Puhelinkielto kouluihin olisi tarpeen Suomessakin

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201809032201177436_ul.shtml

”Matkapuhelimien ja tablettien käyttö kiellettiin Ranskan kouluissa lailla.

Lain kannattajat uskovat, että kännykkäkielto vähentää häiriköintiä luokassa, vähentää kiusaamista ja rohkaisee lapsia aktiivisuuteen tunneilla. ”

Ei koulussa ja varsinkaan tunneilla tarvita kännykkää ja on hyvä opettaa lapset siihen, että puhelin ei aina ole kädessä.

12 vastausta artikkeliin “Puhelinkielto kouluihin olisi tarpeen Suomessakin”

  1. Minä en oikein tiedä noista kielloista, niistä on periaatteessa pelkästään huonoja seurauksia. Meillä on nyt jo kieltojen yhteiskunta ja tarkasti saa elää, jos haluaa olla lainkuuliainen.
    Eiköhän tuo puhelintenkin käytön opettelu käy ajan myötä, kun meitä on niin kovasti vähän ja lapsia vielä vähemmän.

  2. Idea ei ole ihan pöhkö mutta kallistun vähän Pentin linjoille – byrokratian lisääminen on harvoin autuaaksi tekevä päätös.

    Parempi olisi katsoa syitä: miksi lasten pitää jatkuvasti katsoa luuria? Mitä jos huolehdittaisiin että koulu viihdyttää luuria enemmän?

  3. Ei kyse ole byrokratiasta sinänsä, vaan siitä, että tunneilla ollaan oppimassa eikä räpläämässä naamakirjoja ja samalla annetaan muille oppimisrauha.

  4. Onhan tapauksia jossa puhelimia on käytetty myös opetuksen välineinä. Kun niilä ne puhelimet kuitenkin ovat, ei toki ole pöhkö idea opettaa niiden hyötykäyttöä.

    Yksi mielenkiintoinen ilmiö meinaan on tämän sukupolven lapsista, he osaavat käyttää tietokoneita huonommin kun vielä vuosikymmen sitten. Moni käyttää lähinnä mobiililaitteita joissa on hyvin suljettu käyttöjärjestelmä ja hyvin vähän tekemistä käyttäjälle. Kun ei tarvitse osata mitään perusylläpitoakaan, ei tule perustaitoja.

    No joo, mutta tämä on päätös jonka jättäisin 100% opetusalan osaajille, siis opettajille. Minun ainoa mielipide asiasta on että luotan opettajiin.

  5. Se on kaksipiippuinen juttu. Puhelin houkuttaa viestittelemään ja netin käyttöön silloinkin kun pitäisi opiskella. Toisaalta BYOD eli Bring Ypur Own Device toimii tuossa hyvin. Oppikirjoissa ei aina ole kaikkea tai tarpeeksi ja puhelimella asiat löytyvät netistä todella nopeasti. Puhelimella voi myös pelata tietokilpailupeliä ryhmässä. Puhelin luo myös turvaa koulumatkoille.

    1. Juu, mutta kun noita ei pitäisi tehdä tunnilla. Tietoa voi hyvin hakea omalla ajallaan läksyjä tehtäessä eikä mitään pelejä pidä pelailla tai räplätä naamakirjaa kesken tunnin.

      1. Kyllä tietoa usein haetaan nimenomaan tunnilla. Ei koulu ole sellaista, että oppilaat vain kuuntelevat opettajaa.

  6. Ei ole minulle tarvinnut huomauttaa puhelimen käytöstä. Käytän sitä silloin kun odotetaan jotakin.

  7. Kuten sanottua, asia on kaksipiippuinen. Puhelin viihdekäytössä häiritsee, mutta se on myös hyvä apuväline oikein käytettynä silloin kun siihen on annettu lupa. Ja esimerkiksi koulujen retkillä ja koulumatkoilla turvallisuutta luova tekijä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *