Georgia ampui alas Venäjän strategisen pommikoneen 9.8.2008

Venäjä hyökkäsi Georgiaan 7.8.2008 aloittaen Georgian sodan.

Georgia ampui alas venäläisen strategisen pommikoneen Tu-22M 9.8.2008 ilmatorjuntaohjuksella Buk-M1. Hyvin tehty.

Suomi sen sijaan on heittänyt romukoppaan hyvän sekä korkeatorjuntaan, että jossakin määrin myös ballististen ohjusten torjuntaan soveltuvan käyttökelpoisen alueilmatorjuntaohjusjärjestelmän Buk-M1.

Niin viisaita me suomalaiset olemme. 🙁

Jaa käyttäen:


14 Replies to “Georgia ampui alas Venäjän strategisen pommikoneen 9.8.2008”

  1. On se halunnut käydä Krimilläkin jo useammankin kerran vuoden 2014 jälkeen, jolloin ryösti Krimin Ukrainalta. Kaitpa se pitää itseään Pietari Suuren kaltaisena valloittajana ja haluaa käydä ihailemassa valloittamiaan alueita.

  1. Suomessa olisi ollut osaaminen päivittää se hyvä rauta. Kaikki venäläinen elektroniikka roskikseen ja uusi suomalainen tilalle. Olisi korkeatorjuntakyky ja ainakin jonkinlainen ballististen ohjausten torjuntakyky – vaan ei ole.

 1. Muistaakseni sergeissäkin kranaatin kantama on vain 1500 metriä, vai olenko väärässä.

  1. Sergein 23 mm kranaatin kantama on toki enemmän ja voi sillä ampua kauemmaksikin – mutta se 1500 m voisi hyvinkin olla järkevä ampumaetäisyys.

   Pöljät meinasivat hävittää kaikki Sergeitkin, aivan kuten Strelat ja Iglat. Onneksi järki pasahti kuitenkin päähän ja meillä on niitä vielä – modernisoitujakin. Myös Virossa on melkoinen määrä Sergeitä – niitä voi käyttää myös maamaaleja vastaan.

    1. Ne Bukit olivat jo Suomella olemassa – käyttökelpoinen asejärjestelmä. Ei niistä olisi ollut mikään pakko luopua. Ne NASAMSit olisi voinut ostaa lisäksi, vaan …

     Ihan sama asia vaikkapa T-72 panssarivaunujen kanssa, ei niitä olisi ollut mikään pakko hävittää, olisi voinut ostaa Leopardeja lisäksi, vaan …

Kommentoi