Jo olisi aikakin siirtyä pysyvään aikaan

https://www.aamulehti.fi/uutiset/eu-komissio-esittaa-kellojen-siirtelysta-luopumista-201173284/

Tämä tosiasioihin perustumaton typeryys on kestänyt jo liian kauan.

Tutkimukset asiassa ovat osoittaneet, ettei mitään merkittäviä hyötyjä todellisuudessa saada, mutta haitat ovat suuret ja jopa osalle ihmisistä muutokset ovat haitallisia terveydelle.

Toivottavasti poliitikkojen pokka kestää lopettaa tämä.

Valitettavasti komission typerykset haluavat pysyä kesäajassa, mikä on etelän maiden oloissa ilmeisesti etu.

Täällä pohjoisessa kesäaika talvella on huonompi ratkaisu, mutta sen sitten näkee, miten noissa eri asteissa kantaa otetaan.

24 vastausta artikkeliin “Jo olisi aikakin siirtyä pysyvään aikaan”

 1. Ei ole kellot siirtyneet viiteen vuoteenyhtään mihinkään eikä siirry turhaa veivaamista se on terv tepivaari

 2. Kumpaan sitten siirrytään, vanhaan uuteen aikaan, vai uuteen vanhaan aikaan.

 3. Tämähän tuli silloin muinoin. Ei mitään hyötyä. Jos nyt jätetään tämä aika mikä on nyt.

 4. Jos ajaa Junkkeri eeuussa läpi saman ajan kesät talvet niin siitä kitos minultakin.

 5. Minä tykkään siitä että on valoisat illat, toiset taas siitä että on valoisat aamut.

 6. Bermerin edustaminen loppuu tähän yhteen kauteen onneksi Suomelle terv tepivaari

  1. En tiedä johtuuko se Bernerin habituksesta tai mistä, mutta kun sen henkilön näkee esim uutisissa ja avaa sanaisen arkkunsa niin kyllä tulee paha olo. Ja lähes joka kerta sen päätökset on johtanut totaaliseen farssiin ja ongelmiin.

   Toivotaan että ei tätä jatkossa nähdä… Yök.

 7. No nyt on oikeaa asiaa koskapa ei sitä aamu valkeudesta eikä ilta valkeudesta ole kun n viikon ilo sitten ollaan samassa hämärässä terv tepivaari

 8. Joo, samassa ajassa kuin muukin eurooppa. Mutta kun putputin määrää toisin niin hallitus tottelee putputinia ja päädymme putputinille edulliseen ratkaisuun ??

  1. Tää aika asia ei ole truputtimen eikä putputtimen asia sitten lainkaan ja sama aika meillä on keskieuroopan kanssa ollut nytkin .
   niin kesällä kun talvellakkin mutta tuo kesä aika on aivan turhaa . terv tepivaari

 9. Komission jälkeen parlamentti, sitten taas komissio, sitten jäsenmaat… älkää vielä skumppaa korkatko. Kyllä yhden miljardin verran rahoja vielä käytetään ennen lopullisia päätöksiä.

 10. No aivan varmaan ainakin miljardi mutta on tuossa brexitissäkin niitä mennyt muutaman miljardin verran . terv tepivaari

 11. Kunhan kymmenen työryhmää ja kasa viskaaleita tutkii kuinka kellon viisarin voi siirtää joko eteenpäin, jättää paikalleen tai siirtää taaksepäin on jo seuraava vuosituhat menossa. Citizen kitisee, Canon kammoksuu,,, ei näistä saada mitään aikaiseksi.

 12. Kannatan ehdottomasti kesäaikaa. Kohta taas siirrytään talviaikaan ja sitten pimeä tuleekin jo heti kun töistä pääsee. Ihan kuin ei se muuten tulisi tarpeeksi äkkiä niin vielä pitää jouduttaa. Ainoa hyvä puoli on ollut se yksi tunti lisää viikonloppuun joka kellon siirrosta syksyllä tulee.

 13. Norppa tuostakin saa riidan aikaan koskapa se talvi aika on kuitenkin Suomen aika eikä se kskieuroopassa ole kun samaa linja .
  Siis siirrymme talvi aikaan ja siinä pysymme itse en ole kelloja siirtänyt n 5 vuoteen enkä muuten siirtele .
  En ole mistään muuten myöhästynyt vaikka noin olen tehnyt terv tepivaari

 14. Riidan saa, joo, mutta en ymmärrä perusteluita että ”se on Suomen aika” tai ”se on normaaliaika” . Asiat pitää katsoa siltä kannalta mikä on hyvä eikä siltä miten ne on ennen tehty. Ja pidempi ilta on hyvä koska se esimerkiksi lisää lasten mahdollisuutta ulkoilla valoisassa kolun jälkeen ja vanhempien mahdollisuutta harrastaa liikuntaa ullkona. Joku ehkä haluaa valoisuutta aamuun, mutta minusta se on samantekevää, koska aamulla mennään tölhin ja useimmat ovat sisätöissä joissa on valot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *