Juha Sipilä lentää pienkoneella ja valmistaa löylykauhan – Marko Junkkari/HS kyydissä.

Marko Junkkarin juttu Sipilästä on persoonakuva, joka kertoo hyvin monipuoleisesta insinööri-poliitikosta taustat.

Junkkari lentää Sipilän koneessa Oulusta Tampereelle. Vaikka kyseessä olisi virkamatka, Sipilä maksaa lentonsa kustannukset itse.

Ote lentämisestä:

”Sipilän tuolloin käyttämä kone oli vuokrattu, kuten myös se Cessna, jolla Sipilä lensi heinäkuussa 2016 ASEM-huippukokoukseen Ulan Batoriin Mongoliaan.

Se ei ollutkaan ihan pikkulento. Ulan Batoriin on Helsingistä lähes 7000 kilometriä. Sipilä teki matkalla kaksi välilaskua Venäjällä.

Mongolialaisilla isännillä ei ollut tietoa, että Suomen pääministeri saapuu pienellä liikelentokoneella. Vastaanotto oli järjestetty isoa delegaatiota varten, oli punainen matto, soittokunta ja maistiaisiksi mongolialaista jugurttia.

Lennonjohto ohjasi Sipilän koneen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin käyttämän ison matkustajakoneen viereiseen ruutuun. ”Cessna olisi mahtunut menemään Merkelin koneen alta”, Sipilä sanoo.

Suomen lentävä pääministeri päätyi lopulta Mongolian television pääuutislähetykseen. ”

Sitten hän tekee Junkkarille tallissaan löylykauhan, jonka hän on ohjelmoinut 3D-tulostimelle ja jyrsimelle, siihen liitetään alumiininen kuuppaosuus- sekin itse tehty.

Koko jutun siemen on, että jo lentäjän osaamisen edellytykset ovat vaativat hermoineen päivineen. Maa olosuhteissa hän on äärimmäisen suunnitelmallinen, mutta tunnustaa, että siellä palaa käämit, jos hommat eivät luista ja tulosta ei synny.

Valitettavasti juttu aukeaa vain tilaajille ja, se on liian pitkä kopioitavaksi.

Miksi kirjoitin tämän johtuu siitä, että arvostan itse lentämistä, nikkarointia ja suunnitelmallisuutta. Ja Junkkarin juttu on erinomainen henkilökuva lentäjä-käsityöläis-pääministeristä.  En sitä, että olisin keskustalainen.

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005884981.html

 

9 vastausta artikkeliin “Juha Sipilä lentää pienkoneella ja valmistaa löylykauhan – Marko Junkkari/HS kyydissä.”

  1. Se on hieno taito tuo lentäminen, melkein kateeksi käy. Tietysti siitä tulee kustannuksia, jo opettelussa saati sitten lupakirjan ylläpidossa.

  2. Junkkarin juttu Hesarissa on selvä tilaustyöp, jonka tarkoituksena on parantaa Sipiläm imagoa, kun se on pahoin ryvettybyt. Tässä on ”Putinimaisia” piirteitä siitä, miten johtajien imagoa rakennetaan. Mutta Suomen kansa on poliittisesti tyhmää, kuten sanoi presidentti Paasikivi aikoinaan ja nielee kaiken.

    1. Mistä teitte johtopäätöksenne. On tahoja, jotka maksavat toimittajille.

  3. Kalle, tuohan on sitä uudenlaista ”käsityötä”.
    Toisaalta hän veistää kanootit ja veneet ym. oikeana käsityönä saati autojen itsekorjaukset ja uusien häkäpönttöautojen rakentaminen.

  4. Kas kun Junkkari unohti mainita Sipilän miljoonien piilottelu veroparatiisissa juuri nyt, kun verotietoja tarkastellaan?

    1. Väärää tietoa Väiskiltä. Sipilän varallisuus on Suomalaisten pankkien ja vakuutusyhtiöiden laillisissa vakuutuskuorissa, jotka ovat veronallisia, kun sieltä ”säästöpossusta” varoja nostetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *