Normaalia luonnon sääntöjen mukaista toimintaa – ihmiselle se ei joidenkin mielestä ole sallittua

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801252200694370_u0.shtml

”Talitiainen voimakkaana talvilintuja käy jopa muiden lajien päälle, nokkii ne kuoliaaksi, syö aivot ja lähtee pois. Ne saattavat ottaa ravintonsa tarpeen tullen heikoimmista linnuista, saahan niistä proteiinipitoista ruokaa.”

Luonnossa eläimet ja eliöt syövät toisiaan aivan normaalisti. Hellyttävä kurre syö lintujen poikasia ja lokit ja varikset toisten lintujen munia ja poikasiakin.

Jostain ihmeen syystä jotkut luonnosta täysin vieraantuneet vaativat, ettei ihminen saisi syödä lihaa, vaikka se on täysin luonnonmukaista.

5 vastausta artikkeliin “Normaalia luonnon sääntöjen mukaista toimintaa – ihmiselle se ei joidenkin mielestä ole sallittua”

  1. Menee kategoriaan ”köyhä uutispäivä”. Miettikääs tästä lööppi.

    ”MULLISTAVA HAVAINTO: Luonnossa eläimet toimivat lajityypillisesti – KATSO KUVAT!”

    TAI katsotaan positiivisesti: ehkäpä muutama henkilö lisää oppii nyt luonnosta jotain?

  2. Tai sitten eivät.
    Pistävät silmät kiinni ja syyttävät ihmisiä siitä, että linnuille ei ole luonnossa tarpeeksi ruokaa…

  3. Eipä ole ihminen alunalkaenkaan ollut lihansyöjä (tutkimukset ja kuvaukset hampaista), uutinenkin oli eilispäivänä kuvan kera, jossa näytettiin metsästäjä-/ keräilijäihmisen purukalusto.
    Henkilökohtaisesti käytän ns ”laidunlihaa” mieluiten, mitä punaiseen lihaan tulee. Prosessoidut lihat (teolliset lihat, einekset, makkarat yms) jäävät minulla vähemmistöön. Kala, juurekset (korvaavat meillä perunan pl uuden perunan aika 2kk, marjat, sienet, villiyrtit, villijuurekset yms, kukapa villijuureksia enää osaakaan keräillä),ovat minun ruuanlaitossani pääosassa. Riista saattaisi olla mutta kun metsästyksen lopetin parikymmentä vuotta sitten, ei sitä riistaa enää ole pöydässä.
    Lintuja meillä ruokitaan syksy-/talviajan, urbanisoituneet linnut ovat pakkaskausina ainakin melkoisessa pulassa. Puhun nyt pihalinnuista, kaupunkien pullasorsat sitten eri asia.

  4. Mulla on partsilla ruoka paikka ja naapurt sanoo onpas siellä tepivaarin grillillä taas porukkaa lounaalla .
    Kun minä menen sinne eivät paljonkaan siitä häriinny ei myöskään iraplikasta .
    Kun sitten talipallot ja ryynit alkaa oleen vähissä tulevat partsin oven päälle sirkuttaan ootkos huomannut että ruoka on vähissä
    Mulla ei sitten tipu parvekkeen lattialle mitään jotenka jyrsijöitä ei ole ilmaantunut . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *