Äärioikeisto ja äärivasemmisto

Yhä yleisempää eri medioissa on jaotella ihmisiä ääriryhmiin. Näin vaikka vain vain vähänkin olisi ihmisellä vasemmisto tai oikeistosympatioita. Yleensäkin tämä jaottelu vähän sikälikin ontuu koska useimmilla meistä on asiasta riippuen sekä oikeisto että vasemmistolaisia piirteitä ajattelussaan.

Myös rasistin tai natsin leiman saaminen aikanamme on hyvin herkässä. Miksi tällainen ihmisten jakaminen karsinoihin yleistyy, sitä en ymmärrä. Inflaationkin kärsivät vähitellen nämä nimittelyt. Ainakin meille kaikille yhteisen YLEn toivoisi olevan pidättyväinen karsinoidesssaan ihmisiä.

Yksi esimerkki YLE:n uutisoinnista: ”Brasilia saa äärioikeistolaisen presidentin Jair Bolsonaron”.
USn Puheenvuorossa viisas syväajattelija Matti Viren ihmettelee kuinka Brasiliassa 55% äänestäjistä yhtäkkiä muuttuu äärioikeistolaisiksi, äänestää äärioikeistolaista.

No Brasiliassa moni entinen vasemmistoa äänestänyt kai oli pettynyt kymmenen vuotta kestäneeseen vasemmistovaltaan kun tuona aikana köyhyys ja työttömyys olivat vahvasti lisääntyneet ja korruptio rehoittaa valtoimenaan, mutta en YLEn tapaan kuvittele brassien sankoin joukoin ryhtyneen äärioikeistolaisiksi kun kyseessä lienee vain toivo paremmasta tulevaisuudesta, usko vasemmistovaltaan on romahtanut.

Olisiko niin että sekä oikeistolainen että vasemmistolainen valta saattaa olla huonoa jos niikseen tulee, oman edun tavaoittelu ja vallanhimo saattavat liiaksi ohjata pääätöksiä.

115 vastausta artikkeliin “Äärioikeisto ja äärivasemmisto”

  1. Lyhyt on ihmisen muisti, reilu 10 vuotta sitten Kokoomus ajoi työvöen teemalla kampanjaansa, jopa SDP huolestui tästä sosialistisesta Kokoomuksesta:

    ”Kokoomus käy ensi kevään eduskuntavaaleihin presidentinvaaleista tutuksi tulleella työväenpuolue-teemalla.”

    Lähde: https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074118975/Kokoomus+aikoo+jatkaa+tyovaenpuolueen+teemalla

    Tämmöisiä sosialisteja nämä kokkareet, eikä minun keksintö, oli heidän vaaliteema.

    Ketkäs ne niitä ryssien sosialisti kavereita näköjään on..

  2. Minä yli 40 vuotta Kokoomuksen jäsenenä olleena ja olevana saatan jotakin tietää Kokoomuksen tavoitteista ja oikeasti tapahtuneista asioista.

    Kokoomus on halunnut ja haluaa ajaa kaikkien suomalaisten ja Suomen asiaa. Siihen sopii hyvin esimerkiksi se, että ”Sari sairaanhoitajan” piti saada Kokoomuksen mielestä suurempaa palkkaa pitkän koulutuksen ja vaativan työn vuoksi.

    Kokoomuksen ja minun mielestä kun Suomella menee hyvin, talous kasvaa niin sen myötä myös vähempiosaisille voidaan antaa enemmän. Siis on parempi kasvattaa kakkua, että siitä on sen jälkeen hyvä jakaa – kuin että jaettaisiin olemassa olevaa kakkua toisella tavalla.

    Eräs erinomainen huomio on, että ”nälkä on punikki”. Suomennettuna se tarkoittaa, että kun kaikilla suomalaisilla menee hyvin, niin punikiksi halukkaita on merkityksettömän vähän. Ei ole halua vallankumoukseen, jota sosialistit ovat ajaneet ja ainakin osa ajaa edelleen.

    Sosialistien kauhistus on, että kaikilla suomalaisilla menee hyvin. Silloin kukaan ei äänestä sosialisteja, puhumattakaan että ihmisillä olisi halua nousta aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan kuten SDP teki vuonna 1918 Venäjän yllyttämänä ja Venäjän aseistamana.

    1. Eipä tuossa yo kommentissa sanaakaan ole uutta. Samaa toistoa ja ihmisten lokerointia hyviin ja huonoihin. Avauksessa jo tästä mainittiin. Ei tämä ole oikeata keskustelua.

  3. No oikeastaan ei aika tee tietävää mistään sairaanhoitajilta olivat ensin ottamassa jotenka se siitä kokomuuksesta .
    Ja ihan oikeesti ei ole vuosiluku 1918 vaan nyt on vuosi 2018 ja nyt ei kukaan ole kaatamassa hallitusta vaikka aihetta olsikin nyt se tehdään vaaleilla .
    Ja kokoomus ja kepu good bye teitä ei Suomi tarvitse mihinkään terv tepivaari

  4. Puolueet on puolueita. Se mitä minä tähän niiden toimista olen laittanut on näiden, varsinkin Kokoomuksen toimintaa. Ei minun keksintö. Ihan ryssälä touhulta vaikuttaa. Onneksi Suomessa on monipuoluejärjestelmä, muutoin oltaisiin kusessa.

  5. Sekä se että Suomessa ei ole ensimmäistäkään punikkia eikä liioin lahtariakaan. En kehtaa jauhaa sata vuotta vanhoja juttuja jokapäivä.

  6. Kokoomus ajaa jokaisen suomalaisen etua – hyvinvointia.

    Sosialistit, kuten SDP, pyrkivät sosialistiseen diktatuuriin, jossa kansaa ei kuunnella ollenkaan. Silloin nomenklatuura rikastuisi ja tavallinen kansa köyhtyisi.

    Kannattaa katsoa huolella minkälaista on meno sosialistien hallitsemissa P-Koreassa ja Venezuelassa. Toki sosialistien hallitsemassa Vietnamissakin on saanut esimerkiksi 7 vuotta vankileiriä siitä, että on sattunut julkisesti haluamaan demokratiaa. Sosialistisessa Kiinassa ajettiin kylmästi panssarivaunuilla litteäksi heidät, jotka uskalsivat toivoa Kiinaan demokratiaa.

    Sellaista se demarien haluama sosialismi käytännössä on. Kuoliaaksi kidutettuja, kuoliaaksi raiskattuja, joukkomurhattuja, jne. sosialismin uhreja on pitkälti yli 100 000 000 ihmistä.

    1. No onpa väite kokoomus ajaa n 20 % kansan osan etuja ei yhtään sen suuremman porukan ja että koko kansan etuja .
      Ja miksi vedät muita maita tää on Suomesta eikä muualta terv tepivaari

    2. Kokoomusko ajaa jokaisen suomalaisen hyvinvointia – etua. No olipa väite. Tuota ei tee yksikään puolue; poliitikon marssijärjestys, oma etu, puolueen etu,…. sitten ehkä 4-vuoden välein äänestäjä.

  7. Olenkohan minä sitten ääridemokraatti, joka pitäisi ampua tavattaessa?

    Minun mielestäni nimittäin valtioissa pitäisi olla ihan oikea demokratia, jossa olisi ihan oikea mielipiteenvapaus, sananvapaus, julkaisuvapaus, oikeus asettua ehdokkaaksi vaaleissa, oikeus tulla valituksi, oikeus edustaa omaa puoluettaan, oikeus tehdä päätöksiä äänestäjien antamalla mandaatilla, jne.

    Siihen minun ajatukseeni ei mahdu ollenkaan se, että ay-mafia nousee vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan esimerkiksi lakkoilemalla.

  8. Turha täällä on kinastella jonninjoutavia. Suomessa on fiksu kansa ja onneksi täällä on monipuoluejärjestelmä. Nyt on ollut porvarihallitus, oikeeta kättä ja keväällä on vassarihallitus, vasenta kättä. Siinä kun luovii keskellä kylkiluita ja torsossa niin pärjää kyllä.

  9. Se vaan on totuus ettei minkään ääripään ryhmien oleellinen asia ole demokratia missään muodossa .
    Eikä sua kannata mennä kenenkään ampuun .
    Ja ei Ayy mitään hallitusta kaatamassa ollut vaan sanoi haisevan mielipiteensä sipilän laki pykälille .
    Eikä Ayy liike ole minkään asteen Mafia terv tepivaari

    1. Niin, Tepi, kenelle se ayy sanoikaan sen haisevan vastalauseen.
      Siis aloitteen tekijälle eikä hallitukselle.
      Aloitteen tekijää suojasi hallitus toimimalla sylkykuppina.

      1. Kyllä se oli suunnattu koko hallitukselle ei pelkästään irtisanomis lain laatijalle se olisi kyllä pitänyt suunnata suomenyrittäjille sieltä tuo ehdotus tuli sipilälle terv tepivaari

        1. Eli sä et tajuu kuka se olikaan se aloitteen tekijä.
          Muun muassa hallitus, EK, SY ja niin edelleen tukee aloitteen tekijää.
          Aloitteen tekijällä on hämmentävän paljon kavereita. Todella paljon.

          Eks se oo silleen että kun yhteen suuntaan kumarrat,
          niin toiseen pyllistät ??

          1. No ei se noinkaan ole vaan kannatus tulee Ekoolta ja varsinkin Suomen yrittäjiltä jonka käsikassara Suomen hallitus on ollut nelisen vuotta .
            Kyllä tajuan kun ovat itse sen tunnustaneetkin suurin vaatija oli Suomen yrittäjät
            Minä en kumartele mihinkään suuntaan jotenen myöskään pyllistele kellekkään terv tepivaari

            1. No, eiköhän sitten maaliskuussa ehkä tiedetään kuka on se todellinen aloitteen tekijä. Tai voi olla ettei hän halua olla julkinen.
              Todella mielenkiintoinen vaalikevät tulossa.

              1. Eipä nuot vaalit ole enää ollut mielenkiintoisa mitenkään vaalit kun vaalit äänestän jos elän terv tepivaari

  10. Edelleen, täällä ei ole mafiaa, punikkeja, lahtareita, maanpettureita, muiluttajia, eikä liioin Otto Ville Kuusistakaan se kun sata vuotta sitten karkotettiin ryssälään.

    On täällä kyllä laittomia maahanuuttajia ja porvarihallituksen aikana niitä on haalittu tänne lisää… Mutta siitähän ei saisi keskustella koska Kokoomus…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *