Minun autotalliniko vai museo tekemisen historiasta ?

Autotalli on määritelty väärin, koska ainakaan minulla ei siellä ole autoa koskaan näkynyt.

Se on lämmin ja valoista. Siellä on varakirjasto siitä, mitä ei sisälle mahtunut aina Paulaharjusta lähtien, tauluja, joiden ripustamiseen eivät seinät riitä, joitakin Juhani Palmuja jne.. Takkasettejä, klaffipöytä, linnunpönttöjä, käsityönä tehtyjä laatikostoja, 2 ruustukkia työpöydässä, moottorisaha ja sähkösaha, sirkkelit, muita sähkötyökaluja ja käsityökaluja  joka lähtöön, kalastusvälineitä, tennismailoja, pari jääkairaa, jne …………..

Laki määrittelee, että autotallissa ei saa olla auton ollessa siellä muuta kuin autoon välttämättä liittyvät tavarat ja aineet, nekin rajoitetusti. Minulla vain autonrenkaat,pissapojan litkut ja moottoriöljyä.

… mutta sinne on mukava mennä rauhoittumaan, panna kaikki valot ja musiikki päälle lepotuoliin ja,  ihmettelemään mihin ihmeessä näitä kaikkia olen tarvinnut ?

Yksi vastaus on se, että kun on melkein kaikkea tehnyt ja muuttanut isosta talosta maalta kaupunkiin, jossa kaikkea piti olla, niin mitään ei voi hävittää, jos vaikka …

Jaa käyttäen:


5 Replies to “Minun autotalliniko vai museo tekemisen historiasta ?”

 1. Minulla autotallissa on punttisali, retro tietokoneita, kerättyä militariaa (ns museo tavaraa), kirjoja, musiikkilaitteet kunnon kaiuttimilla. Ns… man gave.

 2. Minulla kun ei autotallia edes ole. On vain toistasataa neliötä varastotilaa; sinne mahtuvat kaikki vanhat sirppini, vesurini, viikatteeni, silppurini… = vanhaa käyttöesineistöä yli sadan vuoden.

 3. Tamperelainen rautakauppias Laine kauppakadulla sanoi minulle, että hän ei ole hävittänyt elämässään mitään, vaan kaikki on navetan vintillä ja tallissa. Mennään sieltä hakemaan, jos kaupasta jotain puuttuu- huumorimies. Olisi mukava päästä sinne tutkimaan.

  Autotallikulttuuri kunniaan, ei enää navetan vinttiä, jossa minäkin olen säilyttänyt Amazoneja, 100-vuotiata ikkunan pokia ja ties mitä.

  Porvoossa minulla oli 2 autotallia ja paja työhuoneineen, jonne sai vetäytyä omaan ” rukoushuoneeseensa” kaikelta melskeeltä. Siellä juotin ja hitsasin (laittomasti), mutta tulihan työ tehtyä.

  ”Jos autotallia tms. ei ole, ei ole oikea mieskään”

  Uudessa rakennuskulttuurissa pitää ottaa tämä huomioon ja antaa meillekin, vielä äijille, omat olohuoneemme.

 4. Meillä on kaksi autotallia, joista toinen on talon kellarikerroksessa ja toinen on erillinen rakennus.

  Kellarikerroksen autotalli on siten vekkuli, että siihen on yhdistetty vanha pannuhuone ja hiilikellari /öljysäiliötila, joten se on aika tilava, tai olisi ellei se olisi täynnä tavaraa.

  Löytyy työkaluja, soittimia, poppikoneita, televisio, huonekaluja, kuntoiluvälineitä jne.jne.

  Erillisessä autotallissa on myös kaikenlaista, mutta siten, että siihen nyt kohtuu helposti auton saa jos tarvii ja parille kaverille olen pientä autonhuoltoa tehnytkin ja yhtä sukulaisjunioria vähän opastanut auton laittamisessa.

Kommentoi