Porvaripresidentti on puhunut

 

 

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa viihtynyt, presidentin paikkansa uusinut Sauli Niinistö avasi valtiopäivät. Moni varmaan kuuli puheen ja osa lukenut sen sanasta sanaan. Kuten tavallista, Niinistö puhui ympäripyöreästi ja rivien välistä välittyi tietty sanoma. Tulkkaan tässä nyt tärkeimpiä kohtia.

 

Arvoisa puhemies: Elimme pitkään talouden taantumaa. Taantuman aikana rikkaat joutuivat luopumaan paljosta. Vaikka edelleen jaettiin vuosittain kymmeniä miljardeja osinkoja, saatiin korotettua pääjohtajien ja muiden eläkkeitä ja muita etuuksia roimasti, mutta ei riittävästi, silti työväeltä, työttömiltä ja muilta köyhiltä ei tahtonut löytyä riittävästi myötätuntoa, myöskään tulonsiirtoja kansalta ei saatu riittävässä määrin.

 

Toki työläisten ja köyhien puolustukseksi on sanottava, että vasemmiston ja ay-liikkeen taholta tehty yllytys ja agitaatiotyö vaikuttivat siihen, että kansa alkoi nurista ja jopa nousta kapinoimaan. Ahdinkoon joutuneille rikkaille oli vaikea löytää solidaarisuutta.

 

Jokaisen kapitalismia hiukankaan ymmärtävän täytyy käsittää kuinka laman aikana työläisten ja vähävaraisten on uhrauduttava. Palkkoja alennettava, työaikoja pidennettävä, eläkeikiä nostettava, joka ikiseen sosiaaliturvan etuuteen on kajottava. On kiskottava sieltä mistä vähänkin irti saadaan, että kyetään näytettyä muulle maailmalle olevamme kapitalismin mallimaa joka ei rikkaita hylkää huonoinakaan aikoina.

 

Nyt kun työtätekevää ja vähäväkistä kansaa riistämällä, erilaisin tulonsiirroin on saatu rikkaiden varallisuus turvattua ja aurinko vihdoin paistaa raharikkaiden luxusasuntoalueisiin ja kartanoihin, niin eikö samat yllyttäjät ja agitaattorit ole kimpussa. Nyt muka pitäisi jakaa myös vähän takaisin kansalle.

 

Älkää hyvät työläiset ja heikoimmassa asemassa olevat uskoko noita tyhjän puhujia – jakovaraa ei yksinkertaisesti ole, kuten puoluetoverini, kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo on todennut. Tarkoittaen jakovaran olemattomuudella siis teitä, osatonta ja puutteessa elävää kansanosaa, teille ei tipu eikä tirise.

 

Hyvät kansanedustajat, meillä on nyt nousukausi, mutta edelleen alamaistenne on syytä laittaa suu säkkiä myöden kiinni. On otettava oppia menneestä. Viime laman aikana liian moni miljardööri oli tippua miljoonaluokkaan ja miljoonatuloilla elävät olivat ajautua rahvaan tasolle. Se olisi ollut anteeksiantamatonta ja häpeäksi kansakunnallemme, että emme kyenneet laman aikana pitämään huolta noista jotka olivat vaarassa ajautua syvään ahdinkoon – se ei saa toistua.

 

Arvoisa puhemies, hyvät kansanedustajat, teidän tehtävä on pitää huoli, etteivät kaiken maailman hoitajat, kuntatyöntekijät ja muut ahneet vaaranna tai saata enää koskaan maatamme uuden laman koittaessa tilanteeseen, jossa rikas kansanosa voi tuntea huolta hulppeista omaisuuksistaan. Se on meidän kaikkien, yhtenäisen kansan tehtävä. Kiitos

 

 

 

 

 

 

17 vastausta artikkeliin “Porvaripresidentti on puhunut”

  1. Vähävaraisia ja pienipalkkaisia pitää tukea mutta ei velkarahalla, tulee muuten aikanaan pää vetävän käteen. Oli presidentti sitten porvari tai vasemman laidan kulkija tästä on hänen muistuteltava.

    1. Pakko ottaa velkaa, kun Lippostenkin pariskuntakin harrastaa agressiivista verosuunnittelua, eikä halua osallistua esimerkiksi pakkoeurotuksen, pakkomokutuksen tai pakkoruotsituksen kustannuksiin, vaan haluaa jättää ne kulut niiden maksettaviksi, jotka ovat niitä julenneet vastustaa. Rupukansa ei saa verosuunnitella mitään. Verosuunnittelu lienee Lipposten pariskunnan ja erkoopeeläisten mielestä rahaeliitin yksioikeus.

      1. Edellä mainittujen mielestä pakkoeurottamisen , pakkomokutuksen ja pakkoruotsituksen vastustaminen on niin törkeää verosuunnittelua, että ainakin Lipposen Paten mieleen tulee ajatus noiden ajatusten esittäjien eristämisestä.

  2. Taistolaiset vain jaksavat vieläkin noloa kiihotustaan, tuo maailma romahti jo kymmeniä vuosia sitten eikä onneksemme enää koskaan palaa.

    Myötähäpeäähän tässä nyt joutuu Tiaisen tekstistä kokemaan…

    Kommunistit eivät koskaan näytä käsittävän että kansa on taas puhunut demokratian keinoin.
    Kommunistien itselleen ”omimat” maan vähäväkiset ja köyhät äänestivät täysin rinnoin Saulia ja sekös harmittaa.

    1. Tottakai se harmittaa, että kansa harhautui äänestämään populistia, joka hölmöiltä salaa on ujuttanut vuosikymmenet Suomea kohden liittovaltiota sekulimaiden kanssa, jossa demokratia tulee olemaan muisto vain.

  3. Vasurit, demarit ja virheet ajoivat jatkuvaa kakun jakoa silloinkin, kun rahaa ei ollut ja tuo jakaminen jouduttiinaloittamaan velkarahalla.
    Sama ääliömäisyys näyttää jatkuvan htiaisen logiikassa eli velaksi on elettävä reippaasti yli tulojen.
    Tämä toki on ymmärrettävää sen taloudellisen taidon pohjalta, millä vasureiden ja demareiden johtamat firmat ovat järjestään menneet konkurssiin.

  4. Hyvä että Niinistö sivuaa eu-ongelmia ja niissä sitten Orpo haluaa roikkua jolloin kaikki syyt voidaan vierittää eu:n syyksi kun samaan aikaan oikeisto kahmii taskuihinsa kaiken liikenevän.

  5. Siinä kähmiessään kataisen hallitus teki suomelle lisää velkaa n 40 miljardia jonka sitten jakoi ympäri maapallon .
    Ja omalle porukalleen joita on n 21 % kansasta . terv tepivaari

  6. Niilo: …samaan aikaan oikeisto kahmii taskuihinsa kaiken liikenevän.

    Tuossa naapurin äijä, vahvasti oikealla oleva pienituloinen eläkeläinen ei ole mainitsemastasi kähminnästä osalliseksi päässyt.

  7. Katainen oli surkea pääministeri mutta siinä oli kaikki vasemmistopuolueet mukana jotka antoivat sen touhun jatkua.

  8. Oikeiston ylivalta alkaa olla liiaksi. Ihmettelen edelleen miksi moni tyhjätasku roikkuu heidän kannattajinaan hyötymättä mitenkään?

  9. Niilolle arvukseni miksi monet tyhjätaskut roikkuvat oikeiston kannattajina on että elävät toivossa. Haaveilevat että ei-vasemmiston ohjauksessa joskus saadaan Suomeen olosuhteet jossa kakku pääsee niin kasvamaan että tuota jakovaraa riittää kaikille. Ehkä samalla epäilevät vasemmiston konsteja rakentaa kilpailukykyisiä yrityksiä, työpaikkoja ja vientiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *