Kapitalismin kasvot

 

Bahrainissa formulamiljonäärit kiertävät rataa

romuttaen katsojien riemuksi autojaan

varjoissa formulasirkuksen

aliravitut lapset

sylissä äitien

imevät rinnoista

olemattomia maitotippoja

nukkuvat pois

äiti ja lapsi

 

Samppanjapullojen poksahdellessa

juhlitaan automerkkiä

kuljettajaa voitosta

palkintosijoista muita

tileille kilisevistä miljoonista

dollareista

katsomo tyhjentyy tyytyväisistä

suosikin voitosta

yltäkylläisistä ihmisistä

siellä jossakin

äidin ymmärtämättä

miksei pienokaiselleni

suotu ravintoa

hymyä lapsensa

kasvoilla

 

 

 

11 vastausta artikkeliin “Kapitalismin kasvot”

    1. Näin se Niilo toimii myös täällä Pohjolassa. Toiset mässäilee ja ne joilla ei ole, otetaan siitä olemattomasta.

  1. Jos osaisin runoilla niin veret seisauttavat ja itkettävät runot laatisin äideistä, imeväisistä ja muistakin, ihan aikamiehistä, vanhuksista jotka aikojen saatossa sosialistisissa yhteiskunnissa ovat kituneet nälässä ja vilussa votkapullojen pulputtaessa eliitin pöydissä.

  2. Sinä se Myllymatti suljet silmät todellisuudelta ennen tässä ja nyt mitä kapitalismi on saanut ja saa aikaan.

    1. Minä mitään silmiä sulje, avoimin malkattomin silmin katselen maailmaa missä on paljon hyvää ja paljon pahaa niin kaikella tavalla järjestäytyneissä yhteiskunnissa.
      Pakkohan on kampoihin laittaa heille jotka vain toisella silmällä maailman menoa tarkkailevat oli sitten kiikarissa porvari tai kommunisti.
      Nyt esimerkiksi ihmetyttää miksi kommunisti eliitin sikailu sivuutetaan ja porvarien nostetaan tikun nokkaan kun pitäisi muistella sanontaa ”Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin”
      Hyvää Pääsiäistä joka tapauksessa kaikille omien polkujensa kulkijoille.

  3. Mitäs se htiainen sitten on se sosialistimaiden eliitin törkeä mässäily?
    Vähäosaisten avustamista vai?

  4. JuhaK
    Sen sijaan, että otettaisiin malka omasta silmästä, heitetään pallo johonkin olettamukseen ja menneeseen. Kapitalistisessa maailmassa monta miljardia kärsii totaalisesta köyhyydestä, kapitalismi pommittaa eri maita kivikaudelle, jossa ihmiset kärsivät kohtuuttomasti ja sinä jauhat sosialismin kurjuudesta joissa sentään kaikkien perustarpeista pidettiin huolta.

  5. Kommunistit esittävät kaiken moottoriurheilun negatiivisesti, kuten Tiainenkin nyt. Ja kaiken muunkin urheilun ja toiminnan joka ei heidän agendaansa oikeasti pitäisi kuulua.
    Kommunisteja vituttaa kun ihmiset seuraavat formuloita, jääkiekkoa tai lentopalloa yms.
    Kommunisteja vituttaa se yhteisöllisyys, joka on urheilun ympärillä.
    Faniporukat ja niiden toiminta on myrkkyä maan tiaisille…

    1. Kovin metsään menet arviossasi. Olen ollut lähes fanaattinen urheilun seuraaja ja kaukaa -60 luvulta lähtien. Tiedän Timo Mäkiset, Rauno Aaltoset, Hannu ja Heikki Mikkolat ja mitä kaikkia niitä olikaan. HIFK fani olen olllut jo vuodesta -68 asti. Yleisurheilu on edelleen lähellä sydäntäni. Olin aikoinaan samoissa kisoissa Virroilla Jorma Kinnusen. Pauli Nevalan, Väinö Kuisman Matti Yrjölän, Mauri Myllymäen kanssa. Itse voitin B-poikien 800 metriä. Tiedän hyvin paljon urheilusta. Nykyään se on mennyt mahdottomuuksiin kuten kapitalismin kujanjuoksu ylipäätään, enkä pidä todellakaan nykysuuntauksesta ja siksi seuraaminen yleisurheilua ja hiihtoa lukuunottamatta on vähäistä. Toki tiedän nytkin lentopallon tilanteen ja toivon VALEPAn vievän mestaruuden ja montaa muuta lajia seuraan ”toisella silmällä”. Näin helposti sosiaalinen media vääristelee kuvaa ihmisistä tai saa väärän käsityksen. Tiesitkö muuten kuinka Karjalohjalla aikoinaan huolsimme silloisen työnantajani kanssa Pekka Vehkosen välineitä. Tiedätkö missä lajissa Pekka Vehkonen urheili??

  6. Iltalehdestä luin, että kokoomuksen ex-kansanedustaja Marjo Matikainen, 53-vuotias, saa 50 000 euron hallintopalkkioiden lisäksi sopeutumiseläkettä.
    Kapitalismiko on saanut tämän aikaan? Vaiko monipuoluejärjestelmä’, johon kuuluu myös työväenpuolueita?

    Iltalehdestä lukaisin myös Tuomas Enbusken kolumnin otsikolla. ” Louhimiehen kriisi on kapitalismin kriisi.”
    Tekoälyllistä snobbailevaa sanailua, jossa pääpaino on kauheassa kapitasmissa, joka sortaa naisia ja suosii kuvitteellisia miesneroja ynnä muuta vasemmisto- ja oikeistoliberaaleja miellyttävää sananhelinää.
    Eipä silti, Enbuske on kertonut ollleensa koulussa sen verran opportunisti, ettei joutunut koulukiusatuksi. Opportunisti mies näkyy olevan vieläkin, omahyväisyyden lisäksi.

    On se kaukhea tuo kapitalismi. Se kun on kuulemma mukana myös urheilussa ja ihan kaikkialla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *