Ay verovapaalla ryöstöretkellä

Kela maksaa suoraan Kojamolle n. 50 milj. köyhien asumistukea. Onko tämä koko asian tarkoitus, sopii kysyä :

”Kela on tehnyt kahdessa vuodessa suoria asumistukimaksuja lähes 50 miljoonan euron edestä vuokrayhtiö Kojamolle, joka on ollut ammattiliittojen mittavan ja verovapaan osinkotulon lähde. Talouselämä selvitti lukuja.
Veronmaksajien saama lasku asumistuesta on paisunut kauan ja nostanut huolta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/266052-kela-maksaa-koyhien-asumistukia-suoraan-ay-liikkeen-rahasampoon-kojamolle-vuosittain

 

119 vastausta artikkeliin “Ay verovapaalla ryöstöretkellä”

  1. Olenpa joskus noita AY-liikkeen (Kojamo oy) alunpitäen muuten toimi osuuskuntaperiaatteella. Kieltämättä nykyisen rooli on minulle ainakin vähintäänkin hämärä.

  2. Kaikki vuokranantajat samalla jaolla ottamassa.
    Köyhyyden eteen pitäisi tehdä ihan muuta vaikkapa antaa heille mahdollisuus omaomistukseen. Mitä on tehty köyhyyden eteen – ?

  3. Kyllä ne asumistuet on myönnetty sille asukkaalle ei kojamolle onko sillä sitten väliä meneekö suoraan kojamolle kelalta .
    Vai meneekö asukkaan tilin kautta kojamolle laillista kuitenkin kokonaan terv tepivaari

    1. Laillista, vaan selvää ryöstämistä – ei uutta ay-liikkeille, mitkä ovat unohtaneet pienituloiset ja vähävaraiset täysin..
      Niiden asuntojen piti olla pienituloisille ja asumistuet asumista varten – ei ay-rosvojen taskuja varten.
      Vaan eipä ay-rosvoilta ole moraalia enää vuosikymmeniin löytynyt.

  4. Kyllähän tuo toki laillisesti; oma arveluni oli tämä itse yhtiö ja sen verovapaus tuloistaan. Ei liene enää yleishyödyllinen ja aatteellinen yhdistys.

  5. Ei tämä Kojamo liene ainut verovapaudella ratsastanut yhdistys; näyttäisi olevan lähes joka puolueella, vaikka kuinka parhain päin selitellään.

  6. Kyllä tuo ay -liikettä kohtaan tunnettu kauna ja viha sekoittaa näköjään monen ihmisen selkeän ajattelun. Toki asiasta kertovat uutisartikkelitkin on aika raflaavasti otsikoitu.

    Jotta asumistuki voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle siihen tarvitaan vuokralaisen suostumus. Yleisenä syynä suoralle maksamiselle on se, että vuokralaisen oma taloudenhallinta on hieman heikoissa kantimissa. Hän ei ole itse täysin kykenevä hallitsemaan elämäänsä ja laskujensa maksua.

    Jos köyhien ryöstämisestä puhutaan, niin silloin suurin rosvo on ylivoimaisesti Helsingin kaupungin asuntoyhtiö Heka, n. 80 miljoonaa/2v.. Hyvin köyhien ryöstämisessä pärjää myös pääosin ulkomaisten sijoittajien omistama Sato.

    Mutta viis noista muista, kunhan päästään räväkillä otsikoilla lyömään oikein kunnolla ay -liikettä.

    1. Jotenkin mielestäni on julmetun iso ero yleishyödylliseksi nimetyllä ja normaalilla pörssiyhtiöllä.
      Ay-liikkeen omistukset on rahoitettu verovapailla rahoilla ja Kojamo perustettiin ainakin nimellisesti edullisten asuntojen rakentamista varten.
      Nyt se on puhdas riistoyhtiö, missä vähävaraisia ryöstetään, joten ay-liikkeen puheet köyhien puolustamisesta ovat puhdasta potaskaa.

  7. Minusta tuo ay:n yleishyödyllisyys on täysin kyseenalaista verotuksen osalta, jos se koskee sijoituksissa täydellistä voiton tavoittelua asuntobusineksessä sijoituksineen. On syytäkin olla raflaava aihe, mutta vähintään yhtä raflaavaa on verovapaa toiminta.

  8. Kojamo on nykypäivänä pörssi yhtiö ei lainkaan sama kun VVO aikana terv tepivaari

    1. Ihan sama, mutta ay-rosvot pitävät vuokraa korkealla ja ryöstävät vähävaraisia.

  9. On perustettu millä rahalla hyvänsä nyt se on prössi yhtiö joka maksaa tuotostaan myös osinkoja sijoittajilleen terv tepivaari

    1. Ay-liike perusti putiikin verovapaalla rahalla edullisten asuntojen rakentamiseksi pienituloisille. Se oli olevinaan yleishyödyllistä ja olikin näennäisesti aluksi.
      Sen jälkeen putiikki vietiin pörssiin ja alettiin rosvota pienituloisia kohtuuttoman suurilla verovapailla osingoilla.
      Se ei enää ole yleishyödyllistä ja se muutos oli ay-liikkeen petos sekä valtiovaltaa että pienituloisia kohtaan. Tätä et tepi millään pastanjauhamisella miksikään muuta.
      Koko touhu oli ay-liikkeeltä rikollista ja täysin moraalitonta, mutta eipä sitä moraalia ole ay-liikkeellä aikoihin näkynytkään. Mikään ”ay-saavutusten” selittely ei muuta asiaa muuksi eikä pese ay-rosvojen käsiä puhtaaksi, vaikka ay-uskovainen kuinka selittelisi ja puolustelisi.

      1. VVO ei ole ollut koskaan pörssissä ja kojamo perustettiin n vuosi sitten Heikki vois kirjoitella totta terv tepivaari

      2. ”Ay-liike perusti putiikin verovapaalla rahalla edullisten asuntojen rakentamiseksi pienituloisille”

        Ei ay -liike yksinään perustanut mitään. VVO, jonka ”perillinen” Kojamo on, on Helsingin kaupungin asuntokunta Hakan, osuuskauppaliikkeen ja eri ammattijärjestöjen vuonna 1969 perustama osuuskunta.

        1. Ay-rosvot olivat siis vuodesta 1969 alkaen muka yleishyödyllisesti rakentamassa edullisia asuntoja pienituloisille.
          Sitten ahneus iski verovapaiden osinkojen myötä ja hommasta tehtiin kovan rahan rosvousyhtiö – meinaatko, että se oli moraalisesti oikein?

          1. Eihän se toki oikein ole ollut mutta olikos se Helsinkin kaupunkilta oikein, nythän haetaan vaan Ayyn syyllisyyttä ja tekijöinä oli monni muukin konttori terv tepivaari

            1. Kuten todettu, täysin asiaankuulumattomasta aletaan jauhaa potaskaa, kun asialliset puolustelut ovat loppu.
              Ymmärrän kyllä, että on vaikeaa, kun ei asiaperustella pärjää. mutta silti…
              Tässä ei ole kyse ”Helsinkin kaupunkista” tai mistään muusta, vaan pelkästään ay-rosvojen moraalista tai oikeammin sen puutteesta.
              Milloinkahan opit pysymään ihan vain siinä esiin otetussa asiassa?

              1. Sitä moraalia pitää kysellä jokaiselta osapuolelta se ei voi olla vain yhtä omistaja ryhmää kohtaan sulla ei Heikki oikein ole tiedot kintaalla terv tepivaari

  10. Kyllä se asumistuki myönnetään vain asukkaalle ei kojamolle meneekö se suoraan kelalta kojamolle ei ole merkitystä .
    Ja kyllä ne ryöstäjät lymyää aivan muualla teollisuusliitto on muuten myymässä koko asunto sijoituksensa .
    Katsotaan sitten kuka se rosvo on terv tepivaari

  11. Kyllä minun puolestani ammattiliittojen verokohtelua voidaan aivan vapaasti muuttaa, mutta ei pelkästään sen takia, että ay -liike halutaan painaa polvilleen. Samalla tulee muuttaa lukemattomien muidenkin toimijoiden verokohtelua, joiden toiminta ei täytä verovapauden ehtoja.

    Mitä tulee Kojamon tekemään ryöstelyyn, niin sekin on sitten varmaan totta, mutta ei siitä pelkästään ay -liikettä voi syyttää. Ei edes edeltäjänsä VVO:n osalta.

    Nimittäin tällä hetkellä ay -liitot omistavat Kojamosta n. 45%. Pahikset eli SAK:n liitot omistavat n. 38%, loput jakautuvat OAJ:n (6% ) ja Tehyn (1%) kesken.

    Eli ay -liitot ovat vähemmistönä Kojamon omistajien joukossa.

    Kojamon päättävä elin hallitus koostuu seitsemästä henkilöstä, joista kolme on ay -taustaisia. Lopuista neljästä kolme on vakuutusyhtiöistä ja yksi Nkian Renkaat Oystä. Eli hallituksessakin enemmistö on muilla kuin ay -jäärillä.

  12. Niin että köyhiltä saa ryöstää, kunhan ryöstäjä on kunniallinen veronmaksaja.

    1. Ei tässä ole kyse siitä, muttaa saahan sitä vääntää asian vierestä, kun eivät asialliset perustelut riitä.
      Kyse on ay-liikkeen moraalista – tai oikeammin epämoraalista – kun ay-liike on puolustavinaan pienituloisia suureen ääneen ja samaan aikaan keinottelee rosvoamalla pienituloisia muka yleishyödyllisenä toimijana keräten samaan aikaan suuria verovapaita osinkoja.
      Pitäisivät edes suunsa kiinni muka yleishyödyllisyydestä.

      1. Sama tässä reilu 50 % kojamosta omistaa muut kun Ayy silti et näe heidän osallisuuttaan mihinkään Heikki vois keksiä perempia juttuja

    1. Heikki ei keva ole kojamon omistaja porukkaa eivät ole nekään ne jotka saavat muka maksamiensa verojen verran valtiolta tukiaisia ei myöskään maksa veroja terv tepivaari

        1. Kun maksaa veroja tonnin ja saa tukiaisina tonnin paljonkos maksaa veroja terv tepivaari

  13. Sorry nyt Karjalainen, mutta Keva ei omista Kojamoa. Siis eläkeyhtiö Varma on siipeilijä 12,30 %:n osuudellaan.

  14. Joku on piilottanut oman osuutensa hallintarekisteriin. Noin 24 %
    Noin 540 000 000 euroa.
    Koko potti noin 2 280 000 000 euroa.

  15. Varma on ilmarisesta en ole varma keva ei taas ole koskaan ollut osallisena ei VVO eikä Kojamoon terv tepivaari

  16. Tepi osaa sotkea asiat mennen tullen. Minä en ole puhunut VVO:sta mitään.

    Mutta Kojamo on VVO:n ”perillinen” toisessa muodossaan. Kojamo on naamioitu ay:n alkuperää olevilla rahoilla perustettu pörssiyhtiö, joka ryöstää köyhiä asukkaistaan markkinaehtoisesti. Sillä ei ole enää mitään tekemistä yleishyödyllisyyden kanssa.

  17. Joo et mutta Ayy on ollut perustamassa VVO oon ja kojamo on tullut n vuosi sitten .
    Kun Kojamoa omistaa muut tahot päälle 50 % mitenkä voi olla naamiointia kun reilu puoli firmaa on muden kintaassa .
    Mitä tulee sotkemiseen sen tekee Heikki itse syynä vaikkapa lauantai ilta terv tepivaari

      1. Lauantaita saat itse miettiä ja mitäpä mun sikkeni Heikille kuuluu on niitä tosin tuossa kahta laatua pikku sikkeinä ja aitoina käsin käännettyinä havannalaisina
        Taidankin pistää palaan havannalisen terv tepivaari

  18. On puhdasta pastanjauhantaa alkaa vääntää tarinaa muista silloin, kun keskustellaan ay-liikkeen moraalista, kuten tepi tekee.
    Ei se ay-rosvojen rikos sillä kuttaannu, että muitakin on.
    Muiden moraalista voidaan keskustella eri blogissa eikä mikään pastanjauhanta poista ay-liikkeen ryöväystä ja moraalittomuutta.
    On se jollekin näköjään todella katkeraa, mutta ei se pastanjauhannalla miksikään muutu.
    Rosvoja, mitä rosvoja ja moraalittomia tekopyhiä riistäjiä ja se siitä, vaikka kuinka ay-uskovainen itkisi.

  19. Heikki ei sitten osaa muuta asiaa kun Ayy ja sen moraali jolla se on korkeammalla tasolla kun monella nyky Suomessa .
    Jos suoraan sanoo moraali on ollut pitkään Suomessa kateissa liian monella .
    Mutta turhaan mollaatte siinä Ayytä .
    Ja pastaa en jauha en kyllä myös paskaa terv tepivaari

  20. Nyt saa Heikin Blogit sitten jäädä vaille mun komentteja terv tepivaari

  21. Mulla kaikki on ollut faktaa sulla arvailuja ja median tuomaa puoli totuutta ja jos joku on kinannut se on kyllä ollut Heikki
    Hyvää uutta vuotta ja joulua terv tepivaari

    1. Riippumattomassa lehdistössä on sentään faktantarkistajat ja informaatikot asialla, jotka etsivät tilastollisia faktoja artikkeleihin.

      Puoluelehdissäkin, mutta ne etsitään tukemaan oman puolueen linjaa valikoiden.

      Tepin faktat ovat omasta päästä, menneisyydestä ja asenteista lähtöisin.

      1. Tepin faktat ovat todellisesta elämästä eikä vain tepin pään sisältä .
        Ja sellasta lehdistöä ei ole missään joka olisi riippumaton muuta kun omissa väitteissään .
        Faktan tarkistaminen sellasta joka oikastaan pikku ilmoituksella lehden jollain sellasella sivulla jota ei lueta kovinkaan paljon .
        Ja menneisyydestä ovat Heikin omat jorinat jotka suurin osa on kadulla kuultua muka totuutta .
        Ja asenteita minulla ei mihinkään suuntaan terv tepivaari

        1. Se, mitä Tepi kertoo on oikaisu, jos yleensä joku saatu tieto on ollut oikaisun tai tarkistuksen arvoinen.

          Kun olen ollut pitkään riippumattomassa lehdistössä mukana niin sanomalehdet kuin myös aikakauslehdet ml. Suomen Kuvalehti ja kaikki Yhtyneet Kuvalehtien (nyt OtavaMedia) lehdet, ml.kilpailijat jne.. uskon tietäväni asiat perin juurin.

          Olen myöskin ollut kaupallisessa yhteistyössä Kansan Uutisten ja Demarin kanssa, joissa on minulla hyviä tuttuja.

          Teen edelleen yhteistyötä näiden kanssa uusien sähköisten sovellusten osalta.

          1. Sellasta lehdistö kun riippumaton ei ole ollut eikä tule olemaan tämä tästä satua ovat kuitenkin kokonaan . terv tepivaari

  22. ”Ei se ay-rosvojen rikos sillä kuttaannu, että muitakin on.”

    Olisi suotavaa, että juhak osoittaa missä rikos on tapahtunut, kun noin rajua tekstiä päästelee.

    Kun muilta faktoja vaatii, niin olisi kohtuullista että itsekin pitäytyy tosiasioissa eikä sekoita tunteita peliin.

    1. Minusta moraalinen rikos on seuraava, vaikka toki lakimiehet ovat pitäneet huolen siitä, että juridisesti ei syytteeseen voida laittaa:
      1. Perustettiin ”yleishyödyllinen” yhtiö rakentamaan asuntoja pienituloisille
      2. Tästä ”yleishyödyllisestä” yhtiöstä otetaan osingot verovapaasti ja nostetaan vuokria asumistukien mukaan – toki laillisesti.
      3. Tämä ”yleishyödyllinen” yhtiö viedään pörssiin ja hinnoitellaan vuokrat pilviin laskien sen varaan, että yhteiskunta maksaa tukiaiset asumisesta ja edelleen osingot otetaan verovapaasti – jälleen toki laillisesti.

      Perustelepa ihan asiaperustein, miten ay-rosvojen toiminta tällä tavalla on moraalisesti oikein varsinkin, kun koko ajan ay-rosvot selittävät olevansa vähävaraisten ja pienituloisten asialla.

  23. En mielestäni ole tässä ketjussa millään tavalla puolustanut ay -liikkeen saamia veroetuuksia. Vai olenko?

    Puutuin vain siihen kun tässä keskustelussa avauksen otsikkoa myöten puhutaan ay -liikkeen suorittamasta ”ryöstelystä”. Mielestäni on niin, että jos yksi Kojamon omistajatahoista osallistuu yrityksen avulla ryöstelyyn, niin silloin ryöstelyyn osallistuvat myös kaikki muutkin omistajat. Näin yksinkertainen oli minun väittämäni ja tuo pitänee kai paikkansa.

    Moraalinen rikos onkin sitten jo sellainen käsite, että siihen en taida koskea pitkällä tikullakaan. Kunhan nyt edes pärjäisin Suomen lakeihin kirjattujen rikosten kanssa, kun nekään eivät aina näyttäydy kovinkaan yksiselitteisinä.

  24. VVO on ollut ay-liikkeen pääomistuksessa, jonka ay:stä saamilla verottomilla tuloilla Kojamo on perustettu ja viety pörssiin, jossa sitten on tullut nuo aikaisemmin mainitut muut osakkaat mukaan.

    1. Ota nyt Karjalainen ensin asioista selvää ennen kuin kirjoitat.

      VVO:n vuoden 2016 vuosikertomuksessa listataan suurimmat omistajat. Kaksi suurinta ovat Ilmarinen 18,08% ja Varma 16,98%.

      Eli eivät nuo kaksi eläkevakuutusyhtiötä ole tulleet mukaan vasta Kojamon myötä, vaan ovat omistaneet VVO:ta vuosikymmeniä.

      http://vuosikertomus2016.vvo.fi/q2/tammi-kesakuu/omistajat

      1. Väännetään nyt rautalangasta ilman asenteita. VVO:ssa on ollut omistajina 2 suurta vakuutusyhtiötä vähemmistönä. Muut ay- järjestöjen jäseniä. Mutta se ei poista sitä, että Ay:n jäsenjärjestöjen suuri osakkuus verovapain rahoin saatiin aikaan tuo Kojamo kasaan. Vakuutusyhtiöt ovat normaalin verotuksen piirissä, ei Ay.

        1. Ei tässä mitään rautalankaa tarvita.

          Itsehän kirjoitit seuraavaa: ”…. jonka ay:stä saamilla verottomilla tuloilla Kojamo on perustettu ja viety pörssiin, jossa sitten on tullut nuo aikaisemmin mainitut muut osakkaat mukaan.”

          Eli sinä väitit, että muut omistajat ovat tulleet mukaan vasta Kojamon myötä. Tätä virheellistä väittämää minä kommentoin.

          Ja eiköhän tuota asenteellisuutta löydy jostain muualta kuin minun kommenteistani. Kaikki mitä olen kirjoittanut pitää paikkansa ja on todennettavissa. Ilman asenteita.

          Mutta olkoon.

          1. Sematiikkaa. Niin kuin totesin täsmennettynä, että, muita osakkaita on vino pino, mutta nuo muut toimivat verollisesti–ei Ay. Sehän oli tuon jutun idea.

            1. Semantiikkaa. Ei suinkaan vaan täsmällistä tietoa. Ei minun kommenteissani ole mitään salattuja merkityksiä.

  25. VVO oli toki valta osiltaan Ayyn hallussa kun Kojamo tehtiin sinne tuli omistus pohjan muutosta ja nyt sitä omistaa reilun 50 % yksityinen omistaja .
    Elikkä onko nyt Heikillä pelkkää ……
    VVO oota ei myöskään ole olemassa enää teoillisuus liitto on myymässä omaa osuuttaan Kojamossa terv tepivaari

  26. Nyt saat pitää plogisi kokonaan morjes vaan ja good bye terv tepivaari

  27. Sattumalta tiedän että kojamon omistaa reilusti yli 50 % muut kun Ayy ja teollisuus liitto myy omiaan pois tuo prosentti nousee yksityisille n 70 % .
    Hyvää vuotta ja joulua vaanterv tepivaari

    1. Juu, ensin perustetaan ”yleishyödyllinen” asuntoyhtiö pienituloisten asuntojen rakentamiseksi, sitten se viedään pörssiin ja sitä myydään kalliilla sijoittajille ja se muuttuukin kalliin rahan yhtiöksi ja lopulta se myydään pois ja kerätään rahat ay-liikkeen taskuun.
      Ja kKoko ajan on otettu suuret osingot verovapaasti muka yleishyödyllisenä ja pienituloisten edullisista asunnoista onkin tehty kalliita asuntoja.
      Todella ”yleishyödyllistä” keinottelua ja pienituloisten ”puolustamista” ay-liikkeeltä.

  28. Peruasia oli se, että AY-jäsenjärjestöjen VVOssa olleet rahat olivat verovapaudella hankittua omaisuutta. Nyt ne on sijoitettu Kojamoon, jolla saivat sijoituspääomaansa kuuluvan osuuden pörssiosakkeista. Onko tämä vaikeaa ymmärtää, siis tuo ”verovapaudella hankitut rahat” ?

  29. Ne varat joita Ayyllä on on kuitenkin aina sen jäsenmaksun maksajan verotonta tuloa ei Ayyn .
    Ja sen verovapauden saa maksava jäsen
    VVO ta ei ole ollut enää pitkiin aikoihin .
    Kojamon varallisuus tänä päivänä on reilusti päälle 50 % yksityistä rahaa, teollisuus liitto on myymässä omaa osakesalkkuaan kokonaan silloin tuo yksityisen rahan osuus tulee Kojamossa olemaan n 70 % .
    teollisuus liiton salkkua ei myydä tarjous kisassa jotenka turhaan sellasta odottaa kielipitkällä .
    Olis aika lopettaa VVO ajasta keskustelu kun koko firmaa ei ole olemassa .
    Kyllä tuon ymmärtäminen on vaikeaa niille jotka hakee vain omaa etuaan .
    Tällästä se elämä on ja kun Ayy liike saa osinkoja sehän ei joillekkin tunnu olevan lainkaan hyvä asia no laillista se kuitenkin on kokonaan . terv tepivaari

  30. No, voihan ihme, enkö ole sitä jo moneen kertaan selittänyt, että Kojamo on perustettu osittain entisen VVO:n ay-osakkaiden verottomalla omaisuudella, jolla saivat tietyn osakekannan muiden ns. normaalien sijoittajien kanssa. Mikä tässä nyt on epäselvää ? Tulevaisuudesta en ole sanonut sanaakaan.

    No, voihan sen ennustaa että ja, jos teollisuusliitto saa sijoittamilleen rahoille hyvän koron osinkojen lisäksi, saahan sillä sijoitetulla verovapaasti hankitulla ay-pääomalla tilin kasvamaan.

  31. Ei ole vaan reilusti yli 50 % on tällä hetkellä yksityistä rahaa kojamossa .
    kuka sijoittaa raha ja ei siitä saa voittoja ei kukaanmuu ku konkurssin tehnyt firma terv tepivaari

  32. Joo niin on jos se 70 % jää alle 70 % se on n 3% jotenka ei paljon merkitse tuossa summassa mitään .
    Tarkoitus on kaikilla Ayy liikkeen edustustoilla luopua Kojamsta kokonaan katsotaansitten kuka rosvoaa jos tuollasta nimikettä voi käyttää terv tepivaari

    1. En laskenut väärin vaan sulla ei ole tietoja siitä paljonko nyt on yksityistä rahaa kojamossa se menee päälle 56 % silloin kun siihen lisäät tuon 11 % olet aika lähellä 70 % ja se määrä on kasvussa siitäkään ei Heikillä ole tietoja vaan olettamuksia .
      Terv tepivaari

  33. Mikä tää tämmöne ilmiö on jossa suomalaiset kinaa ja känää jatkuvasti.
    Sovussa voitais elää mutta kun se ei vasemmistolle kelpaa.
    Twitterissä joku liittopomo ihan suoraan sanoo pienille työnantajille että me käsitellään teidät vielä.
    Eli pienissä yrityksissä on nyt sitten työpaikat vaarassa kadota kokonaan ??

  34. No sitä pitää TehoPaketin kysellä kepun johdolta miksi Suomalaisen pitää kinata koska syyt on kepun teoissa kansaa kohtaa .
    Kyllä vasemmisto elää sovussa muttei sen tarvitse nöyristellä ääri oikeistoa .
    Eikä ne työpaikat minnekkään katoa terv tepivaari

      1. Ketkä oli muiluttajista suurimpia turhaa noista on höpistä enää terv tepivaari

  35. Seuraavaksi iso kiistelyn aihe jossa syytetään Sipilää. Mites Tepi kun oppositio tekee parhaansa kaataakseen kaiken Sipilän niskaan. Kukas sitä riitaa ny sitten oikke kylvääkään ?? Ai jaa oikeisto. Jos vaikka perustelisit väitteesi ??

    Valtaosa valtion rahoituksesta varhaiskasvatukseen, esiopetukseen ja perusopetukseen sisältyy valtiovarainministeriön hallinnoimaan kunnan peruspalvelujen valtionosuuteen. On totta, että euromääräiseltä vaikutukseltaan suuremmat leikkaukset kunnan peruspalvelujen valtionosuuteen tehtiin edellisen hallituksen päätöksellä.

  36. Mun ei tarvitse perustella millään sipilän tekoja jotka alkoi heti kun valtaan pääsi on turhaa kuvitella että sopua tulee noilla kiky puuhilla .
    Tuolle lopulle sanon että jospa maksettas ne verot ei kierettäs niitä kuten eräät kirjekuori ja verosuunnittelijat ovat tehneet .
    Silloin olis varoja hoitaa menot mitä lapsista tulee mm varhaiskasvatukseen terv tepivaari

    1. Mää kysyinkin opposition touhuista. Ja opposition riidankylvöstä. Miksi edellinen hallitus ei tehnyt kiky sopimusta jos sen vaikutus on ollut merkittävä ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *