Suomen maahanmuuttopolitiikassa ei ole järjen häivää

”Reetta Rädyn kolumni: Suomi murehtii työvoimapulaa ja pakkopalauttaa samaan aikaan työikäisiä – mitä järkeä?
Unohtakaa synnytystalkoot. Suomen syntyvyysongelman ratkaisu on osallistava, inhimillinen, nopeaan työllistymiseen tähtäävä maahanmuutto, kirjoittaa Reetta Räty.”

Olen pitkään tämän osalta ollut samaa mieltä. Kannattaa lukea neutraalit kakkulat päässä.

https://yle.fi/uutiset/3-10511488

 

59 vastausta artikkeliin “Suomen maahanmuuttopolitiikassa ei ole järjen häivää”

  1. Poimittu hänen jutuistaan: ” Nyt Suomen signaali maailmalle on: jos tulette tänne, päädytte säilöihin keskelle metsää tai byrokratiaviidakkoon tehtailemaan hakemuksia”

    Jos ”Albert” Saksasta muuttaa Suomeen niin tuskin se säilöön joutuu, aivan eri asia kun Ali tulee laittomasti Suomeen Lähl-Idästä. Toisaalta on eri asia tulla tänne tulevaisuuden ja työn perässä kuin sosiaaliturvan perässä.

    Edelleen jutusta poimittua:

    ”On absurdia, että sama maa, joka on olevinaan huolissaan työvoimapulasta, kiristää maahanmuuttopolitiikkaa ja pakkopalauttaa isolla rahalla ihmisiä, joilla on kielitaito, työhaluja ja pieniä lapsia.”…. niin, missä oli naiset ja lapset kun kymmeniä tuhansia ukkoja tuli Suomeen alaikäiseksi itseään väittäen.

    En nyt alleviivaisi tätä Reetan visioo…

    Tosiasia taas minun mielestä on ettei edelleenkään tänne tule tarpeeksi sivistyneistä länsimaista ihmisiä.

    Kaikkialta idästä, lähi-idästä, aasiasta ja afrikasta haluaa tänne tulla porukkaa… Lähinnä sosiaaliturvan ja etuuksien takia. Eikä näistä moni sopeudu yhteiskuntaan juuri lainkaan.

    1. Lisäys, assialaiset on näistä he jotka tekee hommia, sekä Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän alueelta tulevat, paljon siivoojina, hoitajina ja jopa lääkäreinä on heitä.

  2. Nopeaan työllistämisen tähtäävä maahanmuutto on utopia. Ilman kielitaitoa ei Suomessa löydy montakaan avointa työpaikkaa. Koulutus vaatii aina myös aikaa riippuen työtehtävistä. Sitten on se iso kysymys, mien maahanmuuttaja sopeutuu suomalaiseen yhteiskuntaan että ei käy niin, kun maahanmuuttaja on koulutettu, niin hän lähteekin pois Suomesta. Meille jää kustannukset koulutuksesta ja elatus koulutusajalta.
    Maahanmuuttaja, joka tulee Suomen omasta aloitteestaan ja omalla kustannuksellaan on tervetullut tänne töihin. Tunnen erään sellaisen, joka puhuu jo aika hyvää suomeakin omasta aloitteestaan alkaneen kielen opiskelun seurauksena.

    1. Väinö, ei yrittäjäksi tarvitse opiskella. Jokainen näistä kielitaidottomasta voi perustaa vaikka kenkien lankkaus firman, olisihan se näppärää sitten ”herra kansana” junaan mennessä lankkauttaa Ahmedilla bootsit junaa odottaessa. Tämä oli sitten vitsi, todellisuudessa ilman kieltä menee pari sukupolvea että näistä on tuotannollisesti ja taloudellisesti jotain hyötyä yhteiskunnalle.

  3. Tuskin Reetta ymmärtää matematiikasta mitään, vaikka ei ehkä täysin sokea olekaan. Tilastot hän varmaan näkee, mutta ei ymmärtäne niistä mitään.

    Ja samoin taitaa olla Karjalaisen kanssa.

  4. Arvasinhan tämän- persut nousivat siilipuolustukseen.

    Jos tuon Rädyn kirjoituksen lukee oikein kakkuloin, palautetaan heitä, jotka osaavat kielen ja ovat työkuntoisia olivatpa he vaikka ”busmanniasta”.

    Vanhaa jaaritusta nuo elintasopakolaiset niin kuin suomalaiset pakenivat Ruotsiin töihin 70-luvulla.

    Mika, jos viitsisit poimia oleellisen tänne tuosta raamatun kokoisesta jaarituksesta.

    1. Niin, tällaiset Reetta Rätyjen kolumnit uppoavat juuri siksi, ettei ihmiset enää perehdy asioihin vaan pikku tutkielmatkin tuntuvat raamatuilta, toisaalta juuri siihen Reetta Rädyt luottavat ja hyvin vaikuttaa toimivan.

      On kuitenkin vähän hassua samaan aikaan puhua kenenkään ”siilipuolustuksesta”.

  5. Nyt halutaan ottaa sitä työperäistä maahanmuuttoa – ok – entä sitten kun pitää ottaa hänen perhe jota ei yhden palkalla elätetä?
    Lähipiirissä asuu eräs ahkera maahanmuuttanut joka tekee hanttihommia pienellä palkalla ja lähettää sen rahan kotimaahansa perheelleen eläen meillä itse tukien varassa – ?

  6. On tässä tietty pointti.

    Parhaiten palautus onnistuu yleensä niiltä jotka eivät kapinoi. Ne tuppaavat usein olemaan myös niitä jotka ovat oikeasti työssä ja ovat kieltäkin oppineet. Palautus useimmiten epäonnistuu kapinoivilta, joilla ei ole kielitaitoa mutta sitäkin kovempi kiihko. Palkitsemme väkivallasta, rankaisemme rauhallisuudesta.

    Mutta ajatus siitä että maahanmuutto olisi joku maaginen temppu, ei aivan päde. Vaikka maahanmuuttajaryhmien työllisyysasteissa on merkittäviä eroja, merkittävä osa ryhmistä ei koskaan työllisty lähellekään suomalaisten tasoa. Heistä moni jää yhä tukien varaan vaikka ovatkin ajoin töissä.

    Jos tarkoitus on kestävyysvajetta korjata, ei saa katsoa mamuja sen paremmin ongelmana kuin ratkaisunakaan, vaan yhtenä osana laskelmia.

  7. Jos nyt Reetta Rädyn kolumnia pitää hyvänä avauksena niin olisi mielestäni kohtuullista pystyä perustelemaan mitä / millaisen järjestelmän haluaa rakentaa nykyisen turvapaikkajärjestelmän tilalle, kun kerran on halukas nykyisen ajamaan alas?

    Yhtälailla olisi mukava kuulla se miten sosiaaliturvaan perustuva ”työperäinen” maahanmuutto parantaa huoltosuhdetta, joka on se ongelma, josta laskevan syntyvyyden seurauksena puhutaan.

  8. Sinänsä Räty on oikessa, että Suomesta palautetaan sellaisia, jotka ovat yritteliäitä, opettelevat kielen ja tekevät töitä elatuksekseen, mutta kaikenlaiset puliveivarit, huijarit, rikolliset ja opiskelu-/työhaluttomat saavat vapaasti jäädä, kun kiukuttelevat palautuksesta.
    Toisaalta Räty täysin on pihalla kuvitellessaan, että kaikkinainen ”maahanmuutto” olisi yhteiskunnalle hyödyllistä ja se pitäisi siten vain hoitaa järjestämällä niille tulijoille työtä.
    Tuossa turvapaikkaa hakeneiden elintasoturistien sakissa on enemmistö sellaisia, jotka eivät yhteiskunnalle tulisi koskaan tuottamaan mitään muuta kuin kustannuksia.

  9. Jos herrat ymmärtävät, ne 33 000 , jotka muutama vuosi tulivat tänne ovat täällä paitsi he jotka syystä tai toisesta on palautettu.
    Nyt tilanne tulijoiden osalta on aivan toinen vrt. tuo aika paremman kontrollin vuoksi..

    Ehkä edullisinta olisi kuitenkin osoittaa jokaiselle työkykyiselle vastikkeellinen työ sosiaaliturvaa saadakseen, että kukaan ei pääse lusmuilemaan. Saman tuli koskea suomalaisiakin.

    Ymmärrän täysin sen närkästyksen, että tämä kaikki on täysin persujen agendaa vastaan siis Halla-Ahon.

    1. Ei Suomen kontrolli ole muuttunut miksikään, mutta saamme kittää tilanteesta tosia EU-maita, jotka aloittivat ja edelleen voimassa pitävät sisärajatarkastuksia.

      Suomeen tulee edelleen enemmän turvapaikanhakijoita kuin tuli ennen vuoden 2015 ryöppyä.

      On kyllä huvittavaa tuo ”persujen agenda” ja milloin persujen mitäkin, mutta ellei asiasta pysty keskustelemaan niin minkä teet.

  10. Olisihan tuo joskus mukava nähdä niitä tilastoja, joissa kerrotaan kuinka monta työssä käyvää turvapaikanhakijaa Suomi on palauttanut.

    Reetta Räty vaikeroi kolumnissaan sitä, että vastaanottokeskuksissa makaa vuosikausia ihmisiä toimettomana.

    ”Ei ole millään tasolla hyvä idea, että osaavat työntekijät tai potentiaaliset koulutettavat päätyökseen odottavat sitä, millä perusteella Suomi heidät häätää.”

    Miksi he sitten makoilevat vokeissa, jos työhaluja on ja on innokkaita työnantajia heitä palkkaamaan?

    Turvapaikanhakijalla on oikeus tehdä ansiotyötä turvapaikkaprosessin aikana. Oikeus työntekoon alkaa kolmen kuukauden kuluttua turvapaikan hakijaksi ilmoittautumisesta, jos turvapaikanhakijalla on matkustusasiakirjat kunnossa.
    ja kuuden kuukauden kuluttua, jos hakijalla ei ole esittää minkäänlaisia matkustusasiakirjoja. Paperittomuuskaan ei siis ole este työnteolle.

  11. Kohtaanto on ongelma niin kuin suomalaisilla työttömilläkin. Kyllä maassamme työtä riittää kielitaidottomillekin.

    Vähän irrallinen, mutta, miksi suomalainen traumakirurgi tai afrikkalainenkin tai thaimaalainenkin pystyvät leikaamaan ns. paikallisesti kielitaidottomina katastrofialueella. Ei sitä englanti ratkaise.

    1. Kerrohan mitä töitä suomessa riittää kielitaidottomillekin, kun suurimpana ongelmana työllistymisen estymiselle pidetään juuri kielitaitoa ja ihan yleisesti ollaan tunnustettu, että koulutus tarvitaan joka ammattiin ja niihin joihin ei tarvita ovat kadonneet suomesta.

      On aivan järjetöntä hankkia ulkomalaista työvoimaa tehtäviin joilla ei elä.

      ”Vähän irrallinen, mutta, miksi suomalainen traumakirurgi tai afrikkalainen”kin tai thaimaalainenkin pystyvät leikaamaan ns. paikallisesti kielitaidottomina katastrofialueella. Ei sitä englanti ratkaise.”

      Jep, näitä traumakirurgeja ja kaiken maailman avaruusinisinöörejä onkin juuri vastaanottokeskuksissa odottelemassa? Mikään ei toki tätä väitettä tue, päinvastoin koulutustasoa ja oppineisuutta kartoittaessa omallakin kielellä lukutaidottomia kyllä löytyy.

      Tässä on sekin ongelma, että lääkärit kyllä pääsevät Suomessa töihin, jopa erittäin vajavaisella kielitaidolla, joten vertaus on erittäin huono ja toisaalta etkös sinä ollut sitäkin mieltä, että ruotsinkielisiä potilaita saa hoitaa ainostaan äidinkieleltään ruotsinkieliset, kun oli kyse Vaasan päivystyksestä?

  12. ”Vähän irrallinen, mutta, miksi suomalainen traumakirurgi tai afrikkalainenkin tai thaimaalainenkin pystyvät leikaamaan ns. paikallisesti kielitaidottomina katastrofialueella.”

    Hyvä kysymys, mutta ehkä joku pitelee kiinni.

  13. Mitenkähän tuohon kohtaanto ongelmaan auttaa se, että tuodaan tänne lisää ihmisiä, joiden edellytykset työllistyä ovat eri syistä keskitasoa heikommat?

    Kohtaanto-ongelma on muutakin kuin vain sitä, että työt ja ihmiset ovat maantieteellisesti erillään. Kielitaidottomuus, ammatillisen osaamisen puutteet, kulttuuriset eroavaisuudet jne. ovat osa kohtaanto-ongelmaa.

    Tuosta huoltosuhteesta, josta ollaan niin huolissaan ja johon toivotaan apua maahanmuuttajista.

    Miltähän näyttäisivät erl väestöryhmien sisällä lasketut huoltosuhteet? Millainen on esim. somalialaisten keskuudessa laskettu huoltosuhde? Varsinkin taloudellinen huoltosuhde? Voisin kylmiltään väittää, että se on paljon yleistä huoltosuhdetta heikompi. Ja kun näin on, niin kuinka voidaan edes olettaa, että maahanmutto/turvapaikanhakijat sinällään ratkaisisi huoltosuhteeseen liittyvät ongelmat.

  14. ”Kohtaanto on ongelma niin kuin suomalaisilla työttömilläkin. Kyllä maassamme työtä riittää kielitaidottomillekin.”

    Palkka noudattelee minipalkkaa tai jotain korvausta oppisopimuksen suorittamisesta

    Luovuuden puute meitä vaivaa ja ahdasmielisyys.
    Otetaan esimerkki: rakennustyömaalle olisi tulenmassa kohtuullinen joukko sekalaisiin töihin. Heille tarvitaan yksi sikäläistä kieltä ja suomen kieltä hallitseva tulkki. Sanotaan 1 tulkki / 10 h.

    Erilasiin konehommiin kaivuu, niittokoneet puutahoissa, metsän hoidon apumiehinä- aina tulkki saatavissa kännykän päässä, jos ongelmia tulee. Äkkiä nuo oppivat perussanastonkin.

    Asfalttihommiin, tienpitoon , maatalousapulaisiksi jne. jne.

    Ongelma on asenteet niin kuin persuilla ja tavoite olla ratkaisematta jo täällä olevaa ongelmaa.

    1. Ongelma on elintasoturvislauma, mikä ei edes halua tehdä töitä ja mikä maksoi salakuljettajille suuren summan rahaa päästäkseen tänne hunajapatojen ja kela-gold-korttien ääteen.
      Tulijoiden asennetta ei korjata potaskaa jauhamalla eikä pääosalle ole tarjota asiallista työtä, koska ei ole kielitaitoa eikä ammattitaitoa.
      Tänne tulleiden elintasoturvisten hyysääjät ovat todella pihalla todellisesta tilanteesta eikä työllistäminen todellakaan ole sitä, että työllistetään tulkkeja selittämään asioita kieltä oppimattomille, joilla ei edes ole halua oppia sitä.
      Tulleiden joukossa on osa yritteliäitä, jotka kykenevät ja haluavat oppia kielen ja tehdä töitä. Näille pitää antaa mahdollisuus eikä heivata pois maasta.
      Lopuille kalossinkuva persuksille eikä moninkertaisia lupahakemuskierroksia saa sallia.

  15. Vai, että tulkkien kanssa töitä tekemään. No kohentuisihan siinä tulkkien työllisyys.

    On vaan niin, ettei esim. rakennushommissa kyllä työt onnistu, jos niitä alettaisiin tulkkien varassa tekemään.

    Toisaalta työllistämisen kustannuksia pyritään laskemaan, niin sinä olisi valmis nostamaan niitä tulkkipalvelujen myötä.

    Ylipäätään tuo sinun kommenttisi osoittaa kuinka vähän tiedät eri ammattien vaatimasta osaamisesta. Se kertoo myös sinun arvostuksestasi näitä ammatteja kohtaan..

  16. JuhaU
    Tiedän todella eri ammattiryhmien käytännön vaatimuksista erittäin paljon olipa talonrakennus, maanrakennus, tietyöt. En kai minä hatusta näitä vedä. Mutta tuo asenneviidakko persuilta ei edes viidakkoveitsin harvene.

    Ei kannata itsestään selvyksistä väitellä. Pankaa nyt ensimmäisiksi nuo suomalaiset lusmuilijat hommiin muille esimerkiksi, jos edes sen verran osaatte.

    1. Oletko koskaan ajatellut, että voisiko se asenneongelma ollakin sinulla, nimittäin olet aivan vakuuttunut siitä, että yksikään persu ei tiedä yhtään mistään mitään, mutta joskus kannattaa ehkä kysyä itseltä, että onkohan se ihan näin.

  17. Sen minä olen tässä kyllä vuosien aikana oppinut, että tiedät kaikesta kaiken ja olet tehnyt kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Se ei kuitenkaan sulje poiss sitä, että ideasi liikkuvat usein foliohattu -tasolla.

    Jos tuo edellä oleva sinua loukkaa, niin pyydän toki anteeksi, mutta voit rinnastaa sen tuohon sinun jatkuvaan persuihin viittaamiseen.

  18. Otetaanhan vielä esimerkkejä kuten laivanrakennus aputöineen, konepajat, hitsaaminen, koneistajat jyrsijöineen. Koulutuksesta on saatavilla monikielistä materiaalia. Sukulaispojista toinen on koneistaja pääosin Suomen kamaralla, mutta opiskellut päämateriaalin englanniksi. Toinen liikkuu maailmalla laivojen elektroniikan ammattilaisena aikalailla huonolla englannilla, mutta tiimissä on kielitaitoinen tiiminvetäjä. Kysyntää on pitkin maailmaa.

    Missä on ongelma, jos halua todella olisi työllistää.

  19. Ammattitaidottomuus, lähes kaiken kielitaidon puute, ammattitaidottomuus, ammattitaidottomuus, ajankulun ymmärtämättömyys ja työajan merkitys, muuten vaan kyvyttömyys tehdä vaativia töitä jne. jne….
    On eri asia opiskella asia vieraalla kielellä tai oppia ammatti omalla kielellä ja pärjätä heikolla vieraalla kielellä kuin olla oppimatta millään kielellä ja olla pärjäämättä millään kielellä.
    Jostain syystä Karjalaiselta puuttuu tieto tosielämästä noiden elintasoturvisten suhteen, vaikka kaiken onkin tietävinään.
    Eräässä tällaisessa VOK:issa on parisenkymmentä miespuolista tapausta, joilla
    kaikilla on likimain samantasoinen tausta kielitaidon ja ammattitaidon suhteen ja likimain yhtäpitkä aika täällä.
    Päistä pari on oppinut kohtuullisesti suomea täällä ollessaan ja hankkinut itselleen toinen opiskelupaikan ja toinen työpaikan.
    Loput lähinnä makoilevat, maleksivat ja nurisevat kurjuuttaan.
    Nämä kaksi jättäisin Suomeen, mutta loput pistäisin Antonovin kyydissä takaisin kotimaahansa.

  20. Esität Heikki hyvän kysymyksen. Missä on ongelma?

    Itse kyllä osin myös vastaat siihen. Halua työllistää ei ole, koska tulijoiden osaaminen ei ole riittävällä tasolla. Tämä nyt vaan pitäisi kaikkien maahanmuuton autuaaksi tekevään voimaan uskovien ymmärtää.

  21. Juhak

    Mikä on ratkaisusi, koska suuri osaa jää tänne joka tapauksessa oleilemaanko ?
    Todella suuri ongelma pitää hyväksyä, ettei edes oma maa esim. Irak ota vastaan eikä Afganistaniin ja Syyriaan ketään lähetetä. Eikö olisi järkevämpää panna porukka tavalla tai toisella hommiin. Mutta kun ei haluta.

    Sen sijaan Italia ja Kreikka ovat mittakaavaltaan todellisissa ongelmissa puhumattakaan Syyrian pakolaisia.

    1. Viimeksi viime viikolla palautettiin Afganistaniin Helsingin poliisin tiedotteen mukaan.

  22. Silloin tällöin yksi tai kaksi Afanistaniin, vaikka se on todettu turvattomaksi. Mitä Migri tekee ja millä mandaateilla ?
    Meillä on edelleen iso massa käsissämme.

    1. Toimii lainajauksensa mukaisesti, joka löytyy Migrin sivuilta ja toimii sillä mandaatilla, joka Migrillä asiassa on.

  23. Iso massa ja pakkopalautukset, koska töitä ei kielitaidottomille ja ammattitaidottomille yksinkertaisesti ole.
    Onko tämä tosiasia todella mahdotonta ymmärtää Karjalainen?
    Irak ottaa heti vastaan, kun rahallinen tukim loppuu ilman sitä. Vaatisi vain hallitukselta selkäŕankaa, mitä ei tässä asiassa tunnu olevan.
    Myös muihin maihin voidaan hyysäysuskovaisista huolimatta palauttaa tai sitten palautetaan Ruotsiin, mistä ne ruotsalaisten maksamilla busseilla tulivat Malmösta asti.

  24. Jokainen puolue, päättäjä, journalisti tai muu sanoistaan vastuussa oleva taho, joka sanoo maahanmuuton olevan…
    – ratkaisu
    tai
    – ongelma
    …on pölhöpopulistien syvimmästä päästä, pahinta kastia.

    Maahanmuutto on suoraan sanoen surkea sana. Se voi tarkoittaa ihan mitä vaan. Puolesta ja vastaan.

    Palaan asiaan blogauksessa aiheen ympäriltä lähipäivinä, mutta puidaan nyt tämä keskustelu rauhassa ensin.

  25. Juhak

    Ei tuossa ole realismia, joka voisi toteutua. Koska persujen tavoitteet eivät toteudu, pitää ottaa muut toimet käyttöön – työllistää vaikka pakolla.

    Paska sanoa, mutta luovuutta jarruttaa meidän impivaarainen nurkkakuntainen ajattelu.

    Niinkuin sanoin töitä löytyy joka ukolla tai akalle, jos oikein haluttaisiin vajavasta kielitaidosta huolimatta.

    Onko kukaan tutkinut oikeasti, mitä nämä tulleet ovat tehneet ja osaavat ? Ei ole, koska päällimmäinen kysymys on, että ulos maasta- j—-lauta, kun tyhmää utopiaa. He ovat täällä vielä 10 vuoden jälkeenkin ja sitten jo osaavat kielenkin.

    1. Näiden elintasoturistien kielititoa, koulutusta ja ammattitaitoa on selvitetty jokin aika sitten aiemmin ja tulos on surkea. Tätä on kerrottu julkisuudessa, minkä lienet ihan ”vahingossa” olet ohittanut.
      Edes englannin taito on lähes puolella olematon tai huono eikä osa osaa edeskirjoittaa omaa äidinkieltään.
      Ammattitaitoa on laidasta laitaan, mutta paremmin koulutettuja on melko vähän eikä todellista tietoa sen koulutuksen tasosta meikäläiseen verrattuna ole.
      Ammattikoulutusta on jonkin verran, mutta senkään tasosta ei ole tietoa.
      Sitten on paljon sellaisia, joiden ”ammattitaito” on jotain sellaista, mille ei Suomessa töitä todellakaan löydy.
      Elä utopiassasi vapaasti, mutta meillä ei ole pakkotyöllistämiskeinoja kieli- ja ammattitaidottomalle eikä hyödytöntä taakkaa voi yrityksille mitenkään pakottaa.
      On myös yhteiskunnan varojen haaskausta laittaa sakkia koulutukseen, jos heillä ei ole mitään halua sellaiseen.
      Väite siitä, että pääosa haluaisi töitä, on puppua, jos nämä itse eivät edes alkeellisesti yritä oppia maan kieltä. Kokemuksia tämän sakin työnteosta ja työkurista on julkisuudessa esitetty myös ihan tarpeeksi
      Toki suuressa viisaudessasi voit osoittaa, kuinka tämä sakki työllistetään – ihan omassa yrityksessäsi.
      Jäämme odottamaan ihmettä…

    2. Juhani, oletkohan nyt ihan paras moittimaan ketään realismin puutteesta?

      Ja jos edes vähän seuraisi asioista joista puhuu niin tietäisi, että kyllä näiden tulijoiden osaamista ja oppineisuutta on tutkittu.

      Asia jonka jo aiemmassa kommentissani mainitsin ja jos vähän näkisi vaivaa väitteittensä tueksi niin google kertoisi nopeasti paljon ja saattaisi se persujen tietämättömyydestä syyttäminen olla hieman uskottavampaa.

    3. ”Paska sanoa, mutta luovuutta jarruttaa meidän impivaarainen nurkkakuntainen ajattelu.”

      Ei se ainakaan veljesten luovuutta haitannut. Ja taisi porukan järkevin eli Late muuttaa Impivaaraan takaisinkin.

  26. Ei näytä menevän perille. Tänne jää tuosta 33 000 sakista ainakin puolet. Heidät pitää ottaa erityiskäsittelyyn työllistämisen suhteen. Tietenkin on totta, että kieli ei ole hallussa, mutta kummasti se on 2-3 vuoden jälkeen usealla. Ammattitaidollisesti on montaa tasoa, olematonta, keskitasoa ja hyvääkin, mutta siihenkin muutamassa vuodessa voi vaikuttaa.
    Maasta ulos heitä ei saada, uskokaa nyt.

    1. Kohta Ruotsi on muukalaisten miehittämä. Ruotsidemokraatit pakenevat Suomeen ja liittyvät freudentalisteihin. Äkkiä rautaa rajalle. Muuten meidän käy köpösti.

    1. Mietihän Juhani nyt ihan oikeesti, todellako kannatat 70% palkkatuella työllistettäviä?

      Tämä on ainakin kovin voimmakkaasti ristiriidassa sen kanssa, että olisit pienyrittäjähenkinen, vai miten ajattelet moisen esityksen vaikuttavan esim. pienyritysten kilpailutilanteeseen?

      Toisaalta tässä ajassa niin vihervasemmisto kuin Kokoomuskin menee jopa SKP:stä vasemmalta ohi, eri syistä toki, mutta päämäärä on sama.

      1. Mieti sinä Mika, mitä yhteiskunnalle maksaa se, että 15-20 000, suuri osa työkykyisitä maahanmuuttajaa loikoilee yhteiskunnan tuella, joka oikeasti maksaa paljon ilman vastiketta.

        Minä kyllä panostaisin siihen, että niin suuri osa työkykyisistä saataisiin oikeisiin palkkatöihin melkein hinnalla mikä hyvänsä.

        Persut näkevät kummituksia aina kun sana maahanmuuttaja mainitaan.

        1. Mikäli tarkoitat turvapaikanhakijoita, niin he eivät ole maahanmuuttajia, vaan hakevat suomesta turvapaikka kuka milläkin perusteella.

          Turvapaikanhakijatkin saavat työskennellä muutamana kuukauden jälkeen, mutta eipä vaan töitä löydy. Miksi ei?

          Kun nyt kuitenkin olet valmis näitä työllistämään hinnalla milä hyvänsä niin olet valmis myös hajottamaan turvapaikkajärjestelmän, mitä tilalle?

          Samalla hinnalla millä hyvänsä periaatteella avaat myös ovet perheenyhdistämisille, eikö totta.

          Mikäli taasen tarkoitat jo maassa lailisesti olevia, niin varsinkin Lähi-Idästä ja Afrikasta tulleita on makoillut jo vuosi ja vuosikymmen tolkulla yhteiskunnan tuella.

          Miksi heidän työlisyysprosentit säilyvät vuodesta / vuosikymmenestä ja jopa sukupolvesta toiseen yhtä matalina, ei se ainakaan tuen puutteesta johdu.

  27. Vai että oikein EK:n vaalitavoitteita Häkämies esittelee. Onkoos EK:lla oikein ehdokkaitakin ensi kevään vaaleissa, vai kenenkäs leirissä EK:n porukka piileksii?

    Ei noissa Häkämiehen linjauksissa mitään uutta ole. Lisää osaajia ja ei -osaajia vaan tänne. Kyllä se siitä. Se vaan on kumma, että joka paikassa tuo työnantajapuolikin on hamuamassa valtion kukkarolle.

    Turvapaikanhakijoita kilvan ollaan palkkaamassa, mutta palkkaa ei kyllä olla valmiita maksamaan muutoin kuin valtion avustuksella. Mukava se on muiden rahoilla palkkoja maksella.

  28. ”Liittovaltio etenee pienin askelin – Saksa ja Ranska hivuttavat euromaille omaa budjettia.”

    Tämmöinen otsikko tämän päivän Suomen Uutiset -lehdessä.
    Joten reettarätyjen ei tarvitse olla huolissaan Suomeen suuntautuvasta maahanmuutosta.
    Niitä on tullut tähänkin asti pyytämättä ja käskemättä EU-troikan ystävällisellä avustuksella.

    Suurin ryntäys tapahtui vuonna 2015, kun pakolaisia (nuoria ja nuorehkoja miehiä ,Islamin porukkaa) tuli ovista ja ikkunoista.
    Homma jäi jostakin syystä kesken ja loppusilaus aiotaan hoitaa GCM-sopimuksella.
    Ja mikäpä siinä. Liittovaltiota ei saada pystyyn ilman kansallisen identiteetin murentamista ja sehän tapahtuu helpoiten pakkosiirtolaisuuden avulla.
    Neuvostoliittokin harjoitti kansalaisuuksien sekoittamista hyvällä tai huonolla (riippuu näkökulmasta) menestyksellä.

    Näillä näkymin Suomen ulkoministeri aikoo hyväksyä GCM-sopimuksen Marokon Marrakeshissä 10-11. joulukuuta 2018. Jos näin tapahtuu, minusta teko lähentelee maanpetosta.

    Joten jos meillä lähiaikoina on jostakin pulaa, niin tuskin ainakaan maahanmuuttajista.

    Yleisen petoksen vallitessa, totuuden puhumisesta tulee vallankumouksellinen teko. – George Orwell

  29. Tämähän on mitä tasa-arvoisin uutinen.

    Nyt on osoitettu että turvapaikanhakijat, pakolaiset ja muut mamut ovat tasa-arvoisia. Hekin osaavat rötöstellä siinä missä kotosuomalaiset ja lähimaiden asukitkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *