Tällaista typeryyttä Heidi Hautala puolusti silmät kirkkaana

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005731423.html

”Sambialaisella viljelijäpomolla pääministeri Sipilää suurempi palkka – näin Suomen tukea käytettiin väärin

KPMG:n mukaan lisäkorvausten vuoksi toimitusjohtajan todellinen kuukausikorvauksen arvo oli noin 29 000 dollaria, eli nykyisen kurssin mukaan noin 25 000 euroa.

ulkoministeriön lähetystöneuvos Harri Sallinen: Vaikka johtajan palkkaa pidettiin korkeana, Suomi ja Ruotsi katsoivat, että järjestön tukeminen oli tärkeää”

Sama asenne näköjään on ulkoministeriön poliittisilla virkamiehillä.

9 vastausta artikkeliin “Tällaista typeryyttä Heidi Hautala puolusti silmät kirkkaana”

  1. Oletan, että luokkaa 90% kehitysavusta menee vääriin taskuihin. Parasta olisi lopettaa kokonaan kehitysapu Afrikkaan. Afrikka on luonnonvaroiltaan rikas maanosa. Kohtuuttoman suuri syntyvyys on Afrikan ongelma, mutta sitäkin tilannetta kehitysapu pahentaa entisestään.

  2. Parhaiten kentällä kehitysapua tutkineet – niin, ne jotka eivät saa siitä osaansa – ovat melkein yhtä mieltä sen turhuudesta.

    Ymmärrän halun auttaa, mutta surkeasti hoidettu apu voi olla tuhoisampaa kun ei apua lainkaan.

    1. Holtiton ja etupäässä vääriin kohteisiin menevä kehitysapu myös sotkee markkinoiden toiminnan. Oikea rehellinen kilpailu olisi Afrikassakin paras tae sille, että kaikki toimii mahdollisimman hyvin ja hinnatkin pysyisivät kurissa.

      Kun valkoiset olivat vallassa Rhodesiassa, niin siellä kaikki toimi kohtuullisen hyvin ja elintarvikkeita riitti vientiinkin. Kun mustat ottivat vallan, niin inflaatio on tähtitieteellinen, eikä mikään toimi hyvin.

  3. Samaan suuntaan näyttää nyt tuo kehuttu Etelä-Afrikkakin olevan menossa.

  4. No eihän sipilällä hallitus hommissa mitään palkkaa ole vaan hänelle maksetaan palkkio luottamus toimesta terv tepivaari

  5. Olipa aikoinaan lehdessä, että sieltä kehitysmaista katoaa Euroopan pankkeihin miljardeja miljardien perään. Niin paljon, että ei tarviisi kehitysapua maksaa ollenkaan. Se on sitä samaa veroparatiisi ja rahojen piilotteluhommaa joka on tuttua länsimaisille ja muun maalaisille pohatoille ja bisnesmiehille.

  6. Yksi ongelma on tämä kun rahaa käytetään itseään vastaan.

    Laitetaan euro perhesuunnitteluun, naisten ehkäisyneuvontaan, yms – on muuten ehkä paras investointi ikimaailmassa ikinä.

    Sitten laitetaan toinen euro kansainvälisille uskonnollisille järjestöille jotka opettavat että perhesuunnittelu ja ehkäisy on syntiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *