Virokin ostaa panssarihaupitseja K-9

Ensi tiistaina allekirjoitetaan sopimus, jolla Viro ostaa E-Koreasta samoja panssarihaupitseja K-9 Thunder, kuin mitä Suomikin on tilannut. Viroon tulee 12 kpl. Sopimuksen hinta on 40 miljoonaa Euroa.

Virolla on jo käytössä erinomaisia rynnäkköpanssarivaunuja CV-9035. Parhaillaan rakennetaan erilaisia tukivaunuja.

Ennen pitkään Virolla tulee olemaan ihan oikea panssariaselaji kaikkine vimpaimineen – ellei ryssä hyökkää ennen kuin ne ovat operatiivisessa käytössä.

On hyvä, että Virolla ja Suomella tulee olemaan samat panssarihaupitsit.

9 vastausta artikkeliin “Virokin ostaa panssarihaupitseja K-9”

    1. Samaan aikaan kun Viro satsaa maanpuolustukseen, Suomessa sitä ajetaan hallituksen ohella alas vapaahetoisen maanpuolustuksen puolelta. Onneksi Suomen armeija satsaa uusiin hävittäjiin, sekin voi tietenkin muuttua jos nyky meininki jatkuu.

      Hyvä että Virossa edes tajutaan asia.

      1. Hävittäjiä ei ole vielä tilattu, eikä ole tietoa millainen punavihreäkepulihallitus on silloin vallassa.

        Kokoomus ei taatusti pane hanttiin kunnon monitoimihävittäjien ostamiselle – vaan monista muista ei ole takeita.

        1. Ei tarvita vihervassareita, näitähän löytyy kok ja kepuli leireistä juuri nytkin…

          1. Kyllä se on juurikin niin, että seuraavassa hallituksessa on varsin mahdollisesti punavihreillä vahva edustus. Ja silloin aletaan helposti asettaa vastakkain hävittäjiin menevät miljardit muiden menojen kanssa ja todetaan hävittäjät ”turhemmiksi” ja aletaan puhua että täytyykö niitä nyt niin monta olla jne. Nykyistä hallitusta ja varsinkin sen puolustusministeri Jussi Niinistöä tulee vielä ikävä, Harmi, että hallitus on monella muulla alueella sössinyt niin suosio on romahtanut.

            1. Juuri näin Norppa, mitä ilmeisemmin tätä surkeaa hallitusta tulee vielä myöhemmin ikävä. Punavihreät + kepulit ovat paljon huonompi vaihtoehto.

  1. Näin viime yönä unta, että Venäjä hyökkäsi Suomeen. Varmaan siksi, kun katsoin illalla Tali Ihantala -leffan dvd:ltä. En ollut katsonut sitä pitkään aikaan.

  2. Suomen ja Viron yhteistyö K-9 asiassa olisi hyödyllistä molemmille.

    Esimerkiksi Ampumataulukot K-9lle voidaan ampua Suomessa ja Viron ei tarvitse tehdä samaa asiaa uudelleen. Korkean tason huolto voi olla yhteinen ja varaosavarastokin ainakin osittain. Koulutuksessa ja sotaharjoituksissa voidaan tehdä yhteistyötä ja oppia toisiltaan. Jne., jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *