Puolueiden kannatusmittaukset

Yle teettää puolueiden kannatusmittauksia kuukausittain . Se on hyvä bisnes tutkimusfrmalle, joka tekee varsinaisen työn. Meille kansalaisille usein toistuvat mittaukset puolueiden kannatuksesta ovat turhia, koska muutokset sopivat lähestulkoon aina kaikissa tapauksissa virhemarginaaliin.

Sen sijaan, että tuijotetaan pieniin muutoksiin ja tehdään niistä suuria otsikoita, pitäisi seurata vain trendejä eli kehitystä pitemmällä aikavälillä. Trendit kertovat meille kansalaisille parhaiten sen, mikä puolueista menestyy,  mikä taantuu ja mikä pysyy paikallaan.

Tänään julkaistusta kannatusmittauksesta voi päätellä, että Kepu taantuu, SDP on kasvussa, Kokoomus ja Siniset pysyy paikallaan.

Hallituspuolueiden kannatus on nyt, kun suuret päätökset ovat edessä eduskunnassa 40,8 %. Olisi suorastaan törkeätä, jos Sipilän hallitus aikoo ajaa väkisin puoluekuria käyttäen suuret uudistukset vain n. 40 prosentin kannatuksella.

9 vastausta artikkeliin “Puolueiden kannatusmittaukset”

  1. Ihme, että kepu ei vajoa jyrkemmin ja toisaalta ihmettelen kokoomuksen kannatuksen vakautta. Loikkarit joutaisivat pois sillä heitäei kannata juuri ketään.
    Inhimillisyys on kaukana heidän toiminnassaan.

  2. Sitä taustaa vasten miten paljon hallituksen kaikkia päätöksiä morkataan tällaisilla keskustelupalstoilla, YLEsssä, lehtien yleisönosastoilla ja Shellin baareissa on käsittämätöntä ettei Kokoomuksen kannnatus romahda ja Keskusta pääministeripuolueena jo melkein hävinnyt puoluekartalta. Täytyy olla että galluppien tekijät eivät ymmärrä kysyä oikeilta ihmisiltä tai sitten väärentävät tuloksia.

  3. Kun kysytään espalla n 2000 ihmiseltä mielipide se ei anna mitään todellista yhtään mistään .
    Ja kuukauden välein kysely on turhaa, itse sanonkin äänestäväni noissa sen jota en äänestä .
    Enkä takuulla sitä mitä äänestän terv tepivaari

  4. Köyhät kyykkyyn puolue SDP.
    Ihan kauhea tulos.
    Voi voi sentään.

  5. Mikäli SDP:llä olisi jotain todellista sanottavaa niin puolueen kannatuskyselyt liikkuisivat luokkaa 30+ %, mutta kun ei ole.

  6. Mikan kanssa samoilla linjoilla. Teoriassa SDPn pitäisi olla aivan selvästi suurin puolue. Lähtee jos siitä että rikkaita ja köyhiä on Suomessa vähän ja maaseudulla asuu aika vähän väkeä. Vihreitä on vain sen verran kun kaupungeissa hyväosaisia haihattelijoita. Niukasti riittää kannattajia yhdenasianliikkeille RKP, Kristilliset ja EU-maahanmuuttovastaisuus.

    Jotakin on mitä SDPn päättäjät eivät ymmärrä politiikassaan, suuri määrä äänestäjiä olisi käden ulottuvilla.

    Yksi mutta ei ainoa syy SDP kielteisyyteen on heidän tapansa puhua ja esittää (hyvääkin) asiaansa kielteisellä, riitaa haastavalla ja tympeällä tavalla, kehon kielensäkin on kovin negatiivinen. Naurava tai edes leveästi hymyilevä demari on lähes yhtä harvinainen näky kuin liito-orava.

  7. Gallupit – keiltä kysytään että miten usein ”syystä että” kuin miten tavallaan johdatetaan äänestäjiä,etenkin heille jotka ovat epävarmoja.

    Mikä esim.on demareiden poliittinen linja,etenkin jos olisivat pääministeripuolue Rinteen johdolla,joka ei liene todennäköistä,ellei tämä hallitus nysvi vielä pahemmin loppumetreillä.

    No,sitten miten Sinisien ”markkinarako” uusine mahdollisine esityksineen kuin pakon edessä. Politiikka on tavallaan että pahimmillaan toisten teilausta kun pitäisi tehdä vastuullista yhteiskuntapolitiikkaa… pätee kaikkiin puolueisiin… entä yksittäiset kans.edust.niin omissa ryhmissään jne… vaiko vain mukana kun edut loistavat huolimatta työmääristä … avustajia riittänee !

  8. Tuo poliitikkojen tapa julkisuudessa teilata toisiaan, ei sitä kai pitäisi kovin vakavasti ottaa, enemmän se on teatteria jonka yleisö on äänestävä kansa.

    Vihreitten markkinaraoksi on avautunut hyvin toimeentulevien ihmisten olemisen sietämätön keveys, heidän hahmottomat pilvilinnansa. Kuvitelmat että on omaperäisyyttä siinä että vanhat perinteiset puolueet koetaan kauhtuneiksi, harmaiksi. On epämääräinen vihreys joka kuitenkaan ei ole luonnonvihreää vaan joskus jopa myrkynvihreää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *