Ayy jäsenmaksun verotus

Nyt voimassa oleva verovähennys asia on sellanen jossa ensin otetan pois tuo jäsenmaksun osuus sen jälkeen verotetaan loppua .

Mutta kun ansio tulo on 2000 euroa kukin laskekoon itse paljonko tekee siitä tuo veron osuus .

Kun jäsenmaksaa jäsenmaksua 1,5 % tuosta n 2000 summa ei ole kovinkaan suuri kk kohden jonka hän maksaisi siitä veroja .

Silloin hän maksaisi oikeasti sen veronsa oikealla summalla eikä siinä tarvitse spekuloida keskipalkoilla joilla ei oikeassa elämässä ole mitään virkaa .

Nyt tuo summa on verovapaata kokonaan muttei se osuus nosta kenenkään menoja kk sellasta summaa jonka voisi mainita .

Samalla vois tarkistella tuon ansiosidonnaisen verotusta joka tänä päivänä on jotain koomista kun 910 euron kk tulosta verotetaan aina vähintään 20 % mukaan

Samaan työtulolla pääsee vasta n 25 000 vuosituloilla onkohan oikein verottaa työtöntä tuolla % vai onko se koronkiskontaa valtion taholta .

Mutta ei tuo jäsen maksun verotus kyllä valtion kassa vajetta  täytä eikä työmiehen lompakko siitä paljonkaan kk ohene seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

56 vastausta artikkeliin “Ayy jäsenmaksun verotus”

  1. Niin ja käteen jäävä palkka on verotettua ja kun ostat jotain siinäkin on se vero jonka maksat jo kertaalleen verotetulla käteisellä.

  2. Juuri noin on ja tuo Alvee kourii juuri työmiehen ja akan rahapussia eniten ne ei voi niitä kiertää mitenkään . terv tepivaari

  3. Jos työttömyyskorvausta ennakkoverotetaan liikaa, niin se korvataan korkojen kanssa.

    Rahoissa rypevät ammattiliitot voisivat hieman niistää ylläpitämänsä kultapossukerhon palkoista ja alentaa liittojen jäsenmaksuja. Osa liittojen rahoista on ymmärtääkseni ulkomailla rahoittamassa suomalaisen työn kanssa kilpailevaa tuotantoa ja aiheuttamassa näin työttömyyttä täällä.

  4. Nistetään mikä onkaan häkämiehen osa tuossa niistämisessä sai n 200 000lisää liksaa 134 000 päälle eli nousua lähes tuplaten mitä oli entinen liksa terv tepivaari

    1. Toisaalta pitää ottaa huomioon, ettei Häkämies ole väittänyt (paitsi ehkä kännipäissään) olevansa yhteiskunnan tasa-arvoisuuden asialla. Häkämies ei ole mielipuoli siinä suhteessa eikä bolsheviikki.

      1. Ei tää mikään tasa arvo asia ole vaan häkämiehen n 200 000 palkankorotus terv tepivaari

  5. Uutiset, 10.8.2017
    Tasavallan presidentin palkkio ennallaan
    Tasavallan presidentin kanslia
    Tiedote 41/2017
    10.8.2017

    ”Tänään on uutisoitu, että tasavallan presidentin palkkio on valtiovarainministeriön vuoden 2018 budjettiesityksessä nostettu 155 000 euroon.

    Presidentti Sauli Niinistön palkkio on ollut 126 000 euroa sen jälkeen, kun se hänen aloitteestaan sille tasolle vuonna 2013 laskettiin.

    Valtiovarainministeriön budjettiesitys perustuu virheelliseen käsitykseen siitä, että palkkionalennuslaki olisi ollut määräaikainen ja siis vain nykyistä kautta koskeva. Näin asianlaita ei ole, ja tasavallan presidentin kanslia tulee esittämään oikaisuna, että palkkio pidetään ennallaan ja siis alennetussa tasossa.”

    Tuossa uutisointia vuosi sitten. Onhan tämä vallan ihmeellinen maa kun aayy pomot nostaa moninkertaista palkkaa versus Suomen Presidentti. Kumpaan” hommaan” on helpompi päästä ja kumpi on kumpi.

    Eikö aayy ja muutkin ”perzejohtajat”, istuuvat vaan perseellään voisi alentaa palkkojaan… Eikö niillä ole munaa siihen.

  6. Voi herran jestas noiden AY pamppujen tulojakautumaa ”ansioineen” että oiskohan sitä ansionkehitystakuuta kuin soppatykistä jaettavana.

    No,miten työntekijöiden ansiokehityskaari olis turvattuna ”samalla tavalla”,ilman pelkoa leivän kuin särpimen loppumisesta ja km- tehdaan askeleita TE toimistolle.

  7. …jatkoa edel.lisäten ” ettei kukaan revi persiistä ” että kaiketi verotus omalta osaltaan pitää huolen jotta siitä lankeaa lankettia – yhteiseen maanpäälliseen hyväänkin.

  8. Matti Viren (sitoutumaton), taloustieteen professori, Turun yliopisto, sanoo Uuden Suomen puheenvuoron kirjoituksensa loppupuolella:
    ”Palkkatilastojen perusteella voi laskea, että vuoden 1975 jälkeen liittojen (liittojen ja niiden työttömyyskassojen) kumulatiivinen tulovirta nykyrahassa on 60 miljardia euroa. Summa on hirveän suuri, ja saa kysymään, mitä me olemme saaneet vastineeksi siitä rahasta ja mihin ihmeessä tarvitaan liittojen miljardiomaisuuden kasvattamista. Joillakin liitoilla omaisuustulot taitavat olla jo suurempi tulonlähde kuin jäsenmaksut.
    Aiheellinen kysymys on, eikö nyt olisi jo aika purkaa tämä valtion rahojen lahjoittaminen ja laittaa kaikki tulonsaajat ja tulot (ovat tulot mitä laatua tahansa) samalle viivalle verotuksen suhteen. Kaikki maksakoon veron tuloista: onko liian vaikeaa!”
    ———————————–
    Matti Virenin ko. blogin otsikko kuuluu ”Irtisanomissuoja kaikille” ja kirjoitus on päivätty 17.10.2017.
    —————————— —-
    Ei voi välttyä ajatukselta, että SDP:n apupuolue ay-liike on työllisyyden jarru, ja että irtisanomissuojaa on tarkasteltava ennemmin tai myöhemmin: on työmaailma enstisestän niin paljon muuttunut.

    1. Summa 60 miljardia tuntuu isolta mutta onko se sitä kun miettii että se on tullut n 43 vuodessa joten ei se kymmenessä vuodessa paljonkaan tee vuodesta nyt puhumattakaan .
      Kun jakaa tuon summan n 43 vuodelle saa sen todellisen summan mitä Ayy on rahaa saanut .
      Mutta on se toki iso summa jos sitä katsoo vain summana mutta pitää katsoa vuosi kymmeniä millä ajalla niin aukenee silmät terv tepivaari

  9. Minusta ammatiliittojen tehtävä on ajaa jäsentensä etuja, eikä leikkiä kroisosta ja leipoa omasta porukastaan miljonäärä.

    1. Kyllä se edelleen on jäsenien edun valvonta eikä muut toimet ja oikeasti nuot kirjekuori äijät ja ämmät pitäisi laittaa maksaan veronsa joka vuosi .
      Kuten sen joutuu tekeen työmieskin
      Siinä on Suomen suurin syntisäkki jotka kulkee vapaalipuilla yhteiskunnassa terv tepivaari

  10. Suomessa on tänä päivänä 160 000 sellasta jotka ovat nolla tuloilla tuo vireeni vois tutkia mikä se todellinen tulo onkaan .
    Kaupanalan kassa neidit saa alle 2000 eken kk ja heitä ei ihan vähän ole .
    Nuot nolla tuloiset on kahden vuoden sisällä lisääntyneet n 15 000 ettei se kasvu siellä ole pieni lainkaan .
    Ja keskimäärä palkka 3400 kk vireenin väittämä ei pidä oikeasti monellakaan mitä palkkaa saavat joten ei sitä liitoille noita summia tule mitä joku Turkulainen rofessoori kertoo .
    Palkat keskimäärin on teoillisuus liitossa n 2600 kk ja kaupanalalla jää alle kahdentonnin terv tepivaari

  11. Nyt on kyse AY ”bosseista” että onko ihan ”tästä maailmasta enään” heidän ”tuohivirsunsa”.

    Kuten Kallio edellä – niin on maailma muuttunut.

    Ja pienipalkkaisia työläisiä on paljonkin ja elämä kallista muutoinkin,eikä heistä kyse olekaan vaan : ”yläkerran hoteista”.

  12. Joo mutta kerrotaan että 60 miljardia ja vuodesta 1975 siitä on n 43 vuotta ei ne kovinsuuria summia tee vuodelle .
    Maailma on todella muuttunut mutta ei kaikessa paremmaksi vaan noille 160 000 palkattomalle melkoisen kovaksi .
    Heitä on nyt juuri lasketun mukaann 15 000 enemmän kun kaksi vuotta sitten ja he elää vanhempiensa taikka puolisonsa palkalla terv tepivaari

  13. Mihin ihmeessä tuota 60 mrd. käytetään? Sitähän pitäisi käyttää työntekijöiden-jäsentensä hyväksi tai kaikkien, jotka saisivat töitä ja voisivat liittyä jäseniksi, mutta ei. Ay ei ole käyttänyt kassaansa yhdenkään uuden työpaikan luomiseen paitsi kasvattanut omaa piilo-organisaatiotaan ja maksanut palkkaa ay- johtajille moninkertaisesti vrt. jäsentensä keskipalkka.

    Nyt yhteiskunta lahjoittaa n. 500 milj € verotettavaa kokonaistukea AY:lle / vuosi / Viren

    1. Heikki jakaa valeitaan taas kerran summa ei ole lähelläkään 500 miljoonaa ja tuo n 60 miljardia on tullut 43 vuoden aikana .
      Lopeta virenin höpinän jako koska se ei ole totta ei edes siteeksi terv tepivaari

    2. Muuten tuota työpaikkojen luomisesta Heikki jaksaa kinata ei se työpaikkojen luonti kuulu Ayylle niiden luonti kuuluu aivan muille piireille terv tepivaari

  14. Hullua touhua. Eikös se ole vähän niinkuin jotta raha tuppaa menemään rahan luo… Niin se on muussakin kuin tässä aayy touhussa…

  15. Joo mutta kun annetaan 43 vuoden raha virrasta vääristeltyä tietoa pitää kaikkien miettiä että paljonko tuosta n 60 miljardista on mennyt jäsenille .
    Koska kyllä siitä on palannut sinnekkin päin n 43 vuoden aikana ei se Ayyn kassaan ole pelkästään valunut .
    Noin vertauksena valtion törsääminen vuoden aikana pyörii 55-60 miljardin luokassa terv tepivaari

  16. Tepi väittää että prof. Viren ei tiedä, mitä kirjoittaa ja, se muka on vale.

    Lue nyt keskittyneesti ja ihan tarkkaan aiankin kappale 6.:

    ”Erikoista on se, että ammattiliitot kiivailevat hallitusta vastaan, vaikka valtiovalta tukee niitä enemmän kuin ehkä mitään muuta yhteiskunnan sektoria. Itse asiassa voi sanoa, että valtio on liittojen suurin rahoittaja. Päinvastoin kuin kaikki muut yleishyödylliset yhteisöt AY -liike nauttii jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta, joka (ml. työttömyyskassojen jäsenmaksujen verovähennyskelpoisuus) menetettyinä verotuloina merkitsee noin 500 miljoonaan euron verotukea vuosittain. Lisäksi AY -liike nauttii pääomatulojen verovapaudesta määrällä, joka nousee kymmeniin miljooniin euroihin. Arvonlisäverostakin tarvitsee lukea vain sanomalehdistä. Ammattiliittojen jäsenhankintaa subentoidaan varsin runsaskätisesti maksamalla leijonnanosa (95 %) littojen työttömyyskassojen menoista. Ei tällaista järjestelmää ole muulla kuin Suomessa. Miten ammattiliitot osoittavat kiitollisuuttaan saamastaan tuesta? Aika heikosti, ilmeisesti tukea pidetään itsestäänselvyytenä. Ammattiliittojen uhittelussa taitaa sittenkin olla kyse enemmän oman profiilin nostamisesta. Jollain tapaa pitää osoittaa oma tarpeellisuus ja legitimisoida jatkuva varallisuuden kartuttaminen.”

    http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262695-kaikille-irtisanomissuoja

  17. Tuo Vireenin juttu on täyttä potaskaa totta siinä ei ole mikään asia terv tepivaari

  18. Niin no, mun mielestä se olisi oikeus ja kohtuus että joku tekisi aloitteen jossa haetaan muutosta lakeihin. Ay toiminta nurin kansalaisaloitteella.
    Poistuisi este työllistää.

  19. No ei menen noin lainkaan silloinhan niitä esteitä vasta tulisi lisää ja työtaistelut olisi arkipäivää sitäkös jotkut haluaa terv tepivaari

    1. Nii, sulle on suorastaan todella vaikea kertoa mitään.
      Tajuatko mikä on kansalaisaloite ??

        1. Kuka tahansa voi tehdä kansalaisaloitteen ja kun asetettu raja ylittyy niin se menee eduskunnan käsittelyyn.
          Semmosta aloitetta jossa on noin 3 miljoonaa allekirjoitusta on todella vaikea torjua.
          Varsinkin jos yhtenä perusteena on lakkotoiminta ja sen tuhot yhteiskunnassa.

          1. Niin voi tehdä mutta ei ne kolme miljoonaa sellasta tee .
            Lakot ei ole Ayyn itseis tarkoitus vaan ne on julkinen mielipide asioille joita maan hallituskin tekee vailla tietoa mistään mihin se vaikuttaa .
            Ja lakko sinänsä on aina rasite kaikille mutta sen kieltäminen on rasite muulla tapaa ja sen saa pienet yritykset kokea .
            Niihin ei ole kukaan menossa ja se tulee varmaan tulevassa näkyyn ja nimike jota en haluaisi kuulla on tulee takaisin .
            Haluaako joku firmalleen nimeksi paska duuni ei varmaan terv tepivaari

      1. Kyllä minulle kertoa voi mutta näen valheen joka monasti on asioissa jossa otetaan vain toinen puoli huomioon terv tepivaari

  20. Mun näkemys on että kun tää ay porukka touhuaa keskenään etuja toisilleen niin silloin se on jo menettänyt merkityksensä.
    Ay porukkaa ei hetkeäkään kiinnosta kunnioittaa työnsä tekeviä ihmisiä.

    1. V 1970 en ole saanut rahana en markan markkaa ja nykyään en centin centtiä Ayyltä jotenka turhaa tuollasta on kertoilla.
      Mulle on palkanmaksanut työnantaja Ayyn asioita hoitanut lähinnä omalla ajalla palkatta taikka ilman muutakaan korvausta terv tepivaari

      1. Ilmainen työ on arvokasta. Ei kukaan viitsisi tehdä arvotonta työtä ilman huomattavia kärsimyskorvauksia. Ay-pomojen työ aiheuttaa tekijälleen karmeita kärsimyksiä arvottomuudessaan. Siksi heille täytyy maksaa runsaat kärsimyskorvaukset.

  21. Irtisanomissuoja kaikille.

    ”–Tulevaisuudessa markkinoiden muutokset käyvät aina vaan tiheämpään tempoon.
    Yritykset/tuotteet/markkinoita/ammatteja/työtehtäviä tulee ja menee. Ei kenellekään voi taata pysyviä työpaikkoja. Ei edes Hakaniemessä.
    Suurilla yrityksillä on pieniin verrattuna monin verroin helpompaa vastata markkinoiden haasteisiin niin tuotannon kuin työllisyyden suhteen. Tuotantoa voi siirtää paikasta toiseen, Vasta (kysyntä) puolella on aina asiakkaita, yrityksen sisällä voi tehdä erilaisia siirtoja. Pienillä yrityksillä näitä sopeutumismekanismeja ei ole. Jotenkin tätä epäsuhtaa pitää tasoittaa pienten yritysten osalta ja vielä niin, että pienennetään niiden suurimpia riskejä.
    Jos työllistämisestä tulee liian vaikeaa, se yksinkertaisesti vain loppuu. Eivät siihen mitkään subventiot ja torikokoukset auta.
    Omituista on,, että vain hetki sitten kaikki vaativatt yhdestä suusta yritystukien lopettamista, mutta nyt ne on taas keksitty uudestaan muka rekrytointiriskien pienentämiseksi.”
    Lähde.: Matti Virrenin blogi, Uusi Suomi Puheenvuoro 17.10.2018. Blogin otskko sama kuin tässä.

    Maailma muuttuu Eskoseni.

  22. Ayy aktiivit huutaa kurkku suorana joka asiaan vastauksena että lakko.
    Jotain on siinä porukassa pahasti pielessä.
    Jotenkin käy mielessä että ayypoppoo on houkuteltu tähän.
    Mutta mitä onkaan vastassa huomenna.

  23. No se nyt on hiukan liian kovin sanoin monella nyt se on ehkä vielä kovemmilla sanoilla .
    Eikä Ayy aktiivi huutele mitään lakkoa koskaan se on vastuussa ja saa siitä muuten melkoiset sakot noin tehdessään .
    No huomisesta ei kukaan tiedä mitään .
    Ayyssä ei ole pielessä oikeasti mitään, mutta vasta puolella on mennyt sekaisin aivan kaikki terv tepivaari

  24. Se laki meni läpi kolmikannassa. Ay hyväksyi sen vaikka pitkin hampain.

    1. Noinkin on mutta nyt pitää sitten katsella työllistämistä jos sitä ei ala kuuluun lain voikin purkaa ja kun kepu tajunnut omaa etsikko aikaansa .
      Se jääköön heidän iloksi taikka itkuksi joksi se tulee muuttumaan terv tepivaari

  25. Hiljattain Suomessa nähtiin maailman kallein vaalikampanja. Vaan onko se kallis kun rahvas maksaa.

  26. Nii, kun vastuuta ei ole eikä vastuuntuntoa niin jälki on todella rumaa.

    1. Varmasti on vastuuta Ayyssä hallituksen vastuu tuntuu utopialta terv tepivaari

    1. Aivan samoin siellä on pukareita niin niitä on vasta puolellakin terv tepivaari

  27. Siellä se vastuu tunnetaan paljon paremmin kun noilla n 20 % kansan osalla jotka ei tunnusta kun vallanhimon terv tepivaari

  28. On tullut monia kommentteja mutteipa siitä että Ayy luopuisi verovapaudesta ja jäsen maksaisi siitä veron valtiolle tosin summat ei kovinkaan isoja olisi .
    Ja jäsentä se asia ei heiluta mihinkää suuntaan jos kk menisi kymppi tai pari veroina lisää .
    Mutta tuosta tässä on ollut kysymys ja n 99 % on aivan muusta noissa kommenteissa
    Kommentoikaa sitä verojen maksua onhan meillä mm yle vero vaikka ei olisi teeveetä . terv tepivaari

    1. Osaatkos ottaa kantaa siinä jos Ayy jäsen maksaisi verot myös Ayy maksustaan siitä tämä blogi avaus on kokonaan terv tepivaari

  29. En ole terrorisoinut mitään enkä ketään enkä saa palkkaa keneltäkään ja kunniasta en piittaa terv tepivaari

  30. ”Antti Rinne valittiin SDP:n puheenjohtajaksi toukokuussa 2014. RInne syrjäytti niukasti (257-243) vuodesta 2008 puheenjohtajana toimineen Jutta Urpilaisen

    Vakavasti otettavaksi haastajaksi RInne osoittautui, kun selvisi, että SAK:laisen ay-liikkeen voimaliittojen puheenjohtajat, Metalliliiton Riku Aalto ja Paperiliiton Petri Vanhala olivat ajamassa Rinnettä SDP:n johtoon. RInteen puheenjohtajakampanjan kuluja maksettiin mm. Metallin sosiaalidemokrattisen ryhmän varoista. AY-pomojen tavoitteena ei ollut niinkään RInteen saaminen puheenjohtajaksi, vaan ennen kaikkea Jutta urpilaisen syrjäyttäminen. Antti Rinne sattui olemaan sopivasta suostuvainen kovaan tehtävään.

    Jutta Urpilaisen ja SAK:n johtavien ay-pomojen suhteet olivat kiristyneet. SAK:n mahtiliitoissaliitoissa katsottiin, että valtionvarainministerinä toimiva SDP:n puheenjohtaja ei kuunnellut ay-pomoja.- -”
    Lainauksen lähde. Iltalehti 10.10.2018 otsikolla ”Näkökulma: Antti Rinteen ja SAK:n luja liitto – Rinne tietää tarkkaan, keitä hänen on kiittäminen johtopaikastaan”.
    ————————————–
    Tuskin Antti Rinteen tehtävä on kovinkaan helppo. Olla samaan aikaan puolueen puheenjohtaja ja ay-liikkeen voimahahmojen juoksupoika.
    Rinne on viime aikoina toppuutellut Suomen metsähakkuita ja rukannut kuulemma ruokavalioaan puurovoittoiseksi.
    Ainakaan minulle ei ole selvinnyt pelkääkö Rinne Vihreitä vai parempaa työllisyyttä, vaiko molempia. – No, itsepä on ko. virkaan hinkunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *