Ilmastohihhulien hulluus sen kuin lisääntyy

https://www.aamulehti.fi/uutiset/ilmastopaneeli-suomen-on-vahennettava-paastoja-jopa-100-prosentilla-jotta-ilmastotavoitteet-voidaan-saavuttaa-professori-ei-pida-mahdottomana-201030977/

”Ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen vaatii Suomelta nykyistä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa.

85 prosentin säästötavoite on minimitavoite, jos halutaan, että maapallon lämpeneminen jää alle kahteen asteeseen. Se on Pariisin ilmastosopimuksen raja, johon Suomikin on sitoutunut.

–Nykyinen kirjaus 80 prosentin vähimmäistavoitteesta vuoteen 2050 mennessä ei riitä. Monet muut Euroopan maat ovat jo näyttäneet esimerkkiä ja tiukentaneet tai aikovat tiukentaa omia kansallisia tavoitteitaan.”

Mikään tieteellinen tutkimus ei osoita, että tuo 2 astetta on jokin maaginen raja. Se on pelkästään ilmastohihhulien keksimä luku.

Yksikään Euroopan maa ei ole mennyt noihin äärisäästöarvoihin ja pääosa EU:n jäsenistä ei ole menossa lähellekään edes nykyisiä arvoja.

Entisten itäblokin ja etelä-Eurooppalaisten maiden päästövähennysten määrä on törkeän alhainen.

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20180208STO97442/kasvihuonekaasupaastojen-vahentaminen

Ehdotetut kansalliset tavoitteet

Eri jäsenvaltioiden valmiudet vähentää päästöjä vaihtelevat. Tämä on otettu huomioon määrittämällä tavoitteet maan asukaskohtaisen bruttokansantuotteen perusteella. Vuoden 2030 vähennystavoitteet ovat näin ollen 0–40 prosenttia vuoden 2005 tasoon nähden ja sopivat yhteen EU:n yleisen 30 prosentin vähennystavoitteen kanssa.

 

Jäsenvaltio 2030 tavoite vuoteen 2005 nähden
Luxemburg –40 %
Ruotsi –40 %
Tanska –39 %
Suomi –39 %
Saksa –38 %
Ranska –37 %
Yhdistynyt kuningaskunta –37 %
Alankomaat –36 %
Itävalta –36 %
Belgia –35 %
Italia –33 %
Irlanti –30 %
Espanja –26 %
Kypros –24 %
Malta –19 %
Portugali –17 %
Kreikka –16 %
Slovenia –15 %
Tšekki –14 %
Viro –13 %
Slovakia –12 %
Liettua –9 %
Puola –7 %
Kroatia –7 %
Unkari –7 %
Latvia –6 %
Romania –2 %
Bulgaria 0 %

 

Lähde: Parlamentin katsaus (Briefing)

20 vastausta artikkeliin “Ilmastohihhulien hulluus sen kuin lisääntyy”

  1. Rupesin lukemaan raporttia, mutta homma jäi kesken, kun kohtasin kunnianarvoisan raatin esitykset yli sadan prosentin vähennyksistä.

  2. Koko hiilidioksidijahti on täyttä hulluutta. Kulutetaan tähtitieteellinen määrä rahaa saamatta mitään hyvää aikaan.

    Toki esimerkiksi tuulivoimahuijarit ja aurinkovoimahuijarit hykertelevät tyytyväisinä käsiään.

  3. Tässä on puolet hyvää, puolet pöhköä. Ilmanlaatua pitäisi voida parantaa ja reilusti. Se on huono. Se voisi olla parempi.

    Se kaipaisi enemmän realismia, vähemmän taivaanrannan sutimista.

  4. Samaan aikaan Kiina päästää paxkaa ilmakehään enemmän kuin koko Eurooppa yhteensä. Siihen ei puutu kukaan. Koko päästö touhu on bisnestä…raha siinäkin liikkuu. Paxkat muusta.

  5. Valitettavasti EU:ssakin sallitaan lusmuilu ja kiristetään niiden asemaa, jotka ovatr jo nyt tehneet enemmän kuin muut asian eteen.

  6. Toisaalta esimerkiksi Suomessa ollaan menossa jopa huonompaan suuntaan saastuttamisen suhteen – moni haluaisi korvata kivihiilen polttamisen hakkeen polttamisella.

    Hake olisi tosin ainakin osin kotimaista, mutta kaikenkaikkiaan se hakkeen tekeminen, kuljetus ja polttaminen saastuttaa jopa enemmän kuin hyvä kivihiilivoimala.

    Siinäkin asiassa on kyseessä raha – kepulit haluavat lisää rahaa omilleen. Saastuttaminen ei kiinnosta.

  7. Onneksi puhtaimmat maat joutuvat kantamaan suurimman vastuun. Mä en itse usko koko ilmastokeskusteluun.

  8. Huvittavinta oli kun mediassa oli isona otsikossa ”Trump ei usko ilmastonmuutokseen” kun veti maansa Pariisin ilmastosopimuksesta. Kuvastaan oikeastaan mitä mieltä olen koko ilmastokeskustelusta.

  9. Tämä ilmastokeskustelu = Ottawan sopimus. Pienet idiootti maat noudattaa sitä ja suuret työntää paxkaa.

    1. Marko, juuri näin se on.

      Idiootit uskovat väitteisiin ilmastonmuutoksesta ja siitä mitä pitäisi tehdä estääkseen ilmastonmuutoksen. Ilmasto on muuttunut ja muuttuu tuhansia vuosia ihan riippumatta siitä mitä me teemme tai olemme tekemättä.

      1. Lehmän pierut (metaani) on isompi ongelma kuin ihmisten toiminta. Tämä paxka on silkkaa bisnestä

  10. Kiina kyllä saastuttaa paljon mutta maksaa siitä myös hirveän hinnan sairauksina ja kuolemina. Siksi Kiina on muuttamassa suuntaa nopeasti.

    Lisäksi, Tampereen tai Helsingin ilmanlaatuun sillä ei ole hevon senkään vaikutusta paljonko Pekingissä saastutetaan. Mutta jos Helsingissä saastutettaisiin vähemmän, Helsingissä voitaisiin paremmin ja se säästäisi kansanterveyden menoista sievoisen summan. Ilmastonmuutos sitä tai tätä, mutta paikallinen ilmanlaatu on asia jonka jokainen ymmärtää vaikkei olisi tiedettä nähnytkään.

  11. Ongelma ei liene se, että tarpeettomia päästöjä vähennetään oman hyödyn saamisekai.
    Ongelma on se., että meiltä vaaditaan kohtuuttomia ja järjettömän hintaisia toimenpiteitä, kun suuret saastuttajat muualla mukaanlukien EU:n lusmut saavat jatkaa saastuttamistaan likimain vapaasti.
    Edelleen ongelma on se, että koko pelleily kohdistuu luonnon tarvitseman CO2:n päästöihin eikä varsinaisista haitallisista päästöistä piitata vähääkään.
    Perusongelma on tuon poliittisten pellejen miehittämän IPCC:n typeryys ja asiantuntemattomuus sekä jonkinlainen oman edun ajaminen tosiasioista piittaamatta.

  12. Kun nyt nuo nautakarjan metaanipäästöt nousivat esille, niin semmoisen pienen kivan harjoitustyön saa itselleen, kun katsoo tarkemmin, miten ne jakaantuvat.

    Läntisessä Euroopassa (johon lasken tässä Suomenkin) metaanipäästöt tuotettua lihatonnia kohden ovat murto-osa siitä, mitä ne ovat Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

    Läntinen maailma kuitenkin julistetaan syylliseksi metaanipäästöihin.

    Jätän johtopäätökset lukijalle.

    Jos päästöluvut kiinnostavat tarkemmin, yksityiskohtaiset tilastot/taulukot löytyvät YK:n FAO:n sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *