Valtiopetosta ei tarvitse tutkia, jos sen aiheuttanut valtio on katoamassa?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/seppo-tiitinen-kohutusta-stasi-listasta-en-kerta-kaikkiaan-muista-listasta-yhtaan-nimea-201206671

”Tiitinen kertoo kysyneensä Koivistolta, oliko presidentillä sellaisia ulkopoliittisia näkökohtia, joiden takia asiassa pitäisi ryhtyä toimiin.

–Minun lähtökohtani oli, että tutkintakynnys ei ylittynyt. Listalla oli pelkkiä henkilönimiä, joista osa oli jopa kirjoitettu väärin. Lisäksi kyse oli toiminnasta sellaisen valtion hyväksi, joka oli lakkaava olemasta kahden ja puolen kuukauden kuluttua.

–Koivisto ei esittänyt mitään sellaista, jonka perusteella tutkimukset olisi pitänyt käynnistää. Niinpä pistin asiakirjoihin merkinnän a.a. eli ad acta (liitetään asiakirjoihin) ja jätin listan Suopon päällikön kassakaappiin odottamaan seuraajaani.”

Todella tökerö perustelu, minkä Koivisto siis hyväksyi.

Valtiopeto on kuitenkin valtiopetos ja se, että DDR lakkasi. ei poista teon rikollisuutta.

Sekä Tiitinen, että Koivisto syyllistyivät itse mielestäni valtiopetokseen tuolla päätöksellä.

14 vastausta artikkeliin “Valtiopetosta ei tarvitse tutkia, jos sen aiheuttanut valtio on katoamassa?”

  1. Tiitinen väittää että yhtään tunnettua henkilöä ei ole listalla. Eikös lista ole julistettu salaiseksi vuoteen 2050. Kaikki sen aikaiset jäärät on jo kuolleet.

    Koko Tiitinen taitaa olla tehtaankadun miehiä itse.

  2. Katsokaa ympärille. Vassarit vai oikeisto. Vassarit on ainakin reilusti jotain mieltä julkisesti, en kylläkään heitä kannata. Onko oikeisto ryssien pihdeissä ja näin sanelevat mitä sanoa. Usko näihin menee. Oikeiston teot vaan on kuin Kremlin oppikirjasta

  3. ”Valtiopetosta ei tarvitse tutkia, jos sen aiheuttanut valtio on katoamassa?”

    Suomen valtiohan on vaarassa kadota, jolloin ei tarvitse tutkia pakkoeurotukseenkaan johtaneita seikkoja 1990-luvulta?

    http://jormajaakkola.fi/valtiopetokset%20Suomessa

    ————————————–
    Linkistä saattaa saada käsityksen, että ministeri Toimi Kankaanniemi olisi ollut ainoa mies noina aikoina. Kankaanniemi pakotettiin eroamaan.

    Ilman euroa asiat olisivat monessa mielessä paremmin.

  4. Koiviston ajasta voi nostaa positiivisena esiin sen, että Koivisto ajoi itse presidentin vallan kaventamista suhteessa eduskuntaan ja maan hallitukseen. Tämän lisäksi Koivisto ajoi läpi presidentin virkakausien rajoittamisen kahteen.

  5. Vai, että oikein valtiopetos. Ne listat saa jäädä sinne kaappiin vaikka vuoteen 2200. Enpä ole huomannut missään minkään ”valtiopetoksen” mitään haittaa aiheuttaneen vaan Suomella on menny hyvin. Hyvin meni myös YYAn aikana kun oltiin kuulemma polvillaan ”ryssään” päin. Hyvin menee edelleenkin.

  6. Demokratia toimii jne. Totta kai on moni asia pielessä. Mutta ei olla ditkatuurivaltio eikä konkurssitilassa. Kuulutaan maailman parhaisiin maihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *