Huonosta työntekijästä pitää päästä eroon

Huonosta työntekijästä pitää päästä eroon helposti ja halvalla. Sitten myös palkataan helposti.

Nyt on niin, että pienyrittäjältä voi mennä yritys nurin kun ei pääse eroon huonosta työntekijästä. Siksi pienyrittäjille on hyvin suuri kynnys palkata työntekijöitä.

Se ei riitä yrittäjälle, että uusi työntekijä on koeajalla, jonka kuluessa on helppo irtisanoa. Kun koeaika on mennyt hyvin, niin sitten yrittäjä on huonon työntekijän kanssa aivan kusessa.

Vaikka työntekijä olisi ollut viisi vuotta palveluksessa ja pärjännyt kohtalaisesti, mutta sitten jotakin nyrjähtää – rupeaa olemaan aiheettomia poissaoloja, työn laatu heikkenee ratkaisevasti, ehkä työntekijä alkaa myrkyttämään työilmapiiriä, tms. Se ei ole yrittäjän vika, mutta yrittäjä joutuu maksamaan palkkaa henkilölle, josta on yritykselle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Niinpä varsinkin moni pienyrittäjä jättää palkkaamatta, vaikka olisi selvästi tarvetta lisätyövoimalle. Nimittäin Ay-mafia asianajajineen tekee yrittäjän elämän helvetiksi vaikka olisi ollut ihan hyvä syy irtisanoa. Yrittäjä tekee yleensä pitkää päivää ja käytännössä ilman lomia – ei hänellä ole aikaa, eikä ylimääräistä rahaa käydä vuosia oikeustaistelua siitä, että hän on muka irtisanonut aiheettomasti – niinpä on helpompi olla palkkaamatta ja kasvattamatta yritystä.


Niin, olen ollut yrittäjä neljännesvuosisadan ja minulla on yritys edelleen. Älkää tulko oksentamaan MINUN blogiini henkilöt, jotka olette olleet vain palkattuina, ettekä yrittäjinä.

Älkää ihmetelkö, jos poistan asiasta tietämättömien luuloja. Jos ette itse ole olleet pienyrittäjä, niin ette tiedä pienyrittäjän asemasta mitään ja pitäkää päänne kiinni.

12 vastausta artikkeliin “Huonosta työntekijästä pitää päästä eroon”

  1. Tämä on minun, pienyrittäjän blogi. En ole saanut tukiaisia, enkä ole sellaisia edes halunnut. En ole nostanut työttömyyskorvauksia, en käynyt sossun luukulla, en saanut asumistukea, tms. Olen pärjännyt omillani ja pärjään edelleen. Jos en pärjää niin silti en mene luukulle, ennemmin kuolen.

    Lainoja on ollut ja kaikki olen maksanut takaisin korkoineen. Kaikki laskut olen maksanut ajallaan. En ole velkaa minnekään.

  2. Turha tulla kertomaan minulle työntekijän asemasta. Minulla on luultavasti laajempi työhistoria kuin kenelläkään lukijoistani.

    Olen ollut, harjoittelija, työntekijä, yrittäjä työnteon ohessa, tekninen toimihenkilö, teknisten yhdysmies (luottamusmies), ylempi toimihenkilö (alaisina teollisuustoimihenkilöitä ja teknisiä toimihenkilöitä, välillisesti myös työntekijöitä), yksinyrittäjä, toimitusjohtaja omassa yrityksessä, työnantaja.

  3. Tiedän mitä pienyritys vaatii. Olen työskennellyt pienyrityksissä puusepänalalla ja välillä tilauksia oli niin paljon, että piti tehdä sunnuntaitkin.

    Menen nyt asiasta kolmanteen, kun minua v####tti armeijassa ns ikivempat joiden ei tarvinnut osallistua mihinkään. Mielestäni heidät olisi pitänyt kotiuttaa samantien ja saada heille merkintä, että varusmiespalvelus suorittamatta. Sillä jos laajasti katsoo, on puolustusvoimatkin eräänlainen yritys.

    1. Timo, tosiaankin myös puolustusvoimien pitäisi päästä helposti eroon haitallisista tyypeistä, eikä raahata niitä väkisin mukana. Ei puolustusvoimien, eikä yrityksen pidä joutua olemaan kuntoutuslaitos.

      1. Onko nämä myös haitallisia tyyppejä, ihan mielenkiinnosta. Tässä on lista armeijaa käymättömistä julkkiksista, tuli vaan mieleen. Kun se ei ole niin yksiselitteinen tämä asia. Voit vetää listan veke, tuli vaan mieleen kun siellä on kansanedustajaa ja kaikkea muuta seassa…

        ex-presidentti Martti Ahtisaaren poika, Marko Ahtisaari. Hänen sielunveljiänsä ovat laulaja Joel Hallikainen, näyttelijä Mikko Kivinen, tuottaja Pekka Ruuska, valmentaja Alpo Suhonen ja näyttelijä-muusikko Heikki Silvennoinen.

        Muita tunnettuja sivareita: laulaja Mikko Alatalo, laulaja-säveltäjä Heikki Harma (Hector), rocktoimittaja Jake Nyman, ohjaaja-kirjailija Jörn Donner, tuottajamoguli Juha Tynkkynen, filosofi Esa Saarinen, muusikko Dave Lindholm, ohjaaja Hannu Kahakorpi, elokuvaohjaaja Peter von Bagh, säveltäjä Otto Donner, muusikko Petri ”Pelle Miljoona” Tiili, ohjaaja Arto af Hällström, poliitikko ja ex-ministeri Pekka Haavisto, kansanedustaja Jaakko Laakso, kirjailija Jari Tervo, kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen, muusikko Aku Syrjä, ylilääkäri Ilkka Taipale.

        ”Psyykkisistä” syistä vapautettuja: juontaja Pertti Salovaara, laulaja Kirill ”Kirka” Babitzin, kulttibändi Neljän Ruusun kaikki jäsenet Ilkka Alangosta alkaen, säveltäjä, ”Katan mies” Jouni Turpeinen alias Johnny Lee Michaels (myös fyysinen syy), ratsuttaja Marko Björs, multitaiteilija Juice Leskinen, muusikko Sami Hurmerinta, taiteilija Rele Kosunen, muusikko Tero ”Mamba” Vaara, radiotoimittaja Ari Peltonen eli Anssi.

        ”Fyysisistä” syistä vapautettuja: laulaja Rainer Friman, juontaja Markus Kajo.

        Vapautettuja, eivät kerro syytä: muusikko Ile Kallio, taiteilija Jorma Uotinen, kirjailija Arto Melleri, muusikko Sakari Kuosmanen, muusikko Antti ”Andy McCoy” Hulkko.

    1. Yhteiskunnan pitää tietysti kantaa huolta kaikista jäsenistään – mutta ei ole pienyrittäjän asia maksaa ikuisesti palkkaa henkilölle, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

    2. Pienyrittäjä ei voi olla sen yrittäjyyden ohella myös mm.: avioliittoneuvoja, psykiatri, alkoholistiterapeutti, sosiaalityöntekijä, poliisi.

      Yrittäjän pitää kehittää uusia tuotteita, uusia palveluja, markkinointia, löytää uusia asiakkaita – siinä ohessa huolehtia kirjanpidosta, palkoista, yrityksen ja työntekijöiden veroista, jne., jne. Painolastiksi ei tarvita huonoa työntekijää.

      1. Eli viedäänkö nämä ”haitalliset tyypit” liiterin taakse, leireille vai mitä niille tehdään…? Tuo jäi vähän epäselväksi.

        Olen saanut korjailla huonojen työntekijöiden töppäilyjä itse paljon ja opastaa heitä etiäpäin, siellä on ollut avioeroja, kaikkea taivaan ja maan väliltä, ehkä minusta on joillekin ollut jopa apua. Sekä olen saanut olla kehittämässä uusia firmoja niiden vaikean alun jälkeen kun tullaan uutena markkinoille, kaikkea olen minäkin nähnyt vaikka olen vielä ”nuorukainen” .

  4. Voin luultavasti vastata tänne koska olen omissa nimissä yrittäjä myös toiminut.

    Eli viedäänkö nämä ”haitalliset tyypit” liiterin taakse, leireille vai mitä niille tehdään…? Tuo jäi vähän epäselväksi.

  5. Huonolle työntekijälle voi jopa olla terveellinen herätys saada potkut. Joku voi jopa ruveta ajattelemaan, että kannattaisikohan sittenkin hoitaa tehtävänsä hyvin.

    Se voi myös kannustaa toisia tekemään hommansa paremmin.

    Suomi ja suomalaiset menestyvät vain tekemällä ahkerasti ja kunnolla hyödyllistä työtä – ei lintsaamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *