Jouluaattona Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalla

 

 

He antoivat elämään valmistautuneet nuoret henkensä

minkä vuoksi

eivät paljoa halunneet, vaatineet

ikuisen kärsimyksen sijaan

pääsyä pois kurjuudesta

nälkiintyneille lapsilleen

leipää syödäkseen

inhimillistä elämää

ihmisarvoa perheilleen

työläistovereilleen

rakentaa nuorta maatamme

tasavertaisina, oikeudenmukaisesti kohdellen

yhteiskunnallisesta asemasta huolimatta

 

Miksi heille ei voinut suoda nousua murheen alhosta

miksi ahneuden, ihmisten hyväksikäytön

alistamisen, ihmisparkojen nöyryyttämisten myötä

annettiin kärsimyksen maljan läikkyä yli

eivät he paljoa pyytäneet

heidän henkensä piti silti häpäistä

kidutuksin, rääkäten, nälkään näännyttämisin

kuka minnekin soramonttuihin

keskitysleirien joukkohautoihin

vailla ihmisyyttä sulloen

 

Näitä mietin jouluaattona

sata vuotta myöhemmin

hiljaisena, mykistyneenä

punainen kynttilä kädessä

laskien sen nöyränä toverien haudalla

eivät he paljoa vaatineet

silti joutuivat henkensä antamaan

vuodan kyyneleen heidän muistolleen

raskas taakkanne on syvällä sydämissämme

sytytitte liekin paremmasta huomisesta

sitä liekkiä vaalimme

sitä pidämme yllä

 

Hannu Tiainen

25 vastausta artikkeliin “Jouluaattona Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudalla”

  1. No kun freudentalistit ja heidän hännystelijänsä tykkäsivät keltaihoisten alempirotuisten kyykyttämisestä. Miksi piti mennä heidän iloaan pilaamaan?

  2. Tukholman Karoliinisen Instituutin tutkimusten ansiosta suomalaisille nauroi koko sivistynyt maailma. ”Apinansukuisten” oli jopa vaikea saada Yhdysvaltain kansalaisuutta. Orjuus täällä, orjuus siellä, kaikkialla orjuus. Freudentalisti-mitalisti Lipposta varmaan vieläkin naurattaa. Lipponenhan on se manne, jonka mielestä suomalaisista ei ole itsenäiseksi kansaksi, vaan se kansa piti viedä germaanien orjuuteen Euroopan Unioniin ja ottaa pois demokratia, joka ei hänen mielestään suomalaisille sovi.

  3. Jokaisella ihmisellä on oikeus nimeen ja vasta äsken on tuotu esille nimilaattoja hautausmaille. Kauan kesti voittajan viha heitä kohtaan. Mielestäni kirkkomaa on kaikille kuolleille tasa-arvoinen ilman titteliä ja puolue tai aatesuuntaa.
    Varsin koskettava kirjoitus.

  4. ”Kauan kesti voittajan viha heitä kohtaan.”

    Oli myös ylimielisyyttä toisten kärsimyksiä kohtaan, etenkin tuolla freudentalistiosastolla, joka halusi kärsimyksiä lisätäkin.

    Ylimielisyydestä tuli mieleen pieni kevennyksen poikanen.

    Velipoikakin joutui intin ”työhönottohaastattelussa” vastailemaan kaavakkeen kysymyksiin, joihin annetut vastaukset hieman ylimielisen oloinen veikkonen sitten kirjasi. Tultiin kysymykseen, että onko suvussa esiintynyt mielisairautta tai vajaamielisyyttä. Tähän Eki vastasi reippaasti: ”Ei ole esiintynyt mielisairautta, vajaamielisyyttä eikä ylimielisyyttä.” Ylimielinen haastattelija mulkaisi pahasti, mutta jätti asian silleen.

  5. Nii, mää ainakin ajattelen ettei koskaan enää sisällissotaa.

    Mutta mites Hannu pitäisikö uudestaan vai rakentaa kansan yhtenäisyyttä ??

    Kumpi parempi : iso riita ?? Vaiko sopu ja yhteisymmärrys ??

  6. ”Kauan kesti voittajan viha heitä kohtaan.”
    Vakaumuksensa puolesta myös ne toiset kaatuivat ja edelleen jatkuu hävinneden viha voittaneita kohtaa, kun edes sisällissotaan mitenkään liittymättömien lottien patsasta ei punaiseen kaupunkiin saanut pystyttää.

  7. Vihaa ei olisi varmaankaan tullut jos svnhuvuudi ei olisi tehnyt valkoisten puolen rikoksista armahduksiin kaikkien osalta .
    Ja nyt valkoisten puoli eniten kouhkaaa sisällisodastamme veljesodastamme kapinastamme terv tepivaari

    1. Taitaa olla ennemminkin niin, että se toinen puoli tai oikeammin uusintoilijat sen puolesta vouhkaa koko ajan valkoisten tekemisistä ja koittaa kaikin keinoin kaivaa mitä tahansa etsimiensä syytöstensä avuksi.
      Valkoisten puolsta tukevat ennemminkin vastaavat jatkuvaan syytöstulvaan eivätkö suinkaan ole tuota typeryyttä aloittaneet.

  8. No siitä on varmaan monikin taho tietoinen kuka sen hulluuden alkoi n 100 vuotta sitten .
    Mutta mitäs siitä nyt eletään v 2018 kohta alkaa 2019 .
    Ja kyllä ne valkoiset samoin syyllistyivät murhiin ne vaan kaikki armahdettiin terv tepivaari

  9. Ollaan sitten kummallakin puolella tai ei, lopputulos oli hirvittävä. Siihen ei kannata palata, kuka aloitti ja mistä syystä. Syy oli molemmissa osapuolissa- päättäjineen- piste.

    Se, miten sitten vankeja kohdeltiin oli hirvittävää kaikkialla Tammisaaressa, Lahdessa ja Tampereella, jossa kaikki inhimillisyys oli kaukana.

    Isoisäni, ison valkoisen päällikön parabellumin hävitin, koska se kertoi julmaa tarinaa siitä, mitä sillä oli tehty. Sen osti aktiiviupseeri, jolle kerroin sen tarinaa.

    Minä kakarana taas en ymmärtänyt siitä mitään muuta, kun kävin hommaamassa pimeästi uusia kuteja, joita sitten ammuskelimme salaa.

  10. Ei koskaan enää sotaa suomalaisten kesken !

    Tänään ei ole enää kahtiajakoa. Suomessa on vain suomalaisia joita ei jaeta eri ryhmiin tai muuta sellaista.

    1. Kyllä Suomessa kahtia jako on edelleen sen huomaa monessa asiassa terv tepivaari

    2. ”Suomessa on vain suomalaisia joita ei jaeta eri ryhmiin tai muuta sellaista.”
      ————————–

      Yleissivistys jäänyt kundilta nauttimatta?

      Freudentalistit haluavat esiintyä finländareina eikä finneinä niin kuin ennen sen kahelin aikaa. Tähän kahtiajakoon perustuu nykyinen perustuslain kuudennen pykälän, tasa-arvopykälän päälle kuseminen ja inha piereskely.

  11. Menee yli pienen ymmärrykseni tämä loputon jauhaminen vuoden 1918 tapahtumista. Mitä ihmettä joku voi kuvitella näiden samojen syytösten toistelemisella saavutettavan.

    1. ”Mitä ihmettä joku voi kuvitella näiden samojen syytösten toistelemisella saavutettavan.”

      Sitä saa, mitä tilaa. Asiat on vielä korjaamatta sodan jäljiltä. Tietenkin voidaan natsahtava freudentalistipuolue kieltää yhdessä PVL:n kanssa, mutta silti germaanisten valioyksilöiden myyräntyö jää jatkumaan.

    2. Myllymatti
      Sitä minäkin ihmettelen kuinka joka itsenäisyyspäivä lumipukuihin pukeutuneet sotilaiksi tällätyt miehet torrakat tanassa seisovat sankarihaudoilla.

      1. Omassa hiljaisuudessaan seisovat omalla asiallaan mitä ei pakko olisi irvailla, näin toivoisin että molempien osapuolien surijat ja muistojen kunniottajat olisivat tekemättä ylivertaista numeroa asiastaan, vähitellen luopuisivat kanteistaan, vaan opiksi tykönään ottaisivat tuon kauhean vuoden.

        1. ”opiksi tykönään ottaisivat tuon kauhean vuoden.”

          ——————————-

          Kyllä sitä oppia voi jakaa muillekin. Monikulttuurisuudessakin on ilmeiset vaaransa. sSitä eivät pöhkövaivaa potevat kykene itse käsittämään, jos ei kukaan opasta.
          Monikielinen ja monikulttuurinen EU-liittovaltio olisi oivallinen alusta sisällissodille ja terrorismille, samoin pakkointegraatio.
          Freudentalistien harjoittama väkivaltainen imperialismi oli välttämätön osatekijä kapinalle vuonna 1918.
          Meidän tulee ajatella myös pöhkövaivaa potevia ja muuten hidasjärkisiä ja opastaa heitä totuuden äärelle. Se on meidän fiksumpien kansalaisvelvollisuus.

  12. Juuri noin on emme saa unohtaa anteeksi annon aika alkaa oleen käsillä mutta se onkin aivan eri kun unohtaminen . terv tepivaari

  13. Kyllä Nuijasotakin oli hirveä murhenäytelmä. Siinä olisi saattanut avautua tie Suomen suurempaan itsenäisyyteen, mutta esi-isäni Jaakko Ilkka oli saanut tarpeekseen sotaväen ruokkimisesta ja ryhtyi kapinaan.
    En ymmärrä mitenkään, miksi Fleming päätyi niin hurjaan kostoon talonpoikia kohtaan, kun se kosto heikensi Suomen mahdollisuuksia Ruotsia vastaan.
    Ruotsin Kaarle puolestaan kosti Suomen aatelille ja sitä kautta mahdollisuudet Suomen itsenäisyyteen hupenivat.

    Klaus Fleming tuki Puolan valtaa Suomessa arvellen sen olevan hyväksi Suomen aatelille. Klaus oli kova kundi, mutta marskin älyssä saattoi olla toivomisen varaa. Suomen talonpoikien tuella hän olisi luultavasti saavuttanut jotain. Tuho tuli aatelille, talonpojille ja Suomen itsenäisyydelle.

    Olen käynyt pari kertaa Mannerheimin syntymäkartanossa Askaisissa. Kartano kuului aikoinaan eräälle Flemingille, joka oli kuitenkin toista sukuhaaraa kuin tuo surullisenkuuluisa Klaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *