KD ja prof. Viren poistasivat ay:n verovähennysoikeuden- hyvä !

Valtio menettää n. 500 milj. €:n verotulot ay:n jäsenmaksujen veron vähennysoikeudella. Kommentoi sen olevan muinaisjäänne, jota muualla ei ole.

Tällähän paikataan valtava verolovi

https://www.uusisuomi.fi/

https://www.uusisuomi.fi/raha/262719-kd-ay-jasenmaksujen-verotukeen-mullistus-jaanne-menneilta-ajoilta

105 vastausta artikkeliin “KD ja prof. Viren poistasivat ay:n verovähennysoikeuden- hyvä !”

  1. Samalla voi poistaa yritystuet ja MTK saama maatalous tuki tuet teattereille plus muille vastaaville .
    Kyllä Ayy voi maksella kahteen kertaan verot noista jäsenmaksuistaan . terv tepivaari

    1. Älä nyt intoile.
      MTK:n tuen poisto olisi köyhien vaarantamista. Kotimaisen tuotannon harjoittaminen kuuluu ravinto-omavaraisuuden säilyttämiseen katastrofitilanteissa. Leipäkorteilla pelkästään ei elä.

      Toki köyhien olosuhteiden vaarantaminen olisi ay:n vatukkaporsaiden tapojen mukaan johdonmukaista, joten linjasi pitää.

      Vatukkoporsaat ja elämäntapasyndikalisti Arvopohja-Ana on sitä mieltä, että työllisyyden parantuminen on kansainvälisten suhdanteiden ansiota. Siksi Vatukkoporsaat laittavat satamat kohta kiinni, että työttömyys ja köyhyys lisääntyisi valtakunnassamme.

      1. Toki Tepi on antanut ymmärtää, ettei ay:n vatukkaporsailla ole omaa tahtoa, vaan että heidän on pakko sabotoida yhteiskuntaa. Tämä viittaisi siihen, että possut ovat illuminaatin ohjauksessa. Luciferistiset illuthan pyrkivät maailmandiktatuuriin ja kansallisvaltioiden kukistamiseen. Illuja ärsyttää kansakuntien valio, Suomi, joka on ollut ikävä esimerkki kansallisvaltioiden kannatuksen lisäämiseksi.

        Vatukkaporsaiden salaseuraisuus pitäisi tutkia.
        Venäjän vallankumouksen johtajat kuuluivat salaseuraan.

        1. Älä pistä mun sanomksi omia perättömiä puheitasi ne on vain perussuomalaisten ääri oikean siiven kertomaa .terv tepivaari

          1. Siis sittenkin olet sitä mieltä, että ay:n rettelöinti ja haitan teko tapahtuu ay:n kultapossukerholaisten vapaasta tahdosta. Heidän tarkoituksenaan on estää se, että maamme hyötyisi kansainvälisestä korkeasuhdanteesta ja velkaantuisi yhä enemmän.

      2. En intoile MTK saama tuki teatteri plus muut vastavat ei ole valtion tukemana yhtään mitään joka olisi tarpeen .
        Sanot että köyhille voiko sellasta pitää köyhänä jolla hehtaarit on tuolla n 1000 hehtaaria .
        Ja nehän sitä tukea kaikkein eniten saa siinä niitä ns köyhiä .
        No se n 1400 kk tienaava on upporikas vai onko sittenkään terv tepivaari

        1. Tepi vääntää asiat umpisolmuun, kun ei ymmärrä sitäkään, että maataloustuki valuu kuluttajille hintojen muodossa. Ja vielä enemmän pitäisi ottaa kaupalta maataloustuottajille.

          1. En ole sanonut tuollasta vaanpistetään maatalous tuki niille joille se alun perin on asetettu n 30-40 hehtaarintiloille eikä 1000 hehtaaarin tiloille jonne ne tuet nyt menee valta osin .
            Ja ei se tuki minulle vaikuta aina se maito litra maksaa saman terv tepivaari

              1. Vanhana demarina olen sitä mieltä, että kaikkea pitää verottaa, mikä liikkuu.
                Ay:n ja muiden etujärjestöjen yleishyödyllisyyttä voisi nostaa verottamalla.
                Kansanedustajien älyn lahjoista voidaan olla montaa mieltä ja juuri tässä kysymyksessä tyhmemmät näyttävät saaneen ylivallan viksummista, mutta toivottakaamme viksujen osastolle tsemppiä eli taistelumieltä.

            1. Juupa juu ja hallelujaa…
              Se maitolitra maksaisi tepillekin maltaita ilman tukiaisia ja vähävaraisimmat joisivat vettä niillä litrahinnoilla.

    2. Ay ei maksa noista veroa kertaakaan, joten älä jauha potaskaa.
      Työntekijä taas ei maksa veroa, koska sen saa vähentää verotuksessa.

      1. Joo mutta jospa Juhak lukisi hiukan huomaisi että olen sanonut että kyllä ne Ayy maksut voi jättää veroottaja pois ei ne jäsentä kohden ole sellasia jotka olisi isoja .
        Sun tajuntasi potaskasta on hiukan kumma vertaus .
        Otetaan ne pois Ayy maksut samalla Mtk yritys teatteri plus muut valtion tuet . terv tepivaari

        1. Et vaan näköjään ymmärrä.
          Kaikki vähänkin enemmän tienaavat maksavat valtiolle veroja.
          Veroja maksetaan progressiivisesti eli suuremmista tuloista maksetaan prosenteissa enemmän veroja.
          Maataloustuet laskevat ruuan hintaa saman verran kaikille eli enemmän tienaavat rahoittavat ruuan halvempaa hintaa enemmän kuin vähemmän tienaavat.
          Kaikki saavat ostaa sen ruuan samalla hinnalla, joten vähemmän tienaavat saavat siinä enemmän tienaavien kustannuksella etua tukiaisten kautta.
          Ne, jotka eivät maksa valtoionveroa eli kaikkein pienituloisimmat, saavat merkittävästi etua hinnanalennuksen myötä.
          Tätä et näköjään ymmärrä tepi.

          Jos tuet poistetaan, pienenevät sen vaatimat verotkin ja se tarkoittaa, että paremmin tienaavien verotus kevenee progressiivisesti paremmin kuin vähemmän tienaavien.
          Samalla ruuan hinta nousee tasaisesti kaikille, joten pienempituloisille ruuan hinta kallistuu suhteessa paljon enemmän kuin hyvin tienaaville ja kaikkein pienituloisimmille se saattaa nousta liian kalliiksi.
          Täytyy olla aika tyhmä, jos ei tätä tajua.

          1. No se tyhmä taitaa olla nyt aivan muualla ymmärrän hyvin tuon eikä mun ruokka menoni laske yhtään vaikka kauppa maksaisi maidosta euron litrasta tuottajalle.
            Minulle se samanen kauppias nostaa sen kolmeen euroon ja silti maatalous tuet menisi 1000 hehtaarin maajussille eikä ne sillekuulu terv tepivaari

            1. Potaskaahan se on tepi, kun koko ajan koitat sekoittaa täysin toisistaan riippumattomia asioita keskenään tuon ay-puolustelun nimissä.
              Ei kyse ole siitä, kelle tuet menevät, koska ne menevät jokaiselle maajussille tuotannon suhteessa.
              Kyse on yksinkertaisesti vain ja ainoastaan siitä, että tukia verovaroista maksettaessa ruuan hinta on alhaisempi tasaisesti kaikille kuin ilman tukia.
              Jos tuet poistetaan, siitä jäävät ilman niin suurtilalliset kuin ne sinun hellimäsi 30 ha viljelijät.
              Tukien poitosta seuraa, että ruuan hinta nousee tasaisesti kaikille tukien verran ja se hinnan nosto on sama jälleen niin suurtilallisille kuin niille sinun hellimillesi 30 ha viljelijöille.
              Viljelijöiden tulot pysyvät ennalleen, mutta ruoka tulee tuloihin verrattuna kalliimmaksi niille pienituloisille ja verojen väheneminen tuo suhteessa enemmän rahaa suurempituloisille.
              Tukien poisto tarkoittaisi ”köyhät kyykkyyn”, mutta se ei näytä menevän ay-intoilijan kaaliin.

              1. Kun katsoo Suomen kauppoja ja ruuan hintaa ei luulisi että kansa maksaa veroissa niille tukia ja hinnat on pilvissä .
                Mutta tuskinpa maanviljelij saa siitä kun n 10 % jos sitäkään .MTK tuet kokonaan pois ainakin noilta joilla hehtaareja on vaikka 1000 hehtaarin verran ei ne todelisuudessa sitä tukea tarvitse .
                Ja vois tuod julki mihinperustuu tuo 500 miljoona Ayyn jäsen maksuista kun puhutaan keskimäärästä ansioita kuukaudessa .
                Kuitenkinn 70- 80 % ei pääselähellekkään tuosta 3400 ekestä kk valta osa tienaa n 2000 ekee kk ja se on faktaa terv tepivaari

      2. Kyllähän enemmistö työläisistä maksaa veroa ay:n vatukkopossuille. Ilman tuota veroa ei ay voisi maksaa possuosastolle pääministerin tulotasoa parempaa liksaa. Pienipalkkaisten liiton kultapossukerholainenkin, Ann Selin, jättää Sipilän reilusti taakseen, vaikka Sipilä palvelee viittä miljoonaa kansalaista. Selin taas rettelöi aiheuttaen liittonsa jäsenille ansion menetyksiä. Maailma on kiittämätön paikka kultapossukerholaisten hääriessä.

        1. No ei sipilä mitään palkkaa saakaan Selin saa eikä sipilä ole edes töissä terv tepivaari

  2. Mikään tuki ei ole mistään kohtaa yleishyödyllinen jos sellasta väittää ei osaa katsoa asioita oikein .
    Ja Ayy on Heikille ns punenen vaate taitaa olla vaan niin että se jonka MTK saa ilman mitään selitystä hehtaarien mukaan ei ole oikeudenmukaista tukea lainkaan . terv tepivaari

    1. Tarkasti ottaenhan MTK on etujärjestö, jonka saama tuki rajoittunee siihen, että jäsenmaksut ovat vähennyskelpoisia. Ei ole tiedossani, onko MTK:n liiketoiminta verovapaata SAK:n tapaan, jos on, niin molemmat verolle vaan.

      Toinen asia on pitäisikö kaikilta etujärjestöiltä viedä jäsenistön oikeus vähentää jäsenmaksut verotuksessaan. Ehkä pitäisi. EK:n Häkämieskin saisi tutustua näkkileivän erilaisiin käyttötapoihin.

      1. Minä puhuin maatalous tuista en heidän jäsen maksuistaan .
        Ja Ayy ei laita vastaan tuota verovähennystä ja sen poistoa koskapa ei siinä henkilö kohtaisesti paljonkaan ole saama puolella .
        Tuskinpa häkämies n 334 000 vuosi tuloilla ainakaan halvimpaan näkkileipään siirtyy terv tepivaari

        1. ”Minä puhuin maatalous tuista en heidän jäsen maksuistaan .
          Ja Ayy ei laita vastaan tuota verovähennystä ja sen poistoa koskapa ei siinä henkilö kohtaisesti paljonkaan ole saama puolella .
          Tuskinpa häkämies n 334 000 vuosi tuloilla ainakaan halvimpaan näkkileipään siirtyy terv tepivaari”

          Kannattaisi pysyä aiheessa, joka on tärkeä, ei viedä ketjua joron jäljille.

          Jos etujärjestöjen jäsenien jäsenmaksujen verovähennysoikeus poistetaan, niin niiden palkanmaksukyky alenee. Kultapossukerholaisten lukumäärä vähenee ja kansan kahtiajako loivenee.

          Kultapossukerholaiset ovat suorastaan saatanallisia, jos asiaa tarkastellaan kansan kahtiajaon näkökulmasta. Demarikansanedustajien älykkyysosamäärä on sen verran niukka, etteivät ole honanneet asiaan puuttua juhlapuheistaan ja tasa-arvon julistuksistaan huolimatta.

    2. Ei MTK saa mitään hehtaarien mukaan. MTK on etujärjestö, jonka toimistot eivät ole hehtaariakaan. Mutta sillä saattaa olla omistuksia ammattiliittojen tapaan. Mutta ovatko MTK:nkin yritystulot veroparatiisituloja, sitä en osaa sanoa.

      1. No ei se MTK saa tukia mutta sen jäsenet saa tukia hehtaarien mukaan terv tepivaari

  3. Eikös maanviljelys ole tuettua koko Euroopassa ja kai taustana mahdollisten kriisiaikojen omavaraisuuskin. Oikein kohdistettu teollisuuden tukeminen lisänneee tai ainakin pitää pystyssä työpaikkoja.
    AYn yleisempi hyödyllisyys on minulle jäänyt epäselväksi.

      1. Kyllä sen verovähennys oikeuden voi poistaa sillä ei ole merkitystä jäsenille terv tepivaari

  4. Se olkoot keskieuroopan asia jos tukee maatalouttaan Suomen asia se ei ole yhtään enempä kun Ayykään .
    Teollisuuden tukeminen on veteen piirretty viiva minne se tuki menee ei kukaan tiedä .
    Teatterit ovat pikkupiirin asiaa ei sinne paljonkaan kerkiä työväestö mutta maksaa siitäkin terv tepivaari

    1. Onhan Tepin kanssa todella vaikea kinastella, ei anna paljon liikkumavaraa, mistä ihmeestä kaiken tuon ylivertaisen viisauden löytänytkään.
      Mutta kiusaus on suuri, niin ärsyttävän usein kun kumminkin kuvittelee jonkun asian paremmin tieävänsä kuin Tepi. Ja aika hiljaistahan täällä ilman Tepin aktiivisuutta olisi.

      1. Mun puolesta aivan mistä vaan voi keskustella .
        Ja olen sanonut että Ayy voi maksaa verot mutta sitten tekee myös kaikki muutkin nekin jotka nytkin tekee verosuunnitteluaan .
        Ja jos ei maksa verottaja voi laittaaa harkinta verot sellasille ja siinä prosentti vähintään 50 % .
        Tuota että tepi muka tietää kaikki ei se noin ole mutta paljon tietoa on vuosikymmenissä karttunut minä kun en ole ollut vain kotona .
        Mutta en minä hiljaa ole varsinkaan silloin kun tehdään työväestölle hallaa jossa sitten saa osansa myös nuot pienet yritykset .
        Ja monasti he ovat kovemmassa paikassa kun työmies joka tippuu matolta lattialle
        Yrittä on usein pienemmällä tulolla kun oma työväki sellasta se tosi eämä on terv tepivaari

          1. Ei tepi minnekkään metsäänohjaa vaan tasapuolistaa avustuksia jotka menee sellasiin minne niitä ei alunperin ole tarkoitettu .
            Ne pitäisi mennä tuonne n 30 hehtaarin tiloille eikä 1000hehtaarin tiloille .
            Ja eipä se paljon verotuksessa näy jos henkilö ei siitä verovähennystä saisikaan . terv tepivaari

    2. No voi olla mutta eipä kymmenet tuhannet ole edes parlamenttaarista demokratiaa vaan pikku ryhmän hokemaa terv tepivaari

  5. Maksavatko Katalat Demonit esityksensä hallituskauden päätöstensä hopeakolikoilla.

  6. ”Ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus tarkoittaa sitä, että kun liiton jäsen maksaa jäsenmaksun, se vähennetään verotuksessa hänen veronalaisesta tulostaan. Tulo, josta jäsenen tulovero lasketaan, pienenee siis jäsenmaksun verran ja siten maksettava verokin vähenee. Verovähennysoikeus siis kohdistuu jäseneen, ei ammattiliittoon.”

    Lukekaa tarkkaan.

  7. Kyllä ne vähennykset voi jättää verottaja pois .
    eikä vähennykset paljon tee jäsentä kohden mutta samalla lopettaa MTK tuet kokonaan varsinkin tuossa muodossa että hehtaarit nostaa tuet pilviin terv tepivaari

    1. … niin, ensin ay-maksu vähennetään br. palkasta, jolloin tulovero vähenee ensin siltä osalta veroprosentin mukaisesti. Sitten, kun vielä jäsen voi vähentää sen henk. kohtaisessa verotuksessa- potti on valtakunnallisesti todella suuri.
      Tässä alustuksessa ei puhuta mitään maataloustuista.

      1. Ei puhuta mutta aivan saman pitää olla kaikissa valtiontuki toimissa .
        Ja eipä se Ayy maksun poisto verotuksessa paljonkaan vaikuta verojen loppu summassa työmiehelle terv tepivaari

          1. Laske se yhdelle tuo laskutapa ei ole oikea tapaa ilmaista sitten voit saada sen mitä se yhdelle työmiehelle kustantaa ollaan melkoisenpienissä luvuissa terv tepivaari

    2. Saahan ne maanviljelyksen tuet poistaa.
      Nyt ne menevät suurempituloisten maksamista veroistakin ja laskevat ruuan hintaa kaikille tasan samalla euromäärällä eikä hyvätuloisten eduksi progressiivisesti.
      Se tarkoittaa, että hinnat poksahtavat pilviin ja köyhällä ei ole varaa ruokaan.
      Se lienee tepin mielestä oikein.
      Toki varmaan siitä raksuttaa, että ay-sakilta ei sellaisia hintoja saa ottaa….

      1. No totta kait ne hinnat ovat samat olipa maksaja kuka hyvänsä litra maitoa maksaa rikkaalle aivan saaman summan .
        Mielestäni kun maksamme MTK lle tukia sen pitää näkyä kaupan maksamissa viljelijälle eikä miinus merkillä se ei todellisuudessa nosta hntoja kaupan kate tosin pienenee .
        Mutta kun miettii Ayyn jäsenmaksuja vuosi tasolla vaikka se verotus homma siitä poistuis kerro paljonko tulee kun jäsen maksu on vaikkapa 300 ekee vuosi .
        Ja kun tuota summaa ei esim kaupan alalla ei maksaa kukaan ne jää tuonne n 250 ekeen vuosi
        ettei siit isoja rahoja tule yhdeltä jäseneltä terv tepivaari

        1. Tere taas,poikkesin.
          Yhä näyttää Tepi trollaavan eli tekevän väkivaltaa ketjun aiheelle, joka on ay:n verovähennysoikeudet. Aiheessa pysyen voisi keskustelua laajentaa kaikkien etujärjestöjen verovähennysoikeuksia koskevaksi. Muu olisi trollausta.

  8. Juu työläiseltä pois kaikki mitä otettavissa on ?
    Tukiviidakkoa setvi Pekkarisen ryhmä huonoin tuloksin
    ja tukea saavat nekin firmat jotka jakavat ruhtinaallisia osinkoja.

  9. ”… niin, ensin ay-maksu vähennetään br. palkasta, jolloin tulovero vähenee ensin siltä osalta veroprosentin mukaisesti. Sitten, kun vielä jäsen voi vähentää sen henk. kohtaisessa verotuksessa- potti on valtakunnallisesti todella suuri.”

    Mietittipäs Karjalainen nyt toisenkin kerran, mitä tuossa kirjoitit. Taitaa sinun vero-osaamisesi olla hieman heikoilla kantimilla tuossa kohtaa.

    Ei noita ay-jäsenmaksuja kahteen kertaan voi palkansaaja vähentää, joten älä nyt aivan höpöjä kirjoita.

    1. … niin vero peritään niin kuin luontaisedusta. Br. palkka sis. luontaisedut määrittää veroprosentin, mitä käteen jää. Täytyykö selvittää lisää. Sanoin kyllä epäselvästi ja väärinkin.

      JuhaU, luehan tuo ay-maksun vähennysmääritelmä joka on suora lainaus siitä – eikö olekin selvä ?

  10. No ei ihme kun tietää Heikin taitaa sekoittaa yritys verotukseen jossa voi tehdä noin ensin yrityksen verotuksessa sitten henkilö kohtaisessa verotuksessa,
    mutta työmies ei sellasta kyllä saa tehdä terv tepivaari

    1. Ayy maksuja ei vähennetä kun kertaalleen mutta kyllä siitä voi luopua ei se laske eikä nostaa työmiehen maksuja vudessa kun muutaman kympin terv tepivaari

  11. Niin Heikki, kyllä minulle on selvää miten tuo lasketaan. Bruttopalkasta vähennetään tulonhankkimiskulut, esim. työmatkakulut, ay-jäsenmaksut jne., ja näin saadusta nettopalkasta lasketaan vero.

    Maksettu vero = vero-% x (bruttopalkka – tulonhankkimisvähennykset)

  12. Reilusti enemmän saa tuloja , kun eivät rahapösöt yms. siirrä rahojaan veroja pakoon jonnekin veroparatiisiin.

  13. Ja pääministeri on yksi niistä joilla ne varat killuu paratiisissa että sellasta se oikea elo on terv tepivaari

  14. Pääministerin varoja ei ole veroparatiiseissa, vaan suomalaisissa vakuutuskuorissa, josta maksetaan vero, kun jotain sieltä nostetaan. Minullakin jonkin verran.

      1. Kun se tehdään tolla tavalla ettei siitä makseta veroja voi sanoa että on piilossa terv tepivaari

  15. Kyllä niin kauan kun maksaa niistä myös veroja, ettei ne niin mene kun jotkut huutaa kurrkku suorana pelkäästään Ayyn jäsenmaksuista .
    Jos noin saa tehdä niin ei pidä kailota mistään muusta joissa puhutaan pikku summilla terv tepivaari

  16. Johdat asiaa hakoteille jatkuvasti – nyt oli kysymys n. 500 milj. €:n ay- jäsenmaksujen kokonaissummasta, jotka puuttuvat verotettuina verottajalle.

    1. Mutta mihin perustuu tuo 500 miljoonaa se ei ole totuuden mukainen summa vaan on hatusta tempastu terv tepivaari

  17. Jos 250 ekestä voi periä n 500 miljoonaa nin kerro millä konstilla terv tepivaari

  18. Mutta kuten olen aiemmin sanonut kyllä siitä Ayy voi luopua jäsen maksut vero helpotus pois ei se ole mikään summa n 250 ekee vuosi tasolla . terv tepivaari

    1. Ja jos tuosumma menisi jäsenmaksuihin se tietäisi n 3400 eken kk tuloja monellako se toteutuu oikeasti terv tepivaari

  19. No luin kyllä mutta suuresti ihmettelen moista summaa koska Ayyn tulo puolella jäsenmaksuissa ei olla edes lähellä tuota summaa 500 miljoonaa . terv tepivaari

  20. ”Hiljattain taloustieteen professori Matti Virén kritisoi Puheenvuoro-blogissaan ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeutta. Virénin mukaan tämä merkitsee menetettyinä verotuloina noin 500 miljoonan euron verotukea vuosittain, kun mukaan luetaan työttömyyskassojen jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuus.”

  21. Netistä löytyvien tietojen perusteella taskulaskin antaa tuloksen noin 550 miljoonaa euroa vuodessa.

  22. No miksi se summa ontuolla tasolla kun ei sitä rahaa tule edes lähelle liittoihin

  23. Ja se on muuten liittoojen antamaa tietoa netistä en tiedä sanoa mitä siellä liikkuu monasti se tieto on vasemmanpuntin takana . terv tepivaari

  24. Mutta kertokaas jos Ayy tuosta jäsenmaksuista sanoo ettei sitä tarvitse verotuksessa huomioida summa kun yksilönä on mitätön vuosi tasolla terv tepivaari

  25. Se on laskettu mediaanitulon noin 3200euroa ja liiton ilmoittaman 1,5 % mukaan.
    Eli 48 euroa kertaa 12 on 576.
    SAK ilmoittaa että jäsenistöä on yli 1 000 000. Tarkasti siitä tulisi 576 000 000.

    1. 3200 kk Tulo on täyttä hebreaa joka ei pidä paikkaansa mistään kohtaa esim kaupanala joka on melkoisen iso työllistäjä ei olla noilla palkka tuloilla kukaan .
      taitaa itse kauppiaskin olla tuon alle .
      Sitten on paljon niitä joille maksetaann 1400 1600 ekee kk .
      Eli koko tuo 500miljoona perustuu muuhun kun totuuteen
      Ainoa joka on oikein jäseniä on Ayyssä n miljoona ja jäsen maksun suuruus joka on tuo 1,5 prosua terv tepivaari

      1. 3200 ja siitä prosentti on 32.
        1,5 kertaa 32 on 48.
        12 kuukautta kertaa 48 on 576.
        Eli keskimäärin jäsenet maksaa tuon summan vuodessa.

  26. Suomalaisten kokonaisansioiden keskiarvo oli 3 368 euroa kuukaudessa.

    Keskipalkka eli kokonaisansioiden keskiarvo oli puolestaan viime vuonna 3 368 euroa kuukaudessa. Täyspäivätyötä tekevistä palkansaajista 63 prosenttia ansaitsi tätä vähemmän. Tätä selittää se, että keskiarvoa nostavat suuret kokonaisansiot.

  27. Puhu siitä mikä on todellinen palkka n 80 % kansasta tuo sun kertoma on jotain muuta kun .
    Esime pamin puolella työskentelee paljon ihmsiä keskipalkan ollessa n 2000 euroa kk josta liiton maksut on vuodessa n 250 ekee .
    Eikä se teollisuus liitossakaan monikaan pääse tuohonn 3400 ekeen
    Kokonaan eri juttu on sitten nuot jotka teee töitä n 1500 kk tuloilla heitäkin on melkoisen paljon .
    Siis täyttä …… eikä keskimäärä ole todellisuutta vaan aivan muuta kun mitä on palkat n 70-80 prosentilla kansasta terv tepivaari

    1. Kokonaisansioiden keskiarvo ?? Kun osa porukasta tienaa yli 5200 euroa kuussa ja osa 1500 euroa kuussa niin keskiarvoksi muodostuu tuo 3368 euroa kuussa.
      Eli keskiarvo pitää sisällään 1500 tienaavat ja yli 5000 tienaavat.
      Keskiarvolla voidaan laskea suuntaa antava luku.

      1. Paljonko se auttaa jos joku tienaa tuon 5200 ja toinen sitten1500 mieti sitä kun kerrottu keski palkasta mikä on totta ja mikä vaan toive kuvaa .
        Mitään suuntaa ei tuolla voi laskea .
        Tämä tästä totta puhumalla eikä suoraan sanottuna valehdella . terv tepivaari

            1. Lainaus :
              Matematiikka on deduktiiviseen päättelyyn perustuva formaali eli käsitteellinen tiede. Matematiikassa tutkitaan muun muassa lukuja, määriä, rakenteita, muutoksia ja avaruuksia. Matemaattisen formalismin mukaan matematiikka on aksiomaattisesti määriteltyjen abstraktien rakenteiden tutkimista symbolisen logiikan ja matemaattisen merkintäjärjestelmän keinoin. Matematiikkaa käytetään fysikaalisten ja käsitteellisten suhteiden ilmaisemisen kielenä, jonka kielioppi ja käsitteistö on määritelty äärimmäisen tarkkaan. Tämä mahdollistaa asioiden ilmaisemisen yksikäsitteisesti, kun oletetaan loogisten rakenteiden pysyvän muuttumattomina.

              https://fi.wikipedia.org/wiki/Matematiikka

              Voit itse tutkia lisää.

            2. Uskotkos itse tuohon lasku tapaan se nyt vaan on aivan muuta kun keskipalkkoja joilla ihmiset elää terv tepivaari

              1. Todellinen palkka ja keskiansio on kaksi täysin eri asiaa.
                On täysin sattumaa jos jonkun ansiot ovat keskiansion verran.
                Matematiikka on tiede jolla voidaan selvittää annetuista tiedoista monta muuta asiaa joita ei selviä suoraan annetuista luvuista.
                Kun tiedetään kaikkien palkka ja palkansaajien lukumäärä, voidaan laskea keskipalkka joka on täysin laskennallinen lukema. Se ei ole suoraan kenenkään palkka.
                Keskipalkasta selviää suuntaa antavasti arvioiden muun muassa että tarvitaan noin
                3 368 000 000 euroa rahaa palkkoihin Siis lähes 3,4 miljardia euroa rahaa kuukaudessa että jäsenten palkat saadaan maksuun. (Arvioituna)
                3,4 X 12 = 40,8. Eli vuodessa tarvitaan lähes 41 miljardia euroa rahaa että jäsenten palkat saadaan maksettua. Siinä saa työnantaja tehdä paljon myyntityötä että liiton jäsenet saa sovitusti rahansa.
                Pelkästään jonkun alan keskipalkka saattaa olla jossain 2500 suunnalla mutta keskiansio pitää sisällään myös sen alan ansiot.
                Matikan avulla voidaan laskea kaikenlaista.

              2. Keskimäärillä laskien ei huijaa kun itseään good bye terv tepivaari

          1. Ei matematiikkaa lainkaan ole vieras en vaan laske omia tulojani niin että mulla olis isommat tulot kun mitä pankkiin tulee .Saadanhan me m m Häkämiehe kanssa keskimäärin melkoisen hyvin kun ynnätään mun ja Häkämiehen palkat yhteen saadaan tollanen lähes 150 000 vuosi tosin siitä Jyrin osuus valta osa siinä sulle keskimäärää valehdelkaa lisää tämä tästä ja matematiikasta terv tepivaari

            1. Matematiikan suomin keinoin voidaan muutamasta luvusta laskea monta erillaista asiaa. Myös sellaisia tietoja voidaan laskennalla saada näkyviin joita ei alkuperäisissä luvuissa ollut lainkaan. Esimerkiksi työntekijöiden jäsenmaksut kun tiedetään palkat ja jäsenmaksun prosenttiluku.
              Käyttämällä keskiarvoa ei saada tarkaa lukemaa mutta kuitenkin selkeästi suuntaa antava lukema.
              Keskiarvo huomioi sekä pienipalkkaiset että suuripalkkaiset.
              Pieni palkka pudottaa keskiarvoa ja suuri nostaa.

  28. ”Kun katsoo Suomen kauppoja ja ruuan hintaa ei luulisi että kansa maksaa veroissa niille tukia ja hinnat on pilvissä .”
    Mikähän olisi hinta ilman tukiaisia…………..

  29. No tuskinpa sen kummepia kaupan voitto osuus tosin olisi niukempi terv tepivaari

  30. Vähäsen minäkin että siteeran Niiloa niiltä osin mitä tukiin tulee sellaisiin firmoihin.jotka jakavat osinkoja ”taaloja käden leveydeltä” että mitä helvattaa sellaisiin heivataan tukiaisia ?

    Kun omillaan pärjää ”niin mitä köyhäinavustuksia silloin tarvitaan” ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *