Miesten nurkkaus

 

 

Ostosparatiisien ja isojen kirpputorien nurkkauksissa miehille saunat ja oleskelutilat, omat puuhapaikat ajan tappamisiksi, kuten lapsilla pallomeret ja muut leikkipaikat, miltä kuulostaa? Vankan ja pitkän kokemukseni, sekä eri tahoilta saamieni ”tutkimustuloksien” perusteella puolisoiden käyttäytyminen eroaa voimakkaasti kyseisissä paikoissa.

 

Esimerkiksi kirpputoreilla mies kiertää puolessa tunnissa viisi hyllynväliä – kahteen kertaan. Katsoo kelloa ja lähtee etsimään ”muijaa”, josko alettaisiin lähteä. No, puoliso löytyy oven suusta, jossa kaivelee ensimmäistä, ”ota tästä ilmaiseksi” laatikkoa. Hyväähän siitä ei tietysti seuraa. Hiljaa supisten, ettei myyjä kuule, kalistellaan parisuhteen sapeleita. Mies poistuu autoon istumaan tunneiksi, välillä hikeä otsaltaan pyyhkien, pohkeita tunnustellen, joko se veritulppa on lähtenyt liikkeelle. Itsestään selvää on, ettei vihdoin viimein pois lähtiessä edes päälle kaatuva helle, ihan heti sulata odottajan ja odotetun kuumenneita tunteita.

 

Tässäkin esimerkissä sauna olisi se parantava voima, joka suomalaisia on kautta historian auttanut, kun on tuntunut seinien kaatuvan päälle tai elämä on näyttänyt olevan umpisolmussa. Mies olisi se joka tuon tuosta aamukahvia hörppien alkaisi ehdotella lähtöä vähän niin kuin shoppaileen, vai miten ne nykyään kauppareissua sanoo? Jos tämä ei olisi parisuhteessa historian siipien havinaa, niin mikä sitten, kysyn vaan?

 

Miten, ennen niin paljon suukopua ja hampaiden narskuntaa aiheuttaneista ns. shoppailuista, tulisikin yhteiselon onni ja autuus? Miehet istuisivat saunan lauteilla aina välillä löylyjä viskoen, vailla kiireen häivää. Vilvoittelisivat oleskelutiloissa miesten lehtiä, krhm. Tekniikan maailmaa selaillen, mitäs muuta.

 

Vaimot tekisivät löytöjään, tai sitten eivät, kunhan hypistelisivät, ah sitä tunnetta sormissa – voimaannuttavaa, kuten hienosti uuskielellä sanotaan. Ja totta tosiaan ilman pelkoa, että tulisi sanomista, perheriidasta puhumatta.

 

Suomalainen mies jota on moitittu hieltä haisevaksi, joka peseytyy vain joulu – ja juhannusaattona, tuoksuisi nyt saunan raikkaalta haluttavalta tosimieheltä, kiitos miesten nurkkauksen. Parisuhde kukoistaisi, stressistä ei tietoakaan, kierrätys lähtisi huimaan nousuun ja maailmaa pelastuisi omalta pieneltä osaltaan.

 

No, huono puoli tietysti olisi ostoskeskusten kerskakulutuksen mahdollinen kasvu, mutta milloinka neronleimaukset heti täydellisiä ovat olleet? Sallittakoon toistaiseksi vielä Vesa Keskisen vaurastuminen, tuumisivat miehet onnellisina miesten nurkkauksen saunassa, näin kuvittelisin.

 

8 vastausta artikkeliin “Miesten nurkkaus”

  1. Hyvän ihmissuhteen paras vinkki on olla pakottamatta kaikkea yhdessä tehtäväksi.

    Jos vaimoke haluaa hillua kaupoissa tuntitolkulla, se hänelle suotakoon. Ei sitä ukkoa tarvitse mukaan rahdata.

    Meillä päin on sovittu että oikeastaan mihinkään ruokakauppaa monimutkaisempaan ei mennä yhdessä ja se säästää molempien hermoja. Meillä toki on usein se että itse haluan mennä kävellen kaupoille jos ei ole mitään isoa tarkoitus ostaa, hän taas haluaa mennä bussilla.

    1. Miten olet moisen saavuttanut? Kysyy se väsynyt mies, joka näyttää raivokohtauksen ja kuoleman risteytykseltä.

  2. Toisaalta on mukava yhdessä touhuta ja käydä eri paikoissa, mutta todella, naiset tykkäävät hipeilöidä, puntaroida, vertailla jne. kun miehet kävelevät pikkuhiljaa ja tekevät huomioita.

  3. Mielstäni paras avaus mitä Tiaiselta olen koskaan lukenut. Syntyy häneltä näemmä tyylillisesti ja sisällöllisesti aivan oivaa tekstiä kun malttaa jättää politiikan tekemisen väliin.

  4. Hyvä avaus kyllä. Tiainen lienee minua vahvempi mies, minä olen kolme kertaa ollut kumppanin mukana vaatekaupassa: ensimmäisen, ainoan ja viimeisen. Sain melkoisen ahdistuskohtauksen ja olin pari viikkoa melkein valkea kuin lakana. Mitä enemmän ajattelin kaikkea ympärilläni, sitä väkevämmin teki mieli juosta kiljuen pakoon.

    Yhdessä voi puuhata monia asioita. Ei kaikkia.

  5. Onhan noita miesparkkeja, siellä on Tekniikan Maailmoja, Tuulilaseja ym. miehille mieluisia lehtiä. Itse odotan noita lisää ja enemmän, sauna olisi ihan mahtava idea! Siellä muijan kauppaan tuomat miehet ähkisivät 120 asteisissa löylyissä keskenään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *