Vanhalle miehelle hampaita suuhun.

Nyt alkaa olemaan loppusuoralla tämän miehen ”hammasprojekti”,. 10.12. pitäisi kaikkien puuttuneiden hampaiden (7 kpl) tilalla olla implantit + hampaat.

Jos joku kuvittelee, että siitä vaan titaaniruuvit leukaluuhun; ei asia noin ole.

Ennen projektia koko hammaskalusto tarkastellaan ja mahdolliset toimenpiteet tehdään. Infektioita ei saa olla.

Kliinik 32:lla on tullut nyt käytyä lukuisia kertoja; 1v ja kolme kuukautta. Nyt sitten 10.12 projekti eräänlaisesti päättyy mutta jatkuu vuosittaisella kontrollilla.

Koko projekti Suomessa (7 implanttia) olisi tullut maksamaan rapiat 25 000€, nyt näyttäisi hinta Eestissä asettuneen tuonne 13 000 – 13 200€; ei oikein paha vaiikka tuota rahaa nyt ei ylenmäärin ole.

Asiakaspalvelu Kliinik 32:lla on huippuluokkaa kuin myöskin lääkäreiden ammattitaito ja tekninen kalusto. Siellä tuntee asiakas olevansa ”kuningas”.

No, hyvä, kestihän tuota.

9 vastausta artikkeliin “Vanhalle miehelle hampaita suuhun.”

  1. Tuli juuri käytyä Andalusiassa Fuengirolan kaupungissa kaamosmörköä paossa, valo- ja lämpöhoidosta nauttimassa, vähän huonoa omaatuntoa nyt kun ilmaa lentämällä tulin saastuttaneeksi.
    Siellä aamukävelyreittini varrella oli talon seinässä suuri mainos jossa kerrottiin että implantti ja kruunu yhteensä 7500 euroa.
    Jokunen vuosi sitten tuli täällä Suomessa laitettua kaksi implanttia joihin istutettiin kolme hammasta. Oli pakko sillä muuten olisin loppuelämän ollut velliravinnolla. Hyvin ovat pelittäneet ja syytä onkin kun 5000 euroa laskutti hammaslääkäri. Vähän sitä jäi ihmettelemään että mistä hinta muodostui, työaikaa ei ainakaan paljon kulunut. No sen teknikon tai mikä lie ken ne kruunut tekee niin hänen urakkansa suuruudestahan en tiedä.

  2. Kyllähän minun pitää sanoa; koko hoitoprojektin ajan tunteeni oli, että ammattilaisten käsissä olen. Nyt kun projekti alkaa olla lopuillaan; kyllä tyytyväinen 100%:sesti olen. Voin vain suositella ko klinikkaa vaikkakaan se ei Tallinnan halvimpiin kuulu, ehkä sinne kalliimman puoleisiin; mutta mitenkäs se halpa ja hyvä asemoituikaan?

  3. Nuo kertoo siitä, kuinka tärkeää on hamapaiden perushoito jo lapsuudesta lähtien. Synnynnäisesti huonoja hampaita ei ole, joskin kiille voi olla erilainen.

    Ikenien vetäytyminen aiheuttaa hammasluun tulon näkyviin, jolloin karies, plakki ym. pääsevät iskemään hammasjuuriin. Vetäytymien aiheutuu useimmiten tupakanpoltosta tai sopimattomista makeahkoista ruoista ja makeisistakin. Se väärä ruoka pers- kohtaisesti taas aiheuttaa vatsahappojen ja syljen kanssa yhdistelmän, joka on ehkä tärkeimpiä vihollisia hampaille.

    Hampaiden alla ikenissä on valtava hiussuonien verkosto. Jos se on ”tukossa” tai huonossa hapessa, voi siitä syntyä veritulpat. Mihinkään leikkaukseen ei pääse ellei hammaskalusto ole kunnossa.

    1. Olen pitänyt hampaani hyvässä kunnossa, onneksi, se olisi ollut minullekin taannoin kohtalokasta jos en olisi hammaskalustosta pitänyt huolta. Yleinen perushygienia lähtee jo hampaiden kunnosta, se kertoo paljon ihmisestä.

  4. Lievästi sanoenkin; opetetaan sorsanpoikaa uimaan Sukuni on lähes puolillaan hammaslääkäreitä, joten asiat ovat tulleet minulle melkoisen ilmiselväksi. Odottakaahan vain minun ikääni; tämän ikäisillä monellakin on jo kokoproteesi, minulla uusittiin vain seitsemän hammasta, joista yksi postettu ns viisaudenhammas (selvittänee kait kirjoitusteni tasoakin), ei täysin puhjennut, toinen vinoon kasvanut poskihammas; siis oikeastaan vain viisi hammasta, joista niistäkin yksi tapaturmassa katkennut Hampaistani olen aina pitänyt hyvää huolta.
    No tänään taas yksi ikämiehen rahanmeno; vaimo haki uudet silmälasini, pelkät linssit 620€, Policen sangat kun halusin pitää.
    Riittää niitä rahamenoja ikääntyvällä ihmisellä.

  5. Kalle, tuo ei ollut sinulle tarkoitettu olipa sinun hampaiden kuntosi syntynyt mistä tahansa, vaikka onnettomuudet.

    Tuo, mitä kerroin on yleinen hammaslääketieteellinen määritelmä.

    Olen ollut hammastuotteiden vastaavana kehittäjänä pitkään ja yhteistyössä hammaslääkärien kanssa mietitty strategioita yleisiin ongelmiin. Sormeni on ollut myös ksylitolin käyttöönotossa.

  6. Ikenien vetäytyminen yksi syy ainakin minulla ja plakkia otetaan pois vuosittain vaikka kuinka yritän harjata ja tikuttaa päivittäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *