Viimeinen oikea Demari – Ilkka Taipale

Tällaista demaria arvostan yli kaiken, joka on ollut poliitikkokin, mutta myös siviilissä huippuosaaja ja heikompien puolustaja.

Hän oli ollut myös kokoomuslainen, mutta edistyksellisemmät ajatukset kohtasivat vasemmistoradikaaleissa, johon kuuluivat myös Erkki Liikanen, Erkki Tuomioja, Nalle Wahlroos, Nils Torvalds ja moni muu tunnettu silloinen radikaali. Hänen intoutumisensa lähti sieltä 60-luvun osallistuvista vasemmistolaisista kaveriporukoista. Sitä ei löytynyt kokoomuslaisista.

Samaan kategoriaan liitän myös moniosaaja Claes Anderssonin.

Kannattaa jokaisen kuunnella haastattelu

Radio Yle 1 Areenassa

https://areena.yle.fi/1-3367126

Ikuinen radikaali, psykiatri Ilkka Taipale vetää oman arvionsa mukaan nyt eläkevuosinaan noin 27 projektia ja matkustaa paljon. Yhteistyötä hän on rakentanut paljon Venäjällä ja hänen kirjansa ”100 sosiaalista” keksintöä julkaistiin näyttävästi mm. Mongoliassa.
Helsingin Veräjämäessä Vantaajoen varrella yhdessä puolisonsa Vappu Taipaleen kanssa asuva aktivisti on omistautunut rauhatyölle ja yksinäisten syrjäytyneiden miesten auttamiseen. Nyt hän pitää tärkeänä vankien aseman parantamista ja kansainvälistä yhteistyötä sen aikaansaamiseksi ja sitä, että sairaalat olisivat viihtyisämpiä.
Ohjelman on toimittanut Ari Meriläinen

 

 

 

 

45 vastausta artikkeliin “Viimeinen oikea Demari – Ilkka Taipale”

  1. Kylläpä pitää Heikin kanssa samoilla linjoilla olla. Tuosta henkilölistastakin mm Anderssonia arvostan erityisesti kuin myöskin Taipaletta ja Tuomiojaakin.

  2. Noin on mutta kyllä niitä muitakin on ja tulee olemaan siinä välissä on ollut vaan myyriä liikaa .
    Ja niistä pitää päästä eroon kokoaan ja pitää puolue kokonaisena joka ajaa heikomman ihmisen asiaa aina .
    Sellasta elämä itse asiassa on silloin kun se on laatua, ja muita ihmisiä kunnioittava .
    Taipaleen pariskunnan panosta ei pidä kenenkään vähätellä . terv tepivaari

  3. Demareissa ei ole yhtään näiden veroista valovoimaista ja uskottavaa edustajaa. Kaikki ovat lisäksi vain politiikan tai ay:n sopassa keitettyjä hienopieruja.

  4. Kyllä SDPeestä on poistettu oikeisto demarit jotka paineli kokomuksesta ohi oikealta .
    Nyt ollaan aika hyvissä asemissa eikä ay siellä puolella sanele mitään asiaa terv tepivaari

    1. Äärioikeistoa edustava isoruotsalainen nationalisti, kansaa sosiaalisesti jakanut pakkoeurottaja ja agressiivinen verosuunnittelija Paavo Lipponen pitäisi erottaa demareista puolueen uskottavuuden lisäämiseksi. Lipposen eukko voitaisiin erottaa samalla, koska pyrkii käyttämään entisille kansanedustajille määrättyä sosiaalitukea hyväkseen, vaikka työskentelee Paavon konsultointifirmassa.

  5. Tuomiojan Erkki kyllä on uskottava ja tapojeni mukaan en anna lausuntoa näistä kahdesta . terv tepivaari

    1. On se Eki vähän sellainen höpönassu.
      On esiintynyt tieten tahtoen erkoopeen isoruotsalaisten yltiönationalistien kanssa samoissa valokuvissa ja on silti mekkaloinut, kun kansanedustaja Immonen eksyi samaan kuvaan erkoopeen profeetan profeetallisten ajatusten kannattajien kanssa.

      Ekillä ei kaikki kotona. Kävisi viisaasta, jos ei mekkaloisi eduskunnassa.

    1. Sinulta jäi honaamatta, että kerroin höpönassu Ekin pakkoneuroosista.

      Vai pitäisikö minun sanoa, että sinulla on neuroottinen reaktio minun kommentteihini?

        1. Freudentalismi on ulotanut lonkeronsa saunan lämmityksestä mateen pyyntiin saakka. ”Sine kalasta minu vesi. Menee pois. Muute pyssy puhua.”

  6. Kyllä vaan minunkin on myönnettävä se aivan tosi asia; ei puolue tee henkilöstä arvostettua poliitikkoa, se homma tulee henkilön itsensä ansaita.
    Olen joskus maininnut, että olen Kalevi Kivistöäkin äänestänyt presidentinvaaleissa.
    Claes Anderson on henkilönä aivan omaa luokkaansa, arvostan, puolueesta riippumatta.
    Olen minä joskus Sakari Tuomiojaakin äänestänyt.

    1. Onhan Ekillä ansioitakin eli on vastustanut päiväkirjamerkinnöissään ultraoikeistolaiseksi määrittämäänsä Lipposta niihin aikoihin, kun Pate puuhaili pakkoeurotusaikeissaan kokoomuksen Niinistön kanssa.

      http://www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/arviot/2995959/Kirjaarvio+Piruilua+puoluetovereille+ja+vahan+muillekin

      ”Päiväkirjan ajanjakso osuu Paavo Lipposen (sd) ensimmäisen hallituskauden alkuvuosille. Tuomiojalle vastenmielisyys Lipposta ja hänen ajamaansa politiikkaa kohtaan kasvoi vuosien mittaan. Demaripääministerin oikeistolaisuus, markkinavoimien kuunteleminen ja yhteistyö Iiro Viinasen ja Sauli Niinistön kokoomuksen kanssa on Sdp:n vasemman laidan kulkijalle vuoroin sapekkaiden, vuoroin sarkastisten päiväkirjamerkintöjen innoittajana viikoittain.

      Tuomioja ei mahtunut Lipposen ministeristöön. Ministerivalinnat eivät suuren valiokunnan puheenjohtajaksi ja sittemmin eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valitulta Tuomiojalta kiitosta saa. Lähes varauksetonta tunnustusta niittää vain sitoutumaton maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä.”
      —————————
      Lipposen isoruotsalaisen yltiönationalismin vastustaja Mikko Elokaan ei mahtunut Lipposen ministerilistalla, vaan Paavo turvasi enemmän kyykyttäluonnetta omaaviin.

      1. Erkki on vieläkin luottamus portailla korkealla verrattuna sinisiin yhteenkään kaikki hylkäs puolueen vaikka demokratialla valittiin puhj . terv tepivaari

      2. Väyrynen arvostelee Sipilää siitä, että tämä vei puolueensa kokoomukseen kelkkaan ja sitä tietä tuhon tielle. Orpolaiset invalidisoivat myös puolet perussuomalaisista.

        Väyrysestä olisi tullut etevämpi pääministeri Sipilän sijaan. Hän olisi valinnut mukaan perussuomalaiset ja demarit, joka oli ymmärtääkseni Soininkin käsitys hyvästä hallituksesta.

        Väyrynen piti Soinia toiseksi parhaana ulkoministeritarjokkaana itsensä jälkeen ja tietenkin itseään parhaana pääministeritarjokkaana.

        Täytyy nyt toivoa, että keskusta pelastuisi äänestämällä Väyrysen puheenjohtajaksi ja sitä kautta pääministeriksi.

        Väyrynen on aina kannattanut vahvaa presidenttiä. Mutta tässä asetelmassa Niinistön vähävaltainen asema olisi Väyryselle etu. Väyrynen saisi Niinistön näpit irti EU-politiikasta.

        Toivottavasti Väyrysenkään hallituksissa ei nähtäisi suomalaisia vihamielisesti mulkoilevia svekomaaneja.

  7. Demarit nostaa vain veroja ja sitä myötä hintoja joten en näe miten se on hyvä puolue kenellekkään.

  8. John on ollut pikku pakko nostella veroja kun edelliset ovat velkannuttaneet valtion niin kuin nytkin on tilanne .
    Mutta kyllä tässä nyt oikea suunta on SDPeellä ja tälläset on loppurutistusta populismin ja vatuloinnin portaille jotka nyt alkaakin jyrkkeneen melkoisesti . terv tepivaari

    1. Niinistön ja Lipposen yhteisen aivoriihen kehittämä pakkoeurotus on aiheuttanut on aiheuttanut paljon työttömyyttä, työttömiä on ruokittu velkarahalla ja veroja korottamalla.

      Lipponen pelastautui maksumiehen roolista agressiivisella verosuunnittelulla eikä Niinistönkään tarvitse presidentin palkkiostaan veroja maksella. Siinä on kaksi onnellista lasta auringon.

  9. SDPee tuhlaa kaksin käsin valtion varoja ja siksi verot nousee.
    Erkki on ollut jo liian kauan poliitikkona, aivot pehmennyt.
    Väyrynen on todella erikoinen.

    1. No katainen tuhlas n 40 miljardia valtion varoja velaksi senkin sittenkunkantti petti karkas rysseliin terv tepivaari

  10. Urpilainen on siitä erikoinen demari että pystyy neuvottelemaan ja sovittelemaan suht rauhallisesti, haukkumatta toisia. Tällainen kyky näyttäisi puuttuvan esimerkiksi Rinteeltä ja Lindtmanilta jotka lähestyvät toisinajattelijaa äreästi moittien.

    1. No nyt on kysymys oppositio politiikasta ja nyt ei hallituskaveri sanele mitä voit sanoa . terv tepivaari

      1. Demari Urpilaisestahan oli kysymys. Näyttää Urpilainen käyneen ennen ministeriyttään Lipposen pakkoeurotuskoulun. Kertoi myös ennen viime vaaleja rehellisesti, että pakkoeurottaminen edellyttää leikkauksia.

        Rinteessä oli vähän populistin vikaa siinä missä vihreissäkin. Rinne kannatti pakkoeurotusta, mutta vastusti pakkoeurottamiseen sopeutumista jopa uhkailemalla lakoilla.

  11. Myllymatti taas puhuu asiaa.

    Demarit eivät sisältä käsin näe asioita nenäänsä pidemmälle.
    Tarvitaan uusia ja uskottavia ”Taipaleita” jne.. ajasta riippumatta. Nämä edistykselliset siihen ja tähän aikaan eivät ole olleet riippumassa munistaan ay:n kanssa.
    Yksi fiksuimmista, Tuomioja, on yksin tänään ay – ym. muiden änkyröiden rokottaessa.
    Mitä pidemmälle demarit menevät ay:n riveihin hukka perii. Ay:n porukkaan kuuluu järjestöistä riippuen kaikkia niin kokoomuksesta kuin kommareista.
    Odottaisin oikein kiinnostuksella todella oikeaa demaria. Nössöjä nyt koko porukka.

    1. Demarit näkee harvinsen hyvin joka suuntaan ay ei sanele mitään mitä tulee politiikkaan .
      Mitäs teki tiilikainen ja sipilä viime hallituskaudella no haukku kaikki mitkä vaan kuulivat .
      No taitaa nyt olla menossa sellanen aika kun kepussakin on huomattu että ei pidä menä herrojen kanssa kalaan liian syviin vesiin .
      Siellä voi mulia ja kunnolla terv tepivaari

  12. Sori, erkki tuomioja ei ole mitenkään erityisen fiksu.
    Ei todellakaan.

    1. Tuomioja on luultavasti kovinkin viksu, koska Lipponen nimitti älykkökirjassaan vuonna 2008 Ekiä merkittäväksi anti-intellektuelliksi (joka vastustaa Lipposen tapaisten intellektuellien politiikkaa).

      Lipponen kannatti maamiinojen säilyttämistä, mutta alikessu Tuomioja niiden hävittämistä. Tässä tapauksessa Tuomiojan intellektuellismi oli Tarja Halosen tasoa.

      Lipponen luottaa Euroopan keskuspankkiin, Eki ei. Eki pitää liittovaltiota demokratian tuhona. Lipponen ei pidä väliä demokratialla enempää kuin vihreistökään.

    2. No sen verran fiksu ettei siniset pääse edes yhdessä samaan loikkareita ovat eivät hyväksy häviötään vaan tehdään uusi puolue että kultapojat pääsee etunenään . terv tepivaari

  13. Heikki,
    voit jättää Wahlroosin pois tuolta listalta. Vasemmistolaisuus (taistolaisuus) oli Nallen teinivuosien hairahdus, joka parani heti hänen päästyään Hankenille.

  14. Harri , niin se meni myös muidenkin osalta, mutta ei ilman hyvää jälkeä jättämättä, josta muutkin ovat kantaneet asiat harteillaan .

    Ralf Gothonin ajatukset Pyynikki salissa panevat ajattelemaan ajattelun riippumattomuudesta mihinkään aatesuuntaan. Gothoni on muutakin kuin pianisti-hyvin henkinen ihminen ja ajattelija.

  15. Aikoinaan demarit loivat hyvinkin toimivan yhteiskunnan,siis – palveluyhteiskunnan – mutta sitten tapahtui jotain jopa ennalta arvaamatonta hyvin nopealla aikataululla,jota kutsuttaneen globaaliseksi ilmiöksi – jopa politiikassakin.

    Mihin hävisi tai hukkui uskottava jopa luotettavakin – demarisuus – nyt heillä on tuulentupatalkoot edessä tai etsinnässä löytää paikkansa … helppoa tietä ei ole jos ja kun puhutaan nk.koko kansan puolueena ; ”ilman AY;tä” !

    Taipaleiden tie on ollut kunnioitettavaa poliittisella saralla !

    1. Demari Tarja Halonen oli suomivihaajana haitallinen yleiselle ilmapiirille. Halonen on eräiden muiden demlalaisten kanssa suomalaisten etnisen syrjinnän peruspilareita.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivinen_syrjint%C3%A4

      ”Positiivinen syrjintä otettiin käyttöön Yhdysvalloissa 1960-luvulla tavoitteena suosia mustia pääsyssä yliopistoihin ja tiettyihin ammatteihin. Yhdysvaltain lisäksi Etelä-Afrikka ja Intia, joissa on aikoinaan harjoitettu rotuerottelua ovat ottaneet käyttöön tällaisia toimia.[3]

      Britanniassa on laitonta kohdella henkilöitä eri tavoin rodun perusteella (engl. positive discrimination, affirmative action). Sen sijaan on sallittua rohkaista tai kouluttaa tietyn ryhmän ihmisiä hakemaan asemaan jossa he ovat aliedustettuina (engl. positive action).[4]

      Ranskan perustuslaki kieltää asettamisen eriarvoiseen asemaan etnisyyden tai syntyperän perusteella. Sen sijaan on sallittua suosia koulutukseen haussa asuinpaikan tai sosiaalisen aseman perusteella.[3]

      Ruotsissa korkein oikeus tuomitsi 2006 laittomaksi maahanmuuttajien suosimisen haussa yliopistoon.[5]”
      ———————————————–

      ”Ruotsissa korkein oikeus tuomitsi 2006 laittomaksi maahanmuuttajien suosimisen haussa yliopistoon.[5]”

      Ruotsin korkein oikeus on halla-aholaisella linjalla. Siksi olen toivonut jo vuosia Halla-ahoa oikeusministeriksi.

      Kuten huomaamme, niin USA:ssa ja Etelä-Afrikassa positiivisen syrjinnän tarkoituksena on korvata aiemmin tehtyjä vääryyksiä.
      Meillä Suomessa tehdään päin vastoin. Svekomaanit ovat pyrkineet sabotoimaan suomalaisia yli sadan vuoden ajan mm. koulutuksessa.
      Älystä tai älyllisestä rehellisyydestä saamapuolelle jääneet, kuten Lipponen, Halonen ja Tuomioja eivät ole halunneet korjata virhettä, vaan ovat halunneet jatkaa virhettä historiallisin perustein. Äly ei demaripuolueessa ihmeemmin loista.

      Nyt on taas tapahtunut kansallinen onnettomuus, kun Halonen on valittu Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi, jossa todennäköisesti tulee toteuttamaan edelleen suomalaisten etnisen syrjinnän politiikkaansa niin oppilasvalintajärjestelyissä kuin henkilökuntavalintajärjestelyissäkin.

      Halonen ei ole tekevä elettäkään sen eteen, että suomalaisten etninen syrjintä loppuisi tai satoja vuosia harjoitettua etnistä syrjintää hyvitettäisiin. Tässä mielessä Halonenkin voidaan luokitella isoruotsalaiseksi yltiönationalistiksi Lipposen tapaan. Ovatko tyhmiä, lahjottuja vai suomalaisvastaisia rotukiihkoilijoita? Kas siinä pulma.

  16. Vanhempi väki kyllä tietää mutta miten nuoret että kumpi AY vaiko demarit on kana ja kumpi muna.

    1. Kyllä ne nuoretkin erottaa kumpi milloinkin on kyseessä .
      Ja kokoomus taas onkin Eekoon kintaassa ja hallinnassa kokonaan . terv tepivaari

  17. ”Ikuinen radikaali, psykiatri Ilkka Taipale vetää oman arvionsa mukaan nyt eläkevuosinaan noin 27 projektia ja matkustaa paljon.”

    Jos paljon lentelee, niin saattaa suhtautua ilmastonmuutokseen, aavikoitumiseen ja nälänhätiin yliolkaisesti. Ilmastonsuojelija Niinistö voisi vaatia Taipaleen sulkemista kotiarestiin.

  18. no olipa syy no ei suomessa tunneta sellasta kun kotiaresti . terv tepivaari

  19. Noin oli varmaan ainakin satu hassi ja kaikki vihreet ympäri maapallon ja kehuvat he tekee luonnon asiaa .
    No vois ensin aloittaa netti kokoukset niistä on varmaan vähemmän haittaa ja päästöjä kun noiss lennoissa . terv tepivaari

  20. Taipaleen lentelyt ovat yksi hyttysen pieraus verrattuna vaikkapa jalkapalloilijoiden, golffaajien lentelyyn ja turistien. Lentelee sitäpaitsi ajamiensa hyvien todellisten asioiden takia eikä huvin vuoki.

    1. Palloiluliiton puheenjohtajana Niinistö varmaankin yritti saada reissaamista kuriin. Vai lieneekö kokenut ilmastoherätyksen myöhemmin. Nyt hän saattaa ryhtyä kannattamaan hankkeita, jotka vaikeuttavat köyhien matkailua työpaikoilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *