Suomessa elinkeinoelämän sakissa ja monella muulla on korvien välissä jotain keltaista

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/181ffb98-0c67-4513-801c-27927069a27c_u0.shtml

”Suomen kielen lautakunta on huolissaan kansalliskielten asemasta. Samaan aikaan Elinkeinoelämän keskusliitto uskoo, että englanti virkakielenä kasvattaisi Suomen vetovoimaa.!”

”Yksi Jungnerin ehdotuksista oli armoton piikki kielilautakunnan lihaan. Muiden vetovoimaideoidensa ohella hän ehdotti englantia suomen virkakieleksi.”

Jotain rotia noiden pellejen typeryyteen.

Suomessa on suomalaisten saatava asioida suomeksi.
Noilla pelleillä on todella korvien välissä jotain keltaista.

6 vastausta artikkeliin “Suomessa elinkeinoelämän sakissa ja monella muulla on korvien välissä jotain keltaista”

  1. EK arvostaa vain rahaa. Jos luopuminen omasta kielestä tuo enemmän voittoa, niin sitten luovutaan.

  2. No ei noita tyyppejä ainakaan eräänlainen isänmaallisuus vaivaa. Keltaisen lisäksi on niillä ruskeetakin korvien välissä.

  3. Suomessa Suomenkieli ykköseksi ja englanti vieraaksi kieleksi ja ruotsin kieli pois omaksi murteeksi puhuu ken haluaa kuten vaikkapa Savoa murteena.

  4. Jungner elää utopiamaailmassa siellä Helsingin keskustassa. Suomi on pääkieli ja ruotsinkin pysyy, ja englanti auttaa monia maahan tulleita yhteisenä kielenä.
    Tuo svekomaani humpuukimaakari Savikivi persuista sotkee asiat pahemman kerran. Taitaa olla persu-proffa Rostilan trolli.

  5. Jostain syystä monella alalla ja monessa pohjoismaisessa yhteistyössäse englanti on todellinen käyttökieli jo siitä syystä, etteivät nuo germaaniperäiset edes ymmärrä toistensa puhetta.
    Savikivi on oikeassa siinä, että rantahurrit ovat esteenä mm. sille, ettei suomea saada pohjoismaiden neuvoston viralliseksi kieleksi.

    https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230803-poliitikot-raivostuivat-ahvenanmaan-edustaja-aanesti-suomea-vastaan-han-petti-suomen

    Sitä on vaikea ymmärtää muuksi kuin ylimielisyydeksi ja suomenkielisten kyykyttämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *