Välittämisen Suomi

Älä turhaan jankuta ja keskustele ihmisen kans, jokei halua kuulla sinua eikä ymmärtää, mitä yrität sanoa. Onneksi on some, jossa voi yksinpuhua.

Mie kannatan vappaata keskustelemista ja heikoimpien auttamista. Uskon, että sois paras yhteiskuntarauhanki kannalta.

Nykypolitiikot pelottellee muka terrorismilla ja rakentaa pakolaisongelmaa, että sais kansalta jopa vaphaan keskustelun pois.

Siis ensin pelottelevat ja sitte muka suojaavat kansaa heän omilta pelottelukeksinnöiltä. Supon Pelttari ja tämä ministeri Häkkänen viis veisaa kansan vähäosasista, joilon hätä, ne kehittellee ihan omia sfäärejään.

Keskustelun taso ja jokku Ylen Uutiset on heikko esitys, sanosinko, että kansan höntitystä, joo meitä höntitettään.

Net, joilon työtä ja terhveyttä net voi yhä paremmin.

Nyt jopa lukiot ja yliopistot siirtyy köyhien tavottamattomhiin.

Mie haluan toisesta ihmisestä välittämisen Suomen.

No mie kannatan ja haluan, että työttömillä, köyhillä ja saihrailla ois valtaa.

Sitä valtaa, jota niilei ole. Niitä ei kuunnella. Heikoilla ei ole valtaa eikä net jaksa eikä ossaa.

Huonossa lykyssä jonaki päivänä niin kuitenki voi käyä, että vähäväkiset havahtuu ja alkaa käyttään valtaa, jotei tämän päivän valtaapitävät ilmeisesti huomaa olevankkaan, sen syrjittyjen ja kärsivien vallan nimi on sekasorto ja onneton tappelu.

Ei poliittisesti oikealla eikä vasemmalla eikä keskelläkkään välitetä muustako omasta vallasta ja toisten haukkumisesta oman kilven kiillottamisen sivussa.

Rahhaa on, muttei sitä ohjata hättää kärsiville, se on ongelma. Eikö ookki yksinkertasta.

Jos vähäväkisiä autettas pärjäähmään, välitettäs heikommasta, rakastettas ja tuettas, kaikki vois paremmin.

Nojoo, siis ihanaa päivää, kaikesta huolimatta ihanaa päivää, kaikki tekkee parhhaansa, myös puolueihmiset, rikhaat ja hyvinvoivat tietenki, en sitä tarkota, no empä alota alusta, pai pai pus pus!

– hilkkapien

6 vastausta artikkeliin “Välittämisen Suomi”

  1. Siis päivä päivältä enämpi välitämä toisistamme, eipä vaivuta epätoihvoon, kaikkein heikoimmathan ei näitä tämmösiä höpötyksiä lue, mutta meän pittää jaksaa uskoa hyvvään. Soriko jankutan vastoin omia ohjeitani, haa.

  2. Olet muuten Hilkka aivan oikealla asialla, etkä muuten jankuta. Siitä lähimmäisistä välittämisestä; löytyisi minulta esimerkkejäkin, tosin omalta kohdaltani, muista kun en tiedä.
    Mainitsempahan nyt vaikka talviset lumityöt. Minulla on pienkiinteistöasiakkaita, maksavat, koska rahaa on. Viime talven oli kolme eläkeläistä, useitakin talvia; kaksi tuttua ja yksi ”tiedoksi saatu”. Heidän pihansa aurailin monet talvet, nyt jäljellä vain kaksi, yksi siirtyi sinne missä lumitöitä ei ole.
    Vaimo käy kaupassa parin-kolmen eläkeläisen kanssa viikottain, maksua ei ota, huolehtii pienen ihmisen tarpeista. Onpa muuten kehitysvammaisen veljensä ”omaishoitaja” ja edunvalvoja.
    Mitään ”nuoria” emme toki ole mutta vielä jaksamme, on sitä ”elämän kelkanjäljet” jo kasvoihin piirtyneet.
    Huolestuneina me, kuten Sinäkin Hilkka tätä ahneuden elämänpiiriä, katselleet. Mihinhän oikeastaan se inhimillisyys ja toisistamme huolehtiminen hävinnyt?
    Joskus tulee mieleen tuo alkuperäiskansojen elämänmuoto; kukin yhteisön jäsen kantoi kykyjensä ja voimiensa mukaisesti ”kortensa” yhteiseen kekoon.
    Voisikohan olla niinkin, että nykyihmisen ehkä tulisi ottaa oppia eläimistä, jotka elävät laumayhteisössä? Meille läheisin eläin lienee susi (paljon parjattu mutta sosiaalinen).

  3. Ootta huippuja, ihanaako Kalle ja vaimo ootta nuin järkeviä ja ihmisille avuksi, sata syänmerkkiä!

    Niilolle kans, totta tuo tousten nujertaminen, voi voi meitä!

  4. Niin katos Hilkka, helppoahan se on kun on mönkijä lumikalustolla, vaimolla oma auto…jne. Eihän se muuta vaadi kuin hyvää tahtoa ja halua auttaa lähimmäistään. Niin yksinkertaista.

  5. ”Nykypolitiikot pelottellee muka terrorismilla ja rakentaa pakolaisongelmaa, että sais kansalta jopa vaphaan keskustelun pois.”
    En tiedä missä todellisuudessa Hilkka Laronia elää mutta en parhaalla tahdollanikaan löydä kuvattua tilannetta.
    Oikeasti nyt olisi hyvä saada faktaa esiin siitä, kuka poliitikko pelottelee terrorismilla, kuka rakentaa pakolaisongelmaa ja kuka on viemässä vapaata keskustelua pois.
    Laronia niputtaa kaikki poliitikot ”nykypoliitikoiksi”, jotka siis mitä ilmeisimmin ovat erittäin paljon huonompia kuin menneen maailman väyrystelijät ja perässähiihtäjät.
    Kaikkien meidän onneksi meillä on hyviä ja taitavia poliitikkoja ja suomalaiset onnellista kansaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *