Korkeapaine

Aamulla radion uutisten jälkeisessä säätiedotuksessa pisti korvaan sana korkeapaine. Se sana herätti minussa automaattisen refleksin, katsotaanpa mitä tuulivoimalle oikein kuuluu. Suomen reaaliaikainen tilanne näkyy täältä.

Arvaukseni osui oikeaan, kun kerran on korkeapaine, niin silloin ei yleensä tuule mainita saakka. 17.2.2018 kello 7.46 Suomen tuulivoimalat tuottivat yhteensä teholla 27 MW. Kun vuoden 2017 lopussa Suomessa oli asennettua tuulivoimakapasiteettia 2044 MW, niin tuulivoiman ”hyötysuhde” oli peräti 1,3%.

Kun tuulivoimahuijarit ovat väittäneet, että ainakin Tanskassa ”tuulee aina”, joten sieltä voidaan tuoda Suomeen tuulisähköä, jos Suomessa ei tuule, niin katsoin sitten seuraavaksi, että miltäs se tuulivoiman tilanne Tanskassa oikein näyttääkään. Pohjoismainen sähköverkon tila näkyy täältä. Eipä ollut aihetta hurraamiseen sielläkään. 17.2.2018 Tanskan tuulivoimalat tuottivat sähköä kello 7.48 teholla 105 MW, kello 8.38 teholla 89 MW ja tätä kirjoitettaessa kello 8.55 teholla 72 MW. Eipä siitä taida juuri riittää tuulisähköä Suomeen tuotavaksi.

Koko seurannassa oleva ”Pohjolan” (Ruotsi, Tanska, Norja, Suomi, Viro, Latvia, Liettua) tuulivoima oli yhteensä kello 7.48 791 MW, kello 8.38 774 MW ja ”nyt” 755 MW.

Pohjolan sähkönkulutus on ”nyt” 55421 MW (lauantai-aamu). Siten Pohjolan sähkönkulutuksesta katetaan 1,4% tuulivoimalla. Niin, tuulivoima on haitallista sattumavoimaa – ei pelkästään Suomessa, vaan koko Pohjolassa.

Kuva tuulisähkön tuotannosta Suomessa tammikuu 2018.

 

28 vastausta artikkeliin “Korkeapaine”

    1. Niin, rakennetaan vaan lisää tuulivoimaa ja ruvetaan kaikki ostamaan töpseleistämme tuulisähköä – niin kyllä maailma pelastuu. 🙂

  1. Tuulivoima kello 14.33 Suomi 8 MW, Tanska 33 MW, ”Pohjola” 612 MW.

    Tuulivoima kello 15.59 Suomi 11 MW, Tanska 46 MW, ”Pohjola” 686 MW.

    Tuulivoima kello 17.37 Suomi 22 MW, Tanska 56 MW, ”Pohjola” 717 MW.

  2. Tuulivoiman ”hyötysuhde” Suomessa tänään oli melkoisen monta tuntia 0,4%. Samat melkoisen monta tuntia Tanskan tuulivoiman ”hyötysuhde” oli samaa luokkaa.

    On se vaan aivan eriskummallista, että Suomessa on niin idioottimaisia päättäjiä, jotka tukevat sattumavoimaa tuulivoima miljardeilla euroilla veronmaksajien pussista.

  3. Suomi on demokratia,kuten Putkinen on todennut ja itse olemme äänestäneet päättäjät Arkadianmäelle. Ja he tekevät päätökset (porvarienemmistöllä) miten näissä energia-asioissa menetellään tällä hallituskaudella..vai onko nämäkin jotakin kautta sosialistien junailemia ???

    1. Nykyinen Suomen tuulivoima (noin 2044 MW nimellisteho) on rakennettu hirveiden, kommareiden, demareiden ja kepuleiden tahdosta. Kokoomus on aivan oikein halunnut rakentaa Suomeen hyödyllistä ydinvoimaa, eikä tällaista paskaa.

      Saa nähdä mitä tämä kepulijohtoinen hallitus päättää tukiaisista. Pahoin pelkään, että edelleen tuetaan haitallista tuulivoimaa + tietysti saastuttavaa risuvoimaa. Niistä molemmista kepulit hyötyvät.

  4. Putkinen, sopisi sinunkin pysyä asiassa kuten itse muilta vaadit. Ensinnäkin Suomessa ei ole sellasta puoluetta kuin hirveät. Toiseksi kommunisteilla ei ole yhtään edustajaa eduskunnassa. Kolmanneksi, kokoomus on ollut sopimassa hallitusohjelmasta ja ilmeisesti on tyytyväinen sovittuihin ehtoihin koska on mukana hallituksessa.

    1. Jokainen ymmärtää mitä Kremlin keksimää ja tukemaa haittapuoluetta sana hirveät tarkoittaa. Se, että kommarit ovat vaihtaneet puolueen nimen vasemmistoliitoksi pettää vain hyvin alhaisen ÄO omaavia tai tarkoitushakuisia. Ihan samat kommarit siellä vaikuttavat edelleen. Toki esimerkiksi stalinistikommunisti Satu Hassi liittyi hirveisiin aiheuttamaan vahinkoa Suomelle.

      Huomautan, että tämä on minun blogini ja minä määrään mistä keskustellaan minun blogissani.

  5. Aiemmat edelleen jatkuvat myllytukipäätökset tehtiin silloin, kun vasurit, virheet ja demut olivat hallitusvastuussa.
    Nyt niitämme sitä katastrofia tulevaisuudessakin.

    1. Juuri näin Juha.

      Suomalaisten perisynti on kuitenkin jääräpäisyys. Vaikka on tehty ihan täysin idioottimainen päätös, niin sitä ei suostuta perumaan, vaan jatketaan samaan suuntaan vaikka se johtaa tuhoon.

  6. Niin Suomen puoluekartalla on rekisteröityneenä Vasemmistoliitto ihan omana puolueenaan ja Suomen Kommunistinen (SKP) ihan omanaan, joten on ihmeellistä niputtaa ne samaksi puolueeksi. Mutta se siitä, otsikkoon liittyen…Nykyinen hallitus sekoomus siinä mukana on vastuussa valtakunnan politiikasta ja myös energian tuotantoon liittyvistä päätöksistä. Sen nyt ymmärtää jokainen normaalin ÄÖ:n omaava ihminen.

    1. Nykyinen hallitus vastaa seuraavasta tukipäätöksestä – ja minä Kokoomuksen jäsenenä (yli 40 vuotta), toivon Kokoomuksen päättäjiltä suoraselkäisyyttä ja lujuutta torjumaan idioottimaisen sattumavoiman tuulivoima tukiaiset jatkossa.

      Ei voi olla mitään syytä jatkaa kurssilla, joka johtaa karille.

    2. Imperialistinen roistovaltio Venäjä on ollut ja on mestari maskirovkassa (harhauttaminen).

      Sitä nämä ryssien agentit kuten ”iivo” jatkavat tälläkin foorumilla.

      Esimerkiksi Venäjän rikollisen ”turvallisuuspalvelun” nimeä on vaihdettu harhauttamiseksi lukuisia kertoja, mutta ihan sama terroristinen joukkomurhaorganisaatio se on silti koko ajan ollut. Tunnetuimmista nimistä mainittakoon tässä vain Tsheka, NKVD, KGB ja FSB.

      Ihan sama harhautusoperaatio on ollut käynnissä Venäjän johdossa toimineiden ja toimivien Suomen kommunistien organisaatioiden nimissä. Nimiä on vaihdettu lukuisia kertoja, mutta sisältö on ollut ja on sama paska koko ajan.

      1. Vai olen minä Venäjän agentti..voi herra jumala sentään.. Ei voi muuta kuin nauraa tuolle kommentille. Sinä, Juhani, et näköjään pysty keskustelemaan kanssasi eri mieltä olevien kanssa vaan syytät meitä Venäjän agenteiksi…ja meitähän noilla sun perusteilla on ihan helvetisti.

        1. Onneksi näitä ryssien agentteja ei ole ihan ”helvetisti”, mutta se porukka on tunnistettavissa erittäin helposti.

          Onneksi tämä ”iivo” ei ole ryssien agenttien terävintä kärkeä, joten ei ole ainakaan vielä tarvinnut pistää deletoitavien listalle.

          Virossa se ryssien agenttien toiminta on aktiivisempaa kuin Suomessa, mutta virolaiset ovat siihen pääsääntöisesti immuuneja kun joutuivat olemaan Venäjän miehittämässä maassaan noin puoli vuosisataa.

          Imperialistinen roistovaltio Venäjä ei ole kovista yrityksistään huolimatta kyennyt valloittamaan Suomea uudelleen orjuuteensa Suomen 100 vuotta kestäneen itsenäisyyden aikana.

          1. No ei voi muuta kuin huvittuneena todeta, että olet kyllä, Putkinen, ole noissa päätelmissäsi ulkona kuin lumiukko..Sitäpaitsi olet itse harhautunut alkuperäisestä keskustelusta taas johonkin ihan eri asiaan..se suotakoon eläkeläisukolle, jolla saattaa olla dementian oireita..

  7. Iivo on oikeassa kokoomuksen suhteen. Esim H.Jaskari on profiloinut itseään avauksen mukaisilla”vihreillä” teemoilla ja onhan niitä muitakin.

    1. Tapio, valitettavasti Kokoomukseenkin on ryssien aloitteesta solutettu porukkaa, jota minä kokoomuslaisena en hyväksy. Se soluttaminen on osa Venäjän hybridisotaa Suomea vastaan.

      En ole huomannut, että Jaskari kuuluisi siihen solutettujen porukkaan, mutta en kiistä kun en tiedä. Minun mielestäni Jaskarilla on ollut ihan hyviäkin pyrkimyksiä.

  8. Korkeapaine sen kun vain jatkuu. Suomen tuulivoimalat tuottivat 18.2.2018 kello 12.01 sähköä teholla 5 MW, eli ”hyötysuhde” oli 0,2%.

    Pitäisikin laskea tuulivoimalle haitallisuusaste.

  9. Hip Hurraa! Nyt Suomen tuulivoimalat tuottavat sähköä peräti 52 MW teholla, eli tuulivoimaloiden ”hyötysuhde” on noussut tasolle 2,5%. Hurraa! Iltapäivällä se oli vielä 5 MW.

    Suomen sähkönkulutus on tällä hetkellä 12 441 MW ja Suomeen tuodaan ulkomailta sähköä nettona teholla 2806 MW.

  10. Huomenna maanantaina Suomen sähkönkulutus kasvaa, saapas nähdä miten korkealle nousee sähkön markkinahinta. Mahdollisesti satoihin euroihin megawattitunnilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *