Mitä järkeä tässä muka on?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/suojeltu-ja-historiallisesti-arvokas-maamerkki-halutaan-purkaa-tampereella-vaaralliseen-kuntoon-paasseen-savupiipun-tilalle-rakennettaisiin-kokonaan-uusi-201236494/

Jos piippu on siinä kunnossa, että se on pakko purkaa, se sitten puretaan.

Sen sijaan en keksi mitään järkeä rakentaa uusista materiaaleista täysin uutta piippua tilalle.

Se ei ole millään perusteella sama kuin ennen eikä sellaisen rakentamiselle mielestäni ole järkeviä perusteita.

17 vastausta artikkeliin “Mitä järkeä tässä muka on?”

  1. Jos on muualla niin on teilläkin näitä kestoidiootteja. Demolition ja sitten sama uutena. Pitäisikö näille kirkon polttajillekin kertoa että lisäävät tahtia kun uusia saa sitten rakennella tilalle 🙂

  2. Kuulin kyllä tuon piipun kohtalosta ja että se tehtäs valta osin vanhoista piipusta purettavista tiileistä ainoastaan ne olis uusia jotka ova hapertuneita ,
    Ettei ne kaikki silti ihan huonojakaan ole terv tepivaari

  3. Yhtään perinteistä punatiilipiippua ei saa purkaa. Ns. Enqvistin tehtaan hieno punatiilipiippu Lielahdessa hävitettiin noin vain vaivihkaa. On meillä piipunkorjaajia, josta eräästä oli juttu kuukausi sitten Aamulehdessä. Punatiilipiiput kuuluvat historialliseen Tampereen tehdaskaupunkikuvaan.

    Tässä asiantuntija ja korjaaja:

    https://www.aamulehti.fi/…/huimapainen-kari-niemela-67…/

    Huimapäinen Kari Niemelä, 67, korjaa Tampereen vanhan sukkatehtaan…

    Itse juttu kertoo kaiken, josta osan liitin tähän fb:stä ”Lisää kaupunkia tamperelaisille”

  4. Noinonmitä Heikki kertoo ei enää ainuttakaan piippua nurin olen kuullut että Tampereella on ollut yli kolmesataa tiilipiippua .

    Nyt niitä on muutama jäljellä ne pitää kyllä pitää kunnossa ja pystyssä vaikka niillä ei oisi edes käyttöä . terv tepivaari

  5. Kaikki kunnolliset piipputiilet on tehty ns. tsaarin aikaan paljon yli 100 vuotta sitten. Niiden tuotantotapa oli hidasta ja poltto kovempaa. Niitä tiilitehtaiden jäännöksiä on pitkin Suomea.
    Jos katsoo Venäjän aikaan rakennettuja rakennuksia, niistä kaikki ovat pystyssä ja hyvässä kunnossa, jos niitä on vähänkin hoidettu.

    Minä olen muurannut itse piippua uusista tiilistä- se on helppoa, joka imee laastin kosteuden nopeasti pois ja kuivuu. Sitä ei tee tuo ikivanha tiili. Niitä vanhojen tiilien jäännöksiä löytyy mm. Arboretumin rannoilta, joissa on venäläinen leima.

  6. Tiili rapautuu jos se imee vettä ja jäätyy olkoon uusi tai vanha ja sama pätee laastiin. Muurannut ja korjannut myös rapautuvaa ok-talon piippua.

  7. Ne tiilit on n 100 vuotiaita Tampereellakkin oli useita tiilitehtaita aikanaan mutta leimattiinko ne Venäjäläisin leimoin .
    Koska Suomi oli osa Venäjää terv tepivaari

  8. Kun tuota kartanoa remontoitiin ei tarvinnut mennä veteen lainkaan niitä tiiliä oli kuivalla maalla terv tepivaari

  9. Kun ei piippua tarvitse, sen voim minusta purkaa eikä uutta tarvita. Teollisuuden rakennelmat ovat yleensäkin melko ankeita, en näe niitä kovin laajalti suojelemisen arvoisena, piippuja ainakaan. Rahaa voim käyttää viisaamminkin kuin turhien piippujen korjailuun. Tämä on minun mielipiteeni.

    1. No tämä kyseinenpiippu onsuojelun kohteita oli sitten tarpeellinen taikka ei terv tepivaari

  10. No meillä on teollinen historia jota ei Tampereelta pois saa samoinon vaikkap sanonnasta Tamperella koskesta syntynyt .

    Ja mikä onrahan viisaampaa käyttöä se nyt ei ola viisasta rahankäyttöä että pelkästään säästetään .

    Se ei nykypäivänä tuota kellekkään yhtään mitään, enemmän pitäisi olla järki mukana perheissä ettei se velka määrä mene ylisuureksi .

    Jota kyllä miljoona velat perheille ovat sanokoot kuka mitä hyvänsä .

    Mutta osana Tamperetta on muutaman savupiipun säilöntä on kaupunkimme historiaa kuten tuo meidän tammerkoski on terv tepivaari

  11. Kun piippu ja sen perustukset ovat niin huonokuntoiset, että purkaa pitää, niin sitten puretaan.

    Järjetön on kuitenkin ajatus, että tilalle rakennetaan jokin retro versio. Alaosataan vanhan tyylin tiiltä ja yläosastaan terästä peltikuorrutuksella. Ei mitään järkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *