Vihreitten yli viiva

Vihreät putosivat meikän äänstysluettelosta seuraavissa vaaleissa tänään. Syy on puheenjohtajan valinta. Kun puheenjohtajaksi valittiin tynkäkaudeksi vanha jo monessa liemessä keitetty homo, jonka ainoa tehtävä on toimia Vihreitten vaalivankkurin vetäjänä, niin heikot ovat vankkurin vetäjän eväät.

Vihreillä on vielä paljon opittavaa politiikasta. Koijärvi-liikkeestä syntynyt puolue ei vielä ole sisäistänyt politiikan teon kaikkia ulottuvuuksia. Kun puolueeseen etsitään puheenjohtajaa pitäisi kaikki potentiaaliset ehdokkaat tulla esiin kilvoittelemaan puheenjohtajuudesta. Mutta Vihreissä oli vain rintamakarkureita, kun kaikki potentiaaliset ehdokkaat kieltäytyivät ehdokkuudesta. Jäljelle jäi vain eräänlainen kehäraakki, joka ei vakuuta äänestäjiä.

Vihreitten kriisi tulee jatkumaan vielä pitkälle ensi kevään vaalien jälkeenkin. Sitten vasta, kun Vihreät löytävän sen oikean puheenjohtajan voi Vihreille ennustaa parempaa tulevaisuutta. Mutta siihen asti on tiedossa vain tappioita, joista pahin on ensi kevään vaalien tulos.

 

4 vastausta artikkeliin “Vihreitten yli viiva”

  1. Kyllä Haavisto saa vihreitten kannatuksen, vaikka kävikin herra Hakkaraisen kanssa saunassa. Voipi joku persukin äänestää sinisistä puhumattakaan.

  2. Uskoisin myös Haaviston positiiviseen vaikutukseen, mutta allekirjoitan Rolfin lähtökohtaisen ongelman. Temppuilu ei auta. Pitäisi löytää linja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *