Kukkeliheimeli – Helsingin suuri typeryysyritys – onneksi edes jollakin terve järki voitti

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/4769df05-2bba-4566-8859-368040307c0c_ul.shtml

”Moni kaupunki on yrittänyt toistaa Bilbaon ihmettä, mutta turhaan – Wau-arkkitehtuuriin kaadetut verorahat valuvat hukkaan”

”Iñaki Esteban pohtii kirjassaan El efecto Guggenheim, del espacio basura al ornamento (vapaasti suomennettuna Roskaläjästä komistukseksi) miksi noin 200 yritystä eri puolilla maailmaa herättää kaupunki ”henkiin” wau-arkkitehtuurilla on epäonnistunut, mutta Bilbaosta tuli menestys.”

Helsingissä jotkut luulivat, että kukkeliheimeli olisi tuonut onnen ja autuuden huolimatta siitä, että Berliinissä sellainen suljettiin ja monessa kaupungissa se hylättiiin huonona ideana.

Nyt kansainvälisesti on todettu, että Bilbao oli todella poikkeus ja n. 200 samanlaiseen ideaan perustuvaa arkkirehtuuripläjäystä on epäonnistunut aiheyttaen vain järjettömät kustannukset.

4 vastausta artikkeliin “Kukkeliheimeli – Helsingin suuri typeryysyritys – onneksi edes jollakin terve järki voitti”

  1. Mitäpä jos tehtäisiin kunnon turistikeskus lähelle Olkiluoto kolmosta? Se on kuitenkin yksi maailman kalleimpia rakennuksia ja/tai farsseja. Ruotsi teki suositun museon Wasa-laivasta joka oli ruotsalaisen laivanrakennustyön absoluuttinen pohjanoteeraus. Miksi emme voisi kokeilla samaa modernilla mallilla? Suurudenhuulluuden museo pystyyn.

  2. Halvinta olisi tehdä penkkirivi hailuotoon. Siinä saisi katsella ”taiteen ystävät” kunnon viimassa ja sateessa merelle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *