”Sitoutumaton”, riippumatonko, neutraali, puolueisiin sitoutomaton, vapaa-ajattelija vai mikä ?

Minua ärsyttää sana ”sitoutumaton”, jota useat käyttävät esim. Uudessa Suomessa ja muuallakin väärin, vaikka ajavat hyvin sitoutuneita ajatuksiltaan ikäänkuin valheen kaapu päällään.

Viimeisin härski esimerkki oli tohtori …

Jukka Sakari Hankamäki
Helsinki
Sitoutumaton

Filosofian tohtori
Valtiotieteiden tohtori
Mediatutkija Suomen Perustassa

… joka on aktiivinen perussuomalainen.

Rehellisesti suuntautuneita on myös paljon useita mm. persusuomalainen dosentti Arto Luukkanen, joka ilmoittaa olevansa persu.

Toinen joukko ovat sitoutumattomat demarit, niitäkin on joukko.

Monet sentään uskaltavat sanoa, ovatko jonkin puolueen ideaan suuntautuneita vai eivät. Jäsenyys puolueeseen ei ole ratkaiseva tekijä vaan se, mikä on poliittinen pääsuutasi ja mitä puoluetta pääsääntöisesti äänestät.

Entä itse: olen sitoutumaton mihinkään poliittiseen puolueeseen. Olen Porvoossa äänestänyt Pirkko Ruohonen-Lerneriä ja kokoomuslaista ”Rölliä”. Tampereella olen äänestänyt kokoomusta ja keskustaa. Vielä aikaisemmin vihreitä Hesan nurkilla. Kuitenkin suuntautumiseni on oikeistolainen, mutta läheltä on liipannut SDP:n jotkin rehelliset edustajat.

Mikä sinun suuntautumisesi on ?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sitoutumaton

 

22 vastausta artikkeliin “”Sitoutumaton”, riippumatonko, neutraali, puolueisiin sitoutomaton, vapaa-ajattelija vai mikä ?”

  1. Olen kuulunut Kokoomukseen, huomasin jotta samat jäärät istuu siellä meidän kylällä pönkittämässä omaa egoaan. Ei tällä puolueella ollut minulle mitään annettavaa kun ei siellä ääntään läpi saanut ja tiukasti omissa poteroissaan vanheneevat. Toisaalta Kokoomuksen agenda ei ole minusta sitä mitä sen pitäisi olla.

    Tällä hetkellä en ole missään vaikka kokkareet puoluekirjettä pistää tulemaan, sekä pari muuta puoluetta houkuttelee riveihinsä ja ehdokkaaksi vaikka mihinkä vaaleihin.

    Kaikkein huvittavinta oli kokoomuksen aikaan kun meikää kysyttyyn monasti kirkollisvaaleihin ehdokkaaksi vaikka en kuulu kirkkoon, varmaan tiesivät sen eivät vain välittäneet kun olin silloin muuten niin monessa mukana ja paikallislehden lööpeissä jne.

    Nyt kuulun ”Thorin ja Valhallan puolueeseen” , ihan oman nuppini sisällä. Mulle riittää ainakin toistaiseksi se.

    Pieni lisäys: tässähän on Heikin kanssa ollut ihan mukava keskustella.

      1. Marko, se tuli siitä, että pystyin aikaisemin kirjautumaan fb:n kautta päänimelläni Heikki, mutta g-mailin kautta piti käyttää toista nimeäni Juhania.

  2. Eikö sitoutumaton kerro siitä, että ao. henkilö ei ole sitoutunut mihinkään poliittiseen puolueseen. Voihan sitoutumaton silti olla joskus samaa mieltä, jonkun puolueen ohjelmakohdan kanssa, mutta ei se tee hänestä sitoutunutta.
    Vennamo puhui aina olevansa ”asialinjalla”. Mielestäni se tarkoittaa, että joskus voi olla samaa mieltä jostain asiasta jonkun toisen puolueen kanssa, mutta ei se sitä tarkoita, että sitoutuu mihinkään.
    Minä en esim. halua sitoutua demareihin, vaikka suvun perintö velvoittaisi, mutta pidän demareiden soteavauksia toteuttamiskelpoisina ja kannatan niitä.

  3. Toisaalta olla sitoutumaton mihinkään puolueeseen voi olla hyväkin ettei tarvitse olla länkiä kaulassa pakotetusti mikä ei sovi omaan ajatusmaailmaan päätöksien teoissa.
    Kannatta sitä yhteistä hyvää yhteiskuntaan mikä edistää myös omaa katsantokantaa kuin myös esittää ”puolueesta eriävää ilmaisua” mikä ei sovi ns.puolueen linjauksiin. Itsenäinen pitää olla eikä vietävissä.

    Toisaalta voihan puolueen sisälläkin olla erimieltä,jota ei tue tai kannata että toisten edes välillä hyväksyä – eriäväisyys.
    Toisaalta voi olla vaarana sitoutumattomana että on tuuliviirinä sieltä mistä milloinkin tuulee tai sitä änkyrää että kaikkea ja aina vastaan …näin karrikoiden.

    Tai sitten vaihtaa ryhmäänsä missä voisi enemmän vaikuttaa omiin tärkeiksi katsomilleen asioille/-suunnitelmille,mitä haluaa ajaa – se on sitten taas ”toinen juttu”. Löytää se kuuluisa poliittinen kotinsa ?

  4. Hankamäki on tosiaan mediatutkijana Suomen perustassa, mutta pidän sitä, että toimii sitoutumattomana tutkijana puoluetaustaisessa ajatuspajassa huomattavasti vähemmän huolestuttavana kuin sitä, että yliopistoissa toimii voimakaasti puolueisiin sitoutuneita tutkijoita.

    Mitä se sitoutuneisuus sitten näin tavallisen taatelitallaajan kohdalla tarkoittaa tahi onko sillä edes merkitystä, en tiedä.

    Itse äänestän siksi, että se on ainoa tapa yrittää vaikuttaa asioihin ja äänestän PerusSuomalaisia siksi, että olen puolueen ohjelma vastaa parhaiten omaa ajatusmaailmaani.

  5. Olen sitoutunut olemaan väärässä, koska on ylimielistä (ja valheellista) kuvitella että kukaan meistä voi olla absoluuttinen totuuden torvi.

  6. Olen sitoutumaton ja perustelu: En kuulu mihinkään puolueeseen olen äänestänyt yleensä henkilöä ja sitten pettynyt koska yksi henkilö ei voi paljonkaan tehdä puolueessaan.
    Olen sitoutumaton ääriliikkeisiin koska ne johtavat konflikteihin.
    Olen sitoutunut olemaan tasapuolisemman hyvinvoinnin kannalla.
    Olen sitoutunut olemaan heikomman puolella sillä yleensä heikompi joutuu kokemaan vääryyttä.
    Olen ja en ole kas siinäpä pulma?

  7. Arvostan kaikkia, jotka sanovat olevansa sitoutuneita johonkin systeemiin. Mutta sitä on vaikea ymmärtää, että antaa väärää kuvaa yhdellä sanalla ”sitoutumaton”, vaikka takana on kuinka jo tiedostettu sitoutuminen ja mielipide, joka toistuu tavan takaa. Tekstit kyllä paljastavat.

    No, tärkeintä on se mielipide – ei leima mihinkään.

  8. Voin sanoa että olen sitoutumaton ja perustani sille on jos on sanottavaa sanon sen mille puolueelle hyvänsä siinä ei merkitse kuka edessä seisoo .
    Ja vaikka äänestänkin se ei ole sitoutumista yhtään mihinkään . terv tepivaari

  9. Ei yhtään epä uskottava se vaan on tosi asiaa minua ei sido mikään .
    Kaikki mitä tuohon lisäät ovat Heikki sinun mielipiteitä vailla totuus pohjaa terv tepivaari

  10. Kysytäänhän neutraali kysymys: olet ilmoittanut että et ole koskaan äänestänyt etkä äänestä jatkossakaan muita kuin demareita Miten tuo liittyy asiaan sitoutumattomuus. jota kierrät kuin kissa kuumaa puuroa?. Nou hätä, tiedämme kaikki Tepin jutut.

  11. Ette itse asiassa tiedä minusta yhtään mitään .
    En minä mitään kierrä olen sanonut sen monasti olen sitoutumaton ja vaikka äänestänkin SDPeetä se ei minua sido minnekkään .
    Eikä SDPeestä sanella mulle ehtoja suuntaan jos ei toiseenkaan ja nyrkin takominen pöytään ei minuun tehoa .
    Kerran sanoin tuollaselle että lyötkös pääs seinään jos et saa tahtoas läpi taikka minä sitä pyydän .
    Olen sitoutumaton jos tuosta saat jotain katteja kuuman puuropadan ympärillä näet kyllä harhoja terv tepivaari

    1. Et tiedä minusta yhtään mitään taitaa olla se joka Heikkiä vinolaudottaa noin paljon mutta sitoutumaton olen silti kinaa siitä jonkun muun kanssa kun mun terv tepivaari

  12. Sitoutuminen ja sitoutumattomuus ovat ehkäpä kovin tulkinnanvaraisia termeinä. Mielestäni se, että on sitoutunut tilanteesta riippumatta äänestämään tiettyä tahoa, on sitoutuneisuuden merkki.

    Toisaalta, tätä voi tulkita monin tavoin. Olen teknisesti sitoutunut koska puolueen jäsen, mutta en kylläkään äänestä omaa puoluetta kaikissa vaaleissa. Yleisesti ottaen Kokoomus saa ääneni kunnallis- ja eduskuntavaaleissa, mutta harvemmin euro- ja presidentinvaaleissa. Miten sitoutunut siis olen? Millä asteikolla?

  13. En minä ole sitoutunut äänestämään ketään ja oon minä pari kertaa piirtänyt jopa kirkko veneen lappuun . terv tepivaari

  14. Kiehtova sanonta ”vinolaudoitus” että pitää laittaa korvan taakse muhimaan jos ja kun tulee eteeni sopivissa esim.nettitilanteissa.

    Mutta tepiltä pitää kysyä sanan käyttöön lainaamalla,vaikka jossain yhteydessä sen mainitsinkin – toisessa yhteydessä toisaalle.

    Kuten Mika edellä omat poliittiset ajatukseni menevät samaan laariin,jos karsinat vaan kestävät tulevaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *