Nyt ei ujostella, suunnitelmat pöytään!

Vihdontojen ja vastoinkäymisten osuus jo käytiinkin läpi mutta eiköhän oteta tähän nyt ihan se metaforinen Jussi-kissa blogosfäärin pöydälle.

Kertokaa siis Juhannuksen suunnitelmista, muistoista, vinkeistä ja varoittavista esimerkeistä. KAtsotaanpa kuinka heteronormatiivisia suomalaisia olemme.

Itsellä on tarkoitus ehtiä puusaunassa kääntymään aattona, mutta muilta osin tulikin pari tuntia sitten uusi suunnitelma ja voi miten perinteikäs se onkaan: aion käyttää Juhannuksen korjatakseni kiinteistöautomaatiota asiakkaan tiloissa Hämeenlinnassa. Siinä on taikaa!

17 vastausta artikkeliin “Nyt ei ujostella, suunnitelmat pöytään!”

  1. Jaa, huomenna iltapäivällä villisian ribsejä grillistä, varhaisperunoista tehtyä lisuketta, salaattia ja kuohuviiniä tai olutta.
    Sen jälkeen sopivan tauon päästä savusaunaan parin oluen kera ja saunasta päästyä kokko palamaan, jos pihalla voi oleilla.
    Siihen lisäksi jutustelua perheen kesken ja muuta pientä puuhaa ja kaiken päälle yksi kuubalainen sikaari …

  2. No mulla on aikas normaali juhannus aika elikkä mittumaari vietämme kaupunki juhannuksen .
    Saan sen viettää viehättävässä nais seurassa kuten kaikki muutkin juhlapäivät .
    Eikä se moiti koskaan paitsi jos tarjoon pirkka maksalooraa katsoo ookssää nääs varma tosta mitä se on
    Kirsuni sanoo ettei ole syötävää hyvää mittumaaria kaikille, tosin se on huomenna terv iraplikka ja tepivaari

  3. Mä kävin ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen alkossa ja ostin 0,7 litran lekan kossua. S-marketista ostin kaksi purkkia kitkan herkku oy;n tönkkösuolattua neulamuikkua, muun juhannusruoan ohella. Oluet hain LIDListä.
    Juhannusaaton ja -päivän vietän ihan kotosalla Lahdessa. Velipoika ja yksi kaveri Hollolasta tulevat huomenna kylään.

    Saattaa olla että käydään satamassa katsomassa kokkoa, jos ei sada.

  4. Lipun vedän salkoon, portin pieleen haen metsästä juhannuskoivut, saunon ja vihdon, hyvin syön laadukkaan punaviinin kera, jälkiruoaksi vahva kahvi ja lasi pari päivän kunniaksi varattua konjakkia.

  5. Luen tässä rivien välistä sellaista että juomakulttuuri kehittyy.

    Ladot pellolla toimivat yhä mutta viinikulttuuri hiipii Suomeen. En voi valittaa sinänsä, olen itsekin huomannut että rutikuiva kuohuviini on ehkäpä parasta. Olen myös huomannut että illan istuminen on mukavaa kun kavereiden parissa jaetaan kuohuvaa. Se on semmoista rauhallista tahtia, koska juonti tapahtuu aina hitaimman juojan matkassa.

  6. Nuoruuden juhannuksista olisi paljonkin varoittavia esimerkkejä kertoa,mutta ei niillä enää jaksa itseään soimata.

    Eilen illalla tuli jo ensimmäiset vieraat ja tänään tulee lisää ja kun mukana on 1, 4 ja 7 vuotiaat, niin juhlajuomat ja muu humu sen mukaan.

    Hyvää ruokaa ja vähintään yhtä hyvää seuraa.

  7. Eipä suurta eroa normaalista lauantain ohjelmasta. Yöllä on tullut vettä aika reilusti, noin 25mm ja edelleen sataa. Se rajoittaa paljonkin vesillä liikkujia. Hirsinen rantasauna odottaa ja lippu nousee takuuvarmasti salkoon. Juhannuskoivut taitaa jäädä märästä metsästä hakematta.

    Tyttären perhe parin pikkuprinsessan kanssa on tulossa ja istutaan terassin pitkän pirttipöydän ääressä syömässä grilliherkkuja. Alkoholi ei näyttele minkäänlaista osaa ja hyvin menee silti.

    Leppoisaa juhannusta vaan kaikille.

  8. Kun puhutaan juhannussäistä, niin mulla tulee mieleeni juhannus vuosien takaa. Olimme juuri hankkineet ensimmäisen asuntovaunun perheellemme ja parkkeerasimme sen tutun maatalon pihapiiriin koivun alle lähelle järven rantaa.
    Siellä meitä oli muutama perhe ja kivaa oli tietty. Illalla myöhään oli vielä grilli kuumana ja makkara maistui kaljan kaa. Mutta kylmää oli. Keskiyöllä oli pakkasta 3 astetta ja kaikki lumput mitä oli asuntovaunuun tällätty piti laittaa päälle, että tarkeni istua nuotiolla yöllä järven rannalla, jonka vesi oli sellaisenaan juomakelpoista. Tosin silloin juotiin kaljaa ja lapset tietty CocaColaa.

    Juhannus on vain kerran vuodessa ja joulu on joka vuosi.

  9. Nyt on kovat pelissä. Vaimo on duunissa koko juhannuksen (sairaanhoitaja), vietän mökillä juhannusta kahden lapseni (aikuisia) sekä yhden heidän kaverinsa kanssa. Eilen laitettiin kovat pöytään. 4 tuntia Kimbleä pelattiin, ei ole teräviä, mutta olutta ja siideriä. Tänään taitaa olla Kimble revanssi. Itse en juuri Juhannuksesta perustu (isä on kuollut juhannuksena sekä kaksoisveli) mutta hyvää juhannusta heille jotka sen ansaitsee.

  10. Minun suosikkini jussina: Loraus kossua lasiin ja vichyvettä lantringiksi. Vielä viipale sitruunaa antamaan makua ja hapokkuutta.

  11. Oikeastaan tuli aloitettua jo eilen, kun nuo sääennusteet ovat olleet sen sorttisia, että tuntui järkevämmältä ottaa hieman ennakkoa. Toisin sanoen, eilen tuli käytyä laavulla paistelemassa makkarat ja nauttimassa ateria peippojen visertäessä ympärillä. Makkara oli Wilhelmin valkosipuli-sinihomejuusto -versiota ja sai tykötarpeikseen matkalla mukaan napatun purkillisen Lidlin italiansalaattia sekä ison pullon kivennäisvettä.

    Laavu sijaitsee korkealla Perämeren rantamilla (näissä mittasuhteissa jo 35 metriä merenpinnasta on todella korkealla) ja näköala merelle on aika muikea.

    Muuten on ”pyhiksi” graavilohi paneutumassa ja myös savulohifile odottamassa jääkaapissa. Kaverikseen saavat jussina lähiseudun pienleipomon ihastuttavaa ruisleipää höystöineen.

    Juomapuolella juhannukseen on varauduttu 12 isolla pullolla kivennäisvettä ja kuudella isolla limupullolla. Olut jäi saunaoluita myöten hankkimatta, mutta pärjäähän tuota noillakin.

    Jos ennustettu ukkosmyräkkä ei vallan kauheaksi heittäydy, voisi vaikka ajella aattoiltana katselemassa, onko lähistön kokolle mennyt ketään ja saavatko ylipäätään kokkoa poltettua, kun uhkaa tuulikin kiihtyä koko ajan.

    Hyvää keskikesän juhlaa kaikille!

  12. Päätimme tässä työkaverin kanssa juuri jatkosuunnitelmista. Aiomme huomenna mennä ironisesti lähiöbaariin yhdelle. Tänään saunotaan ja tehdään töitä, huomenna kadutaan molempia.

  13. Kyuu, kokeilkaapa, saako lähiöbaarista Mauri Antero Nummisen kuuluisaksi tekemän ”rautaisannoksen”: pullo keskiolutta, pieni kuppi kahvia ja munkki… 🙂

  14. Nyt käyn nostamassa lipun tankoon, toivottavasti tuuli ei vie mennessänsä tankoineen päivineen. No, huomenna se sitten nähdään.

  15. Kari, selvitän asiaa. Perustamme kahden hengen tutkintakomitean.

    Kävin aamulenkillä sieltä ohi, aukeavat jo klo 14 huomenna, eli pääsee aamukaljalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *