Latvia nostanee puolustusmäärärahat yli 2%n

Latvian puolustusmäärärahat olivat vuonna 2017 1,7% BKTstä. Tänä vuonna ne täyttävät vaaditun 2% rajan. Latvian puolustusministerin mukaa puolustusmäärärahoja on korotettava edelleen yli sen maagisen kahden prosentin, sillä yksinkertaisesti rahaa tarvitaan enemmän.

Esimerkiksi Adazin harjoitusalueelle pitää rakentaa uuden kansainvälisen Pohjoisdivisioonan pääesikunta. Sen rahoitus ei mahdu kahden prosentin sisään.

Lähde.

Haavekuvissa elävän Suomen puolustusmäärärahat ovat jopa alle 1,3% BKTstä. Grrr…

Kirjoitin varmaankin vuonna 2010 artikkelin vuoden 2011 puolustusmäärärahoista. Se on edelleen ajankohtainen.

27 vastausta artikkeliin “Latvia nostanee puolustusmäärärahat yli 2%n”

      1. Juuri näin se on Harri.

        Jos joku rupeaa siipeilijäksi luottaen, että kyllä se jenkkilä tulee ja puolustaa – niin toisetkin päästävät puolustuskyvyn rempalleen, tyyliin miksi minäkään kun ei tuokaan. Sitten ollaankin tässä surkeassa tilanteessa, että tarvitaan Trump möykkäämään, kiristämään ja pakottamaan – jotta saataisiin puolustuskyky kuntoon.

  1. Suomessa rahat on ohjattu vallan muihin toimiin alkaen laittoman maahanmuuton tukemisesta. Kyllä sitä rahaa olisi pistää miljardeja maanpuolustukseen mutta kun se ei tuota ja nämä eräät veijarit ohjaa valtion rahat omiin firmoihin ja se tuottaa heille lisää rahaa. Ei ole kannattavaa sijoittaa armeijaan ja kun sota syttyy nämä herrat pakenee maasta.

  2. USA:n aiheuttama uhka lisää Venäjän karhun äreyttä, rajamailla on pakko varustautua – valitettavasti.

    Se, että Trump haluaa yleistä asevarustelun lisäämistä, johtuu USA:n talousongelmista. Tonaltti haluaa lisää markkinoita korkean teknologian pyssyilleen. Ehkä myös laskelmoi aiheuttavansa talousongelmia Venäjälle pakottamalla sen varustautumaan, jotta USA pääsisi saalistamaan Venäjän luonnonvaroja.

    1. Trump tekeekin diilejä, ei sitä kiinnosta joku pieni Suomi tai Viro. Raha tässä pelissä puhuu. Tottahan on että mon Nato maa ei täytä 2% kriteeriä, toinen asia onkin kuka toimittaa näille sen arsenaalin…

      1. Jokainen NATO-maa päättää ihan itse mistä se ostaa aseensa ja millaisia aseita se ostaa. Tärkeintä on, että niillä aseilla saavutetaan tietty kyky, joka täydentää muita kykyjä. Niinpä vaikkapa Viro voi ostaa esimerkiksi ranskalaiset tutkat, kunhan ne voidaan integroida NATOn tutkaverkkoon.

  3. Minun on oltava Juhanin kanssa eri mieltä. USA on tuhonnut kohtuullisen määrän valtioita joista harva on ollut paremmassa jamassa sen jälkeen eivätkä suinkaan kaikki ole olleet diktatuureja. Meidän ainoa suojamme USA:lta on se ettemme ole tarpeeksi mielenkiintoinen paikka.

  4. Kyuu, Suomessa on mielipiteen vapaus. 🙂

    Minkä valtion USA on valloittanut ja liittänyt itseensä hyötyäkseen itse siitä valtiosta, eikä salli sen kansan itsenäistyä vaikka haluaisivat itsenäistyä?

          1. Minkä äänestyksen tai tutkimuksen mukaan edes joku niistä inkkariheimoista haluaisi perustaa itsenäisen valtion – ja minne?

            Minä kirjoitan nykyajasta, enkä parisataa vuotta sitten tapahtuneesta.

            1. Heillä on jatkuvasti riitaa entisistä maa-alueistaan ja ovat halunneet ns autonomisen valtion moni heimo itselleen.

  5. Juhani Saksaa piti vuosikymmeniä lähes omana maana Itä Saksan puolta Neuvostoliitto . terv tepivaari

  6. No ei ole Neuvostoliitto muuta tehnyt .
    mutta eipä Länsi Saksassa vieläkään katsota hyvällä aikaa jolloinka siellä oli Yhdysvaltojen sotilaita .
    Ne muuten oli siellä Länsi Saksan puolella muutaman vuosikymmenen, eikä niitä sinne kutsuttu Saksan puolelta
    Tämä tästä episoodista terv tepivaari

  7. Nimenomaan Saksa julisti sodan USAlle. USA liittolaisineen löi Saksan.

    USAn valtavalla Marshall-avulla Saksa jälleenrakennettiin ja siitä tehtiin demokraattinen, hyvinvoiva Saksa.

    Ainoa ongelma oli, että olisi pitänyt samoilla lämpimillä lyödä ryssälä maan rakoon vuonna 1945, eikä antaa sen miehittää puolta Eurooppaa puoli vuosisataa.

  8. Joo julisti Saksa sodan mutta pitikös sitten sodan jälkeen miehittää Saksaa molemmin puolin n puoli vuosisataa .
    Mutta tämä tästä terv tepivaari

    1. Yle Areenalla on hyvä tv sarja miehityksen ajalta Saksassa. Tein siitä aiemmin blogin. Kehoitan katsomaan..siinä näkee kumpi puoli, länsi vai itä Saksa oli sitten se mukavempi valtio elää saksalaisten…

  9. Länsi-Saksa oli itsenäinen demokraattinen valtio, jonka valtiojohto halusi pitää USAn joukot maassa suojanaan Venäjää vastaan.

    Teuvo ei millään voi pitää lupaustaan olla kommentoimatta minun blogiini. Yritä edes olla mies ja pitää lupauksesi.

  10. Nimenomaan imperialistinen Venäjä on suuri sotilaallinen uhka mm. Latvialle, Suomelle, Virolle, Liettualle, Puolalle, Georgialle, Ukrainalle, Romanialle, jne.

    USA puolestaan on mahdollinen auttaja kun Venäjä hyökkää. Piste. Nytkin parhaillaan USA auttaa mm. lahjoittamalla puolustusmateriaalia ja antamalla hyvin huomattavia summia rahaa puolustusmateriaalihankintoihin.

    Vihatkaa USAa jossakin muualla kuin minun blogissani.

    1. Tässä blogissa kerrotaan nykyhetkestä. Venäjä on sotilaallinen uhka mm. Latvialle, joten Latvia nostaa, nostaa ja nostaa puolustusmäärärahojaan.

      USA on mahdollinen, jopa todennäköinen, auttaja kun Venäjä hyökkää.

      1. Juu, nykyhetkessä mm alkuperäiskansat ajaa oikeuksiaan. Mutta se siitä. Mielenkiinnolla odotamme maanantaita ja Helsingin tapahtumaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *