Erilaisia käsitteitä aurinkosähköstä ja sovelluksista.

Tuossa lueskelin näitä ”tuulimyllytaistelusivustoja”, siellä kommentteja aurinkosähköstä.

Kokemuksesta voin sanoa, että ei oikeastaan alle 200W kennoilla mökkiä alkuunkaan sähköistetä. Esim  230v kompressorijääkaappi tarvitsee vähintään 2500W invertterin, käynnistyäkseen, toisaalta taas tasavirtajääkaappi maksaa n 500€. Siinäpä valintaa.

Valot mökille led-valoina, kuin myöskin kännykän + läppärin lataaminen; aivan pieniä kuormia järjestelmälle mutta kalliihkoja jos tarvitaan ehdottomasti siniaalto-ominaisuutta.

Aamun uutisissa mainittiin, että omakotiasujalle aurinko tuo helpotusta sähkö-/sähkönsiirtomaksuihin. Siis rivitalo-/kerrostaloasukkaat jäävät kohtuullisesta hyödystä sivuun.

8 vastausta artikkeliin “Erilaisia käsitteitä aurinkosähköstä ja sovelluksista.”

  1. Parempi ehkä odotella niin kauan, että äijät saavat kehiteltyä uudet vehkeet.
    Hyvä myös muistaa, että Kiinan pellepelottomat laittavat vehkeet markkinoille testaamatta. Jättävät ilmeisesti testaamisen ostajan huoleksi.

  2. Ironisesti voisi todeta, että pykälillä suojataan aurinkokennosähkötuottajia omien aurinkokennojen omistajilta…

  3. Olishan se kiva ajatus jos saisi esim valaistuksen tarvitseman sähkön parvekkeelta.

  4. Lisätään hieman suurempi kuvio. Edotuksestani Tampereen Energian kanssa Liebeskindin uusien pilvenpiirtäjien koko etelän puolisille sivuille tulee aurinkopaneelit, jotka toteuttaa SRV.

  5. Olisihan SRV:lla rahaa kun sai Tampereen kaupungilta käytännössä ilmaiseksi rakennusoikeudet eli 50-60 miljoonan lahjukset.

  6. Mökille toisaan saa kivasti valoa ja kännykän latausta auringosta. Olen myös laittanut aurinkokeräimen, joka puhaltaa auringon lämmittämää ilmaa mökkiin. Paneeli sähkön tuottamiseen on vanha ja heikkotehoinen, mutta riittää lataamaan akkua kun käyttöä on lähinnä viikonloppuisin. Kyllä aurinkoenergia kannattaisi ottaa talteen Suomessakin silloin kun sitä saa.

  7. Kyllä tietyissä tapauksissa aurinkokenno on perusteltua. Minulla, kuten kertonutkin olen, veneeni on varustettu kennolla (100w) ja akusto latautuu aurinkosähköllä. Lisäksi minulla on pihassa ”latausasema” myöskin kennolla (100w) ja invertterillä (2500W siniaaltoa) varustettuna, siinä saan ladattua kaikenlaisia akkuja, ml tavarapyöräni 36V akku, tai oikeastaan akkua ei tarvitse irroittaa kun pyörän saa ”latausaseman” viereen ja laturin (230V) johdot riittävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *