Jonkun suhteellisuudentaju taitaa pettää pahasti

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804022200850211_pi.shtml

”Hallitus suunnittelee reservipoliisien tuomista ammattipoliisien avuksi. Reservipoliisilla olisi tiukan paikan tullen oikeus käyttää ampuma-asetta.

Hallitus esittää uutta reservipoliisijärjestelmää poliisin avuksi. Asiaa koskeva lakiluonnos on parhaillaan lausuntokierroksella.
Reservipoliisin tehtävät olisivat normaalioloissa yleisen turvallisuuden ylläpitoa ja muita poliisin perustehtäviä.
Reservipoliisiksi pääsisi 16 päivän peruskoulutuksella. Heillä olisi voimankäyttöoikeus – viime kädessä jopa ampuma-aseenkäyttöoikeus tarpeen vaatiessa.”

Ei oikein mene jakeluun? 8 viikonlopun koulutuksella saisi aseenkäyttöoikeuden, mitä 1,5 vuoden vartijan ammattitutkinnollakaan ei saa.

Meillä on yksi susi jo tehtynä eli täydennyspoliisit.

”Nykyinen täydennyspoliisijärjestelmä luotiin 1990-luvun lopulla, mutta järjestelmän piirissä olevien 2 000 vapaaehtoisen täydennyspoliisin apuun ei ole turvauduttu kertaakaan.

– Vaikka täydennyspoliisijärjestelmä on olemassa, se ei ole toimintakykyinen tai käytettävissä oleva järjestelmä, hallituksen 14. maaliskuuta jättämässä lakiluonnoksessa todetaan.”

Miten on mahdollista, että rakennetaan järjestelmä, mitä ei voida käyttää?

Eikö sitä voisi muutaa, ettei tarvittaisi uutta järjestelmää?

Edelleen en tuota aseenkäyttöoikeutta näe millään tavalla perustelluksi ilman asiallista ja kunnollista koulutusta.

8 vastausta artikkeliin “Jonkun suhteellisuudentaju taitaa pettää pahasti”

  1. Ei mielellään aseita kaikenmoisille aivannippujenraahailijoille ja kapakan ovensuussa nojailijoille.

  2. Eiköhän nuo täydennyspoliisin tehtäviin soveltuvat ole jo pitkälti saaneet peruskoulutuksen sotilaspoliisina, reserviläisinä, vartijakoulutuksessa tai ex-poliiseina.
    Minusta hyvä asia, kunhan vain pääsisivät hommiin.

    1. Saattaa olla, mutta hakeutuvatko nämä tuollaisen tehtävään tietäen siitä tulevan vastuun – ja myös joidenkin piirien varman mollauksen?

  3. Jos kyse on vastuullisista aseharrastajista tässä, en ole erityisen huolissani heidän aseenkäytöstä.

    Tosin sen mitä aseharrastajia tunnen, jotenkin on semmoinen fiilis että kovin moni heistä ei olisi halukas tähän lähtemään. He tietävät mikä vaara ja vastuu aseissa on, eivätkä kovin hepposin perustein ole valmiita lähtemään niitä heiluttelemaan.

    Toisaalta, meistä jokaisella on oikeus tappavan voiman käyttöön mikäli hätävarjelu sitä edellyttää. Maamme oikeushistoriassa on tapauksia jossa hyökkääjän tappaminen laskettiin hätävarjeluksi. Siihen ei tarvita edes minuutin koulutusta.

  4. Tässä tuodaan taas tälläinen ”paperireserviläispoliisi” porukka joka ei oikeasti tule toimimaan päivääkään. Kansalle vain osoitetaan kuinka hyvin turvallisuus näitä terroristeja ja muita sekoja vastaan ollaan järjestetty.

    1. Päättäjät ei selviä edes ”märästä unesta”. Koko homma on kusetusta, ei ole laittaa ropoakaan tälläiseen toimintaan ja lopulta se jää paperi asteelle kuten nämä aiemmatkin hommat, pari pientä yhden päivän harjoitusta ja niitä ei kutsuta mihinkään tehtäviin ikinä. Tässä uutinen 04/2017 :

      ”Poliisi kaavailee uuden reservipoliisijärjestelmän perustamista, joka korvaisi vanhentuneen täydennyspoliisijärjestelmän. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan reservipoliisi koostuisi noin 2 000–3 000 reserviläisestä. Kokonaismäärästä puolestaan noin 500 reserviläistä muodostaisi joukon operatiivisen kärjen, joka harjoittelisi useammin ja olisi tarvittaessa nopeasti poliisin käytettävissä.

      – Haluamme muuttaa täydennyspoliisi-nimenkin. Tämä asia on ollut niin pitkään uinuksissa ja haluamme sitäkin kautta uuden alun asialle, Kolehmainen toteaa Reserviläiselle.

      Kolehmaisen mukaan perimmäisin tarve reservipoliisijärjestelmälle on poliisin toimintaympäristön ja uhkakuvien muuttuminen aiempaa haastavimmiksi.

      – Tämä olisi keino parantaa meidän valmiutta. Poliisin ongelma on se, että meillä ei ole reserviä”

      Eli aiempi systeemi oli susi, ja seuraava on samanlainen susi, eihän poliisillakaan ole reserviä….ne on eläkkeellä kuten ansaitsevatkin. Turha ottaa ressuista ukkoja tähän kun heitä ei riitä tarpeeksi paikallisjoukkojen ja MAAKK käyttöön. Ihan paperi ”poliisia” tässä luodaan…ei mitään järkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *