuttaa Venezuelaan. Siellä ei ole ruokaa, ei lääkkeitä, ei yhtään mitään””

      Niin, mitähän migri nyt sitten tekee väärin?

  5. Suomessa on omia kansalaisiakin työttömänä noin 200.000. Työllistetään heidät ensin ja aletaan sitten ottaa ulkomaalaisia, jos on tarve.
    Austraalian malli on hyvä. Siellä on ammattiryhmät luetteloitu ja jos sellaisessa ryhmässä on enemmän kysyntää, kuin tarjontaa, niin ulkolainen voi saada työluvan piankin. Työlupia ei saa niillä aloilla, joissa oman maan työvoiman tarjontaa on enemmän, kuin kysyntää.

  6. Vastapainoksi toinen esimerkki; Somalipoika menestyy mallina ja tullut suomeen 3 vuotiaana – hänellä on 9 sisarusta – elättääkö hän ne sisarukset?

  7. Toistetaan nyt vielä. Työperäinenmaahanmuutto on työperäistämaahanmuuttoa ja turvapaikanhakija hakee oleskelulupaa muilla perusteilla.

    Kyseiset naiset ovat tulleet Suomeen turvapaikanhakijoina ja sillä moodilla heitä ja heidän hakemuksiaan on täällä käsitelty. Kaikki on mennyt lakien ja pykälien mukaan.

    Arvon naisten olisi jo alunperin pitänyt hakea oleskelulupaa työperusteisena, koska mitään syytä turvapaikanhakuun ei ollut eikä ole. Näin ainakin, jos on luottamista Hesarin artikkeliin. Ja miksei olisi, koska kyseessähän on ”aito” media.

    Täässä asiassa on aivan turha syyttää Maahanmuutovirastoa yhtään mistään, koska tapaus on aivan selvä.

  8. Tässä ei ollut kyse työperäisestä maahanmuutosta vaan turvapaikkaprosessista missä hakija on laittanut jonkun firman pystyyn, jos turvapaikka perusteet ei täyty niin firma kiinni ja ukko omaan maahansa. Eihän tänne voi tulla moisilla perusteilla laittomasti. Sama laki se on muillekin.

    1. Tai oikeastaan artikkelista selviää, että HS:n otsikon vastaisesti henkilö ei ole laittanut firmaa pystyyn, koska ” Suomessa yrityksen voi perustaa vain henkilö, jolla on pysyvä asuinpaikka jossakin Euroopan talousalueen (ETA) maassa.”

      Tämä on niin tyypillistä ”totuusmediassa” tässä ajassa, että otsikoidaan ja toivotaan, ettei artikkelia lueta.

      1. Juurikin näin ja sitten on tälläisiä ”karjalaisia” jotka menee miinaan näissä otsikoissa, vastaavanlaiset puolustelee laittomasti maassaolevien oikeuksia turuilla ja toreilla banderollit käsissään.

  9. Höpö höpö Karjalainen.

    Jos nyt itse luit tuon linkkaamasi artikkelin, niin kai sinullekin on selvää, että kyse ei suinkaan ollut mistään kieliongelmasta.

    Minulle ainakin kävi selväksi, että kyseiset naiset lähtivät kyllä pakoon, mutta eivät vainoa vaan lähinnä vanhoillisia asenteita.

  10. Sinäns kyse on ilmeisen selvästä tapauksesta, missä turapaikkaan ei ole perusteita.
    Aivan toinen asia on se, pitääkö yritteliäitä ja työtyä tekeviä ihmisiä potkia maasta ja heidän sijaansa suojella noita kaikenlaisia lusmuja, kuten nyt näyttää olevan linjana.

    ”Suomessa on omia kansalaisiakin työttömänä noin 200.000. Työllistetään heidät ensin ja aletaan sitten ottaa ulkomaalaisia, jos on tarve.”
    Pääosa noista ei ravintolaa perusta eikä kykene edes sellaisessa työskentelemään, joten on turha vedota tuohon tässä tapauksessa. Vielä vähemmän ne kykenevät syyrialaista ruokaa laitamaan…
    Toki mielestäni pitäisi ensin työllistää suomalaiset, mutta se ei tule onnistumaan sillä, että työpaikat järjestetään pääosin noihin suuriin kaupunkikeskuksiin ja odotetaan kaikkien ihmisten muuttamaan niihin kalliisiin betonikoppeihin.
    Valtion pitäisi edistää yritysten sijoittumista muualle, jotta ihmiset voisivat työllistyä lähellä kotiseutuaan, sen sijaan, että jaellaan kaikenlaisia yritystukia pääosin noiden kaupunkikeskusten lähellä sijaitseville yrityksille.

  11. Kieliongelma tuli erityisesti Loviisan tapauksessa, jossa 9 -h perheen pakkopalautus keskeytettiin.
    Kieliongelma esiintyi siksi, että mamu-virasto käyttää google-kääntäjää- ei oikeaa osaavaa tulkkia. Päin persettä tämäkin meni migriltä.

  12. Jos migri käyttää googlekääntäjää niin mihin tarkoitukseen ostopalveluina hankittavat tulkkauspalvelut on tarkoitettu?

    Valtion talousarvioesityksessä asiasta kerrotaan näin:

    ”Turvapaikkapuhuttelujen tulkkaus- ja käännöskustannukset vaihtelevat turvapaikanhakijoiden määrän ja hakijoiden kielen mukaan. Turvapaikkahakemuslomakkeella selvitetään hakemuksen perusteet ennen turvapaikkapuhuttelua. Hakijan täyttämä lomake sekä hakijan vieraskieliset asiakirjat ja selvitykset käännetään Maahanmuuttovirastossa. Maahanmuuttoviraston turvapaikkatutkinnassa ja turvapaikkapuhuttelussa käytetään hakijan äidinkieltä tai hänen ymmärtämänsä kielen tulkkausta”

    http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2017&lang=fi&maindoc=/2017/tae/hallituksenEsitys/hallituksenEsitys.xml&id=/2017/tae/hallituksenEsitys/YksityiskohtaisetPerustelut/26/40/40.html

  13. Budjetin pienuus johti siihen, että ammattitaitoisia kielenkääntäjiä ei ole käytetty. Google kääntäjä ei ymmärrä kuin päälinjat tekstistä, ei välttämättä edes asian sisältöä.
    Olen itse sitä kokeillut useasti. Vaimoni on tullut nauramaan mm. venäjän- ja latinankielen käännöksiä.

    1. Ei pidä paikkaansa. Jatkuvasti TE toimisto mm hakee näitä kielenkääntäjiä .

      Mikäli kielitaito ei riitä omien asioiden hoitamiseen, viranomaisilta voi pyytää tulkkausapua. Viranomainen (viranomainen eli mm. koulut, päiväkodit, sosiaalityön palvelut, terveyspalvelut) arvioi tulkin tarpeen ja tilaa tarvittaessa virallisen asioimistulkin. On tärkeää, että asiakas on myös sovittuna aikana paikalla. Tulkin tehtävänä on pelkästään tulkata eli välittää puhe kieleltä toiselle. Tulkilla on aina vaitiolovelvollisuus.
      Viranomainen päättää tulkkipalvelun tarpeesta.

    1. Ja tässä nähdään millainen on ”työperäinen maahanmuuttaja”…joka tämä ”tulkkikin” on. Ja tälläisiä Karjalainen haluaa lisää.

  14. Edelleen palatakseni blogin aiheeseen. Karjalainen siis kannattaa yrityksien perustamista bulvaanien suomalaisten kautta niin että laittomasti maassa olevat työllistyy. Uskomatonta touhua.

    1. Eli Karjalainen meni HS lehden otsikon vipuun sekä kannattaa laittomia työsopimuksia laittomasti maassaolevien työllistämiseksi, eipä tässä sitten muuta.

      1. Aivan.
        Tullaan maahan väärin perustein, ja sitten HS itkee, että katsokaa nyt; perustaa syyrialaisen ravintolan. (vaikka on saanut kielteisen päätöksen.)
        Jos haluaa tulla yrittäjäksi tähän maahan, viisumia pitää anoa lähtömaassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *