Tervetuloa Liike nyt!

Uudistumistahan se Liike nyt tarjoaa, ei puoluetta eikä oikeaa eikä vasempaa, käsitän hyvin sen puhheen, kunnioitukseni Harkimolle.

Puolueet huolehtii omasta vallasta, tulevista vaaleista, äänestäjien pitämisestä ja saamisesta, suhteista etujärjestöihin, mikä mitäki ja se itte asioista ja ihmisistä huolehtiminen jää jalkkoihin, vaikka tällä maalla on kyllä varoja ja rahhaa, kaikesta huolimatta.

Jossei orposipilät ymmärrä eikä herrää, tapahtuu jotaki pahempaako nytliikheet, sehän on senttään herrasmies- ja nais -toimintaa.

Ihmiset on päivä päivältä fiksumpia, ei niile voi höpistä mitä sattuu ja tehä toisin, kyllä se uudistuminen tullee jotaki kautta.

Ay-liike on tehny kultaisen ihanan mahtavan työn, muttei se homma ole oiken. Nyt on aika uudistua sieläki.

Jee, onneksi minun häätyy mennä tästä pälättämästä, ihanaa päivää rakhaat ihmiset heart

– Hilkka Laronia

23 vastausta artikkeliin “Tervetuloa Liike nyt!”

  1. Ainakaan Harkimoa ei voi syyttää rohkeuden puutteesta.
    Ymmärrän Harkimon turhautuneisuuden, kun puoluebyrokratiassa ei todellakaan pääse vaikuttamaan pienen piirin päättäessä asioista.
    Jossakin eduskuntaryhmän hölötyskokouksessa tuskin asiat etenevät, koska päätökset tehdään sen ulkopuolella.
    Toivottavasti tämä aiheuttaa sekaannusta puoluekentässä tai vähintäänkin ainakin edistää maakunta/sotepelleilyn kaatumista.

  2. Katos Hilkka, hienoa, että taas ilmaannuit. Tuolla US:n puolelölahan aina silloin tällöin kirjoituksiasi olen lueskellut.
    Se tuo poliittinen päätöksenteko kyllä saisi saada uutta tuulta purjeisiinsa. Näin on minunkin mielipiteeni.

  3. Sote -ja maakuntauudistus on tyypillinen vanhojen puolueiden valtapoliittinen hanke. Kepu/Maalaisliitto menetti äänestäjänsä, kun maatalous muuttui suurten tilojen tehomaataloudeksi. Nyt Kepu tunkeutuu kaupunkeihin , kun se ei sinne vaaleissa ole päässyt. Siksi mm.suuret kaupungit vastustavat sotea ja maakuntauudistusta, kun he ei vät halua Kepua sörkkimään kaupunkien asioita ja taloutta.
    Nyt Harkimo haluaa uudistaa koko poliitikan niin, että tavallinenkin kansa pääsee jotenkin vaikuttamaan keskustelujen avulla. LiikeNyt avaa keskustelufoorumin, jossa kaikki jäsenet pääsevät sanomaan mielipiteensä ajankohtaisista asioista.
    Toivottavasti kansa vastaa runsain joukoin Harkimon hätähuutoon. Näin ei voi enää jatkaa, että pien i piiri päättää asioista ja eduskunta pannaan ryhmäkurilla hyväksymään päätökset.

  4. Missä vaiheessa puolueet hukkasivat pallon ja ruohonjuuritoiminta kuihtui? Väyrysen ”kansalaispuolue” on tästä äärimmäinen esimerkki. Sehän ei edes hyväksy jäsenikseen ’tavantallaajia’, kansalaisia. Pitää olla jonkinlainen ’asiantuntija’ tai eduskunnan tai EU-parlamentin jäsen.

  5. Puolueet hukkasivat pallon ja ruohonjuuritoiminta kuihtui silloin, kun puoluetuki päätettiin eikä puolueiden tarvinnut enää pitää yhteyttä jäseniinsä toimintaa rahoittaakseen.

    1. Saatat Juha olla hyvinkin oikeassa. Ennen vanhaan poliitikkojen piti ainakin olla kuuntelevinaan kansaa kiertäessään ympäri maata, ehkä samalla näki ympärillään epäkohtia ja sai uusia ideoita.

      Nyt on puoluetuki, palkatut avustajat, leveä leipä itsellä, jne.

  6. Mikä siinä kun en ihan kauheasti ymmärrä toivoa laittaa Harkimon hankkeeseen, johtuen juuri hänestä. Jungner kyllä on mielestäni tolkun mies, ei todella ole kaavoihin kangistunut, suorastaan pihisee ideoita. Sellaisen kuvan saanut että Harkimo olisi kuitenkin parhaillaan yksin(purjehduksessa).

    Mutta kyllä minäkin avoimuutta ihan kaikkien puolueitten päätösten valmisteluun toivoisin ja vieläkin enemmän sivistystää ja rekentavuutta hallituksen ja opposition vuoropuheluun.

    Ja onhan asetelma jännä, kaksikko jossa tosiporvari ja bisnesmies ja sitten vanhuuteen jäykistyneestä vasemmistosta kyllikseen saanut kotikutoiseen filosofiaansa taipuvainen vapaasti ajattelija.

    1. Välttämättä mikään ei muutu, mutta kyllä tämä varmaan panee monet ajattelemaan, että onkohan jossakin kuitenkin jotakin vikaa, vikaa, vikaa.

      Kansanedustajanhan pitäisi olla vapaa toimimaan joka asiassa omantuntonsa mukaan. Nyt tulee ”turpiin”, jos äänestät toisin kuin ylhäältä käsketään.

  7. ehkäpä tämä herättää tunkkaiset poliitikkomme ja varsinkin tunkkaiset ja takaperoiset puolueet, toivotaan jotta liike onnistuu

  8. Se mitä tästä ryhmästä mainittiin sisälsi kyllä asiaa, mutta toisaalta myös hitosti ristiriitaa. Se on konservatiivinen liberaalinen ryhmä, se ei ole aatteellinen mutta se on aatteellinen, se ei ole politiikkaa mutta se on politiikan ytimessä, se ei halua jäseniä mutta haluaa jäseniä.

    Tällaiset osuivat ainakin korvaan. Vaikea tapaus. Ehkä hyvä, ehkä huono, mutta varmasti ainakin perinteisiä puolueita sekavampi tämän hetken ulosannilla.

    1. se tulee jakamaan,,,eli onko nämä oikealla vasemmalla vai keskellä, jos ovat keskellä se tulee onnistumaan, jos ovat oikealla jossa on vain herroja ja menestyjiä, ei tule onnistumaan, jos ovat vasemmalle se on jo tuhoon tuomittu muutenkin, ei tule onnistumaan, eli olkoot keskellä… ?

  9. Nyt se on tiedossa, kuka on Suomen Tasavallan Presidentti vuonna 2024. Presidentti-sarjassa Samuli Edelmannin näyttelemä presidentti edusti Liikettä. Hjallis perusti Liike Nyt-liikkeen.
    USA:ssa Donald Trump oli Diilissä ennenkuin tuli presidentiksi, Suomen versiossa on Hjallis.
    Eli paras tottua ajatukseen että että Tasavallan Presidentti vm. 2024 on Harri ”Hjallis” Harkimo.

  10. Ilonen kiitos, täälähän on asiallinen keskustelu, ootta parhhaat ja elämähän on ristiriitaa eikä Nytliike luppaa mithän menetelmää, ehkäpä son itsenäisen ajattelun voimisteluteline, jonka kautta demokratia kehittyy vaikka puolueitten kehittyessä!

    1. Itse toivoisin että tämä liike saisi hyvää aikaiseksi, saa nähdä, kun tuntuu jotta tämä Suomen poliittinen kenttä toimii vain Sipilän käskyttämänä, en tykkää, en ollenkaan.

  11. Muistelen että nuorempana olin vähän niinkuin kuvittelen tämän Harkimon olevan. Sallittaneenko tällainen vertailu, no krjoitan kumminkin.

    Haaveilin paljon, mieluisin unelma oikavuosina oli tämä maailman merien purjehtiminen aivan yksinään, rikkaudesta ja tuottavista bisneksistä myös haaveilin, vähän vahempana tuli salassa pidetty hinku saada julkisuutta ja arvostusta, päästä parrasvaloihin ja iltapäivälehtien otsikoihin. No politiikkaan en kumminkaan ikinä ole haaveillut, ei ole ollut energiaa vaikka aatteita olisi ollutkin, ymmärtänyt leipäpapappeuden vaateen mitä sillä saralla on pakko harrastaa.

    Toisin kuin minä ja varmaan monen muun kohdalla on Harkimolla ollut pontta totettaa haaveitaan yksi toisensa jälkeen. Mutta onko tämä nykyinen hänellä se viimeinen, jos tulee vastoinkäymistä niin suuntaako intomielensä taas johonkin uuteen.

    Mutta onhan se jokaiselle meistä yksi hyvän elämän edellytyksistä että on jotakin mitä haaveilemme ja hyvä jos se on jotakin muuta kuin lottovoitto.

    1. Niin, oikein tai väärin, mutta Harkimolla on visioita ja tarmoa myös tehdä työtä visionsa toteutumiseksi. Hän ei myöskään pelkää mitä toiset ajattelee.

  12. Kun oikein ajattelee näitä poliittisia toimintoja erinäisine ”liikkeineen”,siis puolueiden sisällä yhdistettynä puoluekurilla-kin,niin on hyvä että – joku edes herättelee – puolueiden/edustajien ”toimivaltaa” … ja liksat juoksee etuineen,jotta voidaanko jopa puhua tietynlaisesta poliittisesta korruptiosta !

    Puolueet kansanedustajineen voivat todella hyvin kun vielä puhutaan heidän apureista … kun vaan jaksaa istua näyttämöillään.

  13. Oli miten oli, mutta mikä vaan muutos on välttämätön tähän ummehtuneeseen ilmapiirin Suomen poliitikassa. Poliitiikahan on KANSALAISTEN YHTEISTEN ASIOITTEN HOITOA , jota seikkaa ei saa unohtaa. Nyt on tilanne ajautunut siihen, että politiikka on VANHOJEN PUOLUEIDEN ASIOIDEN HOITOA.Siksi Harkimon ja Jungnerin ulostulo on tärkeä.
    Sipilän esiintyminen eilen Kepun puoluevaltuuston kokouksessa kertoo selvääkin selvemmin, että valta turmelee.

  14. Panenhan tähän keskusteluun mukaan otteen toisesta kommentista:

    ”Tähän Harkimon uuteen liikkeeseen tulee kuulumaan merkittävä joukko nuoria demareita kuten ex- Jungner, vasuri Suvi-Anne Siimes jne. muita nokkatuuliviirejä. Porukkaan liittyy jo kohta joukko sinisä ja iso joukko persujakin.

    Uusi liike tulee tekemään vaaliliiton kokoomuksen kanssa ja panee Suomenkirjat sekaisin politiikassa. Siinä demarien vanhoillisten ukkojen piipitys häipyy tuulen huminaan.

    Paavokin saanee vielä porukkansa kepulaisten kelkkaan. Siinä sitten on toinen haaste kentällä.”

      1. Väiski

        Mitäs itse ajattelet ? Siellä heiluvat vapaan kapitalismin, amerikkalaisen Ayn Randin ihannoijat. Koko poppoo on Hesan kehä III:n sisältä- Apunenkin alkuaan, jota vielä odottelevat. Siellä Espan Strindbergillä he nauttivat pikkusormi pystyssä cafe avecinsa. Zyssekin siellä ilman ”myssyä”.
        Siinä sitä on kaiken kansan asioista ja vanhusten sote-asioista huolehtiva ydinporukka.

  15. Paljoti nyt kiinnittyy huomio Kepun ja Kokoomuksen toimintatapojen tuuletukseen. Tarve on suuri myös nimenomaan vanhojenmiesten Sosdemin sekä politiikkaan vahvasti vaikuttavan AY liikkeen kohdilla.
    Vihreät pitäisi tuulettaa pois populismista ja tuulentupien rakentelusta.

    Sellaiset tässä uudessa kansanliikkeessä arveluttavat että se tulee ylhäältä alaspäin ja jos keulakuviksi tulee liikaa huuliveikkoja niinkuin nyt näyttäisi niin siitä ei hyvää seuraa vaan hetken hupia. Etsikkoaikansa ei myös voine olla kovin pitkä, yleisen parannukseen huutelemisen lisäksi pitää tulla konretiaa kehiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *