Suomalaisia kakaroita syntyy liian vähän – miksi?

Tuoreimman väestöennusteen mukaan suomalaisia on nykyistä vähemmän. Kun nyt Suomen väkiluku on n. 5.5 mijoonaa, niin vuonna 2070 meitä olisi alle 5,4 miljoonaa. Eli vähennystä olisi yli 100.000 päätä nykyiseen varrattuna. Nousua tapahtuisi väestöennusteen mukaan vielä vuoteen 2035 asti niin, että silloin meitä olisi n. 5,6 miljoonaa, mutta sitten alkaisi pudotus.

Missä vika, kun suksi ei luista eli kakaroita ei synny tarpeeksi?

Onko tietoyhteiskunta vienyt naimahalut? Meneekö se aika, kun ennen rakasteltiin nyt kännykän näpelöintiin? Onko nuoret miehet pelotettu puolikuoliaaksi sillä, että seksuaalinen häirintä voi viedä linnaan? Ovatko television viihdeohjelmien pellet muodostuneet roolihahmoiksi, joita halutaan matkia unohtaen, että monet tv-pelleistä on homoja? Ovatko nuoret naiset niin uraorientoituneita, että kakaroiden teko ei kiinnosta? Vai onko syy valtiovallan?

Perhepolitiikasta puhutaan paljon ja taas nyt, kun vaalit ovat pian. Mutta mitä teki Sipilän hallitus perheiden hyväksi? Leikkasi sieltä ja leikkasi täältä. Se on nimittäin sillälailla, että Sipilän hallitus ei osannut mitään muuta, kuin leikata.

Jos perhepolitiikka on maassa kunnossa ja myös pysyy eikä aina muutu, kun hallitus vaihtuu, niin perheet uskaltavat suunnitella perheen koon kasvattamista. Jos johonkin on nyt ja tulevaisuudessa panostettava verorahoja, niin se on lapset. Lapset on Suomen tulevaisuus siinä tärkein arvovalinta tulevalle uudelle hallitukselle.

 

17 vastausta artikkeliin “Suomalaisia kakaroita syntyy liian vähän – miksi?”

  1. Itse kyllä näen, että kyseessä on pidempiaikainen trendi, kulttuurin muutos, johon politiikalla on kyllä todellisuudessa aika vähän mahdollisuuksia vaikuttaa.

  2. Suomeen syntyy juuri sen verran lapsia kun on nykyisin synnytys iässä ollevia naisia .
    jotenka se siitä eikä Suomen kansa siitä poistu jos onkin muutama vuosi alle oman tarpeen synnytyksiä .
    Politiikot voi vauhkota tuosta omiaan koska ne aiki on heidän tekojensa vuoksi alhaalla .
    Katsokoot valehtelevat politiikot peiliin ja lasten huoneeseensa montakos siellä onkaan
    syytelee työmiestä sen mukaan kun huomaa ettei itsellä ole kun se yksi ja ainoa terv tepivaari

  3. Voitte sen asian katsoa myös näin paljonko Suomen kansasta tapettiin viime sodissa taitaa olla paljonkin suurempi määrä kun nyt laskenut lapsien määrä
    Eikä siinäkään Suomen kansa minnekkään hävinnyt turhaa apinan mölinää terv tepivaari

  4. Näin se on oikeasti sitä van ei maan hallitus taida ymmärtää palkkaakin pitäisi olla puolet suurempi määrä kun 1400 kk .
    Mutta eipä sellasta tajua sellanen jolla on n 10 000 kk tulot terv tepivaari

  5. Viisauden merkki, kun on ymmärretty että hulvaton määrä lapsia ei enää ole oikotie onneen.

    Ihmiskunta, ja myös suomalainen kulttuuri, eläisivät erinomaisesti vaikka meitä olisi puoletkin vähemmän.

  6. Meitä oli alle puolet nykyisestä vielä 1800-1859, kun Suomen sota, nälkävuodet ja kolera tappoi paljon suomalaisia.Siitä on aikaa vain alle 200 vuotta. Me olemme niiden jäljelle jääneiden selviytyjien jälkeläisiä.

  7. Sitten nuo kakki saa…nan meetoot ja ensitreffeiltä vihille- täydellistä huuhaata.

    Kyllä sitä äijän pitää metsästää ja naisenkin hormooneilla huomata, missä se oikea uros luuraa.

    Me tämän ikäiset yli 60-kymppiset äijät olisimme syytteessä ties mistä kourimisesta, pussaamisesta ja muusta hävyttömästä yrityksestä päästä hameen alle. Ja tytöthän siitä pitivät. Ei ne mistään nuhjakkeista välittänyt. Piti olla kroppa kunnossa, siisti ja tukka kammattuna ja sopivat aikaan kuuluneet vaatteetkin päällä ennekuin …. Ja päästiinhän me ennen kuin se oikea hameen heiluttaja tuli vastaan. Siinä oli tunnetta, halua ja kiimaa eikä vähiten panna.

    Taisi tuolla aikaisemmin Marko kertoa samanlaista tarinaa.

  8. Toisaalta, kyllä ihmiset yhä pareja etsivät. Kyllä sitä kimppaan muutetaan ja samaan petiin pompataan. Lapset vain poistuvat yhtälöstä. En usko että nämä metoot ja sen semmoiset ovat selityksenä, ilmiö on paljon pidempiaikainen.

    Vaan olkoon. Jos Suomi näyttää mallia koulutuksessa, terveydenhoidossa, vihreydessä ja sen semmoisissa, miksi emme näyttäisi mallia myös väestönkasvun hillitsemisessä?

  9. Varmaan syitä on useita, muttei nuo metoo-kampanjat ja yleensäkin miesverenhimoiset femakot ainakaan rohkaise nuoria miehiä parinmuodostamiseen ja perheen perustamiseen. Ei ainakaan suomalaisen tai ylipäätänsä feminismin pilaaman länsinaisen kanssa.

  10. Vakaa uskoni on että lapsentekoon ei ryhdytä itsekkäistä syistä. Lapsenhoito rajoittaa itsensä toteuttamista, harrastamista. mahdollisimman kiihkeätä nousua uralla ja on taloudellisesti rasite.
    Eli syntyvyys saadaan nousuun satsaamalla verovaroja sinne sun tänne että em ”ongelmia” voidaan taklata.
    Asenteiden muokkaukseen en usko, itsekkyys ja materialismi istuu niin syvällä nykyihmisessä

  11. No, eipä ole lapset olleet esteenä uralla eteenpäin pääsyyn. Syntyivät 70-luvun lopussa.
    Kerran oli esteenä, kun firma tarjosi lähtöä Etelä-Amerikkaan vetämään tiettyä teknokemian yksikköä. Kieltäydyin perhesyistä. Sitä en tiedä, oliko oikea päätös vai ei.

    1. No ei ollut minullakaan lapset urallani esteenä, otettiin vähän rauhallisemmin urakiivintä ennen. Toki pitää myöntää että vaimo on tehnyt isänä olemisen kohdallani sangen helpoksi.

  12. Jos Suomessa syntyy n 20 000 lasta vuodessa vähemmän laskekaapas paljonko heidän vero tulonsa nostelee n 60 miljardissa tuloja valtiolle .
    Ja paljonko vaikuttaa asukasmääriin aivan sama onko meitä tuo n 20 000 enemmän taikka vähemmän .
    Jospa oltas realissa elämässä ja hätänappia ei tuollasen vuoksi tarvitse painella kenenkään .
    Ja asia johon aina vedotaan isoista ikälukista ja heidän eläkkeistään ne kaikki on jo eläkkeellä jotka ei ole kuollut ennen eläkeikää .
    Niitäkin on ja iso määrä minne heidän eläke kertymänsä on mennyt joita nyt on n 200 miljardia .
    Ja totuus väkilukuun sillä ei ole suurtakaan vaikutusta jos meitä on viis miljoona tai viis ja puoli miljoonaa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *