Aamulehti alkoi ajamaan kesäaikaa – mikä on motiivi?

https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/laskimme-paljonko-aamuvirkku-tai-iltakukkuja-saa-paiviinsa-lisaa-valoa-pysyvalla-kesaajalla-tai-talviajalla-kahdeksalta-heraava-menettaisi-talviajassa-yli-200-tuntia-valoa-201204764/

Kymmeneltä heräävä menettäisi joka päivä kaksi tuntia enemmän ja seitsemältä heräävä ei mitään.
Mikä on AL:n motiivi roskan jauhamiseen, koska pääosa ihmisistä joutuu joka tapauksessa heräämääm seitsemältä tai ennen?

8 vastausta artikkeliin “Aamulehti alkoi ajamaan kesäaikaa – mikä on motiivi?”

  1. Minä herään säännöllisesti klo 04 aikaan ja nukkumaan menen viimeistään klo 21. Minulle ihan sama kumpaa aikaa eletään.

  2. Oikeastaan sillä ei ole merkitystä mulle paljonkaan kumpi aika jää sillä on että että turhan päivänen kellojen sirtely loppuisi Pari päivää mun rytmi on aivan sama kun ennen kellojen siirtelyä on ollut terv tepivaari

  3. Minä herään sen mukaan mitä työt ovat. Joskus se on kukonlaulun aikaan, mutta jos onkin ollut yöhommissa niin voipi olla kello 11 heräämisen vaiheilla.

    Minulle riittää vaan että kellojen siirtely loppuu. EU sen meilla aikanaan pakotti, EU:n on aika tunnustaa virheensä ja luopua siitä.

  4. Talviaika on aurinkoaika, jonka mukaan ihminen on sopeutunut rytmittämään elämänsä ”aikojen alusta” asti. Kellon siirtely sotkee sekä ihmisten että tuotantoeläinten biorytmin.

  5. Talviaikaan siirrytään taas kohta. Silloin pimeä tulee melkein heti työpäivän loputtua. Ei ehdi lenkille ja lapsilla valoisa ulkoiluaika jää vähiin. Siksi kannatan ehdottomasti kesäaikaa. Aamulla menen joka tapauksessa töihin, jossa palavat keinovalot.

  6. Samoin on minulla aivan sama kumpi jää kunhan niitä aikoja ei siirrellä aivan turhan takia .
    herään aamulla n varttia vaille viis ja keino valoilla mennään aamusella aamukikkaralle vanhan rouvan kanssa viiden ja kuuden välissä .
    Mulle on aivan sama kumpi jää kun niitä ei ole kun yksi aika viiteen vuoteen en ole edes siirtänyt kelloja ja kaikkeen olen ehtinyt . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *