Se on ideologiaa

 

 

Sattuman oikustako hallitus päätti alkaa kurittaa todenteolla työttömiä? Taivaaltako tipahti hallituksen syliin keino Soten kautta yrittää yksityistää sosiaali – ja terveyspalvelut lopullisesti? Entä onko ajankohta ja yleinen kehitys vaan siinä mallissa, että ammattiyhdistysliike on aikansa elänyt ja joutaa heittää historian kirjoihin? Johdatustako lie, että raha nyt vain liikkuu vapaasti ja sen tähden kaikki on myytävänä – sekin josta jotkut muka fossiilit puhuvat kansallisomaisuutena?

 

On tietysti hyvä lyödä Sipilän hallitusta kuin vierasta sikaa. Samoin edeltäjää Kataisen hallitusta ja niin edespäin, mutta unohtuuko ”herrojen haukkumisessa” se tosiasia kuinka yhteiskunnallisessa toiminnassa, saati kapitalistisen järjestelmän talouspolitiikassa sattumilla ei ole sijaa. Hyvänä esimerkkinä tästä voi pitää Euroopan unionin talouskuripolitiikkaa jossa ei sallita jäsenmaiden potkia ”aisan yli”.

 

Yleismaailmallisen pitkään jatkuneen oikeistopuhurin aikana ovat kapitalistisen talouden ylivertaisuuden puolesta puhuneiden tutkijoiden opit otettu kaikella mahdollisella kapasiteetilla käyttöön. Yhtenä esimerkkinä vaikka julkisen talouden täydellinen alasajo, mörkö joka on ollut oikeistolaisten taloustutkijoiden piikkinä lihassa jo kauan.

 

Miksi sitten ihmisillä ja työväenluokalla on tapahtunut nousu kurjuudesta kohtuulliseen ja osin jopa yltäkylläiseen elintasoon jos kapitalistisen talouden tehtävänä on turvata vain omistavan luokan hyvinvointi, rikkaudet ja valta-asema? Yhteiskunnallisessa kehityksessä on tietyt vaiheet ja sitä kautta lainalaisuudet. Kapitalismi on yksi vaihe ja siihen olennaisena kuuluu myös kehitys tiettyyn asteeseen.

 

Kapitalismin yllätti vallankumous Venäjällä ja toisen maailmansodan jälkeen muodostunut sosialistinen leiri. Kolmansien maiden kiinnostus sosialismista pisti kapitalisteille vipinää kinttuihin. Oli alettava huolehtimaan paremmin työväenluokasta, annettava siimaa tai muuten kapitalismi lakkaa olemasta ennen aikojaan. Myös eri maiden vahvat työväenliikkeet loivat painetta kohentaa työläisten asemaa. Siinä lyhykäisyydessään ja pienenä yhteenvetona osasyitä siitä miksi erinäisten taistelujen kautta olemme siinä missä olemme.

 

Taitava kapitalismi romahdutti sosialismin, länsimaisten työläisten selkänoja mureni. Osa työväenliikkeestä katsoi tavoitteet saavutetuiksi. Sopeutui sulavasti kapitalistisen järjestelmän kannattajaksi, kuvitellen yhdessä oikeiston kanssa luotavan hyvä elämä ihmisille, sulkien silmänsä järjestelmän lainalaisuuksilta.

 

Nyt olemme pisteessä jossa oikeistopropaganda valtamedian myötävaikutuksella kertoo, ettei ole vaihtoehtoja. Mikään ei kuitenkaan ole sattumaa, oikeisto tekee mitä oikeiston tehtävä. Kapitalismi ottaa nyt väellä ja voimalla takaisin sitä mistä ne joutuivat aikanaan joustamaan. Jos työväenliike ja ei pian ryhdistäydy, kerro työväenluokalle perusasioita mistä kaikki johtuu ja tapahtuu, niin väistämättä murheen alhosta toiseen vaeltaminen jatkuu ja pahenee. Niin kauan kuin osalla työväenliikkeestä työväenaate on hukan teillä, on typerää haihattelua kuvitella saatavan muutoksia aikaan istuttamalla ns. vasemmistoa hallitusvastuuseen.

 

 

 

 

 

 

31 vastausta artikkeliin “Se on ideologiaa”

 1. Hannu

  Työväenliike on esimerkki omasta kapitalismista, jossa työläisillä ei ole sijaa muuten, kun maksaa jäsenmaksu. Kun joudut työttömäksi tai eläkkeelle- mitään tukea et saa, mitä et saisi Loimaan kassastakin marginaalikuluin. Katsohan työväenliikkeen pääkapitalistien palkkoja ja pääomatuloja ja järjestöjen veroparatiisiomaisuutta. Kauas on karannut eno veneensä kanssa.

 2. Heikki
  Siksi työväenluokan on otettava työväenliike vihdoin omiin käsiin.

 3. Tiainen sanot että työväenluokan on otettava työväenliike omiin käsiin. Tuntuu kovin maalaisjärkiseltä neuvolta mutta onko tällainen joskus jossain onnistunut että silmäätekevät olisivat niin ihanteissa pidättyviä että eivät ala erottua massasta omaa massiaan kasvatellen.

 4. Myllymatti
  Me olemme kaikki kapitalismin kasvatteja johon kuuluu oman edun tavoittelu, ahneus, kateus jne. Olet oikeassa, pitkä tie on edessä jotta solidaarisuus ja kaikista ihmisistä huolehtiminen saadaan yhteiseksi päämääräksi, kasvatuksen myötä on opittava kantamaan oma kertomme kekoon

 5. Nyt vois lukaista Usarista Lauri Ihalaisen jutun sillä hän teki hyviä aloitteita esim nuorten työllistämiseen – miksi ne opit on hylätty?

 6. Sinänsä olisi mukavaa nähdä, miten ”työväenluokasta” poistetaan kapitalistinen oman edun tavoittelu, kun ”työväenluokka” riistää omiaan raskaimman päälle nytkin.
  On turha kuvitella, että ihmisistä saataisiin aikaan pelkästään muista huolehtiva lauma.
  Ei se ole pelkästään kapitalismin kasvatusta, vaan samana ja varsin räikeänä ilmiö esiintyy kommunistisissa maissa mm. kansalaisten kyttäämisenä ja ilmiantamisena oman edun saamiseksi.

  1. JuhaK
   Ei vain verrata toisiinsa ja miksi ei? Siksi, että yksittäiset sosialismiin siirtyneet valtiot käyvät vuosikymmeniä siirtymävaihetta jonka aikana kaikenlaiset myyräntyöntekijät ja ulkomailta johdetut vastavallankumoukselliset voimat yrittävät nujertaa ns. kilpailijansa, kuten vaikka Venezuelassa on nähty, Kuubasta puhumattakaan jota yritetty konsilla jos toisella kaataa. Stalinin toteuttama loikka kapitalismista suoraan sosialismiin oli suuri virhe josta Lenin varoitteli ja Neuvostoliitto maksoi siitä hinnan jonka me tiedämme.

 7. Selitäs ny sitte, Hannu, miten tää ”Yhtenä esimerkkinä vaikka julkisen talouden täydellinen alasajo, mörkö ….” on oikke tapahtunu ku mää en oo huomannu mitään ??

  1. TehoPaketti
   Anteeksi mutta täytyy olla täydellinen hölmö jos ei näe mitä vaikka EU; n sisällä tapahtuu? Jäsenvaltioita yllytetään ja tuetaan avaamaan markkinoita sosiaali -ja terveydenhuoltoon. Kohta koko pohjoinen Pirkanmaa on yksityisen monopolin hallussa sosiaali – ja terveydenhuollossa.

 8. Et viitsisi selitellä htiainen, kun jokaisessa kommunismiin vedonneessa valtiossa on tulos samanlainen.
  Venezuelan suhteen on turha syytellä ulkopuolisia, kun maalla on suunnattomat öljyvarat, mutta kansa kärvistelee kurjuudessa.
  Asian ovat pilanneet nimenomaan sosialistijohtajat ja puolueideologia, mikä estää teknisesti ja taloudellisesti toimivan politiikan ideologiaa uhkaavana vapautena.

  1. Voi voi JuhaK. Tiedätkö edes kuinka pohjalta Venezuelassa lähdettiin auttamaan lukutaidotonta, lapsikuolleisuudesta ja terveydenhuollon puutteesta kärsivää köyhälistöä. Sitä ei kapitalismi ollut tehnyt ja nopeassa aikataulussa vaurioita korjattiin, ennen kuin USA; n tukema ja yllyttämä oppositio alkoi lyödä kapuloita rattaisiin.

 9. Voi olla, etten tiedä, mutta tiedän, kuinka demokratia jyrättiin edellisen ja nykyisen pressan johdolla.
  Sinä taas et todellakaan tiedä oppositiosta ja sen ”tukemisesta” mitään etkä todellakaan kykene määrittelemään, miksi oppositio alkoi valittaa kurjuudesta ja vallan väärinkäytöstä.
  Myös kaikenlaisen yritystoiminnan sosialisointi ja vallan jakaminen puoluepelleille tuhosi toimivan kaupan ja teollisuuden, mutta sehän ei sosialistin mielestä ole sosialismin vika…

  1. Miksi jos kauppa ja teollisuus olivat toimivia, niin kansa kuoli nälkään ja eli todella ala-arvoisissa oloissa?? Miksi luulet hyväosaisen väen alkaneen protestoida? Siksikö kun olivat eläneet tähän asti köyhien kustannuksella ja nyt alettiin jakaa varallisuutta oikeudenmukaisemmin, mietippä sitä.

 10. Mutta miettikäämme sitä minkälaista uusjakoa rikkaiden hyväksi meillä kotomaassamme tehdään?? Työläisiä ja köyhiä lyödään polvilleen minkä ehditään.

 11. Mää oon köyhä eikä mua oo kukaan lyönyt polvilleen.
  Hallitus on ,kiitos siitä, parantanu mun asemaa.
  Hannu, missä maailmassa sä oikke elät ??

 12. Hannulla on väkevä teksti.

  Tämän totean: sinä päivänä kun kukaan missään toteaa että ei ole vaihtoehtoja, varmista että pääsi yllä soi hälytyskello.

 13. Kerropa htiainen, miksi öljyssä rypevä valtio ei kykene talouttaan hoitamaan?
  Ei se oppositio sitä ainakaan ole muninut.

 14. Kerroppa JuhaK miksi öljyssä rypevän maan kansa eli köyhyydessä ja oli ns. banaanivaltio. Miksi nyt lukutaito on noussut huimasti, lapsikuolleisuus vähentynyt ja myös kaikille taataan terveydenhoito?

 15. Kerropa htiainen, mistä nuo tarinat olet lukenut?
  Raha ei siihen terveydenhuoltoon ja ruokaan ole aikoihin riittänyt.
  Demokratia on tapettu ja surkeutensa takia mieltä osoittavia tapetaan.

 16. Suomalainen työnantaja on raaka riistäjä. Näitä raakoja riistäjiä on Suomessa viisi miljoonaa kipaletta.

  Kaikki ostavat, mistä suinkin halvimmalla saavat, eivätkä uhraa ajatuksia maamme yritysten ja niiden mukana palkollisten työllistämiselle. Maamme kansallisvaltiovihamielisten marxistien sinnikäs isänmaan vastainen kiihotustyö on tehnyt tehtävänsä. Toki tämä on vain välivaihe matkalla kohden Marxin ja Engelsin illuminaattista unelmaa uskonnot kieltävästä maailmandiktatuurista. Enää ei oltaisi tilivelvollisia jumalalle vaan yksinomaan sille diktaattorille, joka on julistanut itsensä jumalaksi Ilmestyskirjan ennustukseen mukaan.

 17. Maailmandiktaattori on kuin Raamatun erään myytin Nimrod, joka ryhtyi rakentamaan Baabelin tornia kohden taivasta. Myytin mukaan jumala tykkäsi Nimrodin epänöyryydestä huonoa ja siksi hajoitti hänen valtakuntansa useisiin eri kieliä puhuviin kansoihin.

 18. nwo ei ole koskaan ollut mahdollista toteuttaa.
  Hallinta kestää vain noin 10 sekunttia ja sitten se on mennyttä.

 19. Siinä kymmenessä sekunnissa jo ehtii näpelöimään keskeisiä namiskuukkeleita.

  No joka tapauksessa jo pyrkimys maailmandiktatuuriin tuo mittaamattomia kärsimyksiä. Marxismi on illujen yksi työkalu ja on sekin aiheuttanut melkoista tuhoa sekä omassa keskuudessa kuin myös muiden mammonan eli materian palvojien keskuudessa.

 20. Korporatismia ei pidä yhdistää oikeistoon. Se on osa suunnitelmataloutta ja suunnitelmatalous kurjuuttaa ihmisiä koska se ei ymmärrä ihmisen tarpeita.

 21. Maailmandiktatuuriin johdetaan monin eri aattein, niistä yksi on marxismi. Ilmestyskirjassa kerrotaan pedolla olevan kymmenenkö eri päätä? Uskovaisille siinä on vielä huomautus erikseen. Siinä kuvataan luopiouskonto, portto, joka ratsastaa pedon selässä. En nyt jaksa muistaa, ohjastaako portto petoa, vai ratsastaako siihen suuntaan, mihin peto sattuu kulkemaan.

 22. EU on Baabelin torni. Ei mene ehkä enää kauan aikaa kun EU:ssa asennetaan siruja ihmisiin että voi käydä kauppaa EU:n alueella.

 23. P-illuminaatti on ihan soopaa, samoin new world order.
  Sellasta diktaattoria ei koskaan tule.

  1. On vain taho, joka ei kunnioita kansallisvaltioita. Tuolle taholle kansallisvaltioiden vihaaminen on vain huvi, ilman sen kummempia päämääriä?

   Kansallisvaltiot ovat toimivia organisaatioita, jotka saattavat pitää valtausyritystä vihamielisenä tekona.
   Suomi on rankattu valtioiden valioksi. Valioksi se on tullut sisäisen lojaliteettinsa ansiosta. Hyökkäykset ulkoa päin pyrkivät tuon lojaliteetin murtamiseen. Tuollaiseen tarkoitukseen sopivia välineitä on mm. maahanmuuton maksimointi, multiculturalismi.

 24. Nyt vähän Karjalaisen inhoamaa ”persupropakandaa”:

  http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=341374&nodeid=44810&contentlan=1

  ”Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.

  Sitten itse dilemmaan, joka liittyy syvästi arvomaailmaamme.

  Eurooppa ei pitkään enää kestä hallitsematonta kansainvaellusta. Sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme. Käy niin, että pyrkimys hyvään tuottaa kaikille pahaa.

  Useimpia, ellei lähes kaikkia, rajoitustoimia on epäilty kansainvälisen oikeuden ja sopimusten vastaiseksi. Siitä seuraa, ettei voida tehdä sitä, mitä välttämättä monien mielestä pitäisi tehdä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *